Jah,jah...VjecitiStudent wrote:Jah ...nemoguce vruce wrote:Netacno. U 5 Korpusu je bilo masa mudzahida. Nije potrebno imati dugu bradu da bi se neko smatrao mudzahidom. Bitan je cilj njegove borbe.VjecitiStudent wrote: Kako da ne, 5. korpus, najbolja vojna formacija ABiH tog nivoa je bio prepun "mudzahida" - nije bilo nijednoga.
Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
-
nemoguce vruce
#201 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
-
Lug
#202 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
ako bi bosnje vracale skutorima... ne bi mogli stici do 2048.
-
VjecitiStudent
#203 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Stavljas pljacku kladionice i bombu u trznom centru od koje moze nastradati desetine nevinih ljudi u istu kategoriju?Alfons Kauders wrote:Jebiga, kad neko digne u zrak kladionicu ili trzni, to nije isto kao kad rokne spomenik, bogomolju ili nesto slicno.VjecitiStudent wrote:
Narucilac bombe nikada nije otkriven, pa ni motiv nije utvrđen.
Ali, izvođači su imali bošnjačka imena, što je ljubiteljima vraćanja "istom milom" sasvim dovoljno da znaju sve.
Tom logikom ispade da su svi nerazjasnjeni napadi na kladionice bili zapravo napadi nekih bosnjackih terorista na hrvatske firme...
A od vracanja istom mjerom svakako nema nista - toga nije bilo ni u ratu, pa nece ni sad, pusti se tinejdzera nafuranih na igrice.
- Banksy
#204 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Vrijeme je za katanac ...
- awaken
#205 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Neće, ne brini, kad bi i na sred' španskog napravili malo ostrvo i u njemu križ visine Gimnazije, Bošnjo bi opet slegao ramenima, a crveni bi likovali kao što to upravo rade i onda kako očekivati da bude bolje? Činjenice:muz66 wrote:Dabogda se zaratilo sad prije nego sutra. Pa da vidimo onda cija majka crnu vunu prede.
Pola Bosne - nije Bosna, već Srbija.
Pola Hercegovine - nije Hercegovina, već Hrvatska.
Od muslimanskog jada koji ostade napraviše Bošnjake iako to nikad nisu bili ali niko drugi to nije htio, imaju vođe koje niko ne bi poželio ali moraju da trpe jer nemaju "rezervnu državu". S druge strane Titoidni partijaši će svojim vođama unaprijed oprostiti sve, samo da ih neko slučajno ne poistovjećuje sa muslimanima. Tuga....znam, ali šta se može.
-
racionalista
#206 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
hipotetički da bošnjaci zatraže da im se da oružje, ko bi im ga dao?
- It_is_a_Leclerc
#207 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ti izgleda čitaš i primjećuješ samo stvari koje tebi odgovaraju. Gdje sam ja napisao da bi na ovaj sraman čin hrvatskog terorizma trebalo odgovoriti nasiljem ?!VjecitiStudent wrote:I tebi isto pitanje:It_is_a_Leclerc wrote:dinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg![]()
18 godina već sliježemo ramenima i govorimo - "Bit će bolje", "Pusti budale", "Možeš koliko hoćeš, al ne možeš dokle hoćeš", "Ničija nije do zore gorila" i to tako, ali' od toga nema i neće biti ništa.
Šta čekamo ?! Da nekog mladića ili djevojku u Vitezu, Stocu ili Mostaru ubiju jer je pokušala ući na "ulaz za Hrvate" ? Da neko odleti u zrak sa spomenikom ?! Ko danas čuva Stari most u Mostaru ? Jednom su ga srušili. Ne vidim zašto ne bi probali opet.
Ja sam već gore rekao šta bih ja uradio da sam na čelu, ne daj Bože, SDA koja ima podršku većine Bošnjaka u Mostaru. Do daljnjeg bih napustio sve institucije uprave, sve dok se ne pronađe krivac.
Ubistvo osmorice hrvatskih policijaca u Srednjoj Bosni je također bilo slijeganje ramenima?
Ili podmetanje bombe u FIS-u?
Ja smatram da bi konkretan odgovor bio politički - ujedinjenje svih probosanskih stranaka na lokalnim izborima u Mostaru, za početak.
To što ti spominješ su djela mudžahedina i vehabija - jednakih prijetnji po budućnost BiH kakav je i miner spomenika.
-
elcaliente
#208 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
ili cija majka prdi u kinu.muz66 wrote:Dabogda se zaratilo sad prije nego sutra. Pa da vidimo onda cija majka crnu vunu prede.
-
elcaliente
#209 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
kupili bi od Srba.racionalista wrote:hipotetički da bošnjaci zatraže da im se da oružje, ko bi im ga dao?
- Đinajlu
#210 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ovaj Mostar je bure baruta samo takvo. Prevelike su tenzije već godinama. Možda bi tako bilo i da su Srbi ostali u Sarajevu, ne znam, ali je ovo je više nego alarmantno.
-
gost iz ZG
#211 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
u ovoj temi nekoliko puta je spomenuta Hrvatska, hrvatsko more, Jamnica i slično
tema je : minirani spomenik u Mostaru
koliko znam, Mostar nije Hrvatska, a lokalne pizdarije i gluposti sigurno NE rade Hrvati iz Hrvatske koji vole gemišt sa Jamnicom , niti Hrvati sa hrvatskog mora
ko shvaća-shvaća, ko ne, jbga ...
tema je : minirani spomenik u Mostaru
koliko znam, Mostar nije Hrvatska, a lokalne pizdarije i gluposti sigurno NE rade Hrvati iz Hrvatske koji vole gemišt sa Jamnicom , niti Hrvati sa hrvatskog mora
ko shvaća-shvaća, ko ne, jbga ...

-
jumpstyle
#212 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Sto ce im oruzje, za tu hercegovacku bandu ionako su dovoljna dva jaca lovacka drustva.racionalista wrote:hipotetički da bošnjaci zatraže da im se da oružje, ko bi im ga dao?
- Đinajlu
#213 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ne zveckajte oružjem, i boga vam!
-
jumpstyle
#214 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ukratko, ako utvrdimo da je djelo pocinio neki Bosnjak smatrat cemo to islamskim terorizmom, ako utvrdimo da je to uradio Hrvat okarakterisat cemo to kao remecenje javnog reda i mira. Nisam ni sumnjao u ovu policiju, kako na portalu klix.ba, pisase hrvatsko-neretvanskog kantona...Govoreći o vrsti naprave koja je upotrijebljena u napadu, Miličević je kazao
da je mogao biti korišten i ''najobičniji eksploziv'', ali još uvijek ne može govoriti o konkretnoj vrsti naprave.
''To može uraditi svaki iole sposoban čovjek'', kazao je Miličević.
On je za AA potvrdio da će ovaj događaj biti kvalificiran kao izazivanje opće opasnosti, a ne terorizam.
''Ukoliko se dođe do dokaza da je u pitanje terorizam, prepustit ćemo slučaj kolegama iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)'', istakao je Miličević.