-----------------
zlatni moj efendija iz visokog ...
... velim ja ...
U najboljoj tradiciji mito ide u plavu kovertu "na ruke primaoca"._BaykoNoor_ wrote: dakle,znas da su ljudi davali mito ali ne znas kome?kako su davali mito:ostavljali ga pod mostom na Skenderiji u ponoc?
sto se tice toga da je medicina leglo stela bila i prije rata preskocio si cijeli univerzitet jer se ista kvalifikacija moze potegnuti i na svaki drugi fakultet u sastavu univerziteta.
btw,to leglo korupcije je iskolovalo nekoliko hiljada ljekara od kojih je veliki broj strucna i naucna elita kako ove tako i nekih drugih zemalja.
Sjecas li se mozda "prve" transplatacije bubrega koju su napravili u UMC-u, cini mi se 1998? Uslikali se za televiziju, nahvalili jedni druge, i onda je pacijent umro, nakon nekoliko dana, sto naravno nikad nije objavljeno._BaykoNoor_ wrote: btw,to leglo korupcije je iskolovalo nekoliko hiljada ljekara od kojih je veliki broj strucna i naucna elita kako ove tako i nekih drugih zemalja.
Pojedincima svaka cast, ali to je sve rezultat NJIHOVOG vrijednog rada a ne rada korumpiranog Medicinskog fakulteta i toga ima svugdje._BaykoNoor_ wrote: vidim da se ti razvali od podataka kome su isle te plave koverte.u najboljoj tradiciji rekla-kazala.
sto se tice toga ko je bio i koliko poznat po stelama ja se npr. sjecam cuvenog Galica se ETF i Fatkica takodje.puno prije bilo kakve korupcije na medicini.sto se tice doktorske djece koja nisu naucila nista mogu ti naprimjer spomenuti Davora Perinovica ciji je pokojni otac bio profesor na medicini, a Davor je poznat kao jedini ljekar iz istocnog bloka koji je radio u najvecoj americkoj vojnoj bolnici "Walter Reed".I to sredio babo?Sumnjam,covjek je umro prije toga.Perinovic je inace profesor i na Hajdelbergu.Trenutno radi na Ortopediji Klinickog centra.
mozemo dalje spomenuti Artura Kobrina iliti Andriju Kobrinovica koji je zavrsio Medicinski fakultet u Sa jako davno,otisao preko grane isto tako davno.Poslije ce postati poznat po tome sto je operisao Bradleya,inace portparola koji je umjesto Reagana dobio metak u pokusaju atentata na predsjednika.
mozemo spomenuti i Benjamina Djulbegovica koji radi u USA i to jako dobro radi,Amilu Orucevic koja je u KAnadi i radi kao zamjenik sefa Histologije u Otawi.
Miralem Pasic je sam dovoljno poznat.
Sto se tice Sanke,iliti doc.dr.Rusmira Mesihovica i njegove sestre prof.dr.Senke Mesihovic-Dinarevic oboje su zavrsili skolu u roku,oboje su specijalizirali u inostranstvu (gdje nema babe),Senka ti je npr.jako ugledna u Velikoj Britaniji jer je njeno podrucje rada jako zahtjevno.Zena provodi trecinu svog vremena radeci sa postidplomcima na Cambridgeu.Sanko je zamjenik jako uglednog ljekara i na jako uglednoj klinici gdje stele ne piju puno vode.
Sto se tice nostrifikacija diploma sarajevskog fakulteta nostifikacija je obavezna za sve fakultete ovog univerziteta.Isto tako neko ko dodje sa diplomom zagrebackog,istambulskog ili americkog univerziteta mora nostificirati diplomu ako zeli raditi u BiH.
........s' cim se naravno nisu bash morali boriti Mesihovici. Ne otvaraj "Pandorinu Kutiju". Bolje selenncio......Sto se tice nostrifikacija diploma sarajevskog fakulteta nostifikacija je obavezna za sve fakultete ovog univerziteta.Isto tako neko ko dodje sa diplomom zagrebackog,istambulskog ili americkog univerziteta mora nostificirati diplomu ako zeli raditi u BiH.
Zlatko Cardaklija je posten ZATO i nije vishe u tim kontaminiranim krugovima.idic wrote:Reci mi molim te koji način nije smješan da dođeš do podataka o konkretnim slučajevima. Staviti mali oglas u avaz i Oslobođenje, prikupljam svjedočenja opelješenih pacijenata..............![]()
Kako doći do konkretnih ljudi sa njihovim pričama koje nisu mahalanje, o konkretnim podatcima sa imenom i prezimenom?
