to sto ti opisujes iz moje perspektive nema nikakve veze sa godinama....ljudi budu iz istih generacija pa ulaze u razlicite zivotne faze u razlicitim godinama.....sve veze zahtjevaju odredjenu dozu kompromisa....poenta je sto nakon 10 godina u puno veza ima puno navike i cesto manjak zelje i prema partneru i prema samoj vezi (tj motivacije da se na istoj radi).....vi ste nakon 10 godina dosli do momenta kad zelite razlicite stvari u zivotu, slicno se moglo desiti i da je razlika u godinama bila manja....samo nekad je lakse traziti tako neke konkretne razloge za kraj veze nego jednostavno priznati da je TO prestalo biti TO....jOFLA wrote:Ako odgovara, s naglaskom na 'ako'. Ona 7,5 godina starija od mene. Izdržali tako deset godina. Punih deset. I pred kraj (samo banalan primjer ali koji dosta govori), na primjer ja bih u kinoteku gledao neki dobar film, a njoj se farba ogradica. Popustiš jednom, i ona meni, drugi put, možda i treći, a onda dosadi popuštanje. Onda dođe do konflikta. I tako iz konflikta u konflikt, malo pomalo izgubi se i interesovanje za partnera. Ili obostrano, ili razočarenjem za jednog. U svakom slučaju propast.anais_nin wrote:isto tako mislim da 100 ljudi, 100 cudi, ne vidim zasto takve veze ne bi mogle frcerati ako to odgovara ljudima koji su u toj vezi....
Hoću reći - nisu interesovanja ista, očekivanja.
Negdje i upali takva veza što mislim da je rijetkost. Gledajući nas, kao i gledajući poneke osobe iz svog starog društva, to se sve završi razočarenjem ako smo očekivali neku dugu sretnu, ozbiljnu vezu, brak, djecu...
Ali ako je u pitanju interes, samo dobro seksanje, ili nešto drugo, bez ikakvih očekivanja, onda zašto ne upustiti se ? Inače, slabo od od tog nešto bude, čini mi se velika je greška u tom slučaju bilo šta planirati.
ne bih se nista zaklela, ali meni recimo toliko mladji muskarci nisu bas privlacni za ozbiljnu vezu iz cistog razlog jer znam sta me obicno privlaci....ma koji da je nivo zrelosti u pitanju kod njega neke stvari jednostavno dolaze tek nakon odredjenih zivotnih iskustava....a cinjenica je da cu ih ja uvijek imati 5,6,7, godina vise nego on....dosta zena to ne smeta....ja nisam tip da nekom izigravam uciteljicu....barem ne u tom emotivnom smislu