"Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Locked
Hodidid

#326 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Hodidid »

Laus wrote:
Hodidid wrote:Au sta je ovih pacifista sto se nadaju u miran razlaz koji ce osigurati MZ. A ako zagusti tu je Srbija.
Ne bude Srbija doturala oruzje vise nikome jer joj je dosta sankcija, medjunarodne izopcenosti, udaljavanja od euroatlantskih integracija, izostanka u tom slucaju financijskih injekcija za posrnulo gospodarstvo, potencijalnog ulaska u oruzani sukob sa NATO savezom, sveopce socijalne bijede koja bi prizasla iz svega toga. Nema se kvalitetnog zaledja za jedan takav rizik koji moze imati katastrofalne posljedice za Srbiju.

Ne mislite valjda da ce Rusija ili Kina uletiti onako klizeci NATO savezu? Ne budite smijesni.
Pa sta se onda ceka ? Em smo nenaoruzani em je vas duplo vise. Ja da sam na vasem mjestu sa takvim protivnikom se ne bih patio ni dana. Rijesite to za kao sto neko rece par dana i zivote normalno u svojoj BiH.
Rat nije potreban bez velike nuzde. Stvari idu dugorocno gledajuci u pozitivnom smjeru .
Last edited by Hodidid on 27/06/2011 12:51, edited 1 time in total.
Laus

#327 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Laus »

andromeda101 wrote:
Laus wrote:
Hodidid wrote:Au sta je ovih pacifista sto se nadaju u miran razlaz koji ce osigurati MZ. A ako zagusti tu je Srbija.
Ne bude Srbija doturala oruzje vise nikome jer joj je dosta sankcija, medjunarodne izopcenosti, udaljavanja od euroatlantskih integracija, izostanka u tom slucaju financijskih injekcija za posrnulo gospodarstvo, potencijalnog ulaska u oruzani sukob sa NATO savezom, sveopce socijalne bijede koja bi prizasla iz svega toga. Nema se kvalitetnog zaledja za jedan takav rizik koji moze imati katastrofalne posljedice za Srbiju.

Ne mislite valjda da ce Rusija ili Kina uletiti onako klizeci NATO savezu? Ne budite smijesni.
Pa sta se onda ceka ? Em smo nenaoruzani em je vas duplo vise. Ja da sam na vasem mjestu sa takvim protivnikom se ne bih patio ni dana. Rijesite to za kao sto neko rece par dana i zivote normalno u svojoj BiH.
Zato sto mi nismo vi. Zato mozda sto je rat zadnja solucija. Zato sto drzava BiH nije jos kriticno ugrozena.
Zato sto necemo da upadnemo u igru vodstva RS, koji svoje ekonomske probleme zeli rjesiti na taj nacin da svoje zivlje gurne u rat kako bi kupili vrijeme za svoje guzice.
U prevodu, nema se 00. Nemamo o cemu pricati bar do nekog prostesta povodom npr. Dodikovog negiranja genocida. Lajati pod okriljem anonimnosti foruma... blah...
andromeda101

#328 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by andromeda101 »

Laus wrote:U prevodu, nema se 00. Nemamo o cemu pricati bar do nekog prostesta povodom npr. Dodikovog negiranja genocida. Lajati pod okriljem anonimnosti foruma... blah...
Nas u klopku neces namamiti. Sto? Jel ti se ide u Svedsku ili Norvesku, pa nas mamis da te napadnemo da mozes izaci iz tog zatvora zvanog RS.
Kao sto rekoh, mi vas ne silimo. Hocete sa nama, necete sa nama. Za sada mozete u Srbiju, ako necete sa nama, bar dok Srbija ne udje u EU. Ja mislim ako bude kakve jagme za mjesto u Srbiji, bolje ici sad nego kasnije. Poskupice zemlja i kuce, kad se potraznja povisi. Zamisli kad bi masa iz RS pozurila da kupuje zemljista i kuce u Srbiji, pa cjene ce porasti. Ima opet da braca Srbijanci profitiraju.
A ako hocete sa nama, udruzimo se i gradimo BiH, i zaposljavajmo ljude.

