Misterija Z. Hercegovine

Umalo popisivac

#101 Re:

Post by Umalo popisivac »

kame wrote:
horns&drums wrote:
Matej wrote:vi ste malkice ljubomorni.]
Ne ljubomorni nego lijeni.

Sam si ti kame rekao da ima masa mladih kojima je "ispod casti raditi". Tako je i ispod casti ulagati u hercegovinu, jer su tamo sve "ustase". No ljudi su skontali fol i rade. I kurac ce se moj pripojiti Hrvatskoj, jer znaju da bi im to bila ekonomska propast.

E sto si ti ljubomoran na Lijanovice npr. jebi ga. Sreca da si u manjini jer u Sarajevu ima i kreativnih i vrijednih i sto je najbitnije

apoliticnih ljudi kojima ne smeta sto je uputstvo za upotrebu kondoma na cirilici. Jer bitno je guziti, a ne hoce li mala vristati na bugarskom ili cistom hrvatskom.Think a little bit...
Fazon je da nisu skontali fol vec im je rat pruzio tu mogucnost. Citavo vrijeme pokusavam da to objasnim.

Ne znam za tebe ali ja sam se s jednom malom fino sporazumio na bugarskom. :D :D :D I nije bila kurva. 8-)
Da se kralo, je. Krali su svi koji su mogli i imali zeludac. Al niko se nije nakrao u ratu i donacija kao vi, a poratno razdoblje da i ne spominjem. Dobra stara kako kaze "ko o cemu nego kurva o postenju". :wink:
Umalo popisivac

#102 Re: Misterija Z. Hercegovine

Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
BHCluster

#103 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
BHCluster wrote:
Hafis wrote:Međugorje. Dođe ti ga nešto k'o hercegovačka Ćaba

Image
Samo ga Vatikan ne priznaje. :wink:
Jazuk veliki.
Nije Vatikan priznavao ni da je zemlja okrugla čitavih 200 godina nakon Galileja.
Pa Vatikanu nikada nauka nije isla ali ovaj "sci-fi" u Medugorju jeste.
Nomo

#104 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Nomo »

Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "
ustasa"
nego sto po Sarajevu ima "
balija
".
:-) :?
palermo

#105 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by palermo »

što je ova tema na politici ?????
Nomo

#106 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Nomo »

Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".

ma ja ,, balije ,, izvrsile agresiju i udruzeni zocinacki poduhvat srusile split i sibenik otvorile konclogore u osijeku i dubrovniku sruili crkve i mostove i naravno svijesni i savjesni hercegovci im to vracaju istom mjerom .
kanaan

#107 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by kanaan »

Umalo popisivac wrote:Sto se teme tice. Ljudi kao i svi drugi. Ja mogu samo reci da se u Sarajevu prema njima odnosi sovinisticki, sto je tome uzrok je vjerovatno za jedno sire psiholosko ispitivanje, al u svakom slucaju to vise govori o Sarajlijama. Hercegovci su naravno toga svjesni pa vracaju istom mjerom. Nema tamo nista vise "ustasa" nego sto po Sarajevu ima "balija".
Tebi sigurno sunce dobró ugrijalo,udara u glavu,ha???
Umalo popisivac

#108 Re: Misterija Z. Hercegovine

Nomo wrote:

ma ja ,, balije ,, izvrsile agresiju i udruzeni zocinacki poduhvat srusile split i sibenik otvorile konclogore u osijeku i dubrovniku sruili crkve i mostove i naravno svijesni i savjesni hercegovci im to vracaju istom mjerom .
Nisu (ne znam kakve veze ima Sibenik i Dubrovnik) otvarale konc. logore, vec sabirne centre po Bugojnu itd. (kako im u Sarajevu vole tepati). Ubijali Hrvate po srednjoj Bosni, rusili crkve i domove ljudima. Ja se uvijek pitam, kako to da pored tako vam mrskih Hercegovaca najvise Hrvata je stradalo ne po Hercegovini, nego po srednjoj Bosni?
broj dva

#109 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by broj dva »

Celopek, zmije, gusteri i komarci, smokve i sipci.
Kamenjar, krizevi po brdima, vise hrvatski zastava po kvadratnom kilometru nego u Hrvatskoj.
Neprezaljeni san o Herceg-Bosni.
Ljudi ko i svi drugi - imas sovinista i nacionalista, imas i oni koji to nisu. Imas lopove i postene. A to sto su takva vremena da sovinisti, nacionalisti i lopovi vladaju, to nije do zapadne hercegovine nego do svi nas.
Joe McCarthy

#110 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Joe McCarthy »

Sodom i Gamora!!! :D
Joe McCarthy

#111 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Joe McCarthy »

Imal ikog iz južne Bosne da nam opiše ove krajeve?
Umalo popisivac

#112 Re: Misterija Z. Hercegovine

A Republika Srpska je sjeverna, a bogami i istocna. :izet: :D
Leons

#113 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Leons »

Zapadna Hercegovina je jedan od najljepsih dijelova BiH. Tokom jugoslavenskog rezima ljudi tamo su bili sistematski zapostavljani i tadasnja fasisticka vlast ih je cesto uzimala na zub. Zbog toga su se naucili brinuti sami o sebi i dan danas ostali skepticni prema Drzavi. Zato imaju razvijen preduzetnicki duh i mentalitet.

