Mjesani brakovi
-
muzicar_iz_parka
#51 Re: Mjesani brakovi
Čija majka u tom braku dobija zeta a čija snaju, ili dobija oboje istovremeno? 
-
Bodkin
#52 Re: Mjesani brakovi
dva zeta kao i tata 1 i tata 2 
- animals
#53 Re: Mjesani brakovi
Zavisi ko se zeni a ko udaje..muzicar_iz_parka wrote:Čija majka u tom braku dobija zeta a čija snaju, ili dobija oboje istovremeno?
-
hAZNADAR
#54 Re: Mjesani brakovi
Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
Vjerovatno mislis na cetnike, posto ja licno znam pravoslavce(nisu nikakve komunjare, jugonostalgicari i sl.) koji jesu dirnuti tom pricom(na stranu verzija o Sevama i ko ih je ubio). Samo normalni ljudi.
Svako normalan je dirnut tom pricom, a to sam se i licno uvjerio po Evropi i komentarima stranaca posto je dokumentarac o njima bio na vise jezika i kanala. Treba biti sposoban za ljubav(ne mislim na sex, taslacinu,..), vec ljubav kao silu vrijednu respekta, i ko jeste taj zna. Ti ocito ili za pravu ljubav nisi sposobna ili to nisi dozivjela,... cim pricu o toj ljubavi tumacis kao odraz naivne bosnjacke politike - i na koga se kao treba ugledati.
Zalosno, al eto nismo svi isti.
-
Bodkin
#55 Re: Mjesani brakovi
siddo89 wrote:Zapravo oni su pokusali pobjeci na srpsku stranu i ubijeni su na putu tamo,nisu htjeli ostati u svom SAhAZNADAR wrote:Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
Vjerovatno mislis na cetnike, posto ja licno znam pravoslavce(nisu nikakve komunjare, jugonostalgicari i sl.) koji jesu dirnuti tom pricom(na stranu verzija o Sevama i ko ih je ubio). Samo normalni ljudi.
Svako normalan je dirnut tom pricom, a to sam se i licno uvjerio po Evropi i komentarima stranaca posto je dokumentarac o njima bio na vise jezika i kanala. Treba biti sposoban za ljubav(ne mislim na sex, taslacinu,..), vec ljubav kao silu vrijednu respekta, i ko jeste taj zna. Ti ocito ili za pravu ljubav nisi sposobna ili to nisi dozivjela,... cim pricu o toj ljubavi tumacis kao odraz naivne bosnjacke politike - i na koga se kao treba ugledati.
ali ovo nije politicki korektno reci jel
-
ulciscorr
#56 Re: Mjesani brakovi
Koliko bi Srba podrzavalo tu pricu da se radilo o Srpkinji iz Banjaluke recimo koja je poginula dok je sa svojim Bosnjakom pokusavala da predje na "muslimansku" stranu... ?hAZNADAR wrote:Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
- MuaDib
#57 Re: Mjesani brakovi
Tema nema veze s vezom, tek toliko.
Sama pomisao da se danas na mješane brakove gleda, kao na egzotičnu biljku, dovoljno govori o uspjehu fašizacije društva.
Sama pomisao da se danas na mješane brakove gleda, kao na egzotičnu biljku, dovoljno govori o uspjehu fašizacije društva.
-
hipphop
#58 Re: Mjesani brakovi
Onoga ko izda svoju vjeru treba za sva vremena izolirati .
Bez razlike ko bio u pitanju!
-
jefferson
#59 Re: Mjesani brakovi
hipphop wrote:Onoga ko izda svoju vjeru treba za sva vremena izolirati .
A de mi reci sta je izdaja vjere?
- Šveđanin
#60 Re: Mjesani brakovi
Helou, Afganistan kako je.hipphop wrote:Onoga ko izda svoju vjeru treba za sva vremena izolirati .
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
-
jefferson
#61 Re: Mjesani brakovi
Vala ako ce me takvi kao on izolirat, nek budem prvi na listiŠveđanin wrote:Helou, Afganistan kako je.hipphop wrote:Onoga ko izda svoju vjeru treba za sva vremena izolirati .
Bez razlike ko bio u pitanju!![]()
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
-
hipphop
#62 Re: Mjesani brakovi
Kao i izdaja drzave!"jefferson"
Jos nesto!
