Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Shamrock wrote:i za sva 3 si imala garanciju i mogla si ih zamjeniti da si htjela
a za pin se da ukljuciti opcija
maca, nemoj me tretirati kao nekoga ko pojma nema o onome o cemu prica...
isla i mijenjala, za drugi mi nakon dva mjeseca rekli da garancije nema, a ja samo na motoroli nisam jos nasla gdje se mijenja pin, inace automatski ukljucujem i PIN i PHONE LOCK...
nipodastavanje i omalovazavanje ostavi za raje tita ti..
cim sa zensko, garant nemam pojma ni o cemu osim o pregaci i serijama
pa kad ti kazu nema garancije il nesto slicno izmisljaju nemoj reci no dobro reci im da te neprave budalom i zaprijeti pa ces vidjeti kako ce se promjeniti prica
maco prebaci karticu kod nekoga s nokiom ili kod nekoga ko ima opciju on/off pin i ukljuci pa prebaci nazad trebalo bi da radi (na starijim modelima je radilo )
Shamrock wrote:pa kad ti kazu nema garancije il nesto slicno izmisljaju nemoj reci no dobro reci im da te neprave budalom i zaprijeti pa ces vidjeti kako ce se promjeniti prica
maco prebaci karticu kod nekoga s nokiom ili kod nekoga ko ima opciju on/off pin i ukljuci pa prebaci nazad trebalo bi da radi (na starijim modelima je radilo )
shamrock, cini mi se da se ne razumijemo....
ja cim uzmem telefon novi, a to radim svako malo, promijenim PHONE LOCK code, a pin promijenim cim uzmem novi broj.
I kad se telfon ugasi treba da trazi pin pri slijedecem paljenju....ali nece...
mIRCerka wrote:shamrock, cini mi se da se ne razumijemo....
ja cim uzmem telefon novi, a to radim svako malo, promijenim PHONE LOCK code, a pin promijenim cim uzmem novi broj.
cini se da ti nerazumijes
izvadis karticu iz svog moba i prebacis u neki drugi koji ima opciju da te pita prilikom paljena oces li pin konfirmaciju...odredis sta ti pase i vratis nazad u svoj mob koji nema tu opciju i radice ti po postavkama koje si izabrala
Reek wrote:odakle ti informacija da prodaju "svercovanu robu"? mozes li to kako dokazat? il' je ona standardna rekla, kazala?
pa recimo odes u mobis (ovlasteno preduzece i distributer za nokia telefone) i nadjes tamo odgovarajuci model...i onda odes u mm i taj isti model je za 50-60-70 pa i 80 maraka jeftiniji...(naravno na njima je vodafon, t-mobile)...i onda odes na internet i pogledas koliko taj telefon stvarno kosta i vidis da mobis ima realnu trzisnu cijenu telefona. telefon nije kodiran, ima servis, ima garanciju....
cisto sumnjam da mob. koji kupis u mm-i nema servis i garanciju... to sto par vas ima losa iskustva, iz ne znam ni ja kojih razloga, vam ne daje za pravo da pricate takve gluposti...a ni vi niste sigurni da je 100% tako... btw, jos uvijek niste nista dokazali...i dalje je ona mahalska... dajte mi konkretnu cijenu, iz eto, recimo, mobisa i istog takvog modela u mm... ovih dana idem u mm, pa cu ih pitati (ako je vec tako), kad vec vi niste, zbog cega su im cijene toliko nize ...i jel istina da prodaju "svercovanu robu"...hahahaha.
p.s. nije da "branim" MM-u, ali mislim da bezveze serendate...
Reek wrote:odakle ti informacija da prodaju "svercovanu robu"? mozes li to kako dokazat? il' je ona standardna rekla, kazala?
pa recimo odes u mobis (ovlasteno preduzece i distributer za nokia telefone) i nadjes tamo odgovarajuci model...i onda odes u mm i taj isti model je za 50-60-70 pa i 80 maraka jeftiniji...(naravno na njima je vodafon, t-mobile)...i onda odes na internet i pogledas koliko taj telefon stvarno kosta i vidis da mobis ima realnu trzisnu cijenu telefona. telefon nije kodiran, ima servis, ima garanciju....
cisto sumnjam da mob. koji kupis u mm-i nema servis i garanciju... to sto par vas ima losa iskustva, iz ne znam ni ja kojih razloga, vam ne daje za pravo da pricate takve gluposti...a ni vi niste sigurni da je 100% tako... btw, jos uvijek niste nista dokazali...i dalje je ona mahalska... dajte mi konkretnu cijenu, iz eto, recimo, mobisa i istog takvog modela u mm... ovih dana idem u mm, pa cu ih pitati (ako je vec tako), kad vec vi niste, zbog cega su im cijene toliko nize ...i jel istina da prodaju "svercovanu robu"...hahahaha.
p.s. nije da "branim" MM-u, ali mislim da bezveze serendate...
tebi logika nije jaca strana jelde???? dekodirani telefoni haloooo....t-mobile telefoni....dekodirani...sjebe se i nece ga nazad....razumijes....popravice ga fol...i ta popravka traje sedmicama dok ti nekazu da moras novi da kupis jer nemogu nista da ucine...bez imalo griznje savjesti....
mIRCerka wrote:shamrock, cini mi se da se ne razumijemo....
cini se da ti nerazumijes
izvadis karticu iz svog moba i prebacis u neki drugi koji ima opciju da te pita prilikom paljena oces li pin konfirmaciju...odredis sta ti pase i vratis nazad u svoj mob koji nema tu opciju i radice ti po postavkama koje si izabrala
mobitel ima tu opciju, ali ta opcija NIJE RADILA NA MOBIL MEDIA TELEFONIMA....
