Mitsubishi Carisma, da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Chischo
#1 Mitsubishi Carisma, da ili ne?
Moj stari kupuje auto, pa vas molim za savjet:
U ponudi je mitsubishi carisma (1.9 TD, 2000 godiste, 90 KS, 130.000 km presla, klima-abs-centralna-el prozori-airbags-mp3cdradio, cijena do reg. 11.500 KM)
Isplati li se? Znate li koga da dila dijelove za mitsubishi?
U ponudi je mitsubishi carisma (1.9 TD, 2000 godiste, 90 KS, 130.000 km presla, klima-abs-centralna-el prozori-airbags-mp3cdradio, cijena do reg. 11.500 KM)
Isplati li se? Znate li koga da dila dijelove za mitsubishi?
-
Mislilac
Jednom sam čitao o tom vozilu nekom u hrvatskom Automagazinu, savršeno auto, u rangu Volva S40, doduše ovaj je imao GDI (Gasoline Direct Injection).
Savršen automobil.... Onako, subjektivno mišljenje. Potrošnja oko 5 l, kako su pisali... Motro štedljiv, unutrašnjost udobna i solidna...
PS. To sam čitao prije 5-6 godina, ali mi još uvijek u sjećanju ostao "mitsubishi carisma"...
Savršen automobil.... Onako, subjektivno mišljenje. Potrošnja oko 5 l, kako su pisali... Motro štedljiv, unutrašnjost udobna i solidna...
PS. To sam čitao prije 5-6 godina, ali mi još uvijek u sjećanju ostao "mitsubishi carisma"...
- stachu
Moj drug ima to auto, samo je kod njega 1.8 benzin. Vjeruj mi savrseno auto prava ladja. Neces se pokajati ni sekunde. Sto se tice dijelova on kaze da su mu sve volvo dijelovi. Auto je EXTRA!!!
Imao sam prilikuda ga vozim bukvalno plovi po putu, a opremu da ne spominjem! A japanci fkt. prave dobra auta!
http://img31.imagevenue.com/img.php?ima ... _823lo.jpg
Imao sam prilikuda ga vozim bukvalno plovi po putu, a opremu da ne spominjem! A japanci fkt. prave dobra auta!
http://img31.imagevenue.com/img.php?ima ... _823lo.jpg
-
AdnanSA
Carisma je vrlo slicna Volvu S40,mislim da dijele istu platformu i dobar dio mehanike samo sto je Volvo daleko ljepsi elegantniji i skuplji.
Usudio bih se reci da je Carisma kvalitetnija od Volva.
Auto je sigurno dobro i kvalitetno ali se nikada nije prodavalo i postalo popularno na trzistu.Tesko za prodati dalje kada dodje vrijeme za to .
Usudio bih se reci da je Carisma kvalitetnija od Volva.
Auto je sigurno dobro i kvalitetno ali se nikada nije prodavalo i postalo popularno na trzistu.Tesko za prodati dalje kada dodje vrijeme za to .
- Chischo
Ma najveca briga je za eventualne dijelove, mogu li se naci, jesul skupi itd.
Ipak, vjerovatno postoji neki fazon jer su VW-ovi iste klase i sa slicnim karakteristikama duplo skuplji...(vw je kod nas precjenjen)
Ako jos neko ima iskustava neka napise.
Meni se fakat svidja kako auto izgleda:

Ipak, vjerovatno postoji neki fazon jer su VW-ovi iste klase i sa slicnim karakteristikama duplo skuplji...(vw je kod nas precjenjen)
Ako jos neko ima iskustava neka napise.
Meni se fakat svidja kako auto izgleda:

