Mladi chetnici! (& ostali ekstremisti)

Post Reply
Saian

Post by Saian »

Shomi je prejak :D :D :D kako on to stalozheno, samorazumljivo sve, a loodilo iza svakog slova viri, sociopat za kojeg bi se tender mor'o raspisat za koji sanatorij ce igrat lopte na male :D :D :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Grom iz vedra neba wrote:
murti439 wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Hajde ne seri i ti. Ko sto vidis ja sam reagovao na patetiku. Neko dodje i sere kako je ugrozen u Sarajevu, a dolazi iz grada u kojem zive i rade projektanti genocida i jos nas poziva u taj grad u nadi da ne bismo prizeljkivali novi rat :x
Opet ti kažem: i meni dosta toga u napisanom bode oči, ali mislim da si odabrao totalno pogrešnu metu... S druge strane, ako ja i griješim, ako ona zaslužuje ove salve "oduševljenja", ne možeš generalizovati i sve npr. Beograđane strpati u isti koš - baš zbog likova koje sam maloprije pomenuo... To nigdje ne vodi...
Moja "meta" je prije svega patetika, jasno vidljiva, uvijek po istom obrascu, uvijek sa dozom ironije i provokacija.

eh grome grome.zene se ne napadaju.treba fino s njima.evo ja pozivam anku nek mi se javi na pp da se druzimo.da joj kazem i dokazem da nismo svi kao grom. :-D :-D :-D :-D
belaj22

#178 Re: Mladi chetnici! (& ostali ekstremisti)

Post by belaj22 »

miso_a wrote:
stochar wrote: Ja stvarno ne vidim nista nenormalno i uvrijedljivo za bilo koga zato sto Srpska djeca i omladina nosaju Srpske ili Cetnicke uniforme , pa valjda je to više postalo normalno da se niko ne stidi svoje nacije i porijekla , kao za vrijeme komunista i komunizma !

Meni je ponos i dika da moj sin gaji ljubav prema svemu sto je Srpsko i da voli Srpske pjesme i obicaje a urbano je dijete nije rularno kao sto je neki nazvao ove Srpske mladice ! Juce mi je kazao kada je procitao komentare na ovu temu- Tata idemo dogodine na Ravnu Goru !

Moj sin nije odgajan da mrzi niciju naciju i ne treba da mrzi nikoga ali bi trebao da voli svoje ali i da cijeni druge koji cijene i njega !

STA nevidis nenormalno ludjace jedan mahajuci sa ta 3 prsta je poceo rat ovdje i ubijeno je 250 000 muslimana prema tome suti se i poklopi.. i nemoj biti konj jer niko srbima nebrani da kulturu dize srpsku ali vi dizete nekulturu i sirite mrznju ... nestace vas sa ovom politikom.. glupani jedni..
bosn.om

#179 Re: Mladi chetnici! (& ostali ekstremisti)

Post by bosn.om »

miso_a wrote:Ja stvarno ne vidim nista nenormalno i uvrijedljivo za bilo koga zato sto Srpska djeca i omladina nosaju Srpske ili Cetnicke uniforme , pa valjda je to više postalo normalno da se niko ne stidi svoje nacije i porijekla , kao za vrijeme komunista i komunizma !

Meni je ponos i dika da moj sin gaji ljubav prema svemu sto je Srpsko i da voli Srpske pjesme i obicaje a urbano je dijete nije rularno kao sto je neki nazvao ove Srpske mladice ! Juce mi je kazao kada je procitao komentare na ovu temu- Tata idemo dogodine na Ravnu Goru !

Moj sin nije odgajan da mrzi niciju naciju i ne treba da mrzi nikoga ali bi trebao da voli svoje ali i da cijeni druge koji cijene i njega !
Pa ako su Dzeneral Draza i te slicne stvari simboli srpstva, onda samo potvrdjujes onu staru da ste vi Srbi jedna obicna genocidna nacija puna umobolnika i kojekakvih politckih i filozofskih teoreticara koji pate za nekim sirokoprostornim idejama (pravoslavni Bosanci se ne trebaju osjecati uvrijedjeni ovim, pricam iskljucivo o Srbima, onima koji se osjecaju vezani za Srbiju bez obzira sto zive na bosanskom tlu).
Cuj onda, zasto bih se ja stidio oceve porodice ciji su svi muski clanovi ucestvovali kao istaknuti ustaski pripadnici tokom 2. svjetskog, zahvaljujuci kojim moja nana danas prima vojnu penziju od strane Republike Hrvatske, par ih je cak bilo u ne previse poznatim muslimanskim SS jedinicama, a kao pripadnik islamske vjere, zasto ne bih sebi uzeo za heroja i amblema i mene i mog naroda nekog Khadafia il jos bolje "slavnog" Enver pasu (ma kako ne znas, to je "heroj" koji organizova genocid nad Jermenima) a ima vjerovatno i pokoji pasa odgovoran za prolivanje rijeka sprske krvi tokom vjekovne okupacije, sve bih ih mogao sabrat' i napravit neku kolaz maju i s njom u sumu, na zrak.

