Mit ili istina?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#76 Re: Mit ili istina?
Ja sam vozio onog C3 pluriel, i stvarno, bez pretjerivanja, odavno u mladjem auto goru plastiku nisam vidio. Pa ono je katastrofa. Ozbiljno ni sam nisam mogao da vjerujem sta su stavili. Od centralne konzole pa do one imitacije aluminija na vratima, ocaj.
-
Blobi
#77 Re: Mit ili istina?
Pa vlasnik sam tog Passata i nikakvih problema sa mjenjacem. Kod VW-a mozes imat problema sa svim osim sa njihovim mjenjacima. Neka tebi tvog Clia, i C3-a, gomile plastike. Kad sjednes u bolji, veci auto, promijenices pjesmu, a do tad - skrip skrip...Better Man wrote:Nisam mislio na precoznost mjenjača, tj. njegovu funkcionalnost, već laku kvarljivost koju su na ovom forumu iznosili vlasnici zadnjeg modela Passata. A riječ je o forumašima koji žive u USA i tamo su ga kupili. Lično vozim Clio treće generacije i ne možeš me ubjediti da je Fabia kvalitetnije auto od njega kad nije. Krenuvši od dizajna, voznih svojstava, udobnosti, mekoće komandi itd. Clio je daleko ispred Fabie. Vozim ga skoro 3 godine i nikad nisam imao ni najmanji problem. Samo redovni servisi i ponekad zamjena pregorene sijalice i to je to. Svaki dan idem na posao i pređem 64 kilometra da odem i da se vratim i pravi je užitak i odmor u vožnji, a posebno je zahvalan u gužvama kad si non stop gas, kočnica, kvačilo, jer zbog mekanih komandi nista te ne boli, niti se noge ukoče. Dakle uvijek izađeš odmoran iz auta, bilo da se voziš na kraćoj relaciji ili da voziš par stotina kilometara. Nova Fabia kao što sam već napisao je ništa drugo do čista kopija Suzuki Switta. Auto je bez ikakve maštovitosti urađeno. C3 jeste bolji od Fabie i svima koji misle suprotno uzmite Fabiu napravite rutu od 1000 km, pa onda uzmite C3 i uradite isto, pa ćete vidjeti koje auto ima bolja vozna svojstva, udobnost itd.Blobi wrote:
1) Fabija iz 2008+. je bolja od modela Citroen C3 prije 2010. Tacka, velika.
2) Vlasnik sam Passata o kojem pricas 4 godine. Ima losu plastiku, dashboarda, centralne konzole, i to na sva zvona zvonim. Ali se nije desilo nikakvo guljenje, habanje. Sve je kao i nakon izlaska iz salona (ako se cuva naravno). S druge strane, zanemarimo li los kvalitet plastike interijera, Passat je udoban iako ima tvrd ovjes za auto tog tipa. Ali zahvaljujuci tom tvrdom ovjesu ima izrazito dobra vozna svojstva. Problem s mjenjacem? Passat ima najprecizniji mjenjac od svih konkurenata u klasi koje sam isprobao (Peugeot Laguna, Peugeot 607, Hyundai Sonata, itd.). Mislim, niko ti ne brani da vozis Citroena, ali prije par godina, kad sam sestri koja je tad napunila 19. godina kupovao auto, razmatrali smo Fabiju, Citroena C3 i Clia. Fabia je najkvalitetnija, a i generalno Skodina vozila koja su se strasno dobro pokazala.
-
Blobi
#78 Re: Mit ili istina?
Pokusavas strpati Skodu i Renaulta/Daciu u istu korpu. Pa pored nove Octavije ni krajickom oka ne bih pogledao Megane-a. Pored Superb-a ne bih ni razmotrio Lagunu, itd.Jimmy_The_Saint wrote:Jebo te, ispade Fabia sad k'o nekak'o auto...![]()
Čuj bolja od C 3 i tačka....![]()
C 3 za Fabiu spejs šatl, nije to bolan Dačija Sandero.

Skoda je bolja, u svemu.
- Jimmy_The_Saint
#79 Re: Mit ili istina?
Pričao si C3 vs. Fabia. Ovo sad što kamaraš je čisto skretanje teme.
-
Blobi
#80 Re: Mit ili istina?
Google, search term "Citroen C3 interior", treca slika (prva koja lici na nesto)Jimmy_The_Saint wrote:Pričao si C3 vs. Fabia. Ovo sad što kamaraš je čisto skretanje teme.

Google, search term "Skoda fabia interior", prva slika.

Mislim, ne budite smijesni, kakav Citroen C3, kamara tvrde grube plastike.
