Ministar Suljagić

hadzinicasa

#51 Re: Ministar Suljagić

Post by hadzinicasa »

sjedim neki dan s jednom uciteljicom koja kaze da su prosle sedmice dobili paket pravilnika (na komentar) koji su do te prosle semice bili nepostojeci (citaj zadnjih 15tak godina), a na koje se pozivao zakon. Raspon pravilnika je od onih za rad u produzenom boravku pa nadalje....

po meni je to dokaz da covjek radi. odlucio je da stvari postavi na svoje mjesto sistemski. cinjenica je da za sta god uzme naleti na minu i to ne nagaznu nego (brzo)poteznu, ali radi. cujem da nije bilo godisnjih da je i za novouvedeni predmet izradjen nastavni plan, zabranjeno je uposljavanje novih nastavnika i profesora dok se ne rasporede postojeci i ispune normu....

dodjose komsijina djeca danas iz skole - jedan treci srednje, jedan treci osnovne - nose anketne listice - JEDNAKI. I po formatu i po sadrzaju (osim imena predmeta) - ja gledam RED %#$$te. NESTO STO KONACNO LICI NA RED.

volio ga neko ili ne volio (Suljagica) covjek radi i cini se da sistemski rjesava stvari. cinjenica je da ne moze odmah sve biti 100% kako treba, ali vazno je postaviti dobru bazu i vazno je da neko konacno NESTO radi sistemski.

Dakle, moju podrsku ima sto ne znaci da se sa SVAKOM njegovom odlukom slazem ali svaka mu cast.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52 Re: Ministar Suljagić

Post by KatarinaKosaca »

pemanapemani wrote:A godinama nije stvarana negativna klima kada su djeca koja ne pohađaju vjeronauk čamila po školskim hodnicima i dvorištima?
Oko ovog "čamljenja" po mračnim hodnicima je stvorena fama ista za koju govoriš da je stvorena od strane vjernika kad pričaju svoju sudbinu u vrijeme komunizma. Djeca vole da imaju pauzu. Da igraju lopte, ili štreberi da nešto pročitaju.
pemanapemani wrote:On je ministar i sa saradnicima iz kabineta je zadužen za poslove koje obavlja ministarstvo. Ne vidim zašto bi se za svaku odluku morao konsultovati sa strankom, posebno što je posrijedi kantonalni nivo vlasti.
Iako je striktno zakon na kantonalnom nivou, odjeka je čak i na međunarnodnom. Dalje, njegova je stranka u koaliciji sa strankom (čak i u kantonu) koja je jako bliska vjeri, vjerskim institucijama itd. Logično je da se konsultira, a po razultatu cijelog višemjesečnog show-programa, vidimo da je bilo i neophodno.

pemanapemani wrote:Zar nisu za vrijeme vladavine Tita religijski službenici zatvarani i mučeni, a onima koji su ušmekani kako ulaze u bogomolju, život se pretvarao u pakao na zemlji? Tako nam bar govore svih ovih godina.
Religijski službenici imaju i previše posla u svojoj "zoni odgovornosti". Ne vidim nikakav rat sa klerom ako im se predoči da je BiH još uvijek sekularna država, bar na papiru. Ako je neko pokrenuo "rat", onda su to oni, linčujući Suljagića i sve koji ga podržavaju.
Vidiš, ja sam ateista i nisam za vjeronauku u školama. Ali svakako jesam da se vjernici niti jednog momenta ne osjećaju diskriminirano ili prozvano da su "zatucana primitivna skupina", a naročito jesam za to da se stvari odrade suptilno, diplomatski, razgovorom i dogovorom. Suljagić nikako ne slijedi taj put za koji mislim da bi u ovako složenoj zemlji bio adekvatan. Mislim, jednostavno, da možda nema loše namjere, ali da nema ni kvalifikacije, ni osjećaj ni iskustvo, pa ni inteligenciju za posao koji obnaša. Jednostavno, ne doseže.
hadzinicasa

