Da se kralo, je. Krali su svi koji su mogli i imali zeludac. Al niko se nije nakrao u ratu i donacija kao vi, a poratno razdoblje da i ne spominjem. Dobra stara kako kaze "ko o cemu nego kurva o postenju".kame wrote:Fazon je da nisu skontali fol vec im je rat pruzio tu mogucnost. Citavo vrijeme pokusavam da to objasnim.horns&drums wrote:Ne ljubomorni nego lijeni.Matej wrote:vi ste malkice ljubomorni.]
Sam si ti kame rekao da ima masa mladih kojima je "ispod casti raditi". Tako je i ispod casti ulagati u hercegovinu, jer su tamo sve "ustase". No ljudi su skontali fol i rade. I kurac ce se moj pripojiti Hrvatskoj, jer znaju da bi im to bila ekonomska propast.
E sto si ti ljubomoran na Lijanovice npr. jebi ga. Sreca da si u manjini jer u Sarajevu ima i kreativnih i vrijednih i sto je najbitnije
apoliticnih ljudi kojima ne smeta sto je uputstvo za upotrebu kondoma na cirilici. Jer bitno je guziti, a ne hoce li mala vristati na bugarskom ili cistom hrvatskom.Think a little bit...
Ne znam za tebe ali ja sam se s jednom malom fino sporazumio na bugarskom.![]()
![]()
I nije bila kurva.
Misterija Z. Hercegovine
-
Umalo popisivac
#101 Re:
-
Umalo popisivac
#102 Re: Misterija Z. Hercegovine
Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
- BHCluster
#103 Re: Misterija Z. Hercegovine
Pa Vatikanu nikada nauka nije isla ali ovaj "sci-fi" u Medugorju jeste.Hafis wrote:Jazuk veliki.BHCluster wrote:Samo ga Vatikan ne priznaje.Hafis wrote:Međugorje. Dođe ti ga nešto k'o hercegovačka Ćaba
Nije Vatikan priznavao ni da je zemlja okrugla čitavih 200 godina nakon Galileja.
-
Nomo
#104 Re: Misterija Z. Hercegovine
Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "nego sto po Sarajevu ima "ustasa"".balija
-
palermo
#105 Re: Misterija Z. Hercegovine
što je ova tema na politici ?????
-
Nomo
#106 Re: Misterija Z. Hercegovine
Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
ma ja ,, balije ,, izvrsile agresiju i udruzeni zocinacki poduhvat srusile split i sibenik otvorile konclogore u osijeku i dubrovniku sruili crkve i mostove i naravno svijesni i savjesni hercegovci im to vracaju istom mjerom .
-
kanaan
#107 Re: Misterija Z. Hercegovine
Tebi sigurno sunce dobró ugrijalo,udara u glavu,ha???Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
-
Umalo popisivac
#108 Re: Misterija Z. Hercegovine
Nisu (ne znam kakve veze ima Sibenik i Dubrovnik) otvarale konc. logore, vec sabirne centre po Bugojnu itd. (kako im u Sarajevu vole tepati). Ubijali Hrvate po srednjoj Bosni, rusili crkve i domove ljudima. Ja se uvijek pitam, kako to da pored tako vam mrskih Hercegovaca najvise Hrvata je stradalo ne po Hercegovini, nego po srednjoj Bosni?Nomo wrote:Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
ma ja ,, balije ,, izvrsile agresiju i udruzeni zocinacki poduhvat srusile split i sibenik otvorile konclogore u osijeku i dubrovniku sruili crkve i mostove i naravno svijesni i savjesni hercegovci im to vracaju istom mjerom .
-
broj dva
#109 Re: Misterija Z. Hercegovine
Celopek, zmije, gusteri i komarci, smokve i sipci.
Kamenjar, krizevi po brdima, vise hrvatski zastava po kvadratnom kilometru nego u Hrvatskoj.
Neprezaljeni san o Herceg-Bosni.
Ljudi ko i svi drugi - imas sovinista i nacionalista, imas i oni koji to nisu. Imas lopove i postene. A to sto su takva vremena da sovinisti, nacionalisti i lopovi vladaju, to nije do zapadne hercegovine nego do svi nas.
Kamenjar, krizevi po brdima, vise hrvatski zastava po kvadratnom kilometru nego u Hrvatskoj.
Neprezaljeni san o Herceg-Bosni.
Ljudi ko i svi drugi - imas sovinista i nacionalista, imas i oni koji to nisu. Imas lopove i postene. A to sto su takva vremena da sovinisti, nacionalisti i lopovi vladaju, to nije do zapadne hercegovine nego do svi nas.
- Joe McCarthy
#110 Re: Misterija Z. Hercegovine
Sodom i Gamora!!! 
- Joe McCarthy
#111 Re: Misterija Z. Hercegovine
Imal ikog iz južne Bosne da nam opiše ove krajeve?