Kako god.
zilog

#329 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by zilog »

Trolovi iz RS traze da racionalno prihvatimo rezultate iracionalnog.

Do pocetka rata sam mislio da rata ne moze biti. Naivno sam vjerovao da niko nece, na pragu 21. vijeka, ciniti zlocine i GENOCID da bi se ostvarili srpski ciljevi, a samo su se tako mogli odraditi. Kako me samo demantovase...

Poslije rata sam vjerovao da ce do pomirenja doci nakon sto se pohapse ratni zlocinci. Mislio sam da ce srpski narod u RS doci do spoznaje o ucenjenom u njihovo ime, da ce to osuditi i odbaciti. Vjerovao do ubistva Djindjica.

Odavno nemam takvih zabluda, a sada i vi prestanite sa svojim o mirnom razdruzivanju.
andromeda101

#330 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by andromeda101 »

andromeda101 wrote:
Fischerman wrote:
Ženski Dr.Med wrote: ahhaahahaaah daj ba bubas o necemu gdje nemas blage...
Nema tu ništa smiješno."Marš Smrti" je izmišljotina Ive Banca.Nikad se nije desio niti je bilo bošnjačkih sela u Lijevče Polju.To je jednostavno mit.
Vi i Srebrenicu, Manjacu i Omarksu zelite prikazati kao izmisljotinu, tako da me ne cudi vase lupanje.

Dosta Srba zivi u Banjaluckom okrugu, zar tebi nije jasno da je to duboko u bosanskoj teritoriji, i da su vas braca preko one strane Drine, iole ozbiljno svatili, oni bi vas premjestili negdje u istocnu Bosnu pa bi vas lakse pripojili.

Pogledaj etnicku sliku BiH, pa pogledaj gdje sve Srbi zive. Zar ne vidite da bi vi bili mozda najveci gubitnici podjele sto se preseljenja tice. Nama Bosancima je bilo kakav gubitak teritorije nase domovine prevelik. Ali i vi ste u zeznutoj situaciji.
Ako su vas vec jednom naguzili, pa napustili (pogledaj samo slucaj onih Srba iz Hrvatske), hocete li nasjesti opet? A pogledaj koliko ste udaljeni od Srbije, i kroz koju muku bi se to moralo desiti da bi bili spojeni sa Srbijom. Nema sanse.
Imate li namjeru zivjeti na ovim prostorima? Pa ako imate, de se onda civilizujte, ima nas jos koji ovdje zivimo. Niste sami.

Ako necete, budite opet ovce.

P.S. Ako vam se ide u Svedsku ili Norvesku, haj uprite i pomozite da ovu drzavu prenesemo preko linije u EU, pa onda kad BiH bude u EU, onda razgulite ako hocete, mili moji kuda koji, ako vam se ne zivi u BiH sa nama.
Last edited by andromeda101 on 27/06/2011 13:21, edited 1 time in total.
Rimad

#331 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Rimad »

andromeda101 wrote:
Fischerman wrote:
Nema tu ništa smiješno."Marš Smrti" je izmišljotina Ive Banca.Nikad se nije desio niti je bilo bošnjačkih sela u Lijevče Polju.To je jednostavno mit.
Vi i Srebrenicu, Manjacu i Omarksu zelite prikazati kao izmisljotinu, tako da me ne cudi vase lupanje.

Dosta Srba zivi u Banjaluckom okrugu, zar tebi nije jasno da je to duboko u bosanskoj teritoriji, i da su vas braca preko one strane Drine, iole ozbiljno svatili, oni bi vas premjestili negdje u istocnu Bosnu pa bi vas lakse pripojili.

Pogledaj etnicku sliku BiH, pa pogledaj gdje sve Srbi zive. Zar ne vidite da bi vi bili mozda najveci gubitnici podjele sto se preseljenja tice. Nama Bosancima je bilo kakav gubitak teritorije nase domovine prevelik. Ali i vi ste u zeznutoj situaciji.
Upravo je ovo razlog zašto su Srbi nudili zamjenu Banjaluke za Tuzlu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#332 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by PipiDugaDevetka »

zilog wrote:Trolovi iz RS traze da racionalno prihvatimo rezultate iracionalnog.