#53 Re: Ministar Suljagić

Post by hadzinicasa »

KatarinaKosaca wrote:
Vidiš, ja sam ateista i nisam za vjeronauku u školama. Ali svakako jesam da se vjernici niti jednog momenta ne osjećaju diskriminirano ili prozvano da su "zatucana primitivna skupina", a naročito jesam za to da se stvari odrade suptilno, diplomatski, razgovorom i dogovorom. Suljagić nikako ne slijedi taj put za koji mislim da bi u ovako složenoj zemlji bio adekvatan. Mislim, jednostavno, da možda nema loše namjere, ali da nema ni kvalifikacije, ni osjećaj ni iskustvo, pa ni inteligenciju za posao koji obnaša. Jednostavno, ne doseže.
e vidis, ja nisam ateista ali se s boldiranim ne slazem. ovdje medju ovim majmunima, pri tome mislim na sve, da ne bude zabune.... nema demokratije. kad kazem nema, mislim da ne daje rezultate. ovdje ima efekta samo u kost, radikalno, silovito.... usudjujem se reci cak - dodikovski.

s prvim dijelom se slazem.
bandini

#54 Re: Ministar Suljagić

Post by bandini »

ovo rjesenje je preglupo samo to mogu reci
umjesto da se rijesi pitanje vjeronauke na pravi nacin, oni nam ubacuju jos jedan predmet koji ce samo jos vise teretiti budzet
dosad smo morali placati mualime, razne vjeroucitelje, a sad cemo morati placati i nastavnike dodatnog predmeta
sta ces, bogata drzava, pa ne znamo sta cemo od para, daj da se bacaju
gore rjesenje se nije moglo naci nikako
ministar ovakav, onakav, kakav god da je, imao je barem muda, mada ne toliko pameti (jer ocito nije svjestan snage IZ i reisa) pa da pokrene ovo pitanje
a i ti referendumi, to je toliko glupo i besmisleno da nema veze sa vezom, valjda postoje ljudi koji odredjuju predmete koji su potrebni djacima a ne da roditelji uvode nekim referendumima, pa to nema nigdje
sto se ne pokrene referendum da se uvede seksualno vaspitanje???
mogu misliti reakcije IZ, to je nemoralno, to je izopaceno, nasa djeca to ne rade (sigurno da ne rade :D )
jebes ovakvu drzavu i sve ovo
Reisova

#55 Re: Ministar Suljagić

Post by Reisova »

osrbih_do_groba wrote:
Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:Da bilo je glasanje, pa se roditelji odlučili referendumski.
Čovjek koji je napisao knjigu o uzornom životu i plodnom radu Lagumdžije, pa tako postao ministar, čovjek koji
'os maramicu?

narod hoce vjeronauk, hoce dodatni izborni predmet...

ok... eto im

ali onda nema love za druge stvari, kraj price... ili neka bujrum placaju vise poreza, pa ce biti... da vidimo koliko ce biti dobrovoljaca...

koliko trosimo na obrazovanje, covjek bi rekao da skolujemo strucnjake za nasu i google, a diplome nosaju nepismeni idioti...
bilo bi lijepo da je računica tako jednostavna. ali...
vjeronauka je bila jedan od predmeta i kada je prije 4 godine odlučeno da se osiguraju besplatni udžbenici. ja plaćao porez na LD u iznosu od 6%.
sada nema niti jedan dodatni predmet ( još nije uveden "zamjenski" predmet za vjeronauku ) tako da nema ekstra izdataka za "dodatni izborni predmet". Ja plaćam porez na LD U IZNOSU OD 10%.

