pomislim - dobra stara vremenaines.c wrote:Sta pomislite i kakav utisak na vas ostavljaju mladi roditelji,kad kazem mladi mislim na odprilike on 25,ona 23 god(i naravno ako su ok situirani)danas je to sve rjedje za vidjeti,pa sta pomislite kad vidite....
mladi roditelji
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- van Basten
#26 Re: mladi roditelji
-
Ontario_layde
-
Svemirski_Jebach
niko od moje raje nema djecu (a svi su vec presli 25.) samo jedan jaran ozenjen...ostali, ni blizu.
meni je 25. godina i ne osjecam se spreman za djecu...ne mogu se zamisliti k'o babo.
al za godinu, dvije ili tri...zasto ne?
meni je 25. godina i ne osjecam se spreman za djecu...ne mogu se zamisliti k'o babo.
al za godinu, dvije ili tri...zasto ne?
-
surajaa
Meni su tek 23, mom dragom 28, on na pomisao da bi sada mogao biti otac skace od srece i osjeca se potpuno spremnim,... ja se u skorijoj buducnosti ne vidim u ulozi mame.
Smatram da sam premlada i mislim da nisam spremna izmijeniti svoje trenutne navike, nacin zivota, koji me ispunjava i sve podrediti djetetu.
Mozda ce se nekom uciniti kako sam sebicna, no jednostavno znam da trenutno nisam spremna na tako velik i vazan korak u zivotu svakog covjeka.
Razlika u godinama izmedju dragog i mene je ocita, ukoliko ne bude strpljiv, niko mi nece biti kriv sto sam oduvijek bila slaba na starije muskarce
A sto se tiice drugih mladih roditelja, divim im se i cestitam na hrabrosti, koju ja jos uvijek nemam....
Smatram da sam premlada i mislim da nisam spremna izmijeniti svoje trenutne navike, nacin zivota, koji me ispunjava i sve podrediti djetetu.
Mozda ce se nekom uciniti kako sam sebicna, no jednostavno znam da trenutno nisam spremna na tako velik i vazan korak u zivotu svakog covjeka.
Razlika u godinama izmedju dragog i mene je ocita, ukoliko ne bude strpljiv, niko mi nece biti kriv sto sam oduvijek bila slaba na starije muskarce
A sto se tiice drugih mladih roditelja, divim im se i cestitam na hrabrosti, koju ja jos uvijek nemam....
- semmy
ista situacija samo sto sam ja postala majka sa 21...i ne zalim ni jednog trenutka...zena21 wrote:Postala sam majka kada mi je bilo 23... Ne zalim ni jednog trenutka...
Moje prijateljice koje su mojih godina, sada guraju kolica, lete po apotekama u neko doba noci, vuku cekere s rezervnim pelenama i odjecom... Ja sam to sve davno prosla, i mislim da sada ne bih imala zivaca![]()
sada sa svojim curama "izlazim"
sa svojim sinom sam pravi drug....
- zena21
To je supersemmy wrote:ista situacija samo sto sam ja postala majka sa 21...i ne zalim ni jednog trenutka...zena21 wrote:Postala sam majka kada mi je bilo 23... Ne zalim ni jednog trenutka...
Moje prijateljice koje su mojih godina, sada guraju kolica, lete po apotekama u neko doba noci, vuku cekere s rezervnim pelenama i odjecom... Ja sam to sve davno prosla, i mislim da sada ne bih imala zivaca![]()
sada sa svojim curama "izlazim"
sa svojim sinom sam pravi drug....![]()
![]()
-
Sarajevski Marlboro
#40 Re: mladi roditelji
Tema je dobra. Inace, svi su dali misljenje kako je rano ocinstvo-materinstvo nesto predivno, ali niko nije dao drugu stranu medalje, koja uvijek postoji. Posto je otvaraoc teme istakao da su ti mladi roditelji materijalno obezbjedjeni- OK- ali sve dolazim u napast da kazem koliko ih je u stvari malo takvih? Odakle nekome stan, auto i dobra plata kako bi mogao izdrzavati porodicu, sa 20 godina? A da naravno nije od babe? Posto su neki ovdje navodili primjere i od 17, 18 godines.c wrote:Sta pomislite i kakav utisak na vas ostavljaju mladi roditelji,kad kazem mladi mislim na odprilike on 25,ona 23 god(i naravno ako su ok situirani)danas je to sve rjedje za vidjeti,pa sta pomislite kad vidite....