-
Umalo popisivac
#112 Re: Misterija Z. Hercegovine
A Republika Srpska je sjeverna, a bogami i istocna.

- Leons
#113 Re: Misterija Z. Hercegovine
Zapadna Hercegovina je jedan od najljepsih dijelova BiH. Tokom jugoslavenskog rezima ljudi tamo su bili sistematski zapostavljani i tadasnja fasisticka vlast ih je cesto uzimala na zub. Zbog toga su se naucili brinuti sami o sebi i dan danas ostali skepticni prema Drzavi. Zato imaju razvijen preduzetnicki duh i mentalitet.
Dosta ih ne prati BH politiku i desavanja pa je tako stvorena klima za manipulisanje i nepovjerljivost prema Bosnjacima prvenstveno.
Ono sto mi je interesantno je da imaju najbolji standard u BiH a u isto vrijeme su najveci nacionalisti u BiH. Ljevica i ljevicarska misao tamo ne postoji. Veliki katolici koji ne vole ovu zemlju i sanjaju kada ce se pripojiti Hrvatskoj ili osnovati HercegBosnu, mrtvorodjence. Ljubav i patriotizam prema BiH ne postoji. Hrvatsku smatraju domovinom.
Jedina veca urbana sredina je Mostar koji dijele sa Bosnjacima, dakle u neku ruku poprilicno ruralno stanovnistvo tamo obitava.
Sve u svemu, ja kao Sarajlija njih postujem i mislim da su dobri ljudi i biznismeni. Ne svidja mi se retorika koja dolazi iz Zapadne Hercegovine i to sto im sve pocinje i zavrsava sa Hrvatsvom.
S obzirom na politicku situaciju, sekiranje i palamudjenje o desavanjima u RH je za njih oportunitetni trosak.
Dosta ih ne prati BH politiku i desavanja pa je tako stvorena klima za manipulisanje i nepovjerljivost prema Bosnjacima prvenstveno.
Ono sto mi je interesantno je da imaju najbolji standard u BiH a u isto vrijeme su najveci nacionalisti u BiH. Ljevica i ljevicarska misao tamo ne postoji. Veliki katolici koji ne vole ovu zemlju i sanjaju kada ce se pripojiti Hrvatskoj ili osnovati HercegBosnu, mrtvorodjence. Ljubav i patriotizam prema BiH ne postoji. Hrvatsku smatraju domovinom.
Jedina veca urbana sredina je Mostar koji dijele sa Bosnjacima, dakle u neku ruku poprilicno ruralno stanovnistvo tamo obitava.
Sve u svemu, ja kao Sarajlija njih postujem i mislim da su dobri ljudi i biznismeni. Ne svidja mi se retorika koja dolazi iz Zapadne Hercegovine i to sto im sve pocinje i zavrsava sa Hrvatsvom.
S obzirom na politicku situaciju, sekiranje i palamudjenje o desavanjima u RH je za njih oportunitetni trosak.
- Danguba
#114 Re: Misterija Z. Hercegovine
cuj poredjenja, pa ovakvu minijaturu hadzije kupuju kao suvenir za vitrinu...Hafis wrote:Međugorje. Dođe ti ga nešto k'o hercegovačka Ćaba
- sinuhe
#115 Re: Misterija Z. Hercegovine
Ljudi fino profitirali od nezavisne BiH. A tamo preko granice Imocani kao da su bili pod SAO Krajinom a isto vaze za velike Hrvate. Haj znaj 
-
Nomo
#116 Re: Misterija Z. Hercegovine
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bugojn ... /140725116Umalo popisivac wrote:Nisu (ne znam kakve veze ima Sibenik i Dubrovnik) otvarale konc. logore, vec sabirne centre po Bugojnu itd. (kako im u Sarajevu vole tepati). Ubijali Hrvate po srednjoj Bosni, rusili crkve i domove ljudima. Ja se uvijek pitam, kako to da pored tako vam mrskih Hercegovaca najvise Hrvata je stradalo ne po Hercegovini, nego po srednjoj Bosni?Nomo wrote:Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
bosanska strana nije imala konc logore niti je rusila vjerske objekte niti radila genocid niti krojila granice hrvatske i srbije .tako da se nema cemu tepati . ako neko tepa i daje eufemizme ( sabirni centri ) za manjacu keraterm , omarsku , vojno dretelj , heliodrom , gabelu , luku ....onda su to tvoji . TVOJI !!!!!! i sto se tice bugojna i ahmica i stupnog dola i gornjeg vakufa i kordica i blaskica i UZP i tudjmana i suska i agresije i karadjordjeva i genocida i etnickog ciscenja i logora i viteza i busovace i maturica i jokera i babana i tute i stele i kaznenicke bojne i hdz i kljuica i brkica i komsica i valentica i granica i petkovica i .....i svega toga, i haga i sankcija i svega, ima google imaju dokazi , imaju presude imaju ljudi ...sve ti to znas samo se pravis blesav . yebo te jure francetic i rafael boban , yebo te pavelic i praljak i ivic pasalic i bobetko i yebale te vinkovacke brigade koje su srusile gornji vakuf i one koje srusile pocitelj i mostar i stolac i prozor i one koje su sa cetnicima izvrsile genocid nad svojim komsijama . pseto jedno odvratno trolas tu bez imalo srama i glumis engleza dzukelo fasticka jos imas drskosti da se zajebajes sa narodom nad kojim ste napravili genocid .
ps kamo srece da si u pravu kada pljujes po BOSNI i BOSANSKOJ ARMIJI ali lazes lazovcino , lazes . podlo lazes i podmeces .