-
jefferson
#63 Re: Mjesani brakovi
Pa de pojasni?hipphop wrote:Kao i izdaja drzave!"jefferson"
Jos nesto!
kako mislis kao i izdaja drzave? Ja sam mislio da su vjera i drzzava odvojeni?
- babo_reuf
-
hipphop
#65 Re: Mjesani brakovi
U normalnim zemljama -DA!"jefferson"
[
Pa de pojasni?
U BiH - NE!
p.s. ako treba obrazlozenje...napisat cu!
- TRENT
#66 Re: Mjesani brakovi
babo_reuf wrote:Tema me puno ne zanima, jer nisam pristalica zvaničnih brakova - ko se voli neka živi skupa, a brak je zastarjela institucija![]()
Moja životna teza je uklapaj se u sredinu tj. uzimaj ženu iz te sredine, gdje živiš, ma ko je da je, pa mi da živim u Beogradu ne bi smetala žena Srpkinja, a u Zagrebu Hrvatica ni najmanje, nadalje može Šveđanka u Štokholmu, Brazilka u Riu itd. itd.![]()
![]()
![]()
Tzv. etničku distancu imam manju prema Hrvatima, nego prema Srbima ...![]()
Nek su žive i zdrave sve žene na svijetu![]()
![]()
![]()
Što se tiče Sarajeva i BiH, sad nešto nazor i nasilu tražiti Srpkinju ili Hrvaticu pored tolikih Bošnjakinja, i danas je jako popularno među šmensi fensi tzv. "modernom rajom" ... njihova stvar ...
Ima tu svega i svačega, od nepopravljivih romantičarki koje su se "zaljubile", preko teških muških zagoretina koji kad naiđu na prvu koja im dadne odmah žene i vode, hašimaga nema oči i vjeru, jelte ...![]()
![]()
![]()
Ima tu i umjetnika, raznih jebivjetara, kompleksaša, ljudi koji grade karijere kod komšija itd. itd. ...
Iznenadili biste se koliko SDA funkcionera na najvišim mjestima ima miješani brak, selamaju, kenjaju dan i noć kako su veliki vjernici, idu na Hadž, dokazuju se po novinama ko će veću bajramsku čestitku objaviti, ma nema šta ne rade, a kod kuće ručaju i večeraju obroke pod ikonama i pod božićnim drvcima pravljenje na lijepoj tradicionalnoj bošnjačkoj i muslimanskoj svinjskoj masti ...
Meni su jedino najveće gnjide Bošnjakinje koje su ostale udate za Srbe tamo gdje se dogodio genocid. Znam slučajeve kad su čitave familije odvođene, pa i najbolje im prijateljice, a gnjide ostale sa muževima da čuvaju brak i svoj interes...
siDje Djenka,nisam te prepoznao
-
jefferson
#67 Re: Mjesani brakovi
Pa napisi, nisam azira, ne gledam u kasike i viljuske!hipphop wrote:U normalnim zemljama -DA!"jefferson"
[
Pa de pojasni?
U BiH - NE!
-
hipphop
#68 Re: Mjesani brakovi
Znam i ja prijatelju!"babo_reuf"
Meni su jedino najveće gnjide Bošnjakinje koje su ostale udate za Srbe tamo gdje se dogodio genocid. Znam slučajeve kad su čitave familije odvođene, pa i najbolje im prijateljice, a gnjide ostale sa muževima da čuvaju brak i svoj interes...
-
jefferson
#69 Re: Mjesani brakovi
Jel joj taj srbin ubio oca?siddo89 wrote:Sta je to znam jednu oca joj cetnici ubili,on se sad seta s nekim srbinomMeni su jedino najveće gnjide Bošnjakinje koje su ostale udate za Srbe tamo gdje se dogodio genocid. Znam slučajeve kad su čitave familije odvođene, pa i najbolje im prijateljice, a gnjide ostale sa muževima da čuvaju brak i svoj interes...
bruka i sramota,niko s njom ne prica ,a i majka joj je poznata po svojim vezama s ozenjenim ljudima
-
hipphop
#70 Re: Mjesani brakovi
Ja mislio ti onaj hodza iz Srebrenika(Duboki Potok), ili ne daj boze onaj Torabi !!"jefferson"
Pa napisi, nisam azira, ne gledam u kasike i viljuske!hipphop wrote:U normalnim zemljama -DA!"jefferson"
[
Pa de pojasni?
