Mit ili istina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Blobi

#51 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

kone wrote:
mišmaš wrote:pazi ovog gore gileta što lupa ko maksim po diviziji... a i lik prije gore što je isprobao masu vozila, malo je pobrkao lončiće, jer Peugeot 607 je viša srednja klasa, a passat i ostali nabrojani srednja, tako da shodno tome ide i udobnost, enterijer i sve ostalo... 407 je u klasi passata... Dalje, teško je objasniti neke stvari ovima "VW slijepcima" koji ne vide dalje od nosa, recimo ja bih uvijek izabrao citroen c5, lagunu, mazdu neku, nego pretplaceno wanna be premium vozilo sa traktorskim motorom, ustvari da vozim skodu u drukcijem oklopu... nije mi to to, sta cu do mene je... :sad:

a ovaj gore sto kaze da laguna skripi nenormalno :? bog se pita drug onda sta su tebi dali da vozis i rekli "eto to je laguna"...
Nisam htio nista reci na ovo...Kaze u istoj recenici da je auto udobno i da skripi :lol: Ne skripi moja stara 9 godina,a da skripi novo auto.A passat osjeti onu liniju na asfaltu,a da ne govorimo o nekim rupama...Prica nigdje veze...Samo neka se on drzi WV i njegove udobnosti i nema problema...Ko ne zna,znace valjda nekad....Drzi se ti passata i raznoraznih golfova :wink:
Kone prijatelju, hajde da dogovorimo voznju, rado cu te provozat po gradu preko par sahtova. Imam jednu sluzbenu (u vlasnistvu moje firme). Stara 4 godine, 3 covjeka je voze. Vidjet ces o kakvom ti skripanju govorim, plastika jeci.
mišmaš

#52 Re: Mit ili istina?

Post by mišmaš »

Imam i ja jednu, koju koristim za licnu upotrebu, stara 6 godina, jedan covjek je prije mene vozio, sad je vozim samo ja, ne skripi nigdje nista, ajde da se provozamo po makadamu, ne preko sahtova, ako plastika igdje zaskripi odma eto ti kartica i vozi je kuci...
respo

#53 Re: Mit ili istina?

Post by respo »

blobi znas sto skripi zato jer je sluzbena
uzmi rols rojsa i stavi ga kao sluzebno i on ce skripati
posebno kod nasih vozaca
citroen

#54 Re: Mit ili istina?

Post by citroen »

to kod passata nemere,da skripi jokkk :lol: :lol: :lol:
ado-šampion

#55 Re: Mit ili istina?

Post by ado-šampion »

Mislim da niste shvatili šta čovjek misli pod "škripi" al eto... ljudi se smiju svojoj gluposti. :-)
Recimo, kako ja to shvatam, Laguna je dosta "nježna". Da objasnim, napraviću komparaciju u nižoj klasi... Recimo Corsa ~2002. je kao tenk preko rupa/neravnina, na većini rupa odbija bubrege (ova "moja" je bila sport), ali ništa se ne čuje, auto kao da je izliveno je jednog dijela. S druge strane, n pr. Clio ili (posebno) Punto tog godišta, oni jesu udobni(ji) ali za razliku od Corse, preko grubljih neravnina - recimo izbačene tramvajske šine, nekad čovjek konta ostadoše mu točkovi na putu. :-) Sad, kad voziš Punto, misliš da to tako treba (da je svako auto tako - takve su nam ceste), ali nakon vožnje recimo u Corsi vidiš da baš i nije tako.
Neko ne gleda na ove stvari, ali meni recimo užasno smeta. Nek odbija bubrega, samo nek se ne raspada. :-?
citroen

#56 Re: Mit ili istina?