Ma j... se tamo ustvari, imam mnogo pametnijeg posla, a ti ako nisi ironican il provokant, onda si fakat glup, a i sina si usmjerio da vjerno slijedi tvoj primjer, bice perspektivan, nema sta. Necel vam naumpast da malo marsirate po brdima oko Sarajva, da bar bude kakve koristi od vas s ovim silnim minskim poljima.
hukagrad

Post by hukagrad »

Program Četničkog pokreta, septembar 1941.
- omeđiti «defakto» srpske zemlje i učiniti da u njima ostane samo srpski živalj
- posebno imati u vidu brzo i radikalno čišćenje gradova i njihovo popunjavanje svežim srpskim elementom
- izgraditi plan za čišćenje ili pomeranje seoskog stanovništva sa ciljem homogenosti srpske državne zajednice.
Đeneralštabni đeneral Dragoljub Mihailović (20. decembar 1941.godine): «Stvoriti Veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije – Crne gore – Bosne i Hercegovine – Srema – Banata i Bačke.“
novel

Post by novel »

19.07.2006 15:05

Narodna Skupština RS-a uskoro legalizira prava četničkog Ravnogorskog pokreta
Četnici će imati ista prava kao partizani
Autor Zdenko JURILJ

BANJA LUKA Nakon listopadskih izbora Narodna skupština Republike Srpske usvojit će Zakon kojim se izjednačavaju prava četnika s pravima koje u tome bosanskohercegovačkom entitetu imaju tamošnje boračke organizacije, uključujući i predstavnike SUBNOR-a.
Jovo Vukeljić, predsjednik Otadžbinskog saveza krovne četničke organizacije koja okuplja četnike s područja Srbije, Crne Gore, BiH i dijaspore, za Večernji kaže da će se u izjednačavanju prava četnika s pravima koja imaju pripadnici svih boračkih organizacija, uključujući i partizane, voditi zakonskim principima koje je prošle godine usvojila Skupština Srbije.

To znači napominje Vukeljić da će mirovine i ostale beneficije koje imaju pripadnici NOR-a i pripadnici iz prošlog rata imati i četnici. Mi smo takav amandman Narodnoj Skupštini Republike Srpske uputili prije nekoliko dana i dobili smo obećanje da će se usvojiti nakon završetka ovogodišnjih izbora. Postoji bojazan da će bošnjački zastupnici protiv toga amandmana i povući pitanje zaštite vitalnih nacionalnih interesa, ali ima mehanizama da se on usvoji dodaje Jovo Vukeljić, uz napomenu da novac nije glavni motiv zbog kojeg se traži izjednačavanje prava četnika s ostalim borcima, već moralna satisfakcija i konačno društveno priznanje. Bude li njihov amandman usvojen, mirovinu će, po njihovoj evidenciji, primati oko 400 preživjelih četnika koji kod sebe imaju pismeni dokaz da su se borili kao pripadnici četničkog pokreta.

Zamoljen da komentira inicijativu četničke organizacije s područja Srbije u kojoj traže povijesnu pomirbu s partizanima i mogućnosti da se nešto sličnu dogodi u BiH, Vukeljić odgovara da ima nekih signala iz SUBNOR-a. SUBNOR BiH raspao se na SUBNOR Republike Srpske i Federacije BiH, što mi pozdravljamo. Mada su neki iz te organizacije protiv pomirenja s četnicima, ima nekih naznaka da se takvo nešto moglo dogoditi. Vidjet ćemo kako će to pomirenje teći u Srbiji zaključuje naš sugovornik.

