Mjesani brakovi

muzicar_iz_parka

#51 Re: Mjesani brakovi

Post by muzicar_iz_parka »

Čija majka u tom braku dobija zeta a čija snaju, ili dobija oboje istovremeno? :shock:
Bodkin

#52 Re: Mjesani brakovi

Post by Bodkin »

dva zeta kao i tata 1 i tata 2 :D
animals

#53 Re: Mjesani brakovi

Post by animals »

muzicar_iz_parka wrote:Čija majka u tom braku dobija zeta a čija snaju, ili dobija oboje istovremeno? :shock:
Zavisi ko se zeni a ko udaje.. :D
hAZNADAR

#54 Re: Mjesani brakovi

Post by hAZNADAR »

Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira :zzzz: ,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"

Vjerovatno mislis na cetnike, posto ja licno znam pravoslavce(nisu nikakve komunjare, jugonostalgicari i sl.) koji jesu dirnuti tom pricom(na stranu verzija o Sevama i ko ih je ubio). Samo normalni ljudi.

Svako normalan je dirnut tom pricom, a to sam se i licno uvjerio po Evropi i komentarima stranaca posto je dokumentarac o njima bio na vise jezika i kanala. Treba biti sposoban za ljubav(ne mislim na sex, taslacinu,..), vec ljubav kao silu vrijednu respekta, i ko jeste taj zna. Ti ocito ili za pravu ljubav nisi sposobna ili to nisi dozivjela,... cim pricu o toj ljubavi tumacis kao odraz naivne bosnjacke politike - i na koga se kao treba ugledati.

Zalosno, al eto nismo svi isti.
Bodkin

#55 Re: Mjesani brakovi

Post by Bodkin »

siddo89 wrote:
hAZNADAR wrote:
Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira :zzzz: ,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"

Vjerovatno mislis na cetnike, posto ja licno znam pravoslavce(nisu nikakve komunjare, jugonostalgicari i sl.) koji jesu dirnuti tom pricom(na stranu verzija o Sevama i ko ih je ubio). Samo normalni ljudi.

Svako normalan je dirnut tom pricom, a to sam se i licno uvjerio po Evropi i komentarima stranaca posto je dokumentarac o njima bio na vise jezika i kanala. Treba biti sposoban za ljubav(ne mislim na sex, taslacinu,..), vec ljubav kao silu vrijednu respekta, i ko jeste taj zna. Ti ocito ili za pravu ljubav nisi sposobna ili to nisi dozivjela,... cim pricu o toj ljubavi tumacis kao odraz naivne bosnjacke politike - i na koga se kao treba ugledati.

Zapravo oni su pokusali pobjeci na srpsku stranu i ubijeni su na putu tamo,nisu htjeli ostati u svom SA

ali ovo nije politicki korektno reci jel
:-) :-) :-) :-)
ulciscorr

#56 Re: Mjesani brakovi

Post by ulciscorr »

hAZNADAR wrote:

Koliko bi Srba podrzavalo tu pricu da se radilo o Srpkinji iz Banjaluke recimo koja je poginula dok je sa svojim Bosnjakom pokusavala da predje na "muslimansku" stranu... ?
MuaDib

#57 Re: Mjesani brakovi

Post by MuaDib »

Tema nema veze s vezom, tek toliko.
Sama pomisao da se danas na mješane brakove gleda, kao na egzotičnu biljku, dovoljno govori o uspjehu fašizacije društva.
hipphop

#58 Re: Mjesani brakovi

Post by hipphop »

Onoga ko izda svoju vjeru treba za sva vremena izolirati .

