Bilo bi ok i da Komšini ljudi kontrolišu budžet za lobiranje, pa jel
Milion ljudi za građansku BiH
-
Heller
#26 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Gdje uz to mogu ličnu uploadovati, i dat adresu, te ime prvog ljubimca?
-
amko761
#27 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Ali dobićemo građansku državu. Zašto ne onda?
-
AtillaS
- GandalfSivi
#29 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Moze li me neko podajetiti, kada stranke prikupljaju potpise za izbore, zar ne moras i tu ostaviti ime i jmbg? Ovo je samo online verzija…
- dr_Evil
#30 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Inicijativom ga Komsicu!
Lakrdija, predsjednik drzave koji je dio vladajuce koalicije skuplja potpise ko da je NVO. Narod je obicno stado ovaca, ovcarski fasizam
Da pojasnimo, dakle narod(onaj sta su vam ga puna usta) potpisuje peticije i daje ih pa predsjedniku i vladajucoj koaliciji, ali gdje prestaje logika tu pocinje Bosna, pa nas nas predsjednik udara peticijama.
Lakrdija, predsjednik drzave koji je dio vladajuce koalicije skuplja potpise ko da je NVO. Narod je obicno stado ovaca, ovcarski fasizam
Da pojasnimo, dakle narod(onaj sta su vam ga puna usta) potpisuje peticije i daje ih pa predsjedniku i vladajucoj koaliciji, ali gdje prestaje logika tu pocinje Bosna, pa nas nas predsjednik udara peticijama.
-
splinter
#31 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Nisam siguran za JMBG, jer čak ni npr. opštine ili neke druge institucije prilikom prijava na neke javne pozive više ne traže JMBG , moguće da ga traže naknadno u toku postupka ukoliko se udovolji zahtjevu i sl.GandalfSivi wrote: ↑05/09/2022 13:56Moze li me neko podajetiti, kada stranke prikupljaju potpise za izbore, zar ne moras i tu ostaviti ime i jmbg? Ovo je samo online verzija…
Prikupljanje potpisa je zvaničan put političkih subjekata prema CIK-u i i ma svoje pravno uporište, mada ne znam u zadnjih par godina uzima li više iko JMBG, ali ovo je klasična anketa i ovdje bi se možda mogao eventualno da se traži br LK ili tako nešto. Ali kao i sve u državi s brda s dola.
-
Škobo Habu
#32 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Tako nekako. Za Komšića se i onako glasa po inerciji. Mislim, realno, pa ni Reuf Bajrović mu neće ostaviti svoje lične podatke, da je riječ sto puta o "građanskoj državi".
Srećom, oni na koje računa Komšić su, većinom, informatički nepismeni.
-
AtillaS
#33 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Ispitivanje javnog mnijenja je dostignuće demokratije.dr_Evil wrote: ↑05/09/2022 13:59 Inicijativom ga Komsicu!
Lakrdija, predsjednik drzave koji je dio vladajuce koalicije skuplja potpise ko da je NVO. Narod je obicno stado ovaca, ovcarski fasizam![]()
Postoji i diktatura, gdje se odluke donose bez da te iko išta pita.
Ako ti je to draža varijanta imaš i tu izbor destinacija: Rusija, KSA, Sj. Koreja...
- dr_Evil
#34 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Oplakah, da da, opste je poznato da se ovako ispituje javno mnijenje. De bolan, evo svaki dan u savremenoj demokratiji oko mene neke inicijative od kralja i premijera da me upitaju sta mislim o necemu.
Dakle da ponovimo, stranke iznose svoje programe sta ce raditi, mi glasamo za njih ako nam se svidi, sljedece izbore ih kaznimo ako ne ispune, a glasamo ako ispune i svidi nam se novi program. To je drug demokratija, nije demokratija otvoreno pismo, inicijativa, lupanje po obrazu kod Senada, a ispunjeno 0.1% obecanog.
