Čarapa... bem te zelena.Hafis wrote:S vama seljacima nikako na zelenu. Krvi ti što ti je to ''bičva''??DeutscheAusweis wrote:Sve su prilike da ćeš i ti, a i tvoja rodjaka morati spustiti bičve do gležnjeva (u znak žalosti)...Hafis wrote:Kaže mi moja rođaka (koja je inače čimbenik u stožernoj stranci zadužen za izradbu strateških planova dugoročne suradnje sa srpskim političkim opcijama u BiH )...što sam ono htio reći....a da... kaže rođaka da se pita Ivanić, mi bi i Gacko zapasali, a ne treći
Evo sam tefter pripremio, ozbiljno.
Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
- DeutscheAusweis
#101 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#102 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
e da je jošH samo proklamovo stolni grad za stožernika...to bi mu na Humu spomenik digli veĆi od križaHafis wrote:Hvala bogu, samo ima ovdje i namazanijih od Mladena.pici wrote:ma zna mladen šta vam treba utrapit...ne kaže se djaba u Ercegovini "ljudi smo nismo gaČani"Hafis wrote:Kaže mi moja rođaka (koja je inače čimbenik u stožernoj stranci zadužen za izradbu strateških planova dugoročne suradnje sa srpskim političkim opcijama u BiH )...što sam ono htio reći....a da... kaže rođaka da se pita Ivanić, mi bi i Gacko zapasali, a ne treći
Ali svejedno, svaka mu je u onom tekstu k'o iz musafa i lijepo zvuči
-
Hafis
#103 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Pa i nije baš tako. Imate jako uvrnut stav o svemu...a tebe ponese atmosfera na forumu...doduše i meni se tako često desi...jebat ga, ne daš na svoje.pici wrote:e da je jošH samo proklamovo stolni grad za stožernika...to bi mu na Humu spomenik digli veĆi od križaHafis wrote:Hvala bogu, samo ima ovdje i namazanijih od Mladena.pici wrote:
ma zna mladen šta vam treba utrapit...ne kaže se djaba u Ercegovini "ljudi smo nismo gaČani"
Ali svejedno, svaka mu je u onom tekstu k'o iz musafa i lijepo zvuči
- DeutscheAusweis
#104 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
jaooo pici..ideja je extra...već zamišljam kako na humu isklesana glava (krmeća), nešto kao:

Tu je naravno i Čo, Mile i Željko/a..
Tu je naravno i Čo, Mile i Željko/a..
-
Hafis
#105 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Čarapa??...nikad čuo u znanstvenoj karijeri.DeutscheAusweis wrote:Čarapa... bem te zelena.Hafis wrote:S vama seljacima nikako na zelenu. Krvi ti što ti je to ''bičva''??DeutscheAusweis wrote:
Sve su prilike da ćeš i ti, a i tvoja rodjaka morati spustiti bičve do gležnjeva (u znak žalosti)...
Evo sam tefter pripremio, ozbiljno.
U kojoj je to vukojebini prisutan taj naziv?
Uostalom nebitno. Ako ništa danas sam naučio jedan zaostali izraz iz bogatog izričaja bosanskih sela.
Hvala u svakom slučaju
- DeutscheAusweis
#106 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
U dalmaciji medo...u susjednoj lipoj.Hafis wrote: Čarapa??...nikad čuo u znanstvenoj karijeri.
U kojoj je to vukojebini prisutan taj naziv?
Uostalom nebitno. Ako ništa danas sam naučio jedan zaostali izraz iz bogatog izričaja bosanskih sela.
Hvala u svakom slučaju
Mihovil Pavlinović zabilježio je da se riječ okučina govori u Šibeniku, a znači "bič (pramen) vune istrgnut iz runa". Tomo Maretić postanje traži u kuk i kučine. Kod Marulića to je zapravo augmentativ od kuk (stuppa): Hotij pogledaj ove moje ruke... kako strilom luke njih će otezati, k stupu kako kuke u klupko svezati. Vetranović, pak, ima kuke (sufiks je dodan zbog uklanjanja suzvučnosti sa kuk - "coxa"): Stojeći jak piple u kukah (zapleten kao pile u kučine). Kučine (rijetko je u jednini: kučina) su vlakanca od konoplje ili lana, kudelja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#107 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...