Nemojte mi više te "proste" matematike, štovatelji lika i djela Suljagića. Ima još dovoljno pismenih ljudi i ovdje na forumu i u grada Sarajevu i u našoj BiH, ima dovoljno iskusnih ljudi i u, meni barem ne tako dragom, SDP-u. Neka SDP postavi nekog ipak malo iskusnijeg i moram reći odmjerenijeg čovjeka a ne ovog nedovoljno izživljenog dječaka koji u obrazovanju ima iskustva jedino kroz svoj studij.
Po meni je bolje da nema u skoli vjeronauke, vec da to bude licni izbor, pa ni tog dodatnog predmeta, a da ta lova što bi se ustedjela bude kanalisana na besplatne udžbenike. Stvarno se divim ljudima koji imaju dvoje djece a prosjecna primanja. Ne znam kako se uspjevaju "organizovati".
Nadam se da se neko dosjetio "bazara za stare udzbenike" da se barem malo olaksa. Bogami prije rata, bilo je normalno uciti iz starih udzbenika...
Skijaš

#56 Re: Ministar Suljagić

Post by Skijaš »

bandini wrote:jebes ovakvu drzavu i sve ovo
http://www.youtube.com/watch?v=4jfPsUkASBM

Primjer kako pravi patriota uvijek brani državu i nalazi način da iskaže ljubav prema njoj. Odmah u startu ispravlja Hadžifejzovića Ibn Dodika i vraća stvar u kontekst. Kritikuj negativne pojave i političare, ne vrijeđaj mi domovinu.
KatarinaKosaca

#57 Re: Ministar Suljagić

Post by KatarinaKosaca »

Skijaš wrote: Kritikuj negativne pojave i političare, ne vrijeđaj mi domovinu.
BRAVO. :kiss:
pemanapemani

#58 Re: Ministar Suljagić

Post by pemanapemani »

@KatarinaKosaca - da se djeca pitaju, velika većina ne bi željela da uopće ide u školu, nego da se cijeli dan igra. Druga stvar, nisam napisao "mračnim", niti sam implicirao da je to tako strašno i tamno, nego jednostavno diskriminacija.
Ovo je na papiru sekularna država, kako se političari ne trebaju petljati u odluke religijskih službenika, tako se ni ovi ne trebaju petljati u politiku.
Treća stvar, malo je nisko nekoga nazivati neinteligentnim, samo zato što ne radi onako kako se tebi sviđa.
Kako je to fino napisala @hadžinicasa, ovdje nema demokratije i sistem se može mijenjati samo radikalnim političkim potezima.
bandini

#59 Re: Ministar Suljagić

Post by bandini »

Po meni je bolje da nema u skoli vjeronauke, vec da to bude licni izbor, pa ni tog dodatnog predmeta, a da ta lova što bi se ustedjela bude kanalisana na besplatne udžbenike. Stvarno se divim ljudima koji imaju dvoje djece a prosjecna primanja. Ne znam kako se uspjevaju "organizovati".
Nadam se da se neko dosjetio "bazara za stare udzbenike" da se barem malo olaksa. Bogami prije rata, bilo je normalno uciti iz starih udzbenika...
sve je to fino, ali dosta ljudi kazu, ma mi smo otvoreni za dogovore, sve ce se nekako rijesiti samo da ima vjeronauke
evo sad ima vjeronauke, al nema para za udzbenike, koji su eto mnogo potrebniji za buducnost ucenika nego vjeronauka
da se vjeronauka premjesti gdje joj je i mjesto, to jest u vjerske objekte, onda se ne bi trosile pare na vjeroucitelje i nastavnike ovog novog predmeta, vec bi se imalo para i za knjige, i nove kompjutere, a ne da djeca uce informatiku na kompjuterima na kojima sam ja jos ucio, pa bi se mogao kupit i neki instrument za muzicko i nove lopte za sport
al sta ce nama sve to???
imamo vjeronauku
zivjeli
KatarinaKosaca

