1992 HASK Gradanski
1993 Croatia Zagreb
2000 Dinamo Zagreb
2011 Gradanski Dinamo Zagreb
Tu je i NK Mladost Listica, aka Siroki Brijeg

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bog i Hrvati, ku'iš ?PapeSusic wrote:Nikako mi nije razumljivo ni ono HNK, hajde sto u BiH imamo klubova koji jednostavno ne zele predstavljati bosnjake i srbe nego samo hrvate ali sto klubovi u Hrvatskoj imaju predznak HNK? Pa valjda se zna da je na primjer Hajduk Split hrvatski klub. Mozetel zamisliti da svaki drugi klub u Njemackoj nosi predznak Deutcher Fussball Club?
Velez je vratio stari grb 2005. godine.Tvrtko II Kotromanić wrote:volim grbove![]()
inace, nisu mnogi mjenjali grbove, vec apsolutno svi
mislim da je Partizan izbacio ono JSD iz grba, za CZ ne znamPapeSusic wrote:Velez je vratio stari grb 2005. godine.Tvrtko II Kotromanić wrote:volim grbove![]()
inace, nisu mnogi mjenjali grbove, vec apsolutno svi
Mislim da ni Partizan ni CZ nista nisu mijenjali. Jao ironije mahati petokrakom i pjevati Mladicu pjesme
Osnovani su poslije drugog svjetskog rata, prije rata je OFK Beograd dominirao u gradu.karanana wrote:mene cudi kako/zasto zvezda ni partizan nisu promijenili ime.
kad su oni osnovani? jesu li imali neko ime prije zvezda i partizan?
Koje orginalno? Hajduk Split je imao sahovnicu prije drugog svjetskog rata, neznam jesul imali predznak HNK. Jel Velez imao petrokraku prije drugog svjetskog rata? Imal ko sliku Zeljinog grba prije SFRJ?Eborg wrote: Glede promjene imena i grbova, ja sam uvijek za vraćanje na originalno. Šahovnice, ljiljani, trobojke, FK/NK/HNK/HŠK su produkt bijega od prošlosti početkom '90-ih i nasilno mijenanje historije.
To se ne broji. Isti je grb, isti simboli itd samo malo novi dizajn to i normalni klubovi poput reala, uniteda itd rade svakih 10-20 godina.amoninan wrote:Mjenjala je Zvezda
pa je prije koju godinu vraćen prethodni s minimalnim redizajnom (zlatna linija):