Odma' štocem u glavu, ali nasamovjesticanametli wrote:ma lako se nama zezat s tim ali ja ne mogu da razumijem da ljudi sebi dozvole takve stvari kao sto je deranje i jos saslusaju i sute
MOBBING NA RADNOM MJESTU
-
Lesli Eldridž
#26 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
- madner
#27 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ma ti što se deru znaju ko ce reagovat pogrešno.
Ono govor tijela.
Isto kao i na ulici, hijene osjete slabost.
Ono govor tijela.
- CLIO
#28 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Kako se zaštiti, znati svoj opis posla i znat svoj posao.
[/quote]
ili imat dajĐŽu
[/quote]
Ili bit vlasnik firme pa nek proba neko da te mobbinguje.
[/quote]
Dobar dan, inspekcija, jeste ispunili formular 2332323a?[/quote]
Jel se i to zove mobing
. To mu dođe još gore
. Ako je ono mobing onda je ovo drugo jebing . Nema te niđe. 
ili imat dajĐŽu
Ili bit vlasnik firme pa nek proba neko da te mobbinguje.
Dobar dan, inspekcija, jeste ispunili formular 2332323a?[/quote]
Jel se i to zove mobing
- madner
#29 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Zavisi na koga naletiš, ako je IMT (imal mene tu) može biti i seksanje.CLIO wrote: Jel se i to zove mobing![]()
![]()
. To mu dođe još gore
. Ako je ono mobing onda je ovo drugo jebing . Nema te niđe.
- sunčan dan
#30 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
mIRCerka wrote:Dje ste prije samarali nadredjene, jao tripova tita mi milog...i stolicama ih lupali
Ujutro mu bona napravis kafu, pljunes unutra i poseceris
On galami na tebe a tebi shega pravo
-
b@tto
#31 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
mobbing ili po naški nasilje na poslu,ili maltretiranje na poslu.
ali je sad modernije reći mobbing.
- Fiore
#32 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
ko mobitel u vscijoj rucib@tto wrote:mobbing ili po naški nasilje na poslu,ili maltretiranje na poslu.
-
Diplinger
#33 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
http://hr.wikipedia.org/wiki/Mobbing
ovo sa fazama je dobro receno (izanalizirano) samo ona peta, zadnja je kod nas nazalost jedina koju vidimo (boracka populacija)
ovo sa fazama je dobro receno (izanalizirano) samo ona peta, zadnja je kod nas nazalost jedina koju vidimo (boracka populacija)
- profi25
#34 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
ja mislim da je mobbing najvise zastupljen u tgovacko-papak firmama
dodje masa nekih radnnika, nekih frustriranih cura i komleksasa likova i onda se medjusobno podmecu
oni kulturni pokusaju sve ignorisati i na kraju daju otkaz, oni papci se svadjaju i psuju po cijeli dan, tako opstaju
dodje masa nekih radnnika, nekih frustriranih cura i komleksasa likova i onda se medjusobno podmecu
oni kulturni pokusaju sve ignorisati i na kraju daju otkaz, oni papci se svadjaju i psuju po cijeli dan, tako opstaju
-
norah
#35 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
I ja sam dozivjela mobbing na radnom mjestu i to od strane zenske osobe koja mi je bila sef. Sve se to odvijalo na veoma suptilan nacin. Nekada bila super prema meni, a nekada uzas, trazila bi dlaku u jajetu i na sve nacine pokusavala da me otjera sa posla. Bilo je tu i dosta ljubomore i zavisti. I na kraju je i uspjela. Ja vise nisam imala zivaca da se nosim sa tim, dala sam otkaz i nasla drugi, slabije placen posao.
-
mamica papucarka
#36 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
U austriji recimo (a i u svim drugim razvijenim zemljama) ima savjetovaliste za mobbing. Obicno je u okviru sindikata. Meni je bas bilo interesantno, jer do skora nisam znala da postoji takvo savjetovaliste
I bas su prostorije tu blizu mojih, pa vidim da dolazi naroda
Znaci, nije rijetkost
ja ne bih nikad dala otkaz (izuzev ako nisam nasla mnogo bolje radno mjesto), posebno ne u Bosni (jebi ga, tesko naci novi posao)i to mi malo blesavo zvuci da neko da otkaz zato sto se sefica izderala- Dok sam bila mladja takve situacije su me pravo sikirale, ali sad ne ebem ni pet posto
ako vidim da me neko zahebava, podjem se jos vise zajebavat na vlastiti racun
Fazon je da zbunis agresora 
ja ne bih nikad dala otkaz (izuzev ako nisam nasla mnogo bolje radno mjesto), posebno ne u Bosni (jebi ga, tesko naci novi posao)i to mi malo blesavo zvuci da neko da otkaz zato sto se sefica izderala- Dok sam bila mladja takve situacije su me pravo sikirale, ali sad ne ebem ni pet posto
ako vidim da me neko zahebava, podjem se jos vise zajebavat na vlastiti racun
Last edited by mamica papucarka on 21/04/2008 21:09, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#38 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Bullying je kad fizički jača osoba maltretira (fizički i psihički) fizički slabiju osobu. E sad je nekada sve izmiješano, ali se svodi na maltretiranje na radnom mjestu.
-
Diplinger
#39 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
najbolja prevencija mense cini, odma cim krenes radit je svoj stav! cim jednom presutis nepravdu na svojoj kozi ili se pognes uvijek ce slijediti shikaniranje... zato odma na prvu reagovat ostro pa makar i bio u krivu!