Do pocetka rata sam mislio da rata ne moze biti. Naivno sam vjerovao da niko nece, na pragu 21. vijeka, ciniti zlocine i GENOCID da bi se ostvarili srpski ciljevi, a samo su se tako mogli odraditi. Kako me samo demantovase...

Poslije rata sam vjerovao da ce do pomirenja doci nakon sto se pohapse ratni zlocinci. Mislio sam da ce srpski narod u RS doci do spoznaje o ucenjenom u njihovo ime, da ce to osuditi i odbaciti. Vjerovao do ubistva Djindjica.

Odavno nemam takvih zabluda, a sada i vi prestanite sa svojim o mirnom razdruzivanju.
Image
bingov buraz

#333 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by bingov buraz »

Fischerman wrote:
Mit su valjda i nazivi sela-Seferovci,Laminci,Mahovljani,Junuzovci Karajzovci itd.
madner

#334 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by madner »

Hodidid wrote:Ma retrospektivno gledajuci Srbija je napravila gadan zajeb planirajuci rat krajem 70-tih i pocetkom 1980-tih.Realizacija planova Cosica i ekipe oko njega je zapocela vec 1981 god. na Kosovu cim je Tito umro. Problem je nastao kad su podcijenili snagu, odlucnost i sposobnost organizacije protivnika i kad su precijenili vlastite mogucnosti.

Sukcesivno u zadnjih 25-30 godina dovodili su sebe u corsokak kako na unutrasnjem tako i na vanjskopolitickom planu.
Kad se svi parametri uzmu u obzir sanse da ce Srbija izaci na zelenu granu nisu bas izgledni u narednom periodu od 10-15 godina.Ako neko polaze nadu u Beograd za rijesavanje drustvenih problema u BiH to je njegovo osobno pravo al slaba fajda od iluzija.
Problem Srbije je sto nikada nisu imali unutrasnji konsensus i smjer djelovanja. Tako da su se javno kleli da hoce da sacuvaju SFRJ a tajno slali cetnike na Vukovar kako bi unistili zadnji stub te drzave (armiju).

Milosevic je 1993 bio zadovoljan postignutim i pristao je na 50-50 BIH. Srecom, Mladic je inzistirao da se rat nastavi.
MMM1977

#335 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by MMM1977 »

Jedva čekam da se ovi pokušaju "mirno" razdružiti, to bi bilo fantastično. Razdruživanje bi trajalo 5-6 dana, bilo bi malo problema oko Bijeljine i Zvornika a ovo ostalo bi začas bilo razdruženo.

Image

Malo gledanja u ovu kartu će vam pokazati da je razdruživanje pravi put. Samo je pitanje ko bi šta razdružio, ja mislim da bi se RS razdružila na tri dijela ( 3 :-) ), banjalučka regija bi bila odsječena od ostatka RS veoma brzo, jugoistočna RS, koja se graniči sa CG isto tako, a kažem da bi samo malo problema bilo oko Bijeljine i Zvornika.
Laus

#336 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Laus »

Znas li koja je danas godina ?
AliceInChains

#337 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by AliceInChains »

bingov buraz wrote:
Fischerman wrote:
Mit su valjda i nazivi sela-Seferovci,Laminci,Mahovljani,Junuzovci Karajzovci itd.
Ne bih volio sebe ponavljati, ali u ovom slucaju.....
Znate, sto su Cetnici najveci gubitnici i glupsoni? Zato sto ne kontaju, da i drugi narodi uce historiju :mrgreen:
samo sam zaboravio: ucimo i pamtimo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#338 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

