Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pitt wrote:Ako imaju da plate bujrum. televizija ne treba da naplacuje pretplatu od naroda vec da zaradjuje prodajuci termine i preko reklama. pa ko voli nek izvoli
pa zar ovo nije slucaj svuda u svijetu? da se svaka minuta TV programa naplati?!? ko ce ti dati 5 sati dnevno dzaba, gdje to ima?
U Francuskoj, Belgiji, Njemackoj, Italiji, Spaniji itd.. se svake nedelje prenosi misa iz crkve... Direktno se prenose "papine direktive".. sve onako "LIVE".
Za bozic, uskrs itd... imaju posebne emisije, serije itd... Naravno tu ne izostaju i cestitke drzavnih vrhovnika, kraljeva ili cega vec , opet sve onako "LIVE"...
Zaboravi da dodam i to da je to na drzavnim TV kanalima... naravno.
U 11h imas MESSE(misa) koja traje 1h i tako svake semdice
II tako dalje i tako dalje... Mislim mozes ti lagati nekom ko nikada nije iisao dalje od Neuma i koji nema pojma kako se odvijaju stvari sirom planete to jeste vjeruje tzv. stampi u RBIH ali ne meni. Obisao sam Europu uzduz i poprijeko, Bio s one strane Atlantika u Africi... a kuci mogu gledati preko 200 kanala i dobro sam upoznat sa svjetskim prilikama.
placaju, no da li ovakve zahtjeve podrzavaju to je vec pitanje.
znam da su podrucja sa bosnjackom vecinom uglavnom placali tu
pretplatu dok drugi slabije ili uglavnom nikako, kako je sad
trenutno stanje zaista ne znam.
stvatrno ima li iko da objasni zasto bi nekom smetao
ramazanski program pogotov ako taj program odnosno TV uglavnom Bosnjaci i placaju, a ne smetaju mu raznorazne sapunice koje traju
godinamaaaaaaa pa jos malo pa ce ljudi pricati jezicima tih cmizdravih sapunica
rei wrote:stvatrno ima li iko da objasni zasto bi nekom smetao
ramazanski program pogotov ako taj program odnosno TV uglavnom Bosnjaci i placaju, a ne smetaju mu raznorazne sapunice koje traju
godinamaaaaaaa pa jos malo pa ce ljudi pricati jezicima tih cmizdravih sapunica
bar ne bi dijelili skole. Sva bi djeca ucila spanski
Posljednjih godina na drzavnoj TV nekako je bogatiji program bio za katolicke praznike. A sve siromasniji za islamske.
Sto je kulminiralo prosle godine kad za Ramazan uopste nije bilo nikakvog vjerskog programa. A skoro nista ni za nekoliko posljednjih Bajrama. Al onda se neko kako vidim potrudio da desavanja oko pape budu slabije pracena. Revansizam.
Ocito je da nekome smeta ezan i vjerski program. Prije svega vjerski program sa islamskim predznakom. Pa je taj neko (ne znam ko) odlucio da za posljednjih nekoliko Bajrama (i za prosli Ramazan) ne bude skoro nikakvog programa.
List wrote:Posljednjih godina na drzavnoj TV nekako je bogatiji program bio za katolicke praznike. A sve siromasniji za islamske.
Sto je kulminiralo prosle godine kad za Ramazan uopste nije bilo nikakvog vjerskog programa. A skoro nista ni za nekoliko posljednjih Bajrama. Al onda se neko kako vidim potrudio da desavanja oko pape budu slabije pracena. Revansizam.
Ocito je da nekome smeta ezan i vjerski program. Prije svega vjerski program sa islamskim predznakom. Pa je taj neko (ne znam ko) odlucio da za posljednjih nekoliko Bajrama (i za prosli Ramazan) ne bude skoro nikakvog programa.
smeta mi svaki vjerski program, jer je religija privatna, a ne javna stvar.
Doduse ja bi ionako zabranio religije
Ma nemoj se zato sikirati.Nista to nije strasno...na Allahovom putu oni koji vjeruju i NJEMU se mole,imaju mnogo precih stvari u zivotu za koje treba da se bore.Sjeti se gladnih u Africi....