Ako Republika Srpska usvoji zakon o izjednačavanju prava četnika s partizanima i pripadnicima boračkih organizacija iz prošlog rata, tada će preživjeli četnici moći svoje zahtjeve za umirovljenje umjesto u Beograd slati u Banju Luku, a visina mirovine bit će identična onoj koju dobivaju u Srbiji.

:D jebe lud zbunjenog, ja mislim da su handzari i ustase isto bili antifasisti :oops: trebaju ostvariti ista prava :oops: jos cemo se cerati :oops: :D
Mirsad_ZE

Post by Mirsad_ZE »

hukagrad wrote:Program Četničkog pokreta, septembar 1941.
- omeđiti «defakto» srpske zemlje i učiniti da u njima ostane samo srpski živalj
- posebno imati u vidu brzo i radikalno čišćenje gradova i njihovo popunjavanje svežim srpskim elementom
- izgraditi plan za čišćenje ili pomeranje seoskog stanovništva sa ciljem homogenosti srpske državne zajednice.
Đeneralštabni đeneral Dragoljub Mihailović (20. decembar 1941.godine): «Stvoriti Veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije – Crne gore – Bosne i Hercegovine – Srema – Banata i Bačke.“
Hm, hm ovo mi vise lici na neku komunisticku podvalu, iz prohujali vremena bilo bi dobro da malo poblize kazes odakle potice ovaj dokumenat. Da nema zabune nisam sipatizer cetnika, ali znas kako mnogo se toga pisalo i ovako i onako pre 90-tih pa i o cetnicema kad evo vidis skoro je bilo da su bili odlikovani od USA za spasavanje americkih pilota tokom ww2, a kada smo mi to o tome za vrijeme komunizmam ucili, nikad.
Druga stvar kladim se da vecina od vas u opste nema pojma znacenje rijeci cetnik, i da je poistovjecuje sa komunistickom intepretacijom.
I pitanje za ovoga iznad jel mozda znas ko je oslobodio grad Uzice od Nijemaca?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mirsad_ZE wrote:
hukagrad wrote:Program Četničkog pokreta, septembar 1941.
Hm, hm ovo mi vise lici na neku komunisticku podvalu, iz prohujali vremena bilo bi dobro da malo poblize kazes odakle potice ovaj dokumenat. Da nema zabune nisam sipatizer cetnika, ali znas kako mnogo se toga pisalo i ovako i onako pre 90-tih pa i o cetnicema kad evo vidis skoro je bilo da su bili odlikovani od USA za spasavanje americkih pilota tokom ww2, a kada smo mi to o tome za vrijeme komunizmam ucili, nikad.
Druga stvar kladim se da vecina od vas u opste nema pojma znacenje rijeci cetnik, i da je poistovjecuje sa komunistickom intepretacijom.
Znaci, dovoljno je bilo da su bili protiv komunista i sada su ti dobri, bez obzira koliko su mozda i tvoje familije pobili/poklali/povjesali kao sto su moje?

Ili je to uvod u pricu kako i, kao sto @novel napomenu, i domobrane i ustase treba amnestirati i dici im po koji spomenik?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Mirsad_ZE wrote: Druga stvar kladim se da vecina od vas u opste nema pojma znacenje rijeci cetnik, i da je poistovjecuje sa komunistickom intepretacijom.
Kakve crne interpretacije? Veæina ljudi rijeè èetnik poistovjeæuje sa dijelima koje su tvoji oslobodioci radili pod zastavom i ideologijom èetni¹tva... Hiljade poklanih, popaljenih, smaknutih ljudi nisu stvar INTERPRETACIJE! Ili mo¾da "Da to nisu radili neki drugi èetnici dok su ovi tvoji slali humanitarnu pomoæ?"

Borili se protiv komunista? I Axis je bila protiv komunista, eto ne¹to zajednièko...
Borili se za srpsku monarhiju? Pa i ovi u zadnjem ratu su se borili za ne¹to slièno...

A èinjenica da su Allies jedno vrijeme davali podr¹ku èetnicima ti je vrlo slièna i situaciji u bliskoj pro¹losti... Ljudima na Zapadu je trebalo malo vremena da skontaju ko kome jebe mater na Balkanu...