Dakle Komsic je clan vladajuce koalicije na razini drzave, federacije, i jos par nizih razina vlasti, te je clan predsjednistva.
Ispitaj mnijenje Predsjednice!
-
zposao
#35 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Ovo tebi ispitivanje javnog mnijenja?AtillaS wrote: ↑05/09/2022 14:08Ispitivanje javnog mnijenja je dostignuće demokratije.dr_Evil wrote: ↑05/09/2022 13:59 Inicijativom ga Komsicu!
Lakrdija, predsjednik drzave koji je dio vladajuce koalicije skuplja potpise ko da je NVO. Narod je obicno stado ovaca, ovcarski fasizam![]()
Postoji i diktatura, gdje se odluke donose bez da te iko išta pita.
Ako ti je to draža varijanta imaš i tu izbor destinacija: Rusija, KSA, Sj. Koreja...
Mogo si mu uslikat i kreditnu karticu sa obe strane da vidi tvoje mnijenje.
- dr_Evil
#36 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Normalna drzava ima agenciju sa statistiku za takve stvari, mada ni ta agencija ne bi postavila ovakvo pitanje par dana pred izbore. Suplja za siroke narodne mase.
Bolje da procitam sta su sestre Ramovic danas doruckovale.
Bolje da procitam sta su sestre Ramovic danas doruckovale.
- dječak sa šibicama
#37 Re: Milion ljudi za građansku BiH
1000 evrica na ruke, i razmislicu
-
AtillaS
#38 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Naravno da jeste. Po svijetu je normalno to raditi kad se mijenjaju pojedini zakoni ili ustav, ili prostorno uređenje u nekoj zajednici i sl. Nekad je to u smislu anketiranja, a ako se radi o već spremnim prijedlozima ide referendum. Ako si izabrani predsjednik, premijer, ministar, to ne znači da si dobio mandat da mijenjaš sve što ti se prohtije. Iako su te građani birali za neke stvari ih opet moraš pitati za mišljenje.
- tranquil
#39 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Klasični demagoški potez istog onog ublehaša koji je prije pola godine pisao EU zahtjeve da nas prime u članstvo, iako smo već prije koju godinu poslali formalnu aplikaciju za članstvo. Kao i tada, i ovo je cirkus samo za biračko tijelo, bez efekta na realnost.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#40 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Clan vladajuce koalicije organizuje peticiju gradjana da upute neki zahtjev vladajucoj koaliciji?
Kontate li vi ovo: ja organizujem peticiju prema sebi?
Kontate li vi ovo: ja organizujem peticiju prema sebi?
-
L u c i f e r
#41 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Lutvo Ferzić, 0101991420666

- sinuhe
#42 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Ukrao gradjansku drzavu pa hoce da ukrade ljudima i identitet.
Ne treba mu 100 miliona za lobiranje. Dovoljno je jaci kurs engleskog i zapadne filozofije.
Ne treba mu 100 miliona za lobiranje. Dovoljno je jaci kurs engleskog i zapadne filozofije.
- SmokingMan
#44 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Praznik nefunkcionalne demkracije u demokršćanskoj Europi. 
- dr_Evil
#45 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Nemoj tako, imamo ANP
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Škobo Habu
#47 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Jes i l' ti dio savjetničkog (de)kora Komšiću?
Ako nisi, konkuriši odmah.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#48 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Hoce milion ljudi, a ne mogu 5 stranica foruma nakucat 
- ¤ jelena ¤
#49 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Eo moj doprinos do 5. stranice na forumu.
Toliko more dobit.
Ja više povjerenja u šteku: "za građansku državu" - nemam.
Žao mi je. Sve potrošeno.
Toliko more dobit.
Ja više povjerenja u šteku: "za građansku državu" - nemam.
Žao mi je. Sve potrošeno.
-
Osmi Socrates
#50 Re: Milion ljudi za građansku BiH
BiH političar koji već nije registriran na klixu je glup k'o noć.