bingov buraz wrote:
Fischerman wrote:
Jedan od najpoznatijih sljedbenika tradicije uspješnog povrtlarstva u bijeljinskom kraju BiH, svakako je Meho (Mujo) Hujdurović, viši stručni saradnik u poljoprivredi, koji je 33 godine radio u Poljoprivrednom zavodu Bijeljina, od čega je 20 godina bio direktor. Uz to, Hujdurović je dao veliki doprinos selekcionisanju, uzgoju i priznavanju sorte kupusa poznate pod nazivom "bijeljinski kupus", zaštitnog znaka Semberije, a ni danas, na početku devete decenije života, ne može bez bijeljinskih bašti i uzgoja povrća.
Ovaj rahmetli Meho Hujdurović je nahranio cijelu Semberiju, pa su njegovom kupusu i spomenik podigli u Bijeljini bez da su ga spomenuli.
MMM1977

#339 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by MMM1977 »

Laus wrote:Znas li koja je danas godina ?
Godina razdruživanja?

Namjerno sam stavio sliku iz 1991. godine, moraš imati u vidu činjenicu da npr. Fočaci jedva čekaju da počne razdruživanje. Ako ne razumiješ o čemu govorim onda ti ne mogu pomoći.

Pogledaj i ovu sliku, današnja situacija, ako ti je lakše.

Image
AliceInChains

#340 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by AliceInChains »

Pitanje za Bosnjake:

Ko od vas tokom skolovanja u slobodarskoj Jugoslaviji nije imao Crnogorca ili Srbina za ucitelja historije? Pitam samo nak'o :mrgreen:
AliceInChains

#341 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by AliceInChains »

AliceInChains wrote:Pitanje za Bosnjake:

Ko od vas tokom skolovanja u slobodarskoj Jugoslaviji nije imao Crnogorca ili Srbina za ucitelja historije? Pitam samo nak'o :mrgreen:
Posto nemoze trenutno niko da mi na ovo odgovori, slijedi pitanje za pacifiste :mrgreen: :

Kako vi mislite, da ce se danas ili sutra Bosnjaci mirno odreknuti polovine njihove zemlje, ikao su im proslih 100 godina imputirane silne falsifikacije/neistine/nedovoljni detalji, a oni opet nisu zaboravili/nije im svejedno, odakle dolaze? Nije im svejedna Fova, Banja Luka, Prijedor, Zvornik, Srebrenica, itd...
Banksy

#342 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Banksy »

El Vanjcho wrote:
Nema razdruzzivanja ali nema ni udruzivanja.

Vjecita pat pozicija.

Trpit ce samo obicni gradjani, ali ko nas jebe.

Kupi prnje i bjezi kud koji, najpametnije. Sto se i desava, masa naroda bjezi i danas, kako god ko zna.

Da ne govorim o ovim sto imaju hrvatske i srbijanske pasose, masovno iseljavanje. Niko normalan ne zeli zivjeti u drzavi u kojoj napretka nema.

To sto su se pojedinci zatvorili u svoje lokalne zajednice, i ne vide dalje od Ilidze, snaslo se za poslove, solidna plata, pa misle da je tako u cijeloj BiH, to je neka druga stvar. Egoizam je takodje ljudska "vrlina".
Tako nekako.

... s tim da ovakve štabikadbi teme i inače ne treba uzimati previše ozbiljno ...

Kad Dodik i Lagumdžija naprave vlast u septembru, zamrijeće sve slične ložioničarske teme.
A sad lijepo na more.
madner

#343 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by madner »

Potpuno pogresno, sljedi nam zaostravanje odnosa gdje ce vojna intervencija biti jako realna opcija.
rogoz

#344 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by rogoz »

Karadzic je dosao u BiH sa kesom u ruci a otisao sa kesom na glavi.Dodo cuvaj se... :D 8-)
Laus

#345 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Laus »

AliceInChains wrote:
AliceInChains wrote:Pitanje za Bosnjake:

Posto nemoze trenutno niko da mi na ovo odgovori, slijedi pitanje za pacifiste :mrgreen: :