Na svu sreæu su skontali i tada i sada... A amerièki piloti... Odlikovani èetnik koji ti je ubio pola familije, i dobio orden jer je spasio amerièkog vojnika od ss-ovaca se smatra kao borac oslobodilaèkog rata jer su ga odlikovali pobjednici svjetskog rata? Dedo moram ti reæi da si ni kriv ni du¾an zaklan u ime slobode... Weird logic... Ameru je bitno da je njegov pilot spa¹en a iz kojeg razloga nije bitno... Ko jebe balkanski ¾ivalj i lokalnu klaonicu... Ne¹to slièno ima¹ i sada... Kolateralna ¹teta...

Ne mogu da vjerujem da mo¾e¹ lupati takve gluposti...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mirsad_ZE wrote:

Eeee a zaboravio si reci ono da je kod Draze bilo i Muslimana pa i Hrvata... :lol: Pa gdje ces to zaboraviti, to pravi cetnik nikad ne zaboravlja... :D
Pa ondarek onomad spasili pilote, eeeee drug moj nije to mala stvar...to su antifasisti sve... :run:
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

jel mozda znas ko je oslobodio grad Uzice od Nijemaca?
Ulazak cetnika u bilo koji grad ne moze biti "oslobadjanje". A spasavanje saveznickih pilota, uz povremeno asistiranje Nijemcima, samo ukazuje na pragmaticni modus operandi cetnika, nikako plemenitu ili ideoloski zdravu svijest. Po tvom rezonovanju, carsijska kurva prestaje biti kurva ako i tebi dadne, pa cetnici preko noci postaju dobri momci, jer su i saveznicima "dali".

http://jastreb.blogger.ba/
chinese_water

Post by chinese_water »

S r e b r e n i c a ! ! !
sta jos da vam kazem??? Svi oni koji opravdavaju ove maloumne maloljetnike na slikama su jednaki sa đeneralom dražom,ratkom i radovanom...sve u jedan kos, i nek' Shaq zaquca,dakle razbiti sve ovakve i slicne pokrete u BiH, jer ako budemo dozvoljavali,desit ce nam se jos barem jedna S r e b r e n i c a, nedaj Bože.Pogledajmo jedan banalan primjer, utakmica Cibona-Partizan , tetovaza draze,mars iz drzave!!! So simple so fresh 'n so clean,clean!!!
novel

Post by novel »

INSTRUKCIJA DRAZE MIHAILOVICA MAJORU BORU LASICU I KAPETANU PAVLU DJURISICU
20. decembra 1941.

... Ciljevi nasih odreda jesu:

1.) Borba za slobodu celokupnog naseg naroda pod skiptrom Njegovog Velicanstva Kralja Petra II.

2.) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnicki cistu u granicama Srbije - Crne Gore - Bosne i Hercegovine - Srema - Banata i Backe.

3.) Borba za ukljucenje u nas drzavni zivot i svih jos neoslobodjenih, slovenackih teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst - Gorica - Istra i Koruska) kao i Bugarske, severne Albanije sa Skadrom.

4.) Ciscenje drzavne teritorije od svih narodnih manjina i ne-nacionalnih elemenata.

5.) Stvoriti neposredne zajednicke granice izmedju Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenije ciscenjem Sandzaka od Muslimanskog zivlja i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog zivlja.

6.) Kazniti sve Ustase i Muslimane koji su u tragicnim danima nemilorsdno unistavali nas narod.

7.) Kazniti sve one koji su krivi za nasu aprilsku katastrofu.

8.) U krajevima ociscenim od narodnih manjina i ne-nacionalnih elemenata izvrsiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromasne nacionalno ispravne i postene porodice) ...

Sa Komunistima - partizanima ne moze biti nikakove saradnje jer se oni bore protiv dinastije i za ostvarenje socijalne revolucije, sto nikada nesme. biti nas ciij, jer smo mi jedino i iskljucivo samo vojinici i borci za Kralja, Otadzbinu i i slobodan narod.

Postupak: sa Arnautima, Muslimanima i Ustasama prema njihovim zaslugama za njihova gnusna nedela prema nasem zivlju tj. iste treba prepustiti »Narodnom sudu«!