U BiH - NE!
-
jefferson
#71 Re: Mjesani brakovi
Ja te fino pitam da obrazlozis svoj stav, ili to ne mozes da uradis?
-
jefferson
#72 Re: Mjesani brakovi
Znaci ti dovodis u vezu tog srbina sa cetnicima?siddo89 wrote:Hocel otici s njom u Potocare? mozda i hoce onako radi nje,sta li njegovi misle o tome? ma daj nisu svi isti ali kad ti roditelja cetnici ubiju u masakru trebas imati obraza,i drzati se svog narodaJel joj taj srbin ubio oca?
Koga boli qrtz sta njegovi misle? Jel se ona udala za njegove roditelje ili za njega?
-
hipphop
#73 Re: Mjesani brakovi
"jefferson"
Ako obrazlozim svoj stav bicu banovan!
Kao prvo....ovdje sam pisao o Ismetu Bajramovicu Celi , Vojislavu Seselju, Iliji Tolicu, Korori Muhamedu, Omeru Behmanu, Dzemaludinu laticu , Aliji Izetbegovicu, Kuduzu, i koji su bili kod mene u KPD Zenica ....
Pisao sam o svom ucescu u ABiH i to u Drugoj Tuzlanskoj Brigadi....pisao sam o ljudima "govnima" iz Podrinja koji su na bijedi naroda Podrinja te osobe "naselili" u Zivinice, Mijatovice kod Tuzle, Viscu, Vozucu, Tinju, Potpec....
pisao sam o plain_vanili koja je branila SDP i Lagumdziju, (banovan najmanje 20 puta)....jebavao svaki put mater onoj "zagazaga"..ona me banovala najmanje 100 puta.
I shlag na tortu je napravio zoom66 koji je objavio adresu mog provajdera kao da sam ja onaj "brojke i slova"
Jah....Volim BiH...Zivim u Deutschland.....U mojoj kuci nedaleko od Tuzle zivi jedan stari par iz Suceske.
Sve racune ja placam i jos im posaljem neki euro da im se nadje!
Meni je 55 godina -----!
- babo_reuf
#74 Re: Mjesani brakovi
Ćud je ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.
Ovako naš komšija Crnogorac Njegoš veli za žene uopće.
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijenit vjerah
da učini što joj srce žudi.
Ovako naš komšija Crnogorac Njegoš veli za žene uopće.
-
jefferson
#75 Re: Mjesani brakovi
Kakve veze to ima sa tim da sam te pitao da to obrazlozis?hipphop wrote:"jefferson"
Ako obrazlozim svoj stav bicu banovan!
Kao prvo....ovdje sam pisao o Ismetu Bajramovicu Celi , Vojislavu Seselju, Iliji Tolicu, Korori Muhamedu, Omeru Behmanu, Dzemaludinu laticu , Aliji Izetbegovicu, Kuduzu, i koji su bili kod mene u KPD Zenica ....
Pisao sam o svom ucescu u ABiH i to u Drugoj Tuzlanskoj Brigadi....pisao sam o ljudima "govnima" iz Podrinja koji su na bijedi naroda Podrinja te osobe "naselili" u Zivinice, Mijatovice kod Tuzle, Viscu, Vozucu, Tinju, Potpec....
pisao sam o plain_vanili koja je branila SDP i Lagumdziju, (banovan najmanje 20 puta)....jebavao svaki put mater onoj "zagazaga"..ona me banovala najmanje 100 puta.
I shlag na tortu je napravio zoom66 koji je objavio adresu mog provajdera kao da sam ja onaj "brojke i slova"
Jah....Volim BiH...Zivim u Deutschland.....U mojoj kuci nedaleko od Tuzle zivi jedan stari par iz Suceske.
Sve racune ja placam i jos im posaljem neki euro da im se nadje!
Meni je 55 godina -----!
Sta mene briga zbog cega si banovan, koliko ti je god itd.
Pitao sam te fino da obrazlozis svoju direktnu izjavu.