Druga stvar jeste neiskustvo, odnosno neprozivljenost. Da li ce te opaliti po glavi ples po diskotekama i flert sa drugim zenama-muskarcima u 30toj, ukoliko ga preskocis u 20oj? Da li ces pozeljeti slobodu i mogucnost izbora? Obzirom da je to sve normalni razvitak licnosti, koji je potrebno okusiti. Potrebno je sagledati vlastitu (ne)zrelost i (ne)spremnost da udjes mlad u brak. Inace, mladi roditelji su bas cakani
- baby_angel
Eh evo da i ja dam svoj doprinos. Mama koja je postala mama sa 18.
Anyway ova mama nikad ne bi mijenjala svoju situaciju ni sa jednom jedinom svojom drugaricom. Zato sto je ovoj mami u zivotu ostalo jedino da zavrsi fax, ne iz potrebe nego iz vlastite zelje. Sve je ostalo na svom mjestu. Dobar posao, velika kuca, muz privatnik, dijete prvacic, kucni ljubimci, a nismo imali nista kad smo se uzeli. Eto, Roger and Out.
-
Pearl
#45 Re: mladi roditelji
pa zato sto se javljaju samo oni roditelji koji imaju internet kuci ili na poslu..Sarajevski Marlboro wrote:Tema je dobra. Inace, svi su dali misljenje kako je rano ocinstvo-materinstvo nesto predivno, ali niko nije dao drugu stranu medalje, koja uvijek postoji. Posto je otvaraoc teme istakao da su ti mladi roditelji materijalno obezbjedjeni- OK- ali sve dolazim u napast da kazem koliko ih je u stvari malo takvih? Odakle nekome stan, auto i dobra plata kako bi mogao izdrzavati porodicu, sa 20 godina? A da naravno nije od babe? Posto su neki ovdje navodili primjere i od 17, 18 godines.c wrote:Sta pomislite i kakav utisak na vas ostavljaju mladi roditelji,kad kazem mladi mislim na odprilike on 25,ona 23 god(i naravno ako su ok situirani)danas je to sve rjedje za vidjeti,pa sta pomislite kad vidite....u to ni necu da ulazim.
Druga stvar jeste neiskustvo, odnosno neprozivljenost. Da li ce te opaliti po glavi ples po diskotekama i flert sa drugim zenama-muskarcima u 30toj, ukoliko ga preskocis u 20oj? Da li ces pozeljeti slobodu i mogucnost izbora? Obzirom da je to sve normalni razvitak licnosti, koji je potrebno okusiti. Potrebno je sagledati vlastitu (ne)zrelost i (ne)spremnost da udjes mlad u brak. Inace, mladi roditelji su bas cakani
biti mlad roditelj je sigurno bolje, ako nista jer imas vise zivaca i snage a i bake i dede su dovoljno mladi da su djeci interesantni... ako se ima uslova..
-
mostarac
dijete bi u pelene sralo najdalje do godinu dana (jer neko bi ih morao prat pa bi mu bilo mrsko), a ne ko danas dok ne podje u skoluzena21 wrote:E moj Mostarac, srecom pa imaju ove pampers pelene... Zamisli da je ko prije, one platnene, pa peres i peglas po citav dan... gluho bilomostarac wrote:Ja pomislim: "Boze, jos jedan par koji radi samo za pelene"
Sve ima svoje dobre i lose osobine.
-
funaki
#48 Re: mladi roditelji
Pearl wrote:
biti mlad roditelj je sigurno bolje, ako nista jer imas vise zivaca i snage a i bake i dede su dovoljno mladi da su djeci interesantni... ako se ima uslova..
E ako su ovo razlozi, 'hebi ga onda!!!
-
ines.c
Mozda i grijesim,ali mi se cini da mladji ljudi drugacije odgajaju svoju djecu cak su strozi u odgoju,znam u vlastitoj porodici da su starija djeca tj prva uvjek bila ruzena kad se glupiraju,ozbiljno se sa njima razgovaralo kao sa odraslim ljudima,a ovi sto dodju poslje "hajd pusti ga,neka ga nek rusi sve redom po stanu...
naravno ovo nije pravilo ali je vrlo cesto 
-
Pearl
#50 Re: mladi roditelji
'hebi ga onda ti... ja sam rekla da su ovo razlozi da imas djecu kad si mladji...funaki wrote:Pearl wrote:
E ako su ovo razlozi, 'hebi ga onda!!!
ili ti mislis da ces djecu vise voljeti jedino ako si mlad, da ces se bolje brinuti o njima ako si mlad
poenta je da dijete treba imati kad ostvaris uslove, a ne kad se "omakne" .. ako mozes kad si mlad, jos bolje... ja svoje dijete, ako ga rodim u 30-toj necu nista manje voljeti, ni birnuti se o njemu nego sto bi to radila da sam ga rodila sa 20.. a sa 30 cu moci i da mu pruzim normalan zivor, sto sa 20 sigurno ne bih mogla...