- Jimmy_The_Saint
#81 Re: Mit ili istina?
A Fabia je sva mehka i nježna plastika. 'Ajde.
Idem se bacit' pod Golfa 6.
-
Blobi
#82 Re: Mit ili istina?
U svakom slucaju meksa i njeznija od C3. Ne mozes to osporit taman se pod G2 bacio.Jimmy_The_Saint wrote:A Fabia je sva mehka i nježna plastika. 'Ajde.![]()
- citroen
#83 Re: Mit ili istina?
Druze blobi ne znam vise kako da ti objasnim neke stvari,radi se o malim vozilima,subkompaktnoj klasi i vjeruj mi svaki od ovih vozila u osnovnoj opremi nudi tvrdu plastiku enterijera,pa nedavno sam isao do Dubrovnika i nazad za Sarajevo sa novom fabijom iz rent a car agencije,1.2 HTP 70Ks,sa classic opremom i vjeruj mi ni po cemu se ne razlikjue od C3,tvrda brate na svakom mjestu,od instrument table,obloge na vratima kao da se radi o nekakvom moskvicu,idi u salon pa provjeri o cemu ti pricam.prva generacija fabije je imala bolji enterijer od nove po kvaliteti plastike.Moj Buraz je vlasnik sandera starog godinu dana i mogu ti reci da je kvalitet plastike u unutrasnjosti isti kao u fabiji sa base base opremom,tvrda plastika ali fino upakovana i to naprdivanje skoda bolja od renaulta,pa nemoj vise lupati,svaka cast svakome,danas svi prave dobre automobile ali Renault je za skodu institucija,koja pod svojim krovom ima jos NIssan i daciju koja ce za par godina mozda bit kao i skoda danas.Blobi wrote:Google, search term "Citroen C3 interior", treca slika (prva koja lici na nesto)Jimmy_The_Saint wrote:Pričao si C3 vs. Fabia. Ovo sad što kamaraš je čisto skretanje teme.
Google, search term "Skoda fabia interior", prva slika.
Mislim, ne budite smijesni, kakav Citroen C3, kamara tvrde grube plastike.

e ovo su prijatelju osnovne izvedbe modela fabije,c3 i ambiance sandera, a ti gore stavio osnovnu izvedbu C3 i elegance opremu Fabije
- citroen
#84 Re: Mit ili istina?

Brate ovako svjetli nova fabija u osnovnoj opremi,mogu ti reci da je sandero pariz za fabiju kad je osvjetljenje u pitanju...ko jos koristi ovako osvjetljenje
- Jimmy_The_Saint
#85 Re: Mit ili istina?
'Ajde sad i ti. Renault "Institucija" a VAG je eto udruženje pčelara.
Poenta je to što si i sam rek'o - Fabia je jeftinjara k'o i sve ostale, u toj klasi svako ima neki adut - Sandero je najpovoljniji cijenom, Fabia je peri-deri švapske tehnologije, C 3 je najudobniji, Clio nekom sve to skupa (BetterMan) a nekom kanta (k'o meni). U ovu priču ulazi još i Punto Classic, koji evo niti ko voza niti ko spominje - a među polovnjacima, masovan je skoro k'o dvičar. (Za ovo ću morati temu da udarim baška)....
Poenta je to što si i sam rek'o - Fabia je jeftinjara k'o i sve ostale, u toj klasi svako ima neki adut - Sandero je najpovoljniji cijenom, Fabia je peri-deri švapske tehnologije, C 3 je najudobniji, Clio nekom sve to skupa (BetterMan) a nekom kanta (k'o meni). U ovu priču ulazi još i Punto Classic, koji evo niti ko voza niti ko spominje - a među polovnjacima, masovan je skoro k'o dvičar. (Za ovo ću morati temu da udarim baška)....
- madner
#86 Re: Mit ili istina?
Reno je tu negdje sa zutim smecem. 
- Haris.ba
#87 Re: Mit ili istina?
Stepvej troši 8 litara, vozalo se po putevima ala Karaula i negdje 20% po gradu(klima non stop). Meni ova ruta isto ko gradska, malo ubrzavaš, pa uglavnom kočiš na krivinama. Vidjećemo na autoputu. Isto troši fabija 1.4. Ali udobnost se ne može uporediti. Iz fabije izađem ko paragraf.
Sjećam se kad se pojavio punto dizlo 2001-a godina za isto para ko golf dvica. Zbog toga ću biti puno zahvalan fiatu.
