Mjesecarenje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 Mjesecarenje

Post by Fair Life »

Hina, 14.10.2004. 11:00 sati wrote:DRAGI, ALI JA SAM SAMO MJESEČARILA!
Image

SYDNEY, 14. listopada 2004. (Hina) - Jedna australska mjesečarka je svake noći napuštala bračnu postelju i upuštala se u spolne odnose sa slučajnim prolaznicima, objavio je u četvrtak Sydney Morning Herald.#L#
Njezin liječnik Peter Buchanan objasnio je kako je riječ o nedavno otkrivenom poremećaju opisanom kao "spolnost u snu".

Žena je bila posve nesvjesna svojih noćnih izleta sve dok se muž nije zapitao odakle potječu prezervativi koje je počeo pronalaziti po kući i dok je jedne noći nije zatekao na djelu, prenosi AFP.

"Jedne se noći probudio, a nje nije bilo u sobi. Potražio ju je i na kraju pronašao s drugim muškarcem", rekao je Buchanan, specijalist za poremećaje sna u bolnici Royal Prince Alfred u Sydneyu.

Buchanan će o slučaju izvijestiti na kongresu Australske udruge za poremećaje sna koji se održava ovog vikenda.

Gotovo polovica slučajeva "spolnosti u snu" povezuje se s psihološkim problemima. Buchananova je pacijentica izliječena zahvaljujući psihoterapiji, rekao je liječnik. Naglasio je da se ovaj poremećaj mora tretirati kao poremećaj spavanja, a ne kao spolni problem.
Da li biste vi "povjerovali svojim ocima" ili lijecnickoj dijagnozi ?
victory

Post by victory »

Muskarci nemaju potrebe da mjesecare. Tu je vrijedna Polucija da ih povremeno, u njihovim snovima, posjecuje.
la pachanka

Post by la pachanka »

ili ovaj doktor peter trazi opravdanje za svoji zenu ili mu je neko dobro platio da izmisli novu bolest
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Ja sam kao klinac redovno mjesečario i zapišavao sve uglove u sobi misleći da sam na WCu. :oops: Ha šta ću!? :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Iskreno, ovdje se kod mene ljudi lijece od bolesti za koje bi kod nas rekli da su izmisljene bas kao sto i ti kazes la pachanka, i ne samo to - za takvima bi kod nas djeca trcala zvizdeci i bacajuci se kamenjem za njim.

Posjetiti neuropsihijatra u njegovoj ordinaciji je isto kao sto je i otici u kino, samo sto je mnogostruko skuplje. Kod nas se takve posjete i potreba za razgovor sa psihologom ili psihijatrom izjednacavaju sa ludjackom kosuljom.

Mozda bi joj bilo dobro "strahu saliti' ili "piti vodu preko masica". Kod nas bi vjerovatno se muz potrudio da dobro zasije "hodzin zapis" u slucaju da joj ne izlomi ledja i razvede se od nje.
la pachanka

Post by la pachanka »

takvo nam je drustvo i mentalitet, pa je sramota otici i psihijatru, a ginekologa da ne spominjem. to je nas dragi primitivizam. ja nemam licno problem s tim da ljudi traze strucnu pomoc i ne mislim odmah da su bolesni ili sl.
Fair Life

Post by Fair Life »

la pachanka wrote:...ja nemam licno problem s tim da ljudi traze strucnu pomoc i ne mislim odmah da su bolesni ili sl.
Nisam ni mislio, ali jedna lasta ne cini proljece.
Pilsner

Post by Pilsner »

"Žena je bila posve nesvjesna svojih noćnih izleta sve dok se muž nije zapitao odakle potječu prezervativi koje je počeo pronalaziti po kući i dok je jedne noći nije zatekao na djelu, prenosi AFP."

Izgleda da ova "mjesecarka" nije bas toliko nesvjesna, cim nosi i primjenjuje kurtone :)
Cisti predumisljaj.

Busted !!!

Pitam se samo s kim ima seks, tj koja vrsta muskaraca bi se seksala sa totalno nepoznatom zenom, strancem koji se ponasa kao zombi :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Neznanje je maceha svih opravdanja, ali bolest je bolest. Nije hecim budala. Kod nas su ljudi oslobadjani krivicne odgovornosti ili odgovornosti za ubistvo zbog smanjene uracunljivosti koju je ustanovilo vjestacenje sudskih strucnjaka. Sjekiru na pr. kojom se pocini ubistvo treba od negdje donijeti do bracnog kreveta, a ne izvaditi iz dzepa kao "kurton". Smanjeno uracunljiv i kazna mu je zatvorsko psihijatrijsko lijecenje ili samo lijecenje.

A budan, ili pijan covjek u svakoj mjeri je svijesniji svojih postupaka u momentu cinjenja nego neko ko se jos nije probudio.
E, sada je treba razapeti.
V

Post by V »

To je slicno pitanju koje mene vec duze opterecuje. Zena bolnicarka ili doktorica se bocne u prstic iglicom koja je bila u venama HIV pozitivnog. Opozitivi se i ona. Da li bi ste povjerovali da je tako fasovala HIV, a ne skitajuci se sa kojekakvima?
Monya

Post by Monya »

"Jedna žena, mjesečar iz Sydneya, imala je običaj napuštati bračnu postelju da bi se upuštala u seksualne odnose sa slučajnim partnerima, što je, prema izjavi doktora Petera Buchanana, koji je liječio tu pacijenticu, primjer nedavno otkrivene patologije, poznate pod nazivom "seks u stanju sna"......................................................".
Post Reply