Dosta ih ne prati BH politiku i desavanja pa je tako stvorena klima za manipulisanje i nepovjerljivost prema Bosnjacima prvenstveno.

Ono sto mi je interesantno je da imaju najbolji standard u BiH a u isto vrijeme su najveci nacionalisti u BiH. Ljevica i ljevicarska misao tamo ne postoji. Veliki katolici koji ne vole ovu zemlju i sanjaju kada ce se pripojiti Hrvatskoj ili osnovati HercegBosnu, mrtvorodjence. Ljubav i patriotizam prema BiH ne postoji. Hrvatsku smatraju domovinom.

Jedina veca urbana sredina je Mostar koji dijele sa Bosnjacima, dakle u neku ruku poprilicno ruralno stanovnistvo tamo obitava.

Sve u svemu, ja kao Sarajlija njih postujem i mislim da su dobri ljudi i biznismeni. Ne svidja mi se retorika koja dolazi iz Zapadne Hercegovine i to sto im sve pocinje i zavrsava sa Hrvatsvom.

S obzirom na politicku situaciju, sekiranje i palamudjenje o desavanjima u RH je za njih oportunitetni trosak.
Danguba

#114 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Danguba »

Hafis wrote:Međugorje. Dođe ti ga nešto k'o hercegovačka Ćaba

Image
cuj poredjenja, pa ovakvu minijaturu hadzije kupuju kao suvenir za vitrinu... :D
sinuhe

#115 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by sinuhe »

Ljudi fino profitirali od nezavisne BiH. A tamo preko granice Imocani kao da su bili pod SAO Krajinom a isto vaze za velike Hrvate. Haj znaj :?
Nomo

#116 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Nomo »

Umalo popisivac wrote:
Nomo wrote:

Nisu (ne znam kakve veze ima Sibenik i Dubrovnik) otvarale konc. logore, vec sabirne centre po Bugojnu itd. (kako im u Sarajevu vole tepati). Ubijali Hrvate po srednjoj Bosni, rusili crkve i domove ljudima. Ja se uvijek pitam, kako to da pored tako vam mrskih Hercegovaca najvise Hrvata je stradalo ne po Hercegovini, nego po srednjoj Bosni?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bugojn ... /140725116

bosanska strana nije imala konc logore niti je rusila vjerske objekte niti radila genocid niti krojila granice hrvatske i srbije .tako da se nema cemu tepati . ako neko tepa i daje eufemizme ( sabirni centri ) za manjacu keraterm , omarsku , vojno dretelj , heliodrom , gabelu , luku ....onda su to tvoji . TVOJI !!!!!! i sto se tice bugojna i ahmica i stupnog dola i gornjeg vakufa i kordica i blaskica i UZP i tudjmana i suska i agresije i karadjordjeva i genocida i etnickog ciscenja i logora i viteza i busovace i maturica i jokera i babana i tute i stele i kaznenicke bojne i hdz i kljuica i brkica i komsica i valentica i granica i petkovica i .....i svega toga, i haga i sankcija i svega, ima google imaju dokazi , imaju presude imaju ljudi ...sve ti to znas samo se pravis blesav . yebo te jure francetic i rafael boban , yebo te pavelic i praljak i ivic pasalic i bobetko i yebale te vinkovacke brigade koje su srusile gornji vakuf i one koje srusile pocitelj i mostar i stolac i prozor i one koje su sa cetnicima izvrsile genocid nad svojim komsijama . pseto jedno odvratno trolas tu bez imalo srama i glumis engleza dzukelo fasticka jos imas drskosti da se zajebajes sa narodom nad kojim ste napravili genocid .
ps kamo srece da si u pravu kada pljujes po BOSNI i BOSANSKOJ ARMIJI ali lazes lazovcino , lazes . podlo lazes i podmeces .
Nomo

#117 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Nomo »

Leons wrote:Zapadna Hercegovina je jedan od najljepsih dijelova BiH. Tokom jugoslavenskog rezima ljudi tamo su bili sistematski zapostavljani i
tadasnja fasisticka vlast
ih je cesto uzimala na zub. Zbog toga su se naucili brinuti sami o sebi i dan danas ostali skepticni prema Drzavi. Zato imaju razvijen preduzetnicki duh i mentalitet.

