miljacka ovih dana

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Bosanac_21 wrote:Image

Kad bi Miljacka znala pricati,
od tuge bi nijema mogla postati :(
:roll: Za ne povjerovati. :roll: Ova fotka bi u normalnoj zemlji bila povod za uzbunu, istragu i sankcije protiv "tvorca" zagadjenja. Ali, .... pojest ce vuk magarca kao i proslogodisnje zagadjenje neretve jablanickim trafo-uljem.
Ministarstvo za zastitu okolisa je vjerovatno na kolektivnom godisnjem odmoru. Zasluzili su, ... vjerovatno su preumorni, ... :oops:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ja sam vise umorna od ove drzave... mozes se ritualno spaliti a da se nista ne promijeni... :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dawn_upon_dawn wrote:ja sam vise umorna od ove drzave... mozes se ritualno spaliti a da se nista ne promijeni... :roll:
ne brini, tvoji bi dobili tuzbu zbog nemarnog odnosa prema okolini ...
Sarayman

Post by Sarayman »

homo_sapiens wrote:
Sarayman wrote:Citam i suosjecam.. Fakat ljudi poput mIRC-i nemaju srece gdje stanuju. Kisa je jedini spas i pitanje vremena kad ce pasti.. Do tad istrpite, druge vam nema...
Ne slažem se . . . Ovo je samo trenutna (ovogodišnja) kriza.
Dio od Vrbanja mosta do mosta kod El.privrede, uz Miljacku je najljepši dio grada za stanovanje. Bilo ljeti - bilo zimi. Iz iskustva.
Najljepsi dijelovi grada za stanovanje su tako relativan pojam, uhh...
skojotovski

Post by skojotovski »

grade kanalizaciju, odvode, dovode...micke paterine...zato ludo danfa
In_side

Post by In_side »

Ja se nalazim u Anutna Branka Simica i spavaca mi gleda na Miljacku, tu sam neke 4 godine i nikad za nikad nisam osjetila smrad kao ove godine.Prvo vece sam ostavila otvoren prozor (imam mrezu za baje tako da sam sigurna) i u neko gluho doba osjetim ja nesto damfa , boze sacuvaj probudim ja muza i kazem bas si idiot umalo se nisam ugusila.Jadnik ni kriv ni duzan iz sna kaze izvini.Zaspem ja opet me probudi smrad , i opet ja njega drmnem i kazem : e sad si ga pretjerao , umrijeh ti ovde.Kazem on ma nisma bona sta ti je .Okrenem se na drugu stranu , ko lafo zaspem. Nakon 15 min , katastrofa , tegoba u zraku nemeres disat, meni pukne film i kazem ajd u 100 ljepih pm .
Aaaaaaaaaaa kako me napade , sta ti je bona pa nisam tvor :D :D :D :D :D
Mljacka smrdi .
Dignem se i zatvorim prozor , poljubim muza , okrenem se na drugu stranu , i kontam ma znala sam ja da je Miljacka nemere u njega tako smrditi :D :D :D :D
Phia

Post by Phia »

Najveći dio otpadnih voda Sarajeva slijeva se u Miljacku.Nema tu neke filozofije i misterije oko smrada i prljavštine.I kad se doda tome još vrućina dobije se ljigava i smrdljiva smjesa zvana Mrljacka. :roll:
Ono što u drugim gradovima teče podzemnom kanalizacijom nama teče po sredini grada. :roll:
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Cudi me kako nema nekih opakih bolescura pored velikog otvorenog odvoda fekalija koji se proteze kroz cijeli grad. Govna direktno sikljaju iz onih cijevi u Miljacku. Ne moze se prici. Jucer kroz Vilsonovo, pseca govna na sve strane i Miljacka, neizdrzivo. Kako je samo onima koji zive uz Miljacku.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

chuchumbamayumbe wrote:Da svi kakimo manje, mozda bi manje i smrdilo? :? :D
Kakacemo mi svi manje i manje kako cijene namirnica i ostale cijene skakucu prema gore....