Post by citroen »

ado-šampion wrote:Mislim da niste shvatili šta čovjek misli pod "škripi" al eto... ljudi se smiju svojoj gluposti. :-)
Recimo, kako ja to shvatam, Laguna je dosta "nježna". Da objasnim, napraviću komparaciju u nižoj klasi... Recimo Corsa ~2002. je kao tenk preko rupa/neravnina, na većini rupa odbija bubrege (ova "moja" je bila sport), ali ništa se ne čuje, auto kao da je izliveno je jednog dijela. S druge strane, n pr. Clio ili (posebno) Punto tog godišta, oni jesu udobni(ji) ali za razliku od Corse, preko grubljih neravnina - recimo izbačene tramvajske šine, nekad čovjek konta ostadoše mu točkovi na putu. :-) Sad, kad voziš Punto, misliš da to tako treba (da je svako auto tako - takve su nam ceste), ali nakon vožnje recimo u Corsi vidiš da baš i nije tako.
Neko ne gleda na ove stvari, ali meni recimo užasno smeta. Nek odbija bubrega, samo nek se ne raspada. :-?
ev sad se smijem tvojoj gluposti,aj sad analiziraj ovo sto si napisao,ti izgleda definitivno patis tza njemcem,SHAME ON YOU :-) :-) :-)
howyesno

#57 Re: Mit ili istina?

Post by howyesno »

reLoaded wrote:Golf ima najjeftinije dijelove, koji se svuda mogu naci, i upravo zbog toga ga narod najvise kupuje. Nije on toliko superioran koliko ga je lako odrzavati u odnosu na neka druga vozila. Naravno, ti ako kupis novo vozilo, neces morati puno brinuti o dijelovima, jer novo je novo, haubu mu neces morat otvarati podugo vremena..
da ih svagdje ima, ima al su u qrcu najjeftiniji.
mozda za golf II, dok je golf IV i novije druga prica

ja sam prije nesto manje od tri godine kupio focusa mk1 sa 140000km, u medjuvremenu nakucao preko 100000 bez ijednog kvara.
sve sto sam radio su redovni servisi, zamjena ulja i filtera i te stavri, zamjenio sam zupcasti (140KM), jedan lezaj (45KM) i sa njim ABS senzor (17KM), filteri svi zajedno sa filterom za kabinu dodju negdje ispod 50km, mislim ako su ovo skupi dijelovi ne znam sta je onda jeftino
Blobi

#58 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

respo wrote:blobi znas sto skripi zato jer je sluzbena
uzmi rols rojsa i stavi ga kao sluzebno i on ce skripati
posebno kod nasih vozaca
Firma je moja (ja sam suvlasnik), a tu Lagunu voze dvije osobe na visem polozaju. Koristi se iskljucivo za duza putovanja, jednom do dva puta u godini.

Medjutim, preko neravnina, rupa, skripi. Konkretno, to je ovaj model, 2006 godina, kilometraza 52.000km.

Image

Udobna je, ali skripi, i to nista i niko ne moze osporit.

Neko pominje Passata. Passat ne skripi preko rupa, ali ima dosta tvrdji ovjes i kada se naleti na neku bas dublju rupu, zaskripi/lupi plastika interijera.
Blobi

#59 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

mišmaš wrote:Imam i ja jednu, koju koristim za licnu upotrebu, stara 6 godina, jedan covjek je prije mene vozio, sad je vozim samo ja, ne skripi nigdje nista, ajde da se provozamo po makadamu, ne preko sahtova, ako plastika igdje zaskripi odma eto ti kartica i vozi je kuci...
Prijatelju, nema potrebe da meni ista dokazujes. Ako tebi ne skripi, ok. Ja imam visoke standarde sto se tih stvari tice, pa mozda zato meni skripi, a tebi ne. Navozao sam se i bio vlasnik najluksuznijih Audija i BMW-a, pa mozda zbog toga imam tako ostre kriterije tog skripanja i udobnosti. Btw, pogledaj moj post iznad, to je model Lagune koji imamo. Tri stvari mrzim na njoj:

1) Skripanje na losem putu i ona grozna francuska plastika
2) Pretvrdo kvacilo
3) Zvuk zatvaranja vrata (ko da se radi o limenci).