Ja__ wrote:Ma nemoj se zato sikirati.Nista to nije strasno...na Allahovom putu oni koji vjeruju i NJEMU se mole,imaju mnogo precih stvari u zivotu za koje treba da se bore.Sjeti se gladnih u Africi....
E ako njima treba pomoci tu vas i ja ko ateista podrzavam.
Ja sam vjernik,ali vjernik na svoj nacin i imam svoj licni nacin razmisljanja.Nisam podvodljiva ljudima i ne dam se lako.Svaki ateista ima pravo da bude to,a onaj ko ga pokusa razuvjeravati u njegovo misljenje...taj lose postupa,bolje bi mu bilo da gleda svoja posla ,jer za vjernika zna se ko jedino ima pravo da sudi,a to nisu ljudi
Jedini iz cijele Amerike, koji je dobio cast da bude u izbornoj komisiji za Reisa Cerica, je Taib Pasanbegovic. O Tajibu je iznesen dokaz u "Zelenoj knjizi" , da je bio saradnik UDBE. To sto od ovolikih muslimana Bosnjaka na Americkom kontinentu, Ceric ima povjerenja bas u Pasanbegovoica, mnogo govori o Cericu i o Islamskoj Zajednci.
Ja jesam vjernik, ali Cerica ne priznajem za svog reisa niti IVZ sa UDBA-sima na celu, kao moju zajednicu.
E. Jaganjac wrote:Jedini iz cijele Amerike, koji je dobio cast da bude u izbornoj komisiji za Reisa Cerica, je Taib Pasanbegovic. O Tajibu je iznesen dokaz u "Zelenoj knjizi" , da je bio saradnik UDBE. To sto od ovolikih muslimana Bosnjaka na Americkom kontinentu, Ceric ima povjerenja bas u Pasanbegovoica, mnogo govori o Cericu i o Islamskoj Zajednci.
Ja jesam vjernik, ali Cerica ne priznajem za svog reisa niti IVZ sa UDBA-sima na celu, kao moju zajednicu.
UDBA je jedno, i da nam hoce bog vratit UDBA-u, a IVZ je nesto sasvim drugo i na kraju krajeva sta je bilo lose u UDBA-i. Preporucujem ti da procitas knjigu "Ratnici mira" i vidis ko je, sta je, i s kakvom je bagrom posla imala ta tebi mrska UDBA i kome je sve dosla glave.
...Narod i glad...Neki ljudi ovdje konstanto povlace argument da "dok nardo gladuje" ovo, dok narod gladuje ono, dok narod gladuje ovako... dok narod gladuje onako... Koliko ja znam niko se od tih gladnih nije bunio protiv ramazanskog programa...A ovi sto se preko interneta oglasavaju sigurno nisu gladni jer da jesu ne bi mogli trosit silne novce na internet i pricat o tome kako narod gladuje a oni sitih stomaka...da im je stvarno stalo do gladnog naroda te novce koje daju za internet dali bi tom gladnom narodu a ne iskoristavali taj narod za svoju propagandu...
UDBA je jedno, i da nam hoce bog vratit UDBA-u, a IVZ je nesto sasvim drugo i na kraju krajeva sta je bilo lose u UDBA-i. Preporucujem ti da procitas knjigu "Ratnici mira" i vidis ko je, sta je, i s kakvom je bagrom posla imala ta tebi mrska UDBA i kome je sve dosla glave.
Udba je ubijala i ugnjetavala nevine ljude i sve neistomisljenike partije...Ko god misli da je UDBA bila dobra neka zna da podrzva zlocince i da u demokratsku evropu nije prispio...Na primjer, umro_je_mostar na osnovu gornjeg misljenja bi analogijom UDBINIH postupaka sve svoje neistomisljenike na ovom forumu dao pohabsiti osuditi sa ili bez dokaza i najradije bi izabrao da ih se sve strijelja ili osudi na dozivotne robije...Takvo razmisljanje nit je evropsko, nit je ljudsko vec zivotinjsko...Druga stvar je u recenici "da nam hoce bog vratiti"...Koliko je meni poznato umro je mostar je ateista te s ovom recenicom dolazi u kontradiktornost sam sa sobom...