#60 Re: Ministar Suljagić

Post by KatarinaKosaca »

pemanapemani wrote: Druga stvar, malo je nisko nekoga nazivati neinteligentnim, samo zato što ne radi onako kako se tebi sviđa. .
Mislim da nisam napisala da je neinteligentan, nego da nema inteligenciju za posao koji obavlja, dakle ne doseže. I to je valjda evidentno, haos čovjek napravi.... Dakle x% inteligencije je dovoljno za jedan posao, a za drugi nije. Što ne znači da je neinteligentan.
bandini

#61 Re: Ministar Suljagić

Post by bandini »

Skijaš wrote:

Primjer kako pravi patriota uvijek brani državu i nalazi način da iskaže ljubav prema njoj. Odmah u startu ispravlja Hadžifejzovića Ibn Dodika i vraća stvar u kontekst. Kritikuj negativne pojave i političare, ne vrijeđaj mi domovinu.

ti mislis da su samo politicari krivi za sve ovo??
krivi smo mi sto smo im pustili covjece
kakvi crni politicari oni su samo odraz nas samih, reci da su samo politicari krivi je povrsno i neozbiljno, isto kao npr, reci da se jugoslavija raspala zbog par ljudi koji su htjeli rat, ili da je nacizam uspio samo zbog hitlera
mislim necemo biti neozbiljni
moguce da ja nisam pravi patriota, ali kad vidim da je zemlja u kurcu onda to fino i kazem, a patriotizam nikad nije visoko kotirao u mojim prioritetima, posebno kad se koristi u pogresne svrhe, a to je skoro uvijek rijec
al da ne idem od teme sami smo krivi za ovo sto nam se desava
Reisova

#62 Re: Ministar Suljagić

Post by Reisova »

Skijaš wrote:

Definitivno je Berko Zecevic veci patriota od mnogih politicara. Svaka mu cast.
bandini

#63 Re: Ministar Suljagić

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
pemanapemani wrote: Druga stvar, malo je nisko nekoga nazivati neinteligentnim, samo zato što ne radi onako kako se tebi sviđa. .
Mislim da nisam napisala da je neinteligentan, nego da nema inteligenciju za posao koji obavlja, dakle ne doseže. I to je valjda evidentno, haos čovjek napravi.... Dakle x% inteligencije je dovoljno za jedan posao, a za drugi nije. Što ne znači da je neinteligentan.

kate, kate opet ti vjernike branis :D
moram ti priznati da nikad nisam vidio cudnijeg ateistu
KatarinaKosaca

#64 Re: Ministar Suljagić

Post by KatarinaKosaca »

bandini wrote:kate, kate opet ti vjernike branis :D
:D :D :D :D
Ne znam više o čemu da forumam, a da mi se ti ne pojaviš iza leđa. Haman si i na temu o kuhanju došao za mnom :lol: :lol:
Ali, večeras slavimo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
pemanapemani

#65 Re: Ministar Suljagić

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote:
Moja interpretacija tvojih rečenica, možda sam pogrešno razumio, nebitno, svi imamo pravo izraziti vlastiti stav.
Zanima me, koji haos? Koliko sam informisan, ovo je jedno od rijetkih ministarstava u kojem ne preovladava javašluk, u kojem je sve koliko toliko transparentno. Možda ti misliš da je haos kada se nađu uvrijeđeni religijski poglavari, koji javno lažu i obmanjuju svoju pastvu kako im ministar ukida vjeronauk i na kraju pozivaju na linč svih onih koji ne razmišljaju kao oni. Ako je neko pokušao izazvati haos, onda su to "visokomoralni" religijski službenici, a ne ministar.
bandini

#66 Re: Ministar Suljagić

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:kate, kate opet ti vjernike branis :D
:D :D :D :D
Ne znam više o čemu da forumam, a da mi se ti ne pojaviš iza leđa. Haman si i na temu o kuhanju došao za mnom :lol: :lol:
Ali, večeras slavimo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

pa i ti mene citiras u svakoj prilici, moram uzvratiti :D
a sto se tice kuhanja tamo me neces vidjet, casna pionirska
KatarinaKosaca