Bez razlike ko bio u pitanju!
jefferson

#59 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

hipphop wrote:Onoga ko izda svoju vjeru treba za sva vremena izolirati .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A de mi reci sta je izdaja vjere?
Šveđanin

#60 Re: Mjesani brakovi

Post by Šveđanin »

Helou, Afganistan kako je. :lol: :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
jefferson

#61 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

Šveđanin wrote:

Helou, Afganistan kako je. :lol: :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Vala ako ce me takvi kao on izolirat, nek budem prvi na listi :lol:
hipphop

#62 Re: Mjesani brakovi

Post by hipphop »

"jefferson"

Kao i izdaja drzave!
Jos nesto!
jefferson

#63 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

hipphop wrote:
"jefferson"

Kao i izdaja drzave!
Jos nesto!
Pa de pojasni?
kako mislis kao i izdaja drzave? Ja sam mislio da su vjera i drzzava odvojeni?
babo_reuf

#64 Re: Mjesani brakovi

Post by babo_reuf »

...
Last edited by babo_reuf on 08/09/2013 02:31, edited 2 times in total.
hipphop

#65 Re: Mjesani brakovi

Post by hipphop »

"jefferson"

[
Pa de pojasni?
U normalnim zemljama -DA!
U BiH - NE!

p.s. ako treba obrazlozenje...napisat cu!
TRENT

#66 Re: Mjesani brakovi

Post by TRENT »

babo_reuf wrote:Tema me puno ne zanima, jer nisam pristalica zvaničnih brakova - ko se voli neka živi skupa, a brak je zastarjela institucija :D

Moja životna teza je uklapaj se u sredinu tj. uzimaj ženu iz te sredine, gdje živiš, ma ko je da je, pa mi da živim u Beogradu ne bi smetala žena Srpkinja, a u Zagrebu Hrvatica ni najmanje, nadalje može Šveđanka u Štokholmu, Brazilka u Riu itd. itd. :D :D :D

Tzv. etničku distancu imam manju prema Hrvatima, nego prema Srbima ... :D

Nek su žive i zdrave sve žene na svijetu :D :D :D

Što se tiče Sarajeva i BiH, sad nešto nazor i nasilu tražiti Srpkinju ili Hrvaticu pored tolikih Bošnjakinja, i danas je jako popularno među šmensi fensi tzv. "modernom rajom" ... njihova stvar ...
Ima tu svega i svačega, od nepopravljivih romantičarki koje su se "zaljubile", preko teških muških zagoretina koji kad naiđu na prvu koja im dadne odmah žene i vode, hašimaga nema oči i vjeru, jelte ... :D :D :D
Ima tu i umjetnika, raznih jebivjetara, kompleksaša, ljudi koji grade karijere kod komšija itd. itd. ...

Iznenadili biste se koliko SDA funkcionera na najvišim mjestima ima miješani brak, selamaju, kenjaju dan i noć kako su veliki vjernici, idu na Hadž, dokazuju se po novinama ko će veću bajramsku čestitku objaviti, ma nema šta ne rade, a kod kuće ručaju i večeraju obroke pod ikonama i pod božićnim drvcima pravljenje na lijepoj tradicionalnoj bošnjačkoj i muslimanskoj svinjskoj masti ...

Meni su jedino najveće gnjide Bošnjakinje koje su ostale udate za Srbe tamo gdje se dogodio genocid. Znam slučajeve kad su čitave familije odvođene, pa i najbolje im prijateljice, a gnjide ostale sa muževima da čuvaju brak i svoj interes...

siDje Djenka,nisam te prepoznao :D

jefferson

#67 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

hipphop wrote:
"jefferson"

[
Pa de pojasni?
U BiH - NE!

Pa napisi, nisam azira, ne gledam u kasike i viljuske!
hipphop

#68 Re: Mjesani brakovi

Post by hipphop »

"babo_reuf"

Meni su jedino najveće gnjide Bošnjakinje koje su ostale udate za Srbe tamo gdje se dogodio genocid. Znam slučajeve kad su čitave familije odvođene, pa i najbolje im prijateljice, a gnjide ostale sa muževima da čuvaju brak i svoj interes...
Znam i ja prijatelju!
:thumbup:
jefferson

#69 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

siddo89 wrote:
Sta je to znam jednu oca joj cetnici ubili,on se sad seta s nekim srbinom

bruka i sramota,niko s njom ne prica ,a i majka joj je poznata po svojim vezama s ozenjenim ljudima :-)
Jel joj taj srbin ubio oca?
hipphop

#70 Re: Mjesani brakovi

Post by hipphop »

"jefferson"
hipphop wrote:
"jefferson"

[
Pa de pojasni?
U BiH - NE!