-
Otac
Ja ti vozim Carismu od juna ove godine. Malo je reći da sam zadovoljan vozilom. Brod na cesti. Kod mene je 1.8 GDI sa 122KS, benzin. Od juna do sad prosječna potrošnja je 7,8 s tim što sam od pređenih 6 hiljada, više od pola napravio po gradu.
Carisma i Volvo S40 imaju istu platformu tj. komplektno podvozje pošto su Mitsubishi i Volvo to zajedno radili.
Što se tiče dijelova, to te ne treba brinuti jer imaš Jap Cars u Kiseljaku gdje sve možeš poručiti a tu je i Mitsubishi u Hrvatskoj koji imaju baš sve (servisi su u Zagrebu, Sl. Brodu, Splitu od nama interesantnih). Ilustracije radi, zadnji amortizer za moje auto košta oko 90KM (otprilike je ista cijena KYBA plinskih u Kiseljaku i Monro standardnih u Sarajevu)
Međutim, nemoj zaboraviti da se radi o Japancu. Kad sam kupovao svoje auto, nazvao sam servis Mitsubishija u ZAgrebu. Kažem frajeru koje auto, koliko staro, koliko prešlo, pitam za dijelove i slično. Odgovor je bio: "Čujte gospon, mi vam imamo sve dijelo - samo to vama neće trebati. Redovno servisirajte auto i pazite na kvalitet goriva koji sipate zbog pumpe goriva". Benzinci imaju osjetljive visokotlačne pumpe koje se lako 'zaštopaju' od slabog goriva a ta pumpa im je poprilično skupa - oko 900 Eura.
Najsrdačnije ti preporučujem ovo auto. To ti je sigurno jedan od najboljih BEST BUY za polovna auta i u samom vrhu u odnosu cijene i kvalitete.
SAYONARA
PS - http://www.dreamcarisma.de/
Carisma i Volvo S40 imaju istu platformu tj. komplektno podvozje pošto su Mitsubishi i Volvo to zajedno radili.
Što se tiče dijelova, to te ne treba brinuti jer imaš Jap Cars u Kiseljaku gdje sve možeš poručiti a tu je i Mitsubishi u Hrvatskoj koji imaju baš sve (servisi su u Zagrebu, Sl. Brodu, Splitu od nama interesantnih). Ilustracije radi, zadnji amortizer za moje auto košta oko 90KM (otprilike je ista cijena KYBA plinskih u Kiseljaku i Monro standardnih u Sarajevu)
Međutim, nemoj zaboraviti da se radi o Japancu. Kad sam kupovao svoje auto, nazvao sam servis Mitsubishija u ZAgrebu. Kažem frajeru koje auto, koliko staro, koliko prešlo, pitam za dijelove i slično. Odgovor je bio: "Čujte gospon, mi vam imamo sve dijelo - samo to vama neće trebati. Redovno servisirajte auto i pazite na kvalitet goriva koji sipate zbog pumpe goriva". Benzinci imaju osjetljive visokotlačne pumpe koje se lako 'zaštopaju' od slabog goriva a ta pumpa im je poprilično skupa - oko 900 Eura.
Najsrdačnije ti preporučujem ovo auto. To ti je sigurno jedan od najboljih BEST BUY za polovna auta i u samom vrhu u odnosu cijene i kvalitete.
SAYONARA
- Citizen-X
To je GDI ubrizgavanje kontrolirano direktno elektronikom. Nije "ajnspric"Otac wrote:Ja ti vozim Carismu od juna ove godine. Malo je reći da sam zadovoljan vozilom. Brod na cesti. Kod mene je 1.8 GDI sa 122KS, benzin. Od juna do sad prosječna potrošnja je 7,8 s tim što sam od pređenih 6 hiljada, više od pola napravio po gradu.
SAYONARA
Nije dzaba CARISMA
Da kazem samo da je i Lancer kao predhodnik tog modela bio jako jako kvalitetno uradjen auto.
Samo da savjetujem obrati paznju na kocioni sistem - ako se dobro sjecam - ako jos nisam pomatufio
U svakom slucaju mnogo srece ako bog da ako uzmes to - nasa raja zna samo za golf, bmw, mercedes - bezveze.
- fantom slobode
Auto je holandski, a to ti i nije neka velika sreca po mom.Pravili su oni takodje i volvo prije toga(440).Ne znam, pogledaj malo po stranicama, znam samo da u Holandiji nije na cijeni.Taj auto je kompromis, bas kao i 440, jer se vodilo racuna da bude laksi, nego sto bi trebao, porez za auto u Holandiji je na tezinu, a ne na kubikazu.
- Chischo
pazarili smo carismu,
u jap caru u kiseljaku imaju dijelove koji se najcesce trose,
a ostalo narucuju od dobavljaca u zagrebu u roku od dva-tri dana
odveli smo ga na detaljni tehnicki, i promjenili zadnje amortizere, za koliko je snizena cijena, auto je prelijepo, danas sam ga vozio, udobno i ima neki audovski feeling na cesti
koja promjena u odnosu na golf 2 (cijom prodajom smo pokrili nesto manje od pola cijene carisme)