E. Jaganjac wrote:Jedini iz cijele Amerike, koji je dobio cast da bude u izbornoj komisiji za Reisa Cerica, je Taib Pasanbegovic. O Tajibu je iznesen dokaz u "Zelenoj knjizi" , da je bio saradnik UDBE. To sto od ovolikih muslimana Bosnjaka na Americkom kontinentu, Ceric ima povjerenja bas u Pasanbegovoica, mnogo govori o Cericu i o Islamskoj Zajednci.
Tacno je da je UDBA tokom vlasti Josipa Broza dosla glave i mnogim cetnicima. Ali ta UDBA nema nikakve stvarne veze sa Milosevicevom UDBOM, sastavljenom od samih cetnika. Tu i takvu UDBU sluzili su Pasanbegovic@Co iz iVZ. Osim toga zar uloga religije nije duhovna, da vjernike okuplja i upucuje na vrijednosti duhovnog zivota, povezuje se Bogom, promovira moralne vrijednosti. Kakave veze ima cinkarenje vjernika Milosevicevoj tajnoj policiji sa misijom IVZ-a i zasto i dans Ceric sa svojim UDBAS-ima drzi IVZ, ako nije ono sto jeste-Samo sloga Srbina spasava.
faraon_ wrote:...Narod i glad...Neki ljudi ovdje konstanto povlace argument da "dok nardo gladuje" ovo, dok narod gladuje ono, dok narod gladuje ovako... dok narod gladuje onako... Koliko ja znam niko se od tih gladnih nije bunio protiv ramazanskog programa...A ovi sto se preko interneta oglasavaju sigurno nisu gladni jer da jesu ne bi mogli trosit silne novce na internet i pricat o tome kako narod gladuje a oni sitih stomaka...da im je stvarno stalo do gladnog naroda te novce koje daju za internet dali bi tom gladnom narodu a ne iskoristavali taj narod za svoju propagandu...
Udba je ubijala i ugnjetavala nevine ljude i sve neistomisljenike partije...Ko god misli da je UDBA bila dobra neka zna da podrzva zlocince i da u demokratsku evropu nije prispio...Na primjer, umro_je_mostar na osnovu gornjeg misljenja bi analogijom UDBINIH postupaka sve svoje neistomisljenike na ovom forumu dao pohabsiti osuditi sa ili bez dokaza i najradije bi izabrao da ih se sve strijelja ili osudi na dozivotne robije...Takvo razmisljanje nit je evropsko, nit je ljudsko vec zivotinjsko...Druga stvar je u recenici "da nam hoce bog vratiti"...Koliko je meni poznato umro je mostar je ateista te s ovom recenicom dolazi u kontradiktornost sam sa sobom...
Prvo to danambog je uzrecica i nema veze sa vjerom
Drugo da je UDBA toliko ubijala bilo bi stratista sirom Jugoslavije koliko hoces. Nesto nisam cuo za njih.Mislis mozda sto je hapsila Tudjmana, Aliju i ostale idiote. Meni je zao sto ih nije rokala. Istorija je pokazala da su trebali da im podare metak u vugla.
Trece - EVROPA. Je li ti govoris o onoj Evropi sa aktivnim ucescem u Iraku, je li govoris o Evropi koja podrzava ruski genocid nad Chechenima, je li ti govoris o Evropi koja kao vodecu silu ima V. Britaniju gdje se ljudi od strane policije ubijaju sa pet metaka u glavu ni krivi ni duzni. Je li govoris o Evropi koja kao vodecu silu ima Francusku koja je za vrijem dok je u Jugoslaviji bila UDBA pravila genocid po Alziru, a i danas podrzava i stimulise bratoubilacki rat, je li govoris o Evropi u kojoj je jedna od vodecih sila Spanija koja je dala utociste svim fasistima kojima je mogla, pa i Anti Pavelicu i koja je imala vlast fasista do sedamdesetih godina. Sve se to dogadjalo za vrijeme dok smo mi imali UDBA-u. Ako govoris o toj Evropi, neka hvala, i neka nama UDBA-e. Ona je bila i ostala humanitarna organizacija naspram vodecih demokratskih zemalja u Evropi u to vrijeme, a da negovorim o SAD-u i proganjanju i masovnoj likvidaciji komunista. SAD je simbol demokratskog svijeta bio i u to vrijeme. Nazalost i njegova je stvarna slika i prilika.