i sad bi da mladen daje....eeeeee prodje bakiCa su kolaĆima

-
zavrzlama
#108 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Ivanic je salonski cetnik,koji radi po sistemu"pusti druge da odradjuju prljav posao za tebe"..on ideoloski je isti kao i dodik,samo sto misli da je pametniji od dodika i da ce mu isti pripremiti teren da on kasnije uleti na gotovo i sprovede ono sto je dodik zadnjih 8 godina stvarao zamjeruci se i domacoj i svjetskoj politickoj ekipi...medjutim ,dodik ne zeli da polodove njegovog rada neko drugi na kraju ubere....ivanic ima lagodnu poziciju sa koje moze da radi isto ono sto i dodik,bez da utice svojim aktivnostima i politickim stavovima na zivot srba u BIH,dok dodik mora da odgovara i za politicke i za socijalno-ekonoimske poteze svoje vladavine..
ivanic je "osigurac" velikosprskih sefova u slaucaju da dodik predje crvenu liniju,on ulijece i spasava mali ausvic...
ivanic je "osigurac" velikosprskih sefova u slaucaju da dodik predje crvenu liniju,on ulijece i spasava mali ausvic...
-
sanjin_1
#109 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Ne zna škutorčina ni šta je Dalmacija a ti ga našao šaltat za lingvistički specifikum...
Da si ga pitao za hraštiku, pojatu i kenjca to bi sigurno znao..
- Helena2014
#110 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
SaraFina wrote:Helena2014 wrote:Hafis wrote:
Vidi se pametan i uman čovjek, kako i priliči jednom Srbinu.
Svaka mu je k'o iz musafa. I ne postoje kontrargumenti za iznesene tvrdnje.
Doduše...jedino možda njegov fizički izgled ili način ulaska u predsjedništvo...to jedino umanjuje istinitost njegovih tvrdnji.
Da su vam mislili dati entitet i da vam treba, riješio bi to Tuđman u Daytonu, ali nisu i neće......
Na kakav treći nego da malo oraspolozim široke narodne mase i hrvatsko pučanstvooooooo
Vidiš ti Helena samo radosti?
Pa predblagdansko raspolozenje a ja sevape ulovila dizući temu
Napravila si dar-mar, ne znaju šta će od sreće
- DeutscheAusweis
#111 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Haaah...sanjin_1 wrote:![]()
![]()
Ne zna škutorčina ni šta je Dalmacija a ti ga našao šaltat za lingvistički specifikum...![]()
Da si ga pitao za hraštiku, pojatu i kenjca to bi sigurno znao..
Ne mogu da vjerujem, da lik naziv "bičve" pripisuje seljaku iz BiH.... pa nije ni čudo da traže treći, a tražili bi ga i da su u Hr.
- Banksy
#112 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Tačno tako.zavrzlama wrote:
Ivanic je salonski cetnik,koji radi po sistemu"pusti druge da odradjuju prljav posao za tebe"..on ideoloski je isti kao i dodik,samo sto misli da je pametniji od dodika i da ce mu isti pripremiti teren da on kasnije uleti na gotovo i sprovede ono sto je dodik zadnjih 8 godina stvarao zamjeruci se i domacoj i svjetskoj politickoj ekipi...medjutim ,dodik ne zeli da polodove njegovog rada neko drugi na kraju ubere....ivanic ima lagodnu poziciju sa koje moze da radi isto ono sto i dodik,bez da utice svojim aktivnostima i politickim stavovima na zivot srba u BIH,dok dodik mora da odgovara i za politicke i za socijalno-ekonoimske poteze svoje vladavine..
Bosna i Hercegovina - Britanski pacijent
Kad potrošimo Dodika, u igru ubacujemo Ivanića!!!
https://www.mail-archive.com/sim@antic. ... 14487.html
-
Hafis
#113 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Stvarno nije lako biti bosanski patriJot i antifšista.
Taman se jednog fašiste riješe, eto odmah drugog za njim. Vrzino kolo.