#67 Re: Ministar Suljagić

Post by KatarinaKosaca »

pemanapemani wrote:Moja interpretacija tvojih rečenica, možda sam pogrešno razumio, nebitno, svi imamo pravo izraziti vlastiti stav.
Zanima me, koji haos? Koliko sam informisan, ovo je jedno od rijetkih ministarstava u kojem ne preovladava javašluk, u kojem je sve koliko toliko transparentno. Možda ti misliš da je haos kada se nađu uvrijeđeni religijski poglavari, koji javno lažu i obmanjuju svoju pastvu kako im ministar ukida vjeronauk i na kraju pozivaju na linč svih onih koji ne razmišljaju kao oni. Ako je neko pokušao izazvati haos, onda su to "visokomoralni" religijski službenici, a ne ministar.
Kako n ije haos???? Ne ulazi ocjena iz vjeronauke u prosjek, ulazi, ministar odlučuje, stranka ne podržava, ministar plače, stranka ga tješi, daje ostavku, povlači ostavku, oko toga se digla dževa ima vjeronauke, nema vjeronauke i sad sa početkom školske godine i anketa za n ovi predmet, ko će predavati, ko neće predavati :-) :-) :-) Ako to nije haos, šta je normalno stanje :lol:
vs84sa

#68 Re: Ministar Suljagić

Post by vs84sa »

u ovako uredjenoj drzavi on pravi haos, sram ga bilo :D
bandini

#69 Re: Ministar Suljagić

Post by bandini »

haos je nastao cisto zbog nevjerovatno moci koju IZ ima pa se mijesa u sva moguca pitanja koja se ticu i ne ticu njih
da nije tako, vjeronauka od ove godine ne bi ulazila u prosjek i to bi bilo to, ni vise ni manje
kad je vidio da se nasao u neobranom grozdju, kad je vidio da IZ radi sta god zeli a njegova stranka mu ne daje podrsku, sta je mogao nego da da otkaz, a vjerovatno je zaplakao kad je konacno shvatio gdje zivi, kao sto bi svaki normalan covjek zaplakao
a i novi predmet i referndum se uvodi samo zbog haosa i hajke koju je pokenula IZ, i to je jedini razlog
Crvena.Papricica

#70 Re: Ministar Suljagić

Post by Crvena.Papricica »

Uvođenje alternativnog predmeta "kultura religija" nije nikakva novina. Taj predmet sam ja pohađala sasvim regularno u gimnaziji, dok je još srednja škola bila oslobođena vjeronauke. Taj predmet, koliko sam ja informisana, gotovo u svakoj gimnaziji predaje već postojeći profesor/profesorica sociologije. Dakle, nije riječ o nekom dodatnom nastavniku. Taj je sistem sasvim normalno funkcionisao prije nekih 3-4 godine (ne znam uopšte čak ni kad su u međuvremenu "utrpali" vjeronauku u srednje škole, ali eto jesu i tada nije bilo ovolike polemike oko toga), što će reći da se niko nije baš pretrgao kod uvođenja alternativnog predmeta. Informišimo se prije lupetanja napamet. :wink:

Ministar nije idealan, ali čovjek nastoji zavesti neki red.
Znam da nije to tema, ali vidim i da je federalni ministar odlučio zavesti red oko udžbenika i haosa koji tu vlada i ovo apsolutno podržavam. Jedni uče iz jednih udžbenika, drugi iz drugih, a ti isti udžbenici puni grešaka, čak i psovki, abnormalnih eksperimenata s mačkama i elektricitetom itd. itd. Konačno da se i tim neko pozabavi. :thumbup:
pemanapemani