Kod nje volim odlicni polozaj sjedenja i ugodnost voznje na otvorenom.

Kod svog Passata mrzim isto tako tri stvari (2006. god):

1) Pretvrd ovjes za vozilo onog tipa
2) Plastika, plastika, plastika. Doduse, dashboard nije takav, radi se o mekanoj plastici (i to je moglo bolje). Ali onaj sredisnji dio konzole i one dekorativne lajsne su kriza i lupaju na rupama.
3) Polozaj gasa, noga mi se ukoci na duzim putovanjima.

U svemu drugom, Passat je bolji (motor, izgled, prostor, interijer, features, itd).
Blobi

#60 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

citroen wrote:to kod passata nemere,da skripi jokkk :lol: :lol: :lol:
Evo zvanicno izjavljujem da su VW modeli bolji i kvalitetniji od konkurentskih Renaulta. Stvarno trebas biti udaren u mozak da to ne vidis na prvi pogled i s vana i iznutra. S druge strane, Citroen u klasi malih auta ima C3 koji ne moze konkurisati Polu, pa ni Fabiji, ali C5 koji me odusevio i bolji je od trenutne Passat limuzine u svemu

Mislim, treba biti samo realan i ne majmunisat previse. Kakav Renault, to je hrpa plastike koja lijepo izgleda. Samo malo realnosti, nista vise.

I da, plastika u Passatu skripi nakon 4 godinje voznje po Sarajevu. U prve tri godine se nije culo nista, ovjes jeste bio pretvrd kao i dan danas. A onda su nekad popucali seleni, i otad je krenulo svo lupanje. Nakon pet malih servisa u godini, tek su jutros skontali da su seleni popucali i da ih treba mijenjat, a svaki put sam im napominjao da pregledaju ovjes detaljno.

Predji preko pruge pet puta i eto ti razrdndanog auta, sta god da vozis. Jedino ti celicna kocija moze ostat neostecena po ovim gudurama sarajevskim.
citroen

#61 Re: Mit ili istina?

Post by citroen »

Blobi wrote:
Evo zvanicno izjavljujem da su VW modeli bolji i kvalitetniji od konkurentskih Renaulta. Stvarno trebas biti udaren u mozak da to ne vidis na prvi pogled i s vana i iznutra. S druge strane, Citroen u klasi malih auta ima C3 koji ne moze konkurisati Polu, pa ni Fabiji, ali C5 koji me odusevio i bolji je od trenutne Passat limuzine u svemu

Mislim, treba biti samo realan i ne majmunisat previse. Kakav Renault, to je hrpa plastike koja lijepo izgleda. Samo malo realnosti, nista vise.

I da, plastika u Passatu skripi nakon 4 godinje voznje po Sarajevu. U prve tri godine se nije culo nista, ovjes jeste bio pretvrd kao i dan danas. A onda su nekad popucali seleni, i otad je krenulo svo lupanje. Nakon pet malih servisa u godini, tek su jutros skontali da su seleni popucali i da ih treba mijenjat, a svaki put sam im napominjao da pregledaju ovjes detaljno.

Predji preko pruge pet puta i eto ti razrdndanog auta, sta god da vozis. Jedino ti celicna kocija moze ostat neostecena po ovim gudurama sarajevskim.
jesi li ti mozda testirao ovaj novi C3(2010) :?: reci za fabiu da je bolja od njega :D i evo sad zvanicno izjavljujem da je novi C3 bolji od fabie i pola,a DS3 nema konkurenciju u VW :D :D za ove sarajevske gudure imamo isto misljnje,tj na njihovo djelovanje na kocije
Blobi

#62 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

citroen wrote:
Blobi wrote:

http://www.nextcar.com.au/i.citroen.C3. ... .05sep.jpg

jesi li ti mozda testirao ovaj novi C3(2010) :?: reci za fabiu da je bolja od njega :D i evo sad zvanicno izjavljujem da je novi C3 bolji od fabie i pola,a DS3 nema konkurenciju u VW :D :D za ove sarajevske gudure imamo isto misljnje,tj na njihovo djelovanje na kocije
Image

Konkretno, ovaj C3 je krntija teska, hrpa plastike koja skripi, skripi, skripi. Nisam vido DS3, mislim da VW nema nista u toj klasi. Ni u tom C3 2010 se nisam vozio niti sam ga vidio pa ne mogu da sudim.