Dosta ih ne prati BH politiku i desavanja pa je tako stvorena klima za manipulisanje i nepovjerljivost prema Bosnjacima prvenstveno.

Ono sto mi je interesantno je da imaju najbolji standard u BiH a u isto vrijeme su najveci nacionalisti u BiH. Ljevica i ljevicarska misao tamo ne postoji. Veliki katolici koji ne vole ovu zemlju i sanjaju kada ce se pripojiti Hrvatskoj ili osnovati HercegBosnu, mrtvorodjence. Ljubav i patriotizam prema BiH ne postoji. Hrvatsku smatraju domovinom.

Jedina veca urbana sredina je Mostar koji dijele sa Bosnjacima, dakle u neku ruku poprilicno ruralno stanovnistvo tamo obitava.

Sve u svemu, ja kao Sarajlija njih postujem i mislim da su dobri ljudi i biznismeni. Ne svidja mi se retorika koja dolazi iz Zapadne Hercegovine i to sto im sve pocinje i zavrsava sa Hrvatsvom.

S obzirom na politicku situaciju, sekiranje i palamudjenje o desavanjima u RH je za njih oportunitetni trosak.
cak ni djeca i potomci ante pavelica i maxa luburica nisu zvali tita i jugoslavenske vlasti fastima
jer bi onda tito i pavelic bili ista vojska .
ps ti si jedan trol iz listice i to onaj sto smrdi na daleko . bas smrdis na trolanje i ustastvo . svu si mi sobu usmrdio kroz ekran . :evil: :evil: kakvi monstrumi zive u nasoj blizini i kakve ljudske nakaze koje su iskocile iz sinjela draze m i ante p , se vozaju po tramvajima i busevima ( pored nas , sa nama ) da ti pamet stane .
Hafis

#118 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Hafis »

Zaboravio si mu napisati i da je fasista.

Sto se ovo desava u zadnje vrijeme, postavljate dijagnoze do pola?
no_mani=no_fjučr

#119 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by no_mani=no_fjučr »

Hafis wrote:Zaboravio si mu napisati i da je fasista.

Dobro si to primjetio, sta su njih pionirima zatrovali.
Nomu kada citas bosko buha. Nema znanja na vidiku.
nosara

#120 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by nosara »

U moje vrijeme sinonim za mir i red... Nigdje se nije vise postovala narodna vlast nego u tim krajevima... :D

Danas cujem da su im dali vlast u ruke... u zagrebu... Valjda zato kroacija cvjeta, pojma nemam... :? :D
animals

#121 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by animals »

nosara wrote:U moje vrijeme sinonim za mir i red... Nigdje se nije vise postovala narodna vlast nego u tim krajevima... :D

Danas cujem da su im dali vlast u ruke... u zagrebu... Valjda zato kroacija cvjeta, pojma nemam... :? :D
Pa onda treba im dati vlast u citavoj BIH..sigurno bi bilo bolje nego sada..
Hafis

#122 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Hafis »

no_mani=no_fjučr wrote:
Hafis wrote:Zaboravio si mu napisati i da je fasista.

Dobro si to primjetio, sta su njih pionirima zatrovali.
Nomu kada citas bosko buha. Nema znanja na vidiku.
I mene je jedan lik koji ima sličan nastup kao i kum @Nomo jučer ovdje nazvao genocidašom. I odmah sam osjetio da nešto fali, i s pravom sam se pobunio zašto je izostavio i ono ''fašista''. I bogu hvala, odmah mi je i to nadodao.
Imam osjećaj da su tu riječ ''fašizam/fašist'' u dobra doba izraubovali (a i ne izgustirali je kada je još samo u salatu ne stavljaju) i sad se traže u nečemu novom. Otuda ova relativno nova nekonzistentnost u lijepljenju etiketa neistomišljenicima.
nosara

#123 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by nosara »

animals wrote:
nosara wrote:U moje vrijeme sinonim za mir i red... Nigdje se nije vise postovala narodna vlast nego u tim krajevima... :D

Pa onda treba im dati vlast u citavoj BIH..sigurno bi bilo bolje nego sada..
Nisam protiv, ali kao da su se pametnom politikom sveli na statisticku pogresku skoro svugdje izuzev krsa... :?

Kako god, vrlo sposobni u napredovanju na licnom nivou... :D
Hafis

#124 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by Hafis »

Nije ni krš više što je nekada bio. Nestankom stoke i priroda se oporavila.
nosara

#125 Re: Misterija Z. Hercegovine

Post by nosara »

Hafis wrote:Nije ni krš više što je nekada bio. Nestankom stoke i priroda se oporavila.
Kako se to kamen oporavlja, kruha ti objasni nam... :lol:
Post Reply