#71 Re: Ministar Suljagić

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote:
pemanapemani wrote:Moja interpretacija tvojih rečenica, možda sam pogrešno razumio, nebitno, svi imamo pravo izraziti vlastiti stav.
Kako n ije haos???? Ne ulazi ocjena iz vjeronauke u prosjek, ulazi, ministar odlučuje, stranka ne podržava, ministar plače, stranka ga tješi, daje ostavku, povlači ostavku, oko toga se digla dževa ima vjeronauke, nema vjeronauke i sad sa početkom školske godine i anketa za n ovi predmet, ko će predavati, ko neće predavati :-) :-) :-) Ako to nije haos, šta je normalno stanje :lol:
Ovaj "haos" oko ostavke je trajao manje od 24 sata. Javni linč od strane klera, puuuuno više.
Odmah nakon završenog "haosa" oko ostavke, iznesen je plan za ovu šk. godinu i rečeno je da će biti kako je danas.
Prije nekoliko dana u jutarnjem programu TVSA je bila gošća savjetnica u kabinetu ministra i sve do u detalj objasnila gledateljima, bez srkleta, nerealnih obećanja, palamuđenja...
Kao što je neko napisao, anketiranje, rezultati anketa, profesori koji ne ispunjavaju normu sati, a koji su educirani za predavanje novog predmeta će biti prioritet, u slučaju potrebe će se zapošljavati novi kadrovi. Savjetnica je čak nekoliko puta ponovila da osobe koje su završile društvene fakultete nastavničkog smjera obavezno prate konkurse. Nekako nisam navikao na takvu transparentnost i retoriku službenika u ministarstvima, pa je čitavo gostovanje ove žene bilo zaista ugodno uhu. Na kraju je odgovorila na sva pitanja gledatelja. Stvarno ne vidim nikakav haos koji je izazvan od strane ministra Suljagića.
udrch

#72 Re: Ministar Suljagić

Post by udrch »

hadzinicasa wrote:
KatarinaKosaca wrote:
e vidis, ja nisam ateista ali se s boldiranim ne slazem. ovdje medju ovim majmunima, pri tome mislim na sve, da ne bude zabune.... nema demokratije. kad kazem nema, mislim da ne daje rezultate. ovdje ima efekta samo u kost, radikalno, silovito.... usudjujem se reci cak - dodikovski.

A ko tebi daje pravo da djeluješ radikalno, u kost, dodikovski..
Rezultati ankete u elektrotehničkoj školi u Sarajevu danas kažu da se preko 90% djece odlučilo za vjeronauku i da se za alternativni predmet odlučilo toliko djece da će se jedva skrpiti dovoljno djece da se održi po jedan zajednički čas, a ta škola ima po 6 ili 7 odjeljena, zavisi koja je godina..i dok će časova vjeronauke biti onoliko koliko ima odjeljenja alternativnog će biti onoliko koliko ima razreda..
Sva djeca iz mog komšiluka se uglavnom odlučuju za vjeronauku..zašto? - ne znam, možda što smo mi koji želimo vjeronauku majmuni, a vi koji niste ste neki nivo koji treba da odlučuje o svemu..
Na vašu žalost nismo u Siriji, a ni vi niste Aleviti, tako da će u ovoj zemlji teško da se desi da 10% stanovništva odlučuje šta ovih 90% žele..

Da sam ja slučajno napisao za vas da ste majmuni već bih bio u out-u, jer bi me bar deset vas alternativnih prijavilo za primitivizam i radikalizam, ali vi ste takav nivo da i kad kažete nekome da je majmun to tako lijepo zvuči kao da tepate nekom djetetu..

Odkud ti pravo i da nakon slobodnog izbora ti biraš za nekoga?
I onda opet ispadnu vjernici radikalni..