Kako vi mislite, da ce se danas ili sutra Bosnjaci mirno odreknuti polovine njihove zemlje, ikao su im proslih 100 godina imputirane silne falsifikacije/neistine/nedovoljni detalji, a oni opet nisu zaboravili/nije im svejedno, odakle dolaze? Nije im svejedna Fova, Banja Luka, Prijedor, Zvornik, Srebrenica, itd...
Ne znam sta ce Bosnjaci (to je velika skupina) ali znam da je u Banja Luci u Šeheru (današnje Srpske Toplice) na zadnjim izborima pobjedio SNSD. Ko nije upucen, to je banjalucka MZ u kojoj je prije rata zivilo 99% Bošnjaka. Ne bi to bilo toliko čudno da je poslije rata cvjetala izgradnja novih kuca po Šeheru ili da nije vraćena sva imovina predratnim vlasnicima. Naravoučenije, ko se mirno razdruzio sa svojom imovinom u zamjenu za keš ne može očekivati da ratom dobije i jare i pare.
PipiDugaDevetka

#346 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Banksy wrote: Tako nekako.

... s tim da ovakve štabikadbi teme i inače ne treba uzimati previše ozbiljno ...

Kad Dodik i Lagumdžija naprave vlast u septembru, zamrijeće sve slične ložioničarske teme.
A sad lijepo na more.
Skijaš wrote:Ova tema je napisana samo kako bi se na nju slalo delegate koji prljaju druge diskusije na forumu glupostima o "mirnom razdruživanju".

Kao i ti, prilično sam siguran da se Dodik, a ni bilo koji drugi političar poslije njega, neće usuditi i napraviti ovaj korak. Ovo je tu tek onako, usput.
Na putu do moreta nariši grafit neki, recimo, PEACE!
AliceInChains

#347 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by AliceInChains »

madner wrote:Potpuno pogresno, sljedi nam zaostravanje odnosa gdje ce vojna intervencija biti jako realna opcija.
Ne vjezbaju oni dole valjda dzaba samoupravu putem SaboraLjudskeBijede/HNs-a :mrgreen: (mala sala)

@Laus: Jucer su bili Bosnjaci vecina u BL, danas su to Srbi, a sutra....pa ko zna? Seher revival u BL? :mrgreen: Uglavnom bi to moglo slijediti npr. putem pokusaja mirnog razdruzivanja .... :mrgreen:
Alfons Kauders

#348 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Potpuno pogresno, sljedi nam zaostravanje odnosa gdje ce vojna intervencija biti jako realna opcija.
Zaostravanje ce se nastaviti, to je i budali jasno, mada ne vjerujem da ce se lako dogurati do neke vojne opcije.

Tako su mnogi mislili da ce se RS smiriti nakon smjene vlasti 2006, pa da je sve zapravo prica za izbore 2006, pa onda da je ta retorika posljedica Kosova, pa ustavne krize, pa priprema za izbore 2010...

I nakon izbora se nastavlja i zaostrava, a isti trend ce se nastaviti i kad (ako) se formira drzavna vlast. Tu se ne radi o nekim nesporazumima, vec o dugorocnoj politici preko koje ce se pokusati ishoditi odredjene ustavne intervencije koje bi RS garantovale jacu poziciju prije ulaska u EU...
zonbirile

#349 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by zonbirile »

Alfons Kauders wrote:
Zaostravanje ce se nastaviti, to je i budali jasno, mada ne vjerujem da ce se lako dogurati do neke vojne opcije.

Tako su mnogi mislili da ce se RS smiriti nakon smjene vlasti 2006, pa da je sve zapravo prica za izbore 2006, pa onda da je ta retorika posljedica Kosova, pa ustavne krize, pa priprema za izbore 2010...

I nakon izbora se nastavlja i zaostrava, a isti trend ce se nastaviti i kad (ako) se formira drzavna vlast. Tu se ne radi o nekim nesporazumima, vec o dugorocnoj politici preko koje ce se pokusati ishoditi odredjene ustavne intervencije koje bi RS garantovale jacu poziciju prije ulaska u EU...
----------------------------------
kakvo ulaženje u EU ?
fatamorgana

#350 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by fatamorgana »

Evo lijep članak, naslov obećava: http://www.6yka.com/index.php/kecmanovicintervju
Locked