Kako je počeo Fiat sada ozbiljnije sa Zastavom - kad god se povela rasprava o fiatu - dobio sam obećanja iz patriotskih razloga da niko neće kupiti ni ferari, a kamoli fiat. Ostaje nam porše. Nema veze čiji je.Jimmy_The_Saint wrote:U ovu priču ulazi još i Punto Classic, koji evo niti ko voza niti ko spominje - a među polovnjacima, masovan je skoro k'o dvičar. (Za ovo ću morati temu da udarim baška)...
Sjećam se kad se pojavio punto dizlo 2001-a godina za isto para ko golf dvica. Zbog toga ću biti puno zahvalan fiatu.
- citroen
#88 Re: Mit ili istina?
Ma ne poredim ja sa VAG grupom,cisto renault VS skoda,navalio covjek pravoJimmy_The_Saint wrote:'Ajde sad i ti. Renault "Institucija" a VAG je eto udruženje pčelara.![]()
- Jimmy_The_Saint
#89 Re: Mit ili istina?
Grande Punto je najljepši izvana - e sad, iznutra je i on pojeftin, a pod haubom slično složen k'o i ovi ostali. A najjača je ova verzija "Linea" što prave u Turskoj za istočne krajeve - da već nisam podmiren, naložio bi se. (Grande Punto sedan, u biti)....
- Jimmy_The_Saint
#90 Re: Mit ili istina?
Pa meni KIA ce'ed na osmicu (nekad i malo više) izbacuje samo kad je snijeg na cesti, jeba te. A za svakog Sandera pa i Stepwaya je tenk. (Doduše ovo su mjere bez klime, eto da ne griješim duše).Haris.ba wrote:Stepvej troši 8 litara, vozalo se po putevima ala Karaula i negdje 20% po gradu(klima non stop). Meni ova ruta isto ko gradska, malo ubrzavaš, pa uglavnom kočiš na krivinama. Vidjećemo na autoputu. Isto troši fabija 1.4. Ali udobnost se ne može uporediti. Iz fabije izađem ko paragraf.
Kako je počeo Fiat sada ozbiljnije sa Zastavom - kad god se povela rasprava o fiatu - dobio sam obećanja iz patriotskih razloga da niko neće kupiti ni ferari, a kamoli fiat. Ostaje nam porše. Nema veze čiji je.Jimmy_The_Saint wrote:U ovu priču ulazi još i Punto Classic, koji evo niti ko voza niti ko spominje - a među polovnjacima, masovan je skoro k'o dvičar. (Za ovo ću morati temu da udarim baška)...![]()
-
Blobi
#91 Re: Mit ili istina?
Grande Punto je definitivno najljepsi u klasi. Fabija, Sandero, Clio, C3 plasticne kante, ali od svih tih kanturina Fabija se najmanje ishaba i klepece/tandrce/skripi kroz godine voznje po Sarajevu.Jimmy_The_Saint wrote:Grande Punto je najljepši izvana - e sad, iznutra je i on pojeftin, a pod haubom slično složen k'o i ovi ostali. A najjača je ova verzija "Linea" što prave u Turskoj za istočne krajeve - da već nisam podmiren, naložio bi se. (Grande Punto sedan, u biti)....
-
kone
#92 Re: Mit ili istina?
Sta ce tandrkati kad je sva od kamenaBlobi wrote:Grande Punto je definitivno najljepsi u klasi. Fabija, Sandero, Clio, C3 plasticne kante, ali od svih tih kanturina Fabija se najmanje ishaba i klepece/tandrce/skripi kroz godine voznje po Sarajevu.Jimmy_The_Saint wrote:Grande Punto je najljepši izvana - e sad, iznutra je i on pojeftin, a pod haubom slično složen k'o i ovi ostali. A najjača je ova verzija "Linea" što prave u Turskoj za istočne krajeve - da već nisam podmiren, naložio bi se. (Grande Punto sedan, u biti)....
-
kurajber
#93 Re: Mit ili istina?
Prijatelju, ja sam posjedovao jednog češkog njemca, jednog francuza i sad evo ponovo čistokrvnog njemca...moj prijatelj ima Golfa 3 iz 1997 godine, i vjeruj mi taj auto je peri - deri, al ne pretjerujem, uredno ga servisira, pere, vozi ga ko da je neki terenac po nekim vukojebinama i tom autu ništa....znači kvalitet i dugotrajnost ugrađenih materijala, motor pouzdan, malo troši, nadživiće vjeruj mi neka puno novija auta...najbolji omjer uloženo=dobijeno
-
AdnanSA
#94 Re: Mit ili istina?
Fabijin najveći nedostatak je dizajn koji je stvarno previše ružan. Čak i one sa najboljom opremom izgledaju gadno.
Sve ostalo je bolje od ostalih u klasi.
C3 isto nije loš, za njega kažu da u malom pakovanju nudi osječaj više klase. Ovo se misli po pitanju udobnosti i prostora.
Nisam neki ljubitelj Njemaca a pogotovo Golfove mrzim ali Škode su mnogo odskočile u odnosu na Francuze.
Uvjek bi se prije odlučio za Škodu nego za Citroen ili Renault.
Vozio sam BX 1,7 TD sa 90 ks i na njemu se sve moguće pokvarilo.
Poslje prešao na Mazdu 323F i za 3 godine dava puta ulje promijenio. 40 000 km i nijedan kvar.
Kada smo već kod Renaulta onda onaj Clio sa 200 ks bi bio moj izbor. Nema bržeg malog auta od njega.
Cijena kako viđoh u cjenovniku 36 000 KM. Prejeftino za 200 KS.
Sve ostalo je bolje od ostalih u klasi.
C3 isto nije loš, za njega kažu da u malom pakovanju nudi osječaj više klase. Ovo se misli po pitanju udobnosti i prostora.
Nisam neki ljubitelj Njemaca a pogotovo Golfove mrzim ali Škode su mnogo odskočile u odnosu na Francuze.
Vozio sam BX 1,7 TD sa 90 ks i na njemu se sve moguće pokvarilo.
Poslje prešao na Mazdu 323F i za 3 godine dava puta ulje promijenio. 40 000 km i nijedan kvar.
Kada smo već kod Renaulta onda onaj Clio sa 200 ks bi bio moj izbor. Nema bržeg malog auta od njega.
-
sabanss
#95 Re: Mit ili istina?
Škoda je ono sto bi VW trebalo da bude: dobar kvalitet za razumne pare. Mislim da će VAG grupacija najveći problem imati sa baznim brendom VW, niti ima imidž premium brenda kao Audi niti odnos uloženo/dobijeno kao Škoda.AdnanSA wrote: Nisam neki ljubitelj Njemaca a pogotovo Golfove mrzim ali Škode su mnogo odskočile u odnosu na Francuze.
- sinus
#96 Re: Mit ili istina?
Kada bih birao male aute, izabrao bih ovaj...

- Haris.ba
#97 Re: Mit ili istina?
Sada je negdje ispod 30 milja. Ima akcija.AdnanSA wrote:Kada smo već kod Renaulta onda onaj Clio sa 200 ks bi bio moj izbor. Nema bržeg malog auta od njega.
-
goran288
#98 Re: Mit ili istina?
mislim da su oni svi napravljeni i programirani da se pokvare poslije izvjesnog vremena....samo sto je ta popravka...npr za Peugeota 1000,a za Golfa 2 glave...e otud ti ta fama...Golf,Golf i samo Golf...a od tih auta sto si napisao,ja bi uzeo Seata bez razmisljanja.....a isto mislim da je i taj mentalitet kod nas takav,a ima malo i logike...eto u mene je drug neki dan kupio Renaulta Clia 2000 god...do malo poce ga nesto zezati...kad ono neki ventilic na bosh pumpi,a on kosta citavih 1000 km...jer se samo moze popraviti tamo gdje je i napravljena pumpa(lucas)....mislim sta reci....LOL
- Better Man
#99 Re: Mit ili istina?
Evo skoro 3 godine mom Cliu, presao sam s njim 62 hiljade kilometara i nista se nije pohabalo, niti sta klepece/tandrce/skripi. Na zadnjem servisu mi sve pregledali i auto u savrsenom stanju, sve utegnuto i na svom mjestu. Treba znati voziti i cuvati auto. Ne mozes preko rupa, pohabanih tramvajski sina i pruznih prelaza prelaziti pod punim gasom kao kad vozite autoputem i gradskom cesom koja je u savrsenom stanju.Blobi wrote:Grande Punto je definitivno najljepsi u klasi. Fabija, Sandero, Clio, C3 plasticne kante, ali od svih tih kanturina Fabija se najmanje ishaba i klepece/tandrce/skripi kroz godine voznje po Sarajevu.Jimmy_The_Saint wrote:Grande Punto je najljepši izvana - e sad, iznutra je i on pojeftin, a pod haubom slično složen k'o i ovi ostali. A najjača je ova verzija "Linea" što prave u Turskoj za istočne krajeve - da već nisam podmiren, naložio bi se. (Grande Punto sedan, u biti)....
-
howyesno
#100 Re: Mit ili istina?
potpisujemsinus wrote:Kada bih birao male aute, izabrao bih ovaj...