Svi koji me znaju odlicno znaju da se ja ne mogu smiriti duze od 4 mjeseca sa istim telefonom...
sad ciljam na k800i dok budem imala para...znaci stalno sam uzimala sve bolje i bolje, sa sve jacim opcijama...
Dosao lik neki dan kupio SonyEricsson telefon i neki dodatni blic ovo ono. Naravno covjek skopcao probao uslika kad nece. Otisao u MobašMediju i likovi ga posalju a Dobrinju neki servis. Naravno ovo se meni desilo kroz pricu sa tim likom, uzmem pogledam kad taj eksterni blic ima senzor za svjetlo i ako ima dovoljno svjetla nema potrebe da radi. Đindasi nisu znali to i poslali lika na lunja po Dobrinji da trazi servis
lik je blago receno idiot
ako ti nesto nevalja mozes traziti povrat novca ili novi mob...to je garancija!
sad sto je on toliki idiot da kaze ajde super oticu ja do dobrinje pa cu vidjeti u servisu to je njegov problem
to sto neznaju, u svakoj prodavnici ima likova koji su dobili posao preko rodjaka sto znaci da u svakoj prodavnici ima bar 1 koji veze nema s tim sta radi
Shamrock wrote:lik je blago receno idiot
ako ti nesto nevalja mozes traziti povrat novca ili novi mob...to je garancija!
sad sto je on toliki idiot da kaze ajde super oticu ja do dobrinje pa cu vidjeti u servisu to je njegov problem
to sto neznaju, u svakoj prodavnici ima likova koji su dobili posao preko rodjaka sto znaci da u svakoj prodavnici ima bar 1 koji veze nema s tim sta radi
prosle godine ja medi kupila 3220 za rodjendan u MM...naravno, nije radilo, ujutro odem, reklamiram, posalju me u servis na Skenderiji, tamo lik formatira, nece opet, ja telfon vratim i dobijem puni povrat novca...
to je istina...
Moji roditelji su do sada kupili 3 mobitela u mobilmediji (jedan od njih men) i nikakvih problema nisu imali, i kada smo uzimali uvijek su bili među najjeftinijim.
Ja sam u Mobil mediji kupio prošle godine sony televizor i dobio sam 2 godine garancije! Tv mi najnormalnije radi i nisam imao nikakvih problema do sada. Malo poslije mene su starci tu kupili sebi samsungov tv i takođe radi ispravno i nikakvih nije imao problema! Što se tiće ljubaznosti-neljubaznosti, ja nisam primjetio da su neljubazni. što se tiće mobilnih telefona, konkretno Nokie oni su jeftiniji ne za 50 do 80 km, već za par stotina km nego Mobisu! Kada se tek pojavila Nokia 7260 cijena joj je bila 820 km, dok je u Mobil Mediji koštala 550 km, što jasno govori da tu nešto ne štima, ili kad vidite neki od ovih Nokia serie N, koji košta milju i pol, dok na drugim mjestima košta 300 do 500 km! Gdje je tu logika i kako neko može prodavati određeni mobitel drastično jeftinije! I u ovlaštenoj radnji kad kupite telefon može se desiti da je neispravan! Meni se desilo da u Mobisu kupim nokiu 7260, platim 780 km i nakon pola sata ustanovim da mi tipka sa zvjedicom blokira, odnosno teško reauguje. Odmah odem do mobisa u Titovoj i reklamiram, kako oni nisu imali crnu verziju već samo bijelu, kažu mi da odem u njihovo sjedište u Hrasnom i da oni imaju u crnoj verziji i da će mi bez ikakvih problema zamjeniti fon. Odem ja dole i odmah mi dadoše novi i napraviše novu garanciju.Novi je bio bez ikakvih problema i savršeno je radio! Nedavno sam prodao tu Nokiu, jer sam uzel sebi Samsung SGH-D900. Sljedeći primjer zato je: u Mobisu bilo koji model Nokie imate u večoj količini, dakle nije samo jedan primjerak, pa drugi nabave kad prodaju taj, dok u Mobil mediji tek kad prodaju određeni model nabave novi primjerak istog. Tačno je da imaju telefone skidane s mreže! Onaj ko legalno radi s telefonima i ko nabavlja regularne telefone, a ne skidane s mreže, ne nabavlja po 1 primjerak određenog modela, već ih ima minimum 10 i garanciju daje na minimum 1 godinu dana, a ne na 6 mjeseci! Ne kupujte telefone gdje ne dobijate godinu dana garancije, već samo 6 mjeseci!
BTW, ni jedan od 3 mobitela koji smo kupili u MM nije imao na sebi znak nekog stranog telekom operatera, znači nije skinut s mreže, i na svaki smo dobili godinu dana garancije.
Kupio sam tamo poslije i HP-ov printer i isto godinu dana garancije i nikakvih problema za sada.
Gray wrote:BTW, ni jedan od 3 mobitela koji smo kupili u MM nije imao na sebi znak nekog stranog telekom operatera, znači nije skinut s mreže, i na svaki smo dobili godinu dana garancije.
Kupio sam tamo poslije i HP-ov printer i isto godinu dana garancije i nikakvih problema za sada.
u evropi te "znakove" postavljaju samo neke kompanije (odprilike vodafone t-mobile i hutchison...) tako da ima mnogo mreza koje nemaju svoj logo na mobitelu! a i zavisi od modela jer i ti koji stavljaju ne stave ga na svaki model
BTW, ni jedan od 3 mobitela koji smo kupili u MM nije imao na sebi znak nekog stranog telekom operatera, znači nije skinut s mreže, i na svaki smo dobili godinu dana garancije.
a ja kupio samo jedan i to vip-ov.al radi bez problema