Prema Hrvatima koji su pod okupacijom Italijana postupiti prema njihovom drzanju u danom trenutku. ...
Hm, hm ovo mi vise lici na neku komunisticku podvalu, ..........
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Jastreb35 wrote:
A sada stvarno, samo potpaljujete. Bezze, sta sada mislim postoji jedan sajt (mozda i vise njih) i to je "dokaz" da se svi mi budimo pjevajuci: spremajte se spremajte. Ma vecinu gradjana BL interesuju vijesti tipa npr. "Počinje rekonstrukcija Srpske i Jevrejske ulice"... sta se gradi u njihovoj okolini, ekonomski razvoj itd... , a ne sta brdjani Manjace (odakle je izgleda i porijeklo ove "prekrasne stranice") misle o buducnosti drzave...
Problematicno je tolerisanje cetnistva. Slazem se s tvrdnjom da je vecina srpskog naroda cestita i postena, ali srpski narod treba biti agilniji u odbrani principa koje svi cesto spominjemo. Srpski narod se trebao suprotstaviti ubicama Murata Badica na primjer, kada se igralo svinjskom glavom i palilo autobuse. Gdje su bili cestiti i posteni Srbi ? Gdje su bili kada su se rusile dzamije Banja Luke, Foce i Bijeljine ? Ja osim dva objasnjenja nemam drugih. Jedno je da su se presutno slagali s zlikovcima, a drugo je da ih je bio strah. Sramota je reci kako je objasnjenje puka nezainteresovanost. Kao, dok ovi pjevaju o rusenju dzamija, mi okopavamo krompir i plijevimo jagode, tako da mi kao nemamo veze sa rusenjem dzamija. Jeli ta nezainteresovanost bilo valjano opravdanje za Nijemce koji su stajali po strani, gledajuci kako im komsije guta noc ? Mnogi su casni Srbi ostali principijelni, pa su zbog pomaganja komsiji bili ubijeni ili morali "preplivati Savu". Ali ja govorim o milion i kusur stanovnika koji ne skacu po Manjaci i koji nisu srusili sve i jedan minaret na teritoriji gdje je nogom krocila VRS.

S druge strane, vladine snage su likvidirale Cacu i Juku. U Haag poslale svakog koga se trazilo, a pored crkava u kriznim podrucjima postavljale vojnu policiju da iste obezbjedjuje.

Cinjenica je da nase bosanskohercegovacko drustvo ima problema. Opravdana je bojazan od majorizacije mnogobrojnijih Bosnjaka, te se to pitanje treba rijesiti. Ali to ne opravdava sutnju kojom se tolerise fanaticne rojaliste. Ove se ekstremne pojave moraju kritikovati. Medjutim, ko to radi ? Ucesnici foruma sarajevo-x, na koje se avaj upravo zato obrusavas, jer su ekstremi navodno izolovan faktor.

Ja medjutim znam da nisu. Ti nastavi plijeviti jagode i preskakati vijesti o aktivnostima nacionalista, trazeci "vijesti tipa npr. "Počinje rekonstrukcija Srpske i Jevrejske ulice"... sta se gradi u njihovoj okolini, ekonomski razvoj itd...". Vecina nazalost nema taj luksuz selektivnog usvajanja informacija.

http://jastreb.blogger.ba/

Kratko i jasno.
novel

Post by novel »

Bošnjački povratnici u Konjević-Polje tvrde

Napali su nas pripadnici specijalne jedinice Zvornik

Novo sijanje straha i nepovjerenja * Umjesto da mu se ukaže ljekarska pomoć, Džemaila Husejinovića odveli u Policijsku stanicu na saslušanje

Sukob pripadnika specijalne policije iz Zvornika i policije Policijske stanice Bratunac sa bošnjačkim povratnicima u Konjević-Polje, koji preksinoć umalo da nije poprimio tragičan ishod, po svoj prilici uvod je u novo sijanje straha i nepovjerenja među stanovnicima.
Udarac u prsa

- Bilo je strašno! Sjedili smo u kafani na benzinskoj pumpi, gdje mi mlađi sjedimo svaku noć, pričali, smijali se... Za susjednim stolovima sjedila je policija... Negdje iza 23 sata iz parkiranog vozila čula se muzika i jedan od policajaca mi je prišao zahtijevajući da ugasim radio. Rekao sam mu da nije vozilo moje i da ne mogu gasiti radio, ali on me udario u prsa, oborio na zemlju, a onda su pritrčali i ostali policajci i počeli me udarati palicama, nogama... - kazao nam je Džemail Husejinović, koji je preksinoć, umjesto da mu se ukaže ljekarska pomoć, odmah odveden u Policijsku stanicu u Bratunac na saslušanje.
Prema tvrdnjama nekoliko desetina mještana koji su se jučer okupili pred zgradom Mjesne zajednice, policajci koji su preksinoć nasrnuli na njih nisu birali sredstva.
Gašenje svjetla

- Krenuli smo da spasimo Džemaila kojeg su bacili pod noge. Ali, samo što su ovi krenuli da nas udaraju, na benzinskoj stanici je ugašeno svjetlo. Stiglo im je i policijsko pojačanje iz Zvornika i Bratunca - govore Ramo Bajrić i Bajazit Husejinović, kojem je razbijena vilica.