Nisam na strani VW-a, generalno mi se nista od njih ne svidja osim izgleda Passata. Samo sam realan.
citroen

#63 Re: Mit ili istina?

Post by citroen »

Predji preko pruge pet puta i eto ti razrdndanog auta, sta god da vozis. Jedino ti celicna kocija moze ostat neostecena po ovim gudurama sarajevskim.[/quote]

http://www.nextcar.com.au/i.citroen.C3. ... .05sep.jpg

Image

Konkretno, ovaj C3 je krntija teska, hrpa plastike koja skripi, skripi, skripi. Nisam vido DS3, mislim da VW nema nista u toj klasi. Ni u tom C3 2010 se nisam vozio niti sam ga vidio pa ne mogu da sudim.

Nisam na strani VW-a, generalno mi se nista od njih ne svidja osim izgleda Passata. Samo sam realan.[/quote]

Ja sam se vozio u ovom citroenu c3,god 2008 i mogu ti reci samo jedno,da nisam cuo ni jedan zvuk plastike,skripanja a voznja je bila po Sarajevu,istina u unutrasnjosti je tvrda plastika,ali je fino uklopljena tako da to skripanje moze doci do izrazaja samo kod starijih godista,koja su vec izvozana po ovim nasim putevima,pa hebote juce sam sa kolegom po gradu testirao stepweya(dacia) preko svih onih rupa koje se na nalaze na prelazima preko pruge,sahtovi i nigdje se nije cuo ni jedan zvuk plastike,danas svi vode racuna o zavrsnoj obradi
Blobi

#64 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

citroen wrote:Ja sam se vozio u ovom citroenu c3,god 2008 i mogu ti reci samo jedno,da nisam cuo ni jedan zvuk plastike,skripanja a voznja je bila po Sarajevu,istina u unutrasnjosti je tvrda plastika,ali je fino uklopljena tako da to skripanje moze doci do izrazaja samo kod starijih godista,koja su vec izvozana po ovim nasim putevima,pa hebote juce sam sa kolegom po gradu testirao stepweya(dacia) preko svih onih rupa koje se na nalaze na prelazima preko pruge,sahtovi i nigdje se nije cuo ni jedan zvuk plastike,danas svi vode racuna o zavrsnoj obradi
Vozaj se u tom istom citroenu i daciji jos par mjeseci pa onda reci. Cinjenica je da ces bilo kojem autu dohakat po ovim cestama. Taman da je od granita.
johntra

#65 Re: Mit ili istina?

Post by johntra »

evo sad se vratih sa puta iz ZG u Passatu 2008 2.0 TDI 4Motion...doduše, službeni je i ima 120.000 pređenih kilometara...prva stvar, prednja sjedišta se izobličila, to se ne smije dogoditi nakon ove kilometraže, pa da u njemu sjedi lik od 120 kila svaki dan...druga stvar, plastika lupa, pogotovo centralna konzola iznad sterea, gdje izlaze one male ladice za sitnice...treća stvar, a to je kod svih, nekvalitena srednja linija konzole, a ne treba sponinjati da je šuplja i da je to vrlo ružno kada se kucne rukom, jeste da to niko ne radi, ali brate, tako je kako je...ista stvar je i sa Passatom CC, za koje su neki htjeli opravdati razliku u cijeni od nekoliko milja gore...
udobnost me je iznenadila, ali mislim da to ima veze sa izobličenim i mnogooo mekšim sjedištima na dodir, nego kada je auto novo..na kožnom volanu se već počinju primjećivati tragovi izlizanosti...prelazak preko neravnina može zadovoljiti, ali je i dalje izražena njemačka tvrdoća...sve ostalo je za pet, uključujući stabilnost i motor, kao i pogon, koji vadi pri brzoj vožnji krivinama, što je i logično...o apsurdu paketa opreme neću puno ni pričati, to samo VW može...
Blobi