Tacno je da je UDBA tokom vlasti Josipa Broza dosla glave i mnogim cetnicima. Ali ta UDBA nema nikakve stvarne veze sa Milosevicevom UDBOM, sastavljenom od samih cetnika. Tu i takvu UDBU sluzili su Pasanbegovic@Co iz iVZ. Osim toga zar uloga religije nije duhovna, da vjernike okuplja i upucuje na vrijednosti duhovnog zivota, povezuje se Bogom, promovira moralne vrijednosti. Kakave veze ima cinkarenje vjernika Milosevicevoj tajnoj policiji sa misijom IVZ-a i zasto i dans Ceric sa svojim UDBAS-ima drzi IVZ, ako nije ono sto jeste-Samo sloga Srbina spasava.
Miloseviceva UDBA se pojavljuje krajem osmadesetih, a tad je ves sve otislo kvragu i nije mi jasnom kako iz 45 godina istorije Jugoslavije svi izvuchete onu godinu kad se ona raspadala.
Drugo da je UDBA toliko ubijala bilo bi stratista sirom Jugoslavije koliko hoces. Nesto nisam cuo za njih.Mislis mozda sto je hapsila Tudjmana, Aliju i ostale idiote. Meni je zao sto ih nije rokala. Istorija je pokazala da su trebali da im podare metak u vugla.
Trece - EVROPA. Je li ti govoris o onoj Evropi sa aktivnim ucescem u Iraku, je li govoris o Evropi koja podrzava ruski genocid nad Chechenima, je li ti govoris o Evropi koja kao vodecu silu ima V. Britaniju gdje se ljudi od strane policije ubijaju sa pet metaka u glavu ni krivi ni duzni. Je li govoris o Evropi koja kao vodecu silu ima Francusku koja je za vrijem dok je u Jugoslaviji bila UDBA pravila genocid po Alziru, a i danas podrzava i stimulise bratoubilacki rat, je li govoris o Evropi u kojoj je jedna od vodecih sila Spanija koja je dala utociste svim fasistima kojima je mogla, pa i Anti Pavelicu i koja je imala vlast fasista do sedamdesetih godina. Sve se to dogadjalo za vrijeme dok smo mi imali UDBA-u. Ako govoris o toj Evropi, neka hvala, i neka nama UDBA-e. Ona je bila i ostala humanitarna organizacija naspram vodecih demokratskih zemalja u Evropi u to vrijeme, a da negovorim o SAD-u i proganjanju i masovnoj likvidaciji komunista. SAD je simbol demokratskog svijeta bio i u to vrijeme. Nazalost i njegova je stvarna slika i prilika.
Pa kako ti kao zakleti ateista sebi dopustas koristenje uzrecice koja u sebi sadrzi potvrdu postojanja boga?
Ne, ja ne govorim o toj evropi...
Vec o Evropi 21. stoljeca u kojoj svako moze da ima svoje misljenje a da ne bude progonjen od strane vlastodrzaca...Druga stvar...Ako su UDBA i komunizam bili tako dobri sto li propadose? Jel zato sto nisu vise ubijali i zatvarali svojih neistomisljneika?
Pa kako ti kao zakleti ateista sebi dopustas koristenje uzrecice koja u sebi sadrzi potvrdu postojanja boga?
Ne, ja ne govorim o toj evropi...
Vec o Evropi 21. stoljeca u kojoj svako moze da ima svoje misljenje a da ne bude progonjen od strane vlastodrzaca...Druga stvar...Ako su UDBA i komunizam bili tako dobri sto li propadose? Jel zato sto nisu vise ubijali i zatvarali svojih neistomisljneika?
Ama ko je ubijao? UDBA nije ubila nikog bez razloga, a komunizam SSSR-a i Jugoslavije se ne moze porediti. Da je UDBA tako ubijala pola faca koje smo devedestih gledali na TV-u bi vec najmanje trideset godina imalo spomenike iznad glave.