jos samo da nadjem igrackicu, mitsubishi zero, da objesim o retrovizor

u jap caru u kiseljaku imaju dijelove koji se najcesce trose,
a ostalo narucuju od dobavljaca u zagrebu u roku od dva-tri dana
odveli smo ga na detaljni tehnicki, i promjenili zadnje amortizere, za koliko je snizena cijena, auto je prelijepo, danas sam ga vozio, udobno i ima neki audovski feeling na cesti
koja promjena u odnosu na golf 2 (cijom prodajom smo pokrili nesto manje od pola cijene carisme)
jos samo da nadjem igrackicu, mitsubishi zero, da objesim o retrovizor

-
Otac
Čestitke i od mene. Puno bezbrižnih kilometara želim u svakom slučaju. Nego, reci mi samo gdje si mijenjao amortizere i koliko si ih platio. Interesuje me to jer to i mene čeka za koji dan.
Sayonara.
PS - upravo sam dobio ponudu iz Mitsubishia iz Sl. Broda za veliki servis Carisme 1.8 GDI - cijena oko 1000 KM bez ruku. Ponuda uključuje izmjenu vodene pumpe, španere, zupčasti remen, sve drugo remenje, remenice, remen alternatora, filter ulja, filter zraka i filter goriva.
Komentari dobrodošli
Sayonara.
PS - upravo sam dobio ponudu iz Mitsubishia iz Sl. Broda za veliki servis Carisme 1.8 GDI - cijena oko 1000 KM bez ruku. Ponuda uključuje izmjenu vodene pumpe, španere, zupčasti remen, sve drugo remenje, remenice, remen alternatora, filter ulja, filter zraka i filter goriva.
Komentari dobrodošli
- Chischo
stari mi kaze:Otac wrote:Čestitke i od mene. Puno bezbrižnih kilometara želim u svakom slučaju. Nego, reci mi samo gdje si mijenjao amortizere i koliko si ih platio. Interesuje me to jer to i mene čeka za koji dan.
Sayonara.
Komentari dobrodošli
neka firma zove se nuić (tako nekako) iz ljubuškog
morali smo cekati narudzbu,
amortizeri su inace od nekog volva (s40) mislim i kostaju 220 KM
-
Mislilac
Ne zvuči previše.. Ako ga odrade kako treba. Kontam, svi dijelovi koštaju do 700-800 KM. Odokativno. Probaj još negdje pitati...Otac wrote:Čestitke i od mene. Puno bezbrižnih kilometara želim u svakom slučaju. Nego, reci mi samo gdje si mijenjao amortizere i koliko si ih platio. Interesuje me to jer to i mene čeka za koji dan.
Sayonara.
Komentari dobrodošli
Vodena pumpa - tocifrena brojka. Španer i zupčasti - trocifrena brojka. Remenje, filteri i ulje - sve zajedno trocifrena brojka. Za ruke ne bi trebali uzeti više od 100 KM. Probaj kod nekog avlijaškog fuša..
-
Samid
Cestitam,kupio si dobro auto.Ja sam vozio karismu 3 godine i sve sto sam mijenjao je bio normalni potrosni materijal.Auto je mali potrosac 6,2 -7,1 benzin 1,8 GDI i kao svi ostali japanci kvalitetno , a sto se tice dijelova sigurno nisu skuplji od wv ford i sl.Ako imas nekoga vani mozes naci dijelove jeftinije nego kod nas(ako ti budu trebali)Puno srece sa novom limuzinom.