A. HADŽIĆ

Ponosan što je četnik

- Niko od njih nije imao policijsku akreditaciju na uniformi, a jedan od njih, čuli smo da ga zovu Škiljo, psujući nam balijsku majku i prijeteći da nas sve treba pobiti, kazao je da je ponosan što je četnik - ispričali su nam Ramo Bajrić i Bajazit Husejinović.
Bilo jasno da se nešto planira

Mještani tvrde da su policajci došli oko 18 sati i da je svima bilo jasno da nešto planiraju. Tvrde da su, prije nego što su krenuli u tuču sa Bošnjacima, svi građani srpske nacionalnosti koji su sjedili u kafani, osim konobara, "odjednom nestali".
Traže smjenu Zdravka Uzelca

Prema navodima Ćazima Jusufovića, na jučerašnjem sastanku u Općini Bratunaczatraženo je da se s mjesta šefa sektora policije iz Konjević-Polja smijenipolicajac Zdravko Uzelac, kao i da se zatraži odgovornost pripadnika Jedinice za podršku iz Zvornika koji je, ponoseći se svojom četničkom tradicijom, pozivao Bošnjake da dođu u Zvornik kako bi tamo nastavili tuču.
CJB Bijeljina: Lica bošnjačke nacionalnosti izazvala incident

Prema saopćenju CJB Bijeljina, do narušavanja javnog reda i mira na benzinskoj stanici "SS-Petrol" došlo je kada su se "lica bošnjačke nacionalnosti s inicijalima DŽ. H., H. A. i B. H., automobilom marke "pasat" naglo startajući zaustavili pred pripadnicima Jedinice za podršku CJB Zvornik provocirajući i vrijeđajući, kako pripadnike policije, tako i zaposleno osoblje i goste ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu benzinske pumpe".
- Lica u automobilu do maksimuma su pojačala muziku i otvorila vrata, a na intervenciju policije odgovorili su pogrdnim riječima i uvredama na nacionalnoj osnovi. Jedan od njih je uhvatio jednog policajca rukama za uniformu u predjelu grudi - navodi se, između ostalog, u saopćenju za javnost CJB Bijeljina.
Ćazim Jusufović, predsjednik Mjesne zajednice

Laž je da su specijalci slučajno naišli!

- Kada sam saznao šta se događa na benzinskoj pumpi, došao sam i imao šta vidjeti. Na 35 Bošnjaka koji ovdje žive, krenulo je 47 srpskih policajaca - kazao nam je Ćazim Jusufović, predsjednik Mjesne zajednice Konjević-Polje i jedan od prvih povratnika u ovo naselje.
Navodi da je "čista laž" informacija plasirana jučer iz CJB Bijeljina da se tim Jedinice za podršku "vraćao s redovnih aktivnosti", pa se tako našao na mjestu incidenta.
- Ta informacija je lažna, jer nam je danas prvi čovjek bratunačke policije Marko Davidović, na sastanku kojem su prisustvovali načelnik općine, predstavnici OHR-a, EUFOR-a, EUPM-a i drugi, priznao da je on još u toku dana pozvao Jedinicu za podršku iz Zvornika, jer je, kako je kazao, navodno, imao indicije da će se ovdje dogoditi nekakav incident. Među onima koji su sinoć tukli Bošnjake bio je veliki broj onih koji se nalaze na spisku Komisije za Srebrenicu - navodi Jusufović.
hrabren miloradovic

Post by hrabren miloradovic »

Cetnici su najobicnija gomila kao i partizani samo sto su komunisti ubili trostruko vise Srba , Hrvata i Muslimana.
Ali ipak sve su to zlikovci.
Sto se tice zadnjeg rata Srbi su najveci krivci ali nikako jedini,mi sad imamo sindrom gubitnika a Muslimani sindrom moralnog pobednika.
Dozvolite jos malo da mi Srbi mucnemo svojom glavom i mrznja i konflikti su gotovi zauvek.AMIN[/img]
DONY