Pa napisi, nisam azira, ne gledam u kasike i viljuske!
Ja mislio ti onaj hodza iz Srebrenika(Duboki Potok), ili ne daj boze onaj Torabi !! :-)
jefferson

#71 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

Ja te fino pitam da obrazlozis svoj stav, ili to ne mozes da uradis?
jefferson

#72 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

siddo89 wrote:
Jel joj taj srbin ubio oca?
Hocel otici s njom u Potocare? mozda i hoce onako radi nje,sta li njegovi misle o tome? ma daj nisu svi isti ali kad ti roditelja cetnici ubiju u masakru trebas imati obraza,i drzati se svog naroda
Znaci ti dovodis u vezu tog srbina sa cetnicima?
Koga boli qrtz sta njegovi misle? Jel se ona udala za njegove roditelje ili za njega?
hipphop

#73 Re: Mjesani brakovi

Post by hipphop »

"jefferson"

Ako obrazlozim svoj stav bicu banovan!

Kao prvo....ovdje sam pisao o Ismetu Bajramovicu Celi , Vojislavu Seselju, Iliji Tolicu, Korori Muhamedu, Omeru Behmanu, Dzemaludinu laticu , Aliji Izetbegovicu, Kuduzu, i koji su bili kod mene u KPD Zenica ....
Pisao sam o svom ucescu u ABiH i to u Drugoj Tuzlanskoj Brigadi....pisao sam o ljudima "govnima" iz Podrinja koji su na bijedi naroda Podrinja te osobe "naselili" u Zivinice, Mijatovice kod Tuzle, Viscu, Vozucu, Tinju, Potpec....

pisao sam o plain_vanili koja je branila SDP i Lagumdziju, (banovan najmanje 20 puta)....jebavao svaki put mater onoj "zagazaga"..ona me banovala najmanje 100 puta.
I shlag na tortu je napravio zoom66 koji je objavio adresu mog provajdera kao da sam ja onaj "brojke i slova"

Jah....Volim BiH...Zivim u Deutschland.....U mojoj kuci nedaleko od Tuzle zivi jedan stari par iz Suceske.
Sve racune ja placam i jos im posaljem neki euro da im se nadje!

Meni je 55 godina -----!
babo_reuf

#74 Re: Mjesani brakovi

Post by babo_reuf »

Ćud je ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.

Ovako naš komšija Crnogorac Njegoš veli za žene uopće.
jefferson

#75 Re: Mjesani brakovi

Post by jefferson »

hipphop wrote:
"jefferson"

Ako obrazlozim svoj stav bicu banovan!

Kao prvo....ovdje sam pisao o Ismetu Bajramovicu Celi , Vojislavu Seselju, Iliji Tolicu, Korori Muhamedu, Omeru Behmanu, Dzemaludinu laticu , Aliji Izetbegovicu, Kuduzu, i koji su bili kod mene u KPD Zenica ....
Pisao sam o svom ucescu u ABiH i to u Drugoj Tuzlanskoj Brigadi....pisao sam o ljudima "govnima" iz Podrinja koji su na bijedi naroda Podrinja te osobe "naselili" u Zivinice, Mijatovice kod Tuzle, Viscu, Vozucu, Tinju, Potpec....

pisao sam o plain_vanili koja je branila SDP i Lagumdziju, (banovan najmanje 20 puta)....jebavao svaki put mater onoj "zagazaga"..ona me banovala najmanje 100 puta.
I shlag na tortu je napravio zoom66 koji je objavio adresu mog provajdera kao da sam ja onaj "brojke i slova"

Jah....Volim BiH...Zivim u Deutschland.....U mojoj kuci nedaleko od Tuzle zivi jedan stari par iz Suceske.
Sve racune ja placam i jos im posaljem neki euro da im se nadje!

Meni je 55 godina -----!
Kakve veze to ima sa tim da sam te pitao da to obrazlozis?
Sta mene briga zbog cega si banovan, koliko ti je god itd.
Pitao sam te fino da obrazlozis svoju direktnu izjavu.
Locked