#66 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

johntra wrote:evo sad se vratih sa puta iz ZG u Passatu 2008 2.0 TDI 4Motion...doduše, službeni je i ima 120.000 pređenih kilometara...prva stvar, prednja sjedišta se izobličila, to se ne smije dogoditi nakon ove kilometraže, pa da u njemu sjedi lik od 120 kila svaki dan...druga stvar, plastika lupa, pogotovo centralna konzola iznad sterea, gdje izlaze one male ladice za sitnice...treća stvar, a to je kod svih, nekvalitena srednja linija konzole, a ne treba sponinjati da je šuplja i da je to vrlo ružno kada se kucne rukom, jeste da to niko ne radi, ali brate, tako je kako je...ista stvar je i sa Passatom CC, za koje su neki htjeli opravdati razliku u cijeni od nekoliko milja gore...
udobnost me je iznenadila, ali mislim da to ima veze sa izobličenim i mnogooo mekšim sjedištima na dodir, nego kada je auto novo..na kožnom volanu se već počinju primjećivati tragovi izlizanosti...prelazak preko neravnina može zadovoljiti, ali je i dalje izražena njemačka tvrdoća...sve ostalo je za pet, uključujući stabilnost i motor, kao i pogon, koji vadi pri brzoj vožnji krivinama, što je i logično...o apsurdu paketa opreme neću puno ni pričati, to samo VW može...
Tacno je to za plastiku i los kvalitet sredisnje konzole. Na mom Passatu (2006.g) mi se ne desava skripanje i kuckanje plastike osim kad bas naletim na neku rupu (ili one sahtove od Socijalnog prema Malti), ili kad se navalim desnim koljenom na sredisnju konzolu. Suplja je, ali sta ocekivati, ljevano zeljezo :D? Mislim da to samo Bentley, Royce, te BMW, Audi i Mercedes u top serijama rade.

Sto se tice tih sjedista, ne znam kako su se izoblicila? Na sta mislis. Moja stoje kakva su i do sad, tvrda podjednako kao i od pocetka (a htio bih meksa :D :D).

Imam isti taj motor 2.0 TDI, uparen sa 4motion, 170ks i iznenadjujuce reaguje na gas, i stabilan je u krivnama. Ali nekako me desni clanak ukoci kad se duze vozim. Valjda od drzanja papucice gasa, i to me slomi na duzim putovanjima. Valjda sto sam 195cm visok :D...
LeKo

#67 Re: Mit ili istina?

Post by LeKo »

Što se gasa tiče probaj da staviš cijelo stopalo na njega, onda nebi trebao imati problem s člankom.
Better Man

#68 Re: Mit ili istina?

Post by Better Man »

Blobi wrote:

E, izjava ti je cista glupost i zasljepljenost VW vozilima. C3 ne moze da konkurise Fabiji? Dali si svjestan ove svoje izjave. Po cemu je to Fabia ispred C3? Nova Fabija je jedno od najruznijih auta u istoriji auto industrije. Rijec je o cistoj Kopiji Suzuki Switta samo sto su stavili znak Skode. Prosli C3 je izmislio auto za Fabiju i po izgledu i po udobnosti i ostalim voznim svojstvima, a o novom da ne govorimo. On je svemirski brod i za Fabiju, a i za Pola. Sta cemo sa vlasnicima zadnjeg modela Passata koji su se na ovom forumu zalili na los kvalitet plastike u unutrasnjosti, koja se nakon izvjesnog vremena podje guliti i kako auto izgleda nakon toga kao da je staro par decenija, a ne godinu dvije, pa o problemima sa mjenjacem i drugo.
Blobi

#69 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

Better Man wrote:
Blobi wrote:

Ja sam vlasnik tog Passata o kojem pricas, i na sva zvona zvonim kako to auto ima losu plastiku unutra (kao i Laguna, Peugeot 607, etc.).