- sharwoodforest
#40 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
tako trebamIRCerka wrote:Dje ste prije samarali nadredjene, jao tripova tita mi milog...i stolicama ih lupali
Ujutro mu bona napravis kafu, pljunes unutra i poseceris
On galami na tebe a tebi shega pravo
-
Lesli Eldridž
#41 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ispravno razmišljanjeDiplinger wrote:najbolja prevencija mense cini, odma cim krenes radit je svoj stav! cim jednom presutis nepravdu na svojoj kozi ili se pognes uvijek ce slijediti shikaniranje... zato odma na prvu reagovat ostro pa makar i bio u krivu!
-
ZANMAR95
#42 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ovo potisujemmadner wrote:Ma ti što se deru znaju ko ce reagovat pogrešno.
Ono govor tijela.
-
ZANMAR95
#43 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Diplinger wrote:najbolja prevencija mense cini, odma cim krenes radit je svoj stav! cim jednom presutis nepravdu na svojoj kozi ili se pognes uvijek ce slijediti shikaniranje... zato odma na prvu reagovat ostro pa makar i bio u krivu!
I ovo potpisujem
- vjesticanametli
#44 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
dobro osim potpisivanja
jesi nazvala tu kolegicu i sta bi na kraju????? sta kaze ova dera sto se derala tj. onu mobingovala 
-
ZANMAR95
#45 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Dosla preko moga direktora da radi, pa je tako jedva opstala godinu dana. Da sam ja direktor, ne bi ona meni radila ni mjesec dana jer stvarno cura nema pojma, a nema ni volje da uci. Ucila sam je, objasnjavala, nagovarala da upise neki kurs kompjutera, bilo sta samo da se koliko toliko opismeni i da moze napraviti kakav dopis da na nesto lici.vjesticanametli wrote:sto je ti nisi nasavjetovala i uputila sta i kako jer nema ona jadnica, kao sto ti kazes, nikakvog hajra od teme na forumuZANMAR95 wrote:Ma njoj svi traze dlaku u jajetu, a ni ona nije bas neka pametnica...nego ti je to kod nas obicaj ako vidis da gaze nekog ti se pridruzi da ne odudaras od drugih jer mogu ti zatrebat a nedo bog stat u odbranu slabijeg
Kad bih vam ispricala provalu za digitron i njeno racunanje, ne biste vjerovali
Jednio sto mi smeta je taj nacin na koji je otisla, pa pobogu ako ne odgovara to se fino kaze: Curo, zao mi je ali ne ide dalje ! , a ne uz dreku i vikanje.
- vjesticanametli
#46 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
pa kako je dosla tako je i otisla
tako joj i treba
cuj nece da uci
nego nek joj disa sada uplacuje platu na ljepe okice
vala takvih mi nije zao i nema tu mobinga ako ona nece da nauci logicno je da nekom pukne film i da guski ocita bukvicu.
nego sta bi s digitronom
pricaj mahali
nego sta bi s digitronom
-
ZANMAR95
#47 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Jesam, bas sam maloprije s njom razgovarala. Direktor je jos nije nazvao, nema covjek muda da bude iskrenvjesticanametli wrote:dobro osim potpisivanjajesi nazvala tu kolegicu i sta bi na kraju????? sta kaze ova dera sto se derala tj. onu mobingovala
Treba doci da se razduzi, mobitel, kljucevi itd, ali ona nece dok joj se on ne javi. A ova mobberica skontala da je pretjerala, pa evo cuti vec par dana
- vjesticanametli
#48 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
mozda direktorcita ovo pa ceka da vidi sta ce reci forumska skupstina
cuj nema loptica da je nazove
jebiga zaduzila svasta a ne zna radit nista
kako li ona doĐŽe u firmu 
-
ZANMAR95
#49 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
A digitron... Pa to nisam mogla vjerovati i necu zaboraviti dok sam ziva. Kada je dosla da radi, ja joj dam trgovacku knjigu da sabere, sve fino u kolonama cifre, samo da sabere i upise na dnu stranice, i prenese to stanje na novi list.
Par puta proba, i kaze: Hej ovo mi nesto nije dobro, vidi kojiko imam decimala ! Ja pogledam, nije mi jasno kako dobije rezultat na 6-7 decimala kad se sve u knjizi zavrsava na dvije. Kazem joj: Hajde ponovo, i ona opet dobije isti rezultat.
Kazem joj opet da krene ispocetka i ja sad pratim..... Gdje stoji tacka izmedju hiljada i stotica, tu fino stavi zarez pa opet zarez na decimali npr. 1.542,32 i 1542,32 njoj nije isti broj......... Nije ni cudo sto je dobila takvo nesto... i tad mi je bilo jasno da od nje nema nista
Katastrofa.... Eto to ti je prica za digitron
Par puta proba, i kaze: Hej ovo mi nesto nije dobro, vidi kojiko imam decimala ! Ja pogledam, nije mi jasno kako dobije rezultat na 6-7 decimala kad se sve u knjizi zavrsava na dvije. Kazem joj: Hajde ponovo, i ona opet dobije isti rezultat.
Kazem joj opet da krene ispocetka i ja sad pratim..... Gdje stoji tacka izmedju hiljada i stotica, tu fino stavi zarez pa opet zarez na decimali npr. 1.542,32 i 1542,32 njoj nije isti broj......... Nije ni cudo sto je dobila takvo nesto... i tad mi je bilo jasno da od nje nema nista
Katastrofa.... Eto to ti je prica za digitron
- vjesticanametli
#50 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
ti si podla zena
jadna ona sad mora trazit novog direktora