Mi djeca s kolodvora Zoo
Moderator: Chloe
- HAVANA
#101 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Jel ono detlef bi
Ima tome 25-26 godina

- Eleonora
#102 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Detlef R.HAVANA wrote:Jel ono detlef bi![]()
Ima tome 25-26 godina
![]()
Al dobro je, sjecas se.
-
Suzie Q
#104 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Detlef živi i radi u Berlinu, čist je a izjavio je da je to bila narkomanska veza te da je uopće nije volio. ona sad ima oko 50 godina i još se godinama bezuspješno skida s droge, imala nekih abortusa, rodila sina kojeg su joj oduzeli, stalno seli jer je ljudi prepoznaju, živi u strahu jer ljudi misle da ima love radi knjige i popularnosti.
Bahnhof Zoo danas nije više takva rupa ali narkomani i dalje dolaze, možda ne toliko kao u knjizi tj tadašnjem vremenu, s tim što se moderniziralo pa imaju automate za jeftine šprice, kiselinu i vodu i poseban kao medicinski kombi u kojem se mogu ušpricati uz liječnički nadzor. uglavnom vodi se računa da se ne šire bolesti, da nema puno smrtnih slučajeva i sl.
knjiga je ok ali ja mislim da je za ovo što se danas događa ona postala blago štivo
Bahnhof Zoo danas nije više takva rupa ali narkomani i dalje dolaze, možda ne toliko kao u knjizi tj tadašnjem vremenu, s tim što se moderniziralo pa imaju automate za jeftine šprice, kiselinu i vodu i poseban kao medicinski kombi u kojem se mogu ušpricati uz liječnički nadzor. uglavnom vodi se računa da se ne šire bolesti, da nema puno smrtnih slučajeva i sl.
knjiga je ok ali ja mislim da je za ovo što se danas događa ona postala blago štivo
- Eleonora
#105 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Zanima me odakle ti sve ove informacije?! Ako nije tajna?!Suzie Q wrote:Detlef živi i radi u Berlinu, čist je a izjavio je da je to bila narkomanska veza te da je uopće nije volio. ona sad ima oko 50 godina i još se godinama bezuspješno skida s droge, imala nekih abortusa, rodila sina kojeg su joj oduzeli, stalno seli jer je ljudi prepoznaju, živi u strahu jer ljudi misle da ima love radi knjige i popularnosti.
Po cemu je ovo blago štivo?!
-
hali gali halid
#106 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Eleonora wrote:Ja mislim da je ovo najcitanija knjiga.![]()
I oni koji lektiru nisu citali, ovu knjigu su procitali.
-
Suzie Q
#107 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
iz medija, časopisa a ima na netu, gledala sam i reportaže na njemačkim televizijama, oni su i danas interesantna tema tako da se često nešto pojavi o njima. postojala je inicijativa da ona u ovim godinama napiše nastavak knjige koji bi vjerujem bio još bolji imajući u vidu iskustvo i sve ostalo što je prošla ali ona nikako da se nakani.
u nekim njemačkim školama je knjiga obvezna literatura što je skroz ok.
a zašto mislim da je blago štivo? činjenica jest da su neke stvari uvijek iste ali je danas stvarnost puno surovija, droga puno rasprostranjenija, nekad su pojedinci uzimali drogu a danas se ona više-manje u mnogim krugovima podrazumijeva. npr ja sam tu knjigu čitala možda u 6-7 razredu osnovne, tada me je fascinirala ali nisam imala pojma kako droga izgleda, čak ni dugo nakon toga. danas djeca puno prije dobivaju ta saznanja a nažalost olakšan im je i pristup drogi.
kad bi se radila neka anketa među srednjoškolcima msilim da bi im prva asocijacija na Amsterdam bilo sve osim Ajaxa i Van Gogha
a zašto mislim da je blago štivo? činjenica jest da su neke stvari uvijek iste ali je danas stvarnost puno surovija, droga puno rasprostranjenija, nekad su pojedinci uzimali drogu a danas se ona više-manje u mnogim krugovima podrazumijeva. npr ja sam tu knjigu čitala možda u 6-7 razredu osnovne, tada me je fascinirala ali nisam imala pojma kako droga izgleda, čak ni dugo nakon toga. danas djeca puno prije dobivaju ta saznanja a nažalost olakšan im je i pristup drogi.
kad bi se radila neka anketa među srednjoškolcima msilim da bi im prva asocijacija na Amsterdam bilo sve osim Ajaxa i Van Gogha
- Eleonora
#108 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
I ja sam pratila jedno vrijeme zivot Christiane F., a onda me prestalo zanimati. Uglavnom, nikada se nije potpuno ''očistila''.Suzie Q wrote:iz medija, časopisa a ima na netu, gledala sam i reportaže na njemačkim televizijama, oni su i danas interesantna tema tako da se često nešto pojavi o njima. postojala je inicijativa da ona u ovim godinama napiše nastavak knjige koji bi vjerujem bio još bolji imajući u vidu iskustvo i sve ostalo što je prošla ali ona nikako da se nakani.
Droge je uvijek bilo i bice. Amsterdam asocira prevenstveno na legalizaciju marihuane, koja se zaista ne moze porediti sa jednom tako teskom drogom kao sto je heroin. I to je samo jedna od asocijacija...
Ne mozes nikako reci da je danasnja situacija puno sirovija od tadasnje ''fikserske'' zbilje u Zapadnom Berlinu.
Jeste i danas gadno, ali taj period poslije Drugog svjetskog rata je bio mnogo gadniji, jer se tada droga sirila kao luda.
Nezadovoljsvo, bunt omladine, potresenost... Uglavnom, jedan grozan, mracan i odvratan period za tadasnju omladinu ( mogu slobodno reci djecu ), koji je fenomenalno i krajnje sirovo i istinito predstavljen u ovoj knjizi.
Knjiga kao velika opomena svim generacijama.
- Bellydancesuperstar
#110 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Nisam čitala, nit me droga privlačila.
-
teky92
#111 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Sjecam se da sam knjigom bila uzasno potresena. . .Ja bih je svima preporucila. . . 
- vox-populi
#112 Re: Mi djeca s kolodvora Zoo
Citao nekad davno, jos za vrijeme rata. Film pogledao tek prije par godina.
Christiane je trenutno u Berlinu, redovno koristi droge.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christiane_F.

Christiane je trenutno u Berlinu, redovno koristi droge.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christiane_F.