Suljagić je shvatio šta treba uraditi po pitanju vjeronauke i to zasad, iako navijački radi korektno..
Treba tako nastaviti..
U ovom trenutku treba da se pobrine da se njegove odluke ispoštuju, najviše po pitanju uvođenja reda prilikom zapošljavanja..ljudi i dalje ostaju bez posla, a primaju se novi..
udrch

#73 Re: Ministar Suljagić

Post by udrch »

Ministar je naredio da sve škole koje objavljuju konkurse, moraju zahtjev prvo poslati njemu na potpis, pa onda raspisati..isti taj konkurs se odmah objavljuje na stranicama ministarstva..nema više objavljivanja u Tuzlanskom listu konkurs za Sarajevo i sl. lopovluci..
Još samo da se ti konkursi kasnije ispitaju..
Ovo je već pozitivan pomak..
Nele9

#74 Re: Ministar Suljagić

Post by Nele9 »

Nesposoban lik koji se ne zna kontrolirati.
Cijenim da se još dosta hljeba treba najesti da bi postao zreo čovjek i da bi skonto na čemu se love poeni i kako svojoj stranci osigurati pobjedu na slijedećim izborima, barem na kantonalnom nivou.

S druge strane, damage control od strane SDP-a, nakon fijaska s vjeronaukom, je bio katastrofalan.
Samo ovako treba nastaviti ... ko želi izgubiti slijedeće izbore.
hadzinicasa

#75 Re: Ministar Suljagić

Post by hadzinicasa »

udrch wrote:
hadzinicasa wrote:
KatarinaKosaca wrote:

A ko tebi daje pravo da djeluješ radikalno, u kost, dodikovski..
Rezultati ankete u elektrotehničkoj školi u Sarajevu danas kažu da se preko 90% djece odlučilo za vjeronauku i da se za alternativni predmet odlučilo toliko djece da će se jedva skrpiti dovoljno djece da se održi po jedan zajednički čas, a ta škola ima po 6 ili 7 odjeljena, zavisi koja je godina..i dok će časova vjeronauke biti onoliko koliko ima odjeljenja alternativnog će biti onoliko koliko ima razreda..
Sva djeca iz mog komšiluka se uglavnom odlučuju za vjeronauku..zašto? - ne znam, možda što smo mi koji želimo vjeronauku majmuni, a vi koji niste ste neki nivo koji treba da odlučuje o svemu..
Na vašu žalost nismo u Siriji, a ni vi niste Aleviti, tako da će u ovoj zemlji teško da se desi da 10% stanovništva odlučuje šta ovih 90% žele..

Da sam ja slučajno napisao za vas da ste majmuni već bih bio u out-u, jer bi me bar deset vas alternativnih prijavilo za primitivizam i radikalizam, ali vi ste takav nivo da i kad kažete nekome da je majmun to tako lijepo zvuči kao da tepate nekom djetetu..

Odkud ti pravo i da nakon slobodnog izbora ti biraš za nekoga?
I onda opet ispadnu vjernici radikalni..

Suljagić je shvatio šta treba uraditi po pitanju vjeronauke i to zasad, iako navijački radi korektno..
Treba tako nastaviti..
U ovom trenutku treba da se pobrine da se njegove odluke ispoštuju, najviše po pitanju uvođenja reda prilikom zapošljavanja..ljudi i dalje ostaju bez posla, a primaju se novi..
mislim da si pobrkao nas i vas :) u tome i jeste najveci problem medju majmunima u koje sam svrstala SVE pa i sebe. veoma je logicno zasto djeca biraju vjeronauk (buduci da i dalje ulazi u prosjek ocjena, ali ja ne bih sada o tome)

vjeronauku po mom misljenju nije mjesto u skoli. ko voli eno mu mejtef, crkva, sinagoga sta god... to nema veze s onim u sta ja vjerujem ili ne vjerujem. i ni u kom slucaju niko ne bi trebao biti diskjriminiran na osnovu vlastitog izbora (a to se do sada desavalo).

elem, ovo nije diskusija o vjeronauku nego o ministru. ni o meni a ni o tebi. a ponajmanje o onome u sta vjerujemo. donekle se tice slobode izbora i prava na nediskriminiranost na osnovu istog, a to je cini mi se ono sto se pokusalo postici, poslije hajke vezane za NE ULAZAK zakljucne ocjene iz vjeronauka u prosjek.
Locked