Narode, sabur, bice bolje, manje kake, manje smrada....
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ooooooj Semiha, hajde da se ovo s Miljackom rijesi :roll:
Nema tu rjesenja dok kakve dobre kise ne udare pa da cijelo korito Miljacke
saperu.
liberal

Post by liberal »

Bosanac_21 wrote:Ooooooj Semiha, hajde da se ovo s Miljackom rijesi :roll:
Nema tu rjesenja dok kakve dobre kise ne udare pa da cijelo korito Miljacke
saperu.

ma ima lijeka
ima brana na benbasi ....jedan od razloga zasto je napravljena je da sprijeci poplave ali takodjer da tokom ljeta "spere" korito kad nema kise (pustanje vode tokom noci jednom ili dvaput sedmicno u zavisnosti od protoka).....ali jebiga ko ce ulagat u to ..nek se prave trgovacki centri
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nezeljeni nadimak wrote:Cudi me kako nema nekih opakih bolescura pored velikog otvorenog odvoda fekalija koji se proteze kroz cijeli grad. Govna direktno sikljaju iz onih cijevi u Miljacku. Ne moze se prici. Jucer kroz Vilsonovo, pseca govna na sve strane i Miljacka, neizdrzivo. Kako je samo onima koji zive uz Miljacku.
psece govno ne smrdi ko one hemikalije u rijeci...
sta se svi fatate specih govana, ne smrde vam auto ulje i auspuh...
jebo mater da sam znala da je psece i macije govno tako smrdljivo, bog zna sta bih uradila...
:x

sinoc sve bilo ok do 10 navece, kad onda puhnu smrad...otpale mi trepavice na desnom gornjem kapku...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Jutros, 8:30....pogled sa pjesackog mosta kod Bristola...

Image

Image
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Nema Mrljacke ni 5 cm :P
karanana

Post by karanana »

ovo nije nista od pjene. kod mene (2-3 km nizvodno) opet jutros velike kolicine pjene. ja se stvarno ne sjecam da je prije ovako ikad bilo. mozda zbog susa pa se istice voda koja se odlijeva iz kada (a mozda je i neki industrijski zagadjivac). A fakat kolicina pjene se poveca ponedjeljkom (pocetak radne sedmice pa se ljudi okupaju) i petkom (dzuma).
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

karanana wrote:ovo nije nista od pjene. kod mene (2-3 km nizvodno) opet jutros velike kolicine pjene. ja se stvarno ne sjecam da je prije ovako ikad bilo. mozda zbog susa pa se istice voda koja se odlijeva iz kada (a mozda je i neki industrijski zagadjivac). A fakat kolicina pjene se poveca ponedjeljkom (pocetak radne sedmice pa se ljudi okupaju) i petkom (dzuma).
Jaka pravo.... :lol:
bpsang

Post by bpsang »

treba je zatvoriti i napraviti biciklisticku stazu duz cijelog tokaod čarsije do rajlovca
RIZVA

Post by RIZVA »

prolazim kod vrbanje mosta kad nakav oblik zivota izviri iz ono malo plitke miljacke i nestade u mulju, zastanem reko sebi sta bi ovo nakav mimik se pojavio, podsjeti me odmah na dosije x
Tesssa

Post by Tesssa »

ima pataka :D
RIZVA

Post by RIZVA »

ne bi reko, vise mi je licilo na mladunce od predatora
Tesssa

Post by Tesssa »

kojeg tacno?