-
sanjin_1
#114 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
pa tako je evo već 200 - tinjak godina..ništa novo....a u meDŽuvremenu od naroda kojem je bilo "propisano" biološko uništanje do nadoplovične većine u BiH ....pa ti sad vidiHafis wrote:Stvarno nije lako biti bosanski patriJot i antifšista.
vego, krvi ti iznosa kako ovo i naš "katun" pade ? rekoh ti ja ima 3 godine da će i ođe biti isti scenario ko i u srednjoj Bosni...kratak je put od "ekonomskih magnata" do beznaĆajne manjine ....veoma kratak.
- Helena2014
#115 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Hafis wrote:Stvarno nije lako biti bosanski patriJot i antifšista.
Mislim da je vama ipak teže sa nama
Vi bi se za tili čas sve dogovorili, pocijepali i pripojili, ali ovi prave probleme, kojima je Bosna jedina domovina.
-
zavrzlama
#116 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Naprotiv....sa druge strane uopste nemas alternative fasistickoj ideologiji,tako da nista ne iznenadjuje sa njihove strane...jednom salonski drugi put ortvoreni i to je to....problem je samo sto danas ima funkcija i novca samo za jedne,pa se isti izmedju sebe kolju..Hafis wrote:Stvarno nije lako biti bosanski patriJot i antifšista.
- CSKA
#117 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
I Ivanic ide na opciju slaba Federacija,jaka Republika Srpska,pa baca koske.
- It_is_a_Leclerc
#118 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Mladen Ivanić je predstavnik stranke Vječnog proljeća, a Dodik je šef stranke - "Dabogda ti majka umrla od raka ako ne glasaš za mene"
-
sanjin_1
#119 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Griješiš, Ivanić ide na opciju slabašne i popustljive SDA politike.CSKA wrote:I Ivanic ide na opciju slaba Federacija,jaka Republika Srpska,pa baca koske.
U suštini ovom izjavom Ivanić ne baca kosku u Federaciju već baca kosku "legitimnim". Npr. ono o "jednom kantonu" i "većini koja bi bila van njeg" predstavlja glavnu slabost HDZ-ove politike a nju Čović sakriva ko zmija noge. Takvom izjavom Ivanić jasno poručuje HDZ-u kakva ga budućnost čeka..
ali nebitno..
- SaraFina
#120 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Ima tu istine. Provlači se kroz tvoju upis.sanjin_1 wrote:Griješiš, Ivanić ide na opciju slabašne i popustljive SDA politike.CSKA wrote:I Ivanic ide na opciju slaba Federacija,jaka Republika Srpska,pa baca koske.
U suštini ovom izjavom Ivanić ne baca kosku u Federaciju već baca kosku "legitimnim". Npr. ono o "jednom kantonu" i "većini koja bi bila van njeg" predstavlja glavnu slabost HDZ-ove politike a nju Čović sakriva ko zmija noge. Takvom izjavom Ivanić jasno poručuje HDZ-u kakva ga budućnost čeka..
ali nebitno..
Hrvati iz Hercegovine praktično bi potpali pod tu neku virtualnu federalnu jedinicu.
Izluzorno je razmišljati o srednjoj Bosni ili bilo kojim drugim dijelovima FBiH.
To dovoljno govori o uspješnosti Coviçeve politike.
On je zarad dijela Hercegovine zanemario interes ostatka hrvatskog korpusa u BiH.
I ovdje mu Ivanic to i sugerira, odnosno javnosti.
Jer Hrvati u BiH ne mogu spojiti nikako tu famoznu federalnu izbornu jedinicu sa većinskim HR stanovništvom teritorijalno.
Samo još da se Covic upeca na ovo
- Saian
#121 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
offtopic: jedna lasta meshcini prolijeche 
- SaraFina
#122 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Saian wrote:offtopic: jedna lasta meshcini prolijeche
A dvije?
- Danguba
#123 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Ne znate vi sta je treci u diskontinuitetu.
Ovo selo moze(glasaju za HDZ) a ovo nam i nije bitno to su HSP-ovci i brojke.
Tako bi Cho pravio ''svoj'' treci na cijelom teritoriju Federacije BiH.
- SaraFina
#124 Re: Mladen Ivanic - vijesnik proljeca ili...
Danguba wrote:Ne znate vi sta je treci u diskontinuitetu.![]()
Imam i ja mokrih snova jedan bi bečki okrug ponijela u miraz uz Dunav, ali ne IDE ..
Nedaju ljudi moj Danguba
- Helena2014