E, izjava ti je cista glupost i zasljepljenost VW vozilima. C3 ne moze da konkurise Fabiji? Dali si svjestan ove svoje izjave. Po cemu je to Fabia ispred C3? Nova Fabija je jedno od najruznijih auta u istoriji auto industrije. Rijec je o cistoj Kopiji Suzuki Switta samo sto su stavili znak Skode. Prosli C3 je izmislio auto za Fabiju i po izgledu i po udobnosti i ostalim voznim svojstvima, a o novom da ne govorimo. On je svemirski brod i za Fabiju, a i za Pola. Sta cemo sa vlasnicima zadnjeg modela Passata koji su se na ovom forumu zalili na los kvalitet plastike u unutrasnjosti, koja se nakon izvjesnog vremena podje guliti i kako auto izgleda nakon toga kao da je staro par decenija, a ne godinu dvije, pa o problemima sa mjenjacem i drugo.
1) Fabija iz 2008+. je bolja od modela Citroen C3 prije 2010. Tacka, velika.
2) Vlasnik sam Passata o kojem pricas 4 godine. Ima losu plastiku, dashboarda, centralne konzole, i to na sva zvona zvonim. Ali se nije desilo nikakvo guljenje, habanje. Sve je kao i nakon izlaska iz salona (ako se cuva naravno). S druge strane, zanemarimo li los kvalitet plastike interijera, Passat je udoban iako ima tvrd ovjes za auto tog tipa. Ali zahvaljujuci tom tvrdom ovjesu ima izrazito dobra vozna svojstva. Problem s mjenjacem? Passat ima najprecizniji mjenjac od svih konkurenata u klasi koje sam isprobao (Peugeot Laguna, Peugeot 607, Hyundai Sonata, itd.). Mislim, niko ti ne brani da vozis Citroena, ali prije par godina, kad sam sestri koja je tad napunila 19. godina kupovao auto, razmatrali smo Fabiju, Citroena C3 i Clia. Fabia je najkvalitetnija, a i generalno Skodina vozila koja su se strasno dobro pokazala.
sabanss

#70 Re: Mit ili istina?

Post by sabanss »

Blobi wrote: Problem s mjenjacem? Passat ima najprecizniji mjenjac od svih konkurenata u klasi koje sam isprobao (Peugeot Laguna, Peugeot 607, Hyundai Sonata, itd.).
VW se moze sve zamjeriti ali mjenjac nikako! Oni koji kritikuju mjenjace nek' sjednu makar u staru Fabiu. Ti mjenjaci su ispred konkurencije godinama.
AdnanSA

#71 Re: Mit ili istina?

Post by AdnanSA »

Jeste vala u staroj Fabiji mjenjač funkcioniše fantastično. Nikad bolji mjenjač u jeftinijem autu a bolji je i od večine skupljih auta.
ramelow

#72 Re: Mit ili istina?

Post by ramelow »

Ja vozim Opel Astru G karavan (1999. godiste) i prezadovoljan sam. Sve sto sam ulozio u njega za godinu i po bile su pare za neku stvarcicu na amortizeru i servis pred zimu - filteri, ulje i ostali potrosni materijal. Sve zajedno me kostalo 130 KM (uključujući "ruke" majstora).

Prvi veliki trosak bice mi lova za klimu, nesto me pocela zezati. Dakle, nakon 18 mjeseci voznje.