Ja znam za konkretne primjere u zadnjih dva mejeseca za dr. Durića i dr. Bešlića ljudi iz mog okruženja koji su im platili za operacije jednom 500 KM drugom 500 €. Pouzdano znam da niko od ovih ljudi nebi javno posvjedočio o ovome jer se i pored svega osjeća dužnikom pred ovim ljekarima koji su dvostruko naplatili svoju uslugu. Znam takođe da se dr. Bešlić nedavno i sam operisao ali u inostranstvu, znači da nije imao povjerenja svoj život staviti u ruke svojih kolega.
Korupcija doktora, ne samo u Sarajevu, vec u cijeloj BiH je postala vec odavno postala aksiomatska kategorija koju svi, nazalost, sada prihvataju zdravo za gotovo._BaykoNoor_ wrote:
u vrijeme kad je do.c Mesihovic zavrsavao fakultet najveci broj studenata ga je isto tako zavrsavao u roku.sto se tice obaveznih pojavljivanjima na vjezbama i pred profesorima zavrsavanje u roku nema nikakve veze sa tim.
Sanko je specijalizirao u Velikoj Britaniji jer je kao klinac zavrsio dio osnovne skole u toj zemlji.Dio koji spominjes u vezi sa Slovenijom nie tacan-covjek je imao stipendiju EU i morao je obici nekoliko univerziteta.Politicki prijatelj njegovog babe Munira-pokojni Ugljesa Uzelac nije imao nikakve veze sa tim.
Nema potrebe za tvojim cinizmom u vezi "uglednog ljekara" kome je Sanko zamjenik.Rijec je o jednom od najboljih strucnjaka na svom polju prof.dr.Mehmedu Gribajcevicu.I jako dobrom doktoru i jako dobrom covjeku.stoga ti cinizam ne stoji nikako,bar ne kad je ovaj covjek u pitanju.
Kad je Senka u pitanju bojim se da su "tvoja raja" jako pogrijesila.u svakom slucaju znam da nisu ljekari i da su jako ljubomorni na ono sto Senka jeste.obzirom da su to tvoja "raja" znam da frcaju poluistinama koje ne mogu potkrijepiti valjanim cinjenicama.no,to je tipicno balkanski."raja"sta ces...
Sto se tice diploma sarajevskog Univerziteta i njihovih nostifikacija vani izmedju ETF i medicine postoje bitne razlike:ETF ne zahtjeva dozvolu za bavljenje svojim poslom,ne zahtjeva stalne provjere niti ocjenu strucnosti.dobro bi bilo da objasnis jel ti mislis o nostrifikacji diplome ili mislis na sticanje ljekarske dozvole za rad?usput,kad govoris o nostifikacijama...one vaze za cijelu drzavu i univerzitete koji se u njoj nalaze.usput, jel ono Dolocek na masinstvu izlazio i na tabli pisao imena studenata za koje su se ganjale stele?jesu ono bile price za uzimanje hiljada maraka na ETF samo za upis prije rata?
na lijep sam ti nacin do sada viti do znanja da cijelo vrijeme pises na pogresan nacin,pogresnim rijecnikom i o pogresnim ljudima i to sve na pogresnom mjestu.najgore je sto to sve radis neargumentovano i bez validnih podataka. ovo sam ti napisao u vezi tvog tjeranja Miralema Pasica.COVJEK JE BIO U SARAJEVU PRIJE 15 DANA I DOCI CE IZA NOVE GODINE.tjeranje se odnosi na sukob sa fakultetom i tu KCUS nema nista.
Buduci frcas od podataka znas ko je Damir Aganovic i znas kakve probleme ima zdravstvo sa zakonodavcima a zbog transplantacije.takodje znas da se radi samo u Tuzli.ostatak ti kao izvrsno upucen znas....
i de malo potkrijepi imenima i realnim podacima ono o cemu govoris drugi put.razumijem ja da ti volis "raju" ali probaj se bar nekad odmaci od tog balkanskog duha rekla-kazala.
za kraj,de napisi listu imena kojima su isle one plave koverte.ili barem prbaj nazvati "raju" pa nek ti kazu.red je radi auditorijuma...
Kakve li samo veze Slovenija 94-95 ima sa EU i njihovim stipendijama?_BaykoNoor_ wrote: Sanko je specijalizirao u Velikoj Britaniji jer je kao klinac zavrsio dio osnovne skole u toj zemlji.Dio koji spominjes u vezi sa Slovenijom nie tacan-covjek je imao stipendiju EU i morao je obici nekoliko univerziteta.
Mahalac wrote:
generalno to su uglavnom najveca pogan cim upise med. fakul. a kasnije jos veca, al sta ces mora im se!![]()