Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jutarnji

#1001 Re: Mexico-BiH

Post by jutarnji »

shalla wrote:evo sad je igrao napadača pa ja opet ništa osim trke nisam vidio (a trčati može i Šaranović)...
Ono, moze i Saranovic, al` jedno 20 minuta onakog tempa. Kasnije bi bilo opet po dijaspori da mu donira pare za
"oxygen tube" :D
shalla wrote:I opet da ti kažem, nas u Bosni boli qratz kako ste vi doživjeli tekmu, jel mislite da je vrhunac tj poenta fudbala ugođaj na tribinama???
Jedan od vrlo bitnih detalja, svakako je i atmosfera na tribinama. Jbg, i meni bude muka kad vidim one zenicke
solitere u pozadini i vatrogasna kola na stadionu iz bitke na Neretvi, al` daleko od toga da me boli qrac, naprotiv.
shalla

#1002 Re: Mexico-BiH

Post by shalla »

Ama jeste bitan detalj atmosfera, nemoj me pogresno razumjeti ali ovaj samko na svaku kritiku vezano za tekmu (a fkt ih je malo, ja sam prvi itekako zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom) odgovara sa izjavom da je on tamo uzivao...
Ono, realno nidje veze...
I ja sam uzivao iako sam legao u 4.30h a u 7h morao da idem na posao ali ne moze to biti kontraargument za neke lose poteze i sl...
jutarnji

#1003 Re: Mexico-BiH

Post by jutarnji »

shalla wrote:Ama jeste bitan detalj atmosfera, nemoj me pogresno razumjeti ali ovaj samko na svaku kritiku vezano za tekmu (a fkt ih je malo, ja sam prvi itekako zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom) odgovara sa izjavom da je on tamo uzivao...
Ma razumijem, al` eto, shvati i njega, tebi je ovo svakodnevnica, a njemