mladi roditelji

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

chinese_water wrote:ma hebo djeciji zivot, kad mu je mama u klimaksu a djetetu 10 godina... mladi roditelji rulezzz
sve je to od osobe do osobe. Znam zena koje su se mlade udale, pa dijete cuva baka (pa dijete mislim da mu je baka ustvari mama), dok mlada mama i muz hodaju po dikotekama . Nisu se izivjeli.
Ne moze se generalizovati. Neko je spreman na dijete (mada se to ustvari ne zna dok ga ne dobijes) sa 20, a neko nije ni sa 35 :)
Nekog klimaks zdrma sa 38 godina, a nekoga sa 50 :D Sve ovisi o stadiju zrelosti i okolnostima. Moze covjek zeljeti dijete sa 23 godine, ali mora i imati osobu sa kojom bi ostvario tu zelju :)
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

MRAVOJED wrote:komi bolan :D pa jel ti stvarno misliš da bi ja mogao imati djecu :? :D :D :D ili još bolje trebao imati :D
a odavde je potekla ta informacija :D :D pa mravac jedan, ti si meni idealan da budes tata :D nemoj zezati :D bas bi ti super islo uz imidz :D
chinese_water

Post by chinese_water »

mamica 31 wrote:
chinese_water wrote:ma hebo djeciji zivot, kad mu je mama u klimaksu a djetetu 10 godina... mladi roditelji rulezzz
sve je to od osobe do osobe. Znam zena koje su se mlade udale, pa dijete cuva baka (pa dijete mislim da mu je baka ustvari mama), dok mlada mama i muz hodaju po dikotekama . Nisu se izivjeli.
Ne moze se generalizovati. Neko je spreman na dijete (mada se to ustvari ne zna dok ga ne dobijes) sa 20, a neko nije ni sa 35 :)
Nekog klimaks zdrma sa 38 godina, a nekoga sa 50 :D Sve ovisi o stadiju zrelosti i okolnostima. Moze covjek zeljeti dijete sa 23 godine, ali mora i imati osobu sa kojom bi ostvario tu zelju :)
Samo se ti tjesi za klimaks, niko ti ne brani :P
:D :D
A naravno da je sve individualna stvar, a ipak mladi imaju vece sanse da budu prijatelji sa svojim djetetom nego ovi stariji,narocito u kriticnom periodu za dijete 14-19g
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

chinese_water wrote:
mamica 31 wrote:
A naravno da je sve individualna stvar, a ipak mladi imaju vece sanse da budu prijatelji sa svojim djetetom nego ovi stariji,narocito u kriticnom periodu za dijete 14-19g
ja sam svom djetetu prvenstveno MAMA, a mislim da je to vaznije nego biti prijatelj, jer mama je nesto mnogo vise od obicnog prijatelja :)

Klimaks me je poceo drmat sa 14 i jos ne prestaje :D

a slabo se ko izjasnjava sta podrazumjeva pod mladi roditelj???
chinese_water

Post by chinese_water »

mamica 31 wrote:
chinese_water wrote:
mamica 31 wrote: sve je to od osobe do osobe. Znam zena koje su se mlade udale, pa dijete cuva baka (pa dijete mislim da mu je baka ustvari mama), dok mlada mama i muz hodaju po dikotekama . Nisu se izivjeli.
ja sam svom djetetu prvenstveno MAMA, a mislim da je to vaznije nego biti prijatelj, jer mama je nesto mnogo vise od obicnog prijatelja :)

Za mene su mladi roditelji oni koji donesu bebicu na svijet do 23. godine zivota. A i da razjasnim da se razlikuje roditelj-prijatelj od prijatelja.I da stariji ljudi imaju tu glupu tendenciju zaboravljanja,onoga sta su oni radili u mladosti, zaboravljaju da je bitno biti roditelj-prijatelj a ne samo roditelj,ali eto,opet sve to zavisi od osobe do osobe i od djeteta do djeteta...samo mislim da mladi imaju vise razumijevanja,zbog svog licnog iskustva u zivotu, gdje moj stari sad ima 60 a ja 23....mislis da je on imao razumjevanja za mene? Slabo, kad mi je bilo tih nekih 16 godina on je imao 53 a mama 56 ... pravo da ti kazem...njihov mentalni sklop iz Titinog doba... mene je puno kostao.Ne kazem da nema ljudi koji ne mogu biti normalan roditelj u tim godinama,ali tvrdim da su rijetki takvi...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ja se radujem da se sa svojim djetetom igram. :) sad ne mogu, jer ako to uradim reci ce svi oko mene da sam djetinjasta :-? :D , a preko djeteta cu moci dosta toga uraditi sto sada ne bi bilo nikako opravdavajuce. :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Minnela wrote:chupka,ugledaj se na mene :D ne smije mi okolina ni rijec reci :D sin dijete,mama dijete :D :D
ja sam prije 10-15 godina sebe u ovim godinama zamisljala ozbiljnijom... :-? :roll: :D
mislila da cu imati djecice oko sebe :D ... al` dosta je sto se borim sa :oops: sobom. :-? :D
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

chinese_water wrote:
mamica 31 wrote:
chinese_water wrote: Samo se ti tjesi za klimaks, niko ti ne brani :P

Za mene su mladi roditelji oni koji donesu bebicu na svijet do 23. godine zivota. A i da razjasnim da se razlikuje roditelj-prijatelj od prijatelja.I da stariji ljudi imaju tu glupu tendenciju zaboravljanja,onoga sta su oni radili u mladosti, zaboravljaju da je bitno biti roditelj-prijatelj a ne samo roditelj,ali eto,opet sve to zavisi od osobe do osobe i od djeteta do djeteta...samo mislim da mladi imaju vise razumijevanja,zbog svog licnog iskustva u zivotu, gdje moj stari sad ima 60 a ja 23....mislis da je on imao razumjevanja za mene? Slabo, kad mi je bilo tih nekih 16 godina on je imao 53 a mama 56 ... pravo da ti kazem...njihov mentalni sklop iz Titinog doba... mene je puno kostao.Ne kazem da nema ljudi koji ne mogu biti normalan roditelj u tim godinama,ali tvrdim da su rijetki takvi...
Moji su opet bili premladi,imali 21g kad sam se ja rodila,ali nismo imali neki odnos super, bili su nevjerovatno strogi,a mladi...... Tako da mislim da taj odnos nema veze sa godinama. Ja sam starijeg sina rodila sa 25g,mladjeg sa 33, sa obojicom imam super odnos, do kada-ne znam. Mislim da je razgovor i povjerenje najvaznije.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

zmijaIzmaj wrote:
MRAVOJED wrote:komi bolan :D pa jel ti stvarno misliš da bi ja mogao imati djecu :? :D :D :D ili još bolje trebao imati :D
a odavde je potekla ta informacija :D :D pa mravac jedan, ti si meni idealan da budes tata :D nemoj zezati :D bas bi ti super islo uz imidz :D
pa iskren da budem :D ja sam spreman
Byanka

Post by Byanka »

Moj malac i ja smo se fino organizovali. On je taman usao u pubertet, a ja izasla iz njega :D
Post Reply