Ma ne bi me uopste cudilo da je iz onog smrada i prljavstine nastalo neko bice.
nezeljeni nadimak

mIRCerka wrote:
nezeljeni nadimak wrote:Cudi me kako nema nekih opakih bolescura pored velikog otvorenog odvoda fekalija koji se proteze kroz cijeli grad. Govna direktno sikljaju iz onih cijevi u Miljacku. Ne moze se prici. Jucer kroz Vilsonovo, pseca govna na sve strane i Miljacka, neizdrzivo. Kako je samo onima koji zive uz Miljacku.
psece govno ne smrdi ko one hemikalije u rijeci...
sta se svi fatate specih govana, ne smrde vam auto ulje i auspuh...
jebo mater da sam znala da je psece i macije govno tako smrdljivo, bog zna sta bih uradila...
:x

sinoc sve bilo ok do 10 navece, kad onda puhnu smrad...otpale mi trepavice na desnom gornjem kapku...
Vidis, tema nisu govna, ali vec kad pjenis... psecih govana ima kao nagaznih mina na sve strane i od njih se ne moze zivjeti i kretati normalno, a parkovi i ono malo zelenila po gradu predstavljaju javne hale za pse i druge ljubimce.

Ako nisi znala, parkovi i javne povrsine nisu namijenjene za obavljanje nuzde, kako ljudi, tako pasa i sl. a upravo za to sluze, jer primitivni vlasnici pasa izvode svoje pse po parkovima i slicnim mjestima kako bi obavili nuzdu, pa umjesto da govno pokupe i odloze ga gdje mu je mjesto, ostavljaju djeci i sretnim prolaznicima da ugaze ili jos sta gore. Recimo u centru grada postoji vise velikih seralista, tako da covjek po danu mora otvoriti stotinu ociju, a navecer mu ne gine da ugazi u govno ako se krece tim putevima (npr. Obala itd).

Drzanje zivotinja sa sobom nosi i obavezu i odgovornost, kako prema zivotinjama tako i prema zajednici, ali to primitivci ne mogu da ukopcaju. Cak i na selima postoje neka pravila i obicaji, a ticu se cistoce. Od ko zna koliko ljudi koji drze pse u Sarajevu, samo mali dio je odgovoran i savjestan.

Pseca i macija govna i nisam bas toliko mirisao i istrazivao, tako da ti i nisam ekspert za to. Sva moja iskustva sa macijim i psecim govnima govore da smrde gotovo kao ljudska, a mozda i gore. Ako imas drugacija saznanja i vise iskustva o intenzitetu i boji smrada psecih i macijih govana, molim te demantuj me.

Kako kazes, auto, auspuh, ulje, Miljacka, sve sto nabrajas, nista od toga nije opravdanje za to sto vlasnici pasa nisu svarili osnove ponasanja u naseljenim sredinama i sto ne mogu da se odmaknu od svog papanluka i primitivizma. Nadam se da ti nisi jedna od takvih i da dijelis moje misljenje da govno treba pokupiti i adekvatno ga odloziti, jer javne povrsine ne mogu sluziti kao seraonice i mjesta za svakodnevno vrsenje nuzde (i to masovno).
Tesssa

Post by Tesssa »

E ja prolazim Vilsom svaki dan, u govno jos ne ugazih :roll:

A ovo sto smrdi iz Miljacke su ljudska, a ne pseca govna, to treba imati na umu!
nezeljeni nadimak

dinchy84 wrote:E ja prolazim Vilsom svaki dan, u govno jos ne ugazih :roll:

A ovo sto smrdi iz Miljacke su ljudska, a ne pseca govna, to treba imati na umu!

To sto nisi ugazila ti, ne znaci da neko drugi nije i nije samo Vilsonovo u pitanju.

To sto iz Miljacke smrde ljudska, a ne pseca govna, nije nikakvo opravdanje za primitivizam vlasnika pasa niti za bilo sta drugo. Jedan problem se ne moze opravdavati drugim, ma koliko koji bio velik.

Sve ovo nema veze sa psima, vec sa njihovim neodgovornim i primitivnim vlasnicima.
Skyfox

Post by Skyfox »

RIZVA wrote:ne bi reko, vise mi je licilo na mladunce od predatora
Da nije neko pustio mladunce aligatora u kanalizaciju, sad su in ti ljubimci... :-) :-D
Post Reply