Post by DONY »

Dozvolite jos malo da mi Srbi mucnemo svojom glavom i mrznja i konflikti su gotovi zauvek.AMIN[/img] :-) :-) :-) :-) :-)

Nadamo se da ce te dobro mucnuti glavom.
Zivio.
hrabren miloradovic

DONY wrote:Dozvolite jos malo da mi Srbi mucnemo svojom glavom i mrznja i konflikti su gotovi zauvek.AMIN[/img] :-) :-) :-) :-) :-)

Zivio.
I vama treba centrifuge da se ne izlize moralna pobeda.
Nepostoje Srbi , Muslimani , Hrvati to su samo zle proekcije naseg nasledja koje nedaju individualcima da predahnu a kamoli da zive kao ljudi.
P.S. Nikad deo stada!
mali_kavkaz

Post by mali_kavkaz »

[quote="hrabren miloradovic"]Cetnici su najobicnija gomila kao i partizani samo sto su komunisti ubili trostruko vise Srba , Hrvata i Muslimana.
Ali ipak sve su to zlikovci.

Fakat gluposti lupas.Komunisti su ubijali cetnike,ustase i zeleni kadar i slicne njima.Neljude koji su okrvarili ruke.A cetnici su klali sve.Od djece u kolijevci do staraca.Ne znam kako mozes porediti to? :x
water

Post by water »

hrabren miloradovic wrote:
DONY wrote:Dozvolite jos malo da mi Srbi mucnemo svojom glavom i mrznja i konflikti su gotovi zauvek.AMIN[/img] :-) :-) :-) :-) :-)

Zivio.
I vama treba centrifuge da se ne izlize moralna pobeda.
Nepostoje Srbi , Muslimani , Hrvati to su samo zle proekcije naseg nasledja koje nedaju individualcima da predahnu a kamoli da zive kao ljudi.
P.S. Nikad deo stada!
Nemoj nam samo u to dirati. Sve dok se osjecamo kao zrtve i imamo tu moralnu satisfakciju nemoramo nista raditi, mozemo sjediti po vazdan i prosipati suplju, jebati majku cetnicima i ustasama, mrziti ameriku i ostale muslimanske koljace, i jope uzivati u svemu tome.
P.S. Zauvijek u stadu
hrabren miloradovic

water wrote:
hrabren miloradovic wrote:

.

Nemoj nam samo u to dirati. Sve dok se osjecamo kao zrtve i imamo tu moralnu satisfakciju nemoramo nista raditi, mozemo sjediti po vazdan i prosipati suplju, jebati majku cetnicima i ustasama, mrziti ameriku i ostale muslimanske koljace, i jope uzivati u svemu tome.

P.S. Zauvijek u stadu
Nemam nameru dirati samo"prosipanje u suplje" ne vodi nikud nego u ostrenje nozeva za buducu osvetu koju cemo svi zajedno opet proziveti u"STADU"
novel

Post by novel »

Cetnici su najobicnija gomila kao i partizani samo sto su komunisti ubili trostruko vise
nemoj molim te ispravljati krive Drine, niti mjesati babe i zabe, cetalji, ustase i handzari ne mogu nikako u isti kos sa partizanima...Goli otok je trebao da radi u tri smjene....nego sta ti pise na kosulji made in ????
Stitch__

Post by Stitch__ »

da lupim i ja koju, hrabrene nisi u pravu sto se tice 2svj rata, a za ovo ostalo ti ide :thumbup: :)
hrabren miloradovic

Zao mi je ali to je istina ,partizani su pobili mnogo vise ljudi(civila)nego cetnici.Mrzim bradonje vise nego partizane zato sto je nacionalizam rak mozga nasih naroda, ali tanka je linija sto spaja i razdvaja ekstremiste ma koje ideologije bili.Ljudi imaju potrebu za nekim ispravnim u tom ratu ali nazalost nije ih bilo.
Partizani su imali taj jugoslovenski faktor koji je jedini ispravan ali su ga ukaljali zlocinima,sto je jos gore nacionalisti su preziveli u njihovim redovima i doveli do zadnjeg rata.
Nista nismo naucili!!
mali_kavkaz

Post by mali_kavkaz »

A koje su to civile partizani pobili?
I gdje konkretno?
Ili onako napamet to pričaš?
Post Reply