-
Nomo
#117 Re: Misterija Z. Hercegovine
cak ni djeca i potomci ante pavelica i maxa luburica nisu zvali tita i jugoslavenske vlasti fastimaLeons wrote:Zapadna Hercegovina je jedan od najljepsih dijelova BiH. Tokom jugoslavenskog rezima ljudi tamo su bili sistematski zapostavljani iih je cesto uzimala na zub. Zbog toga su se naucili brinuti sami o sebi i dan danas ostali skepticni prema Drzavi. Zato imaju razvijen preduzetnicki duh i mentalitet.tadasnja fasisticka vlast
jer bi onda tito i pavelic bili ista vojska .
ps ti si jedan trol iz listice i to onaj sto smrdi na daleko . bas smrdis na trolanje i ustastvo . svu si mi sobu usmrdio kroz ekran .
-
Hafis
#118 Re: Misterija Z. Hercegovine
Zaboravio si mu napisati i da je fasista.
Sto se ovo desava u zadnje vrijeme, postavljate dijagnoze do pola?
- no_mani=no_fjučr
#119 Re: Misterija Z. Hercegovine
Dobro si to primjetio, sta su njih pionirima zatrovali.Hafis wrote:Zaboravio si mu napisati i da je fasista.
Nomu kada citas bosko buha. Nema znanja na vidiku.
- nosara
#120 Re: Misterija Z. Hercegovine
U moje vrijeme sinonim za mir i red... Nigdje se nije vise postovala narodna vlast nego u tim krajevima...
Danas cujem da su im dali vlast u ruke... u zagrebu... Valjda zato kroacija cvjeta, pojma nemam...

Danas cujem da su im dali vlast u ruke... u zagrebu... Valjda zato kroacija cvjeta, pojma nemam...
- animals
#121 Re: Misterija Z. Hercegovine
Pa onda treba im dati vlast u citavoj BIH..sigurno bi bilo bolje nego sada..nosara wrote:U moje vrijeme sinonim za mir i red... Nigdje se nije vise postovala narodna vlast nego u tim krajevima...![]()
Danas cujem da su im dali vlast u ruke... u zagrebu... Valjda zato kroacija cvjeta, pojma nemam...![]()
-
Hafis
#122 Re: Misterija Z. Hercegovine
I mene je jedan lik koji ima sličan nastup kao i kum @Nomo jučer ovdje nazvao genocidašom. I odmah sam osjetio da nešto fali, i s pravom sam se pobunio zašto je izostavio i ono ''fašista''. I bogu hvala, odmah mi je i to nadodao.no_mani=no_fjučr wrote:Dobro si to primjetio, sta su njih pionirima zatrovali.Hafis wrote:Zaboravio si mu napisati i da je fasista.
Nomu kada citas bosko buha. Nema znanja na vidiku.
Imam osjećaj da su tu riječ ''fašizam/fašist'' u dobra doba izraubovali (a i ne izgustirali je kada je još samo u salatu ne stavljaju) i sad se traže u nečemu novom. Otuda ova relativno nova nekonzistentnost u lijepljenju etiketa neistomišljenicima.
- nosara
#123 Re: Misterija Z. Hercegovine
Nisam protiv, ali kao da su se pametnom politikom sveli na statisticku pogresku skoro svugdje izuzev krsa...animals wrote:Pa onda treba im dati vlast u citavoj BIH..sigurno bi bilo bolje nego sada..nosara wrote:U moje vrijeme sinonim za mir i red... Nigdje se nije vise postovala narodna vlast nego u tim krajevima...![]()
Danas cujem da su im dali vlast u ruke... u zagrebu... Valjda zato kroacija cvjeta, pojma nemam...![]()
Kako god, vrlo sposobni u napredovanju na licnom nivou...
-
Hafis
#124 Re: Misterija Z. Hercegovine
Nije ni krš više što je nekada bio. Nestankom stoke i priroda se oporavila.
- nosara
#125 Re: Misterija Z. Hercegovine
Kako se to kamen oporavlja, kruha ti objasni nam...Hafis wrote:Nije ni krš više što je nekada bio. Nestankom stoke i priroda se oporavila.