harač wrote:
naravno da nije. poenta nije u poređenjima terorizma. iako su i islamofobija i antisemitizam moralno neodbranjivi fenomeni*, uslovi njihove pojave su neuporedivi. upravo takvom analogijom muslimani relativiziraju činjenicu da su radikali iz njihovih redova glavni uzrok takvog neopravdanog postupanja prema njima kao grupi. razlozi ne leže u nekom misterioznom orijentalizmu, imperijalizmu zapada ili nečemu desetom
*shvaćeno tek kao fizički napadi na civile. kritika, poricanje, i ismijavanje islama i judaizma, kao i bilo koje druge ideologije, sasvim je legitimno
Pa svi imaju radikale. Evo krscani najvise od svih na vojske i rat izdvajaju, najvise su ratova u historiji zapoceli, izvrsili genocida itd., ali ne vidim da bilo ko govori bilo sta protiv krscana. Evo Bush se pozivao na krstaski rat kada je Irak napao itd., i svi presli preko toga. Prelaze i preko svih mogucih radikala iz njihovih redova od mafijasa, ratnih huskaca pa nadalje. Evo trube ti mnogi krscani kako su ovi uragani kazna za homoseksualizam itd. Valid Shoebat trubio o tome kada je Floridu pogodio uragan, neki dan neki trubio za Hjuston, znaci i Teksas sada ko i Hjuston je kaznjen radi homoseksualizma itd. Valja se svasta i radi se svasta. Neki dan bila tema i ugasena ekspresno o Burmanskoj vojsci kako nju muslimani napadaju, ja im rekao da nemaju pojma kakva je ta vojska i sta je sve radila i da pogledaju Rambo 4 u vezi toga. Znaci svi imaju radikalne i ekstremne ljude u svojim redovima, bilo koja nacija, narod, religija itd. Takvi su ljudi ali samo se to sada pripisuje muslimanima. Evo serijske ubice su isto ekstremni i gledaj najvise tih ubica su ne muslimani, da ne ispadne da kazem da nema muslimana koji su serijske ubice. Evo neki dan onog medicinara ulovili ubio preko 50 ljudi itd. EDIT: Nije musliman kako znam, da ne ispadne da je musliman.
Nego kao sto sam pisao. Ide se kao o onome sto je Pajk pisao. Nije dzaba Bush rekao da ce rat protiv terorizma trajati 100 godina. Covjek vam u lice rekao sta planiraju.