Udoban je, fino lezi na cesti i stvarno nemam prigovora. Svi kazu da mu je ta bosch pumpa problem, ali jbg moraju i majstori od neceg zivjeti :D

A sto se cijene tice - sad za 12 hiljada KM mozes naci prilicno mladog i dobro opremljenog Opela .
Blobi

#73 Re: Mit ili istina?

Post by Blobi »

sabanss wrote:
Blobi wrote: Problem s mjenjacem? Passat ima najprecizniji mjenjac od svih konkurenata u klasi koje sam isprobao (Peugeot Laguna, Peugeot 607, Hyundai Sonata, itd.).
VW se moze sve zamjeriti ali mjenjac nikako! Oni koji kritikuju mjenjace nek' sjednu makar u staru Fabiu. Ti mjenjaci su ispred konkurencije godinama.
Tacno tako. Mjenjaci i preciznost su za svaku pohvalu. Ali ima ih koji pricaju nebuloze ne bi li Renault bio bolji, itd. itd..
Better Man

#74 Re: Mit ili istina?

Post by Better Man »

Blobi wrote:
1) Fabija iz 2008+. je bolja od modela Citroen C3 prije 2010. Tacka, velika.
2) Vlasnik sam Passata o kojem pricas 4 godine. Ima losu plastiku, dashboarda, centralne konzole, i to na sva zvona zvonim. Ali se nije desilo nikakvo guljenje, habanje. Sve je kao i nakon izlaska iz salona (ako se cuva naravno). S druge strane, zanemarimo li los kvalitet plastike interijera, Passat je udoban iako ima tvrd ovjes za auto tog tipa. Ali zahvaljujuci tom tvrdom ovjesu ima izrazito dobra vozna svojstva. Problem s mjenjacem? Passat ima najprecizniji mjenjac od svih konkurenata u klasi koje sam isprobao (Peugeot Laguna, Peugeot 607, Hyundai Sonata, itd.). Mislim, niko ti ne brani da vozis Citroena, ali prije par godina, kad sam sestri koja je tad napunila 19. godina kupovao auto, razmatrali smo Fabiju, Citroena C3 i Clia. Fabia je najkvalitetnija, a i generalno Skodina vozila koja su se strasno dobro pokazala.
Nisam mislio na precoznost mjenjača, tj. njegovu funkcionalnost, već laku kvarljivost koju su na ovom forumu iznosili vlasnici zadnjeg modela Passata. A riječ je o forumašima koji žive u USA i tamo su ga kupili. Lično vozim Clio treće generacije i ne možeš me ubjediti da je Fabia kvalitetnije auto od njega kad nije. Krenuvši od dizajna, voznih svojstava, udobnosti, mekoće komandi itd. Clio je daleko ispred Fabie. Vozim ga skoro 3 godine i nikad nisam imao ni najmanji problem. Samo redovni servisi i ponekad zamjena pregorene sijalice i to je to. Svaki dan idem na posao i pređem 64 kilometra da odem i da se vratim i pravi je užitak i odmor u vožnji, a posebno je zahvalan u gužvama kad si non stop gas, kočnica, kvačilo, jer zbog mekanih komandi nista te ne boli, niti se noge ukoče. Dakle uvijek izađeš odmoran iz auta, bilo da se voziš na kraćoj relaciji ili da voziš par stotina kilometara. Nova Fabia kao što sam već napisao je ništa drugo do čista kopija Suzuki Switta. Auto je bez ikakve maštovitosti urađeno. C3 jeste bolji od Fabie i svima koji misle suprotno uzmite Fabiu napravite rutu od 1000 km, pa onda uzmite C3 i uradite isto, pa ćete vidjeti koje auto ima bolja vozna svojstva, udobnost itd.
Jimmy_The_Saint

#75 Re: Mit ili istina?

Post by Jimmy_The_Saint »

Jebo te, ispade Fabia sad k'o nekak'o auto... :-)
Čuj bolja od C 3 i tačka.... :lol:
C 3 za Fabiu spejs šatl, nije to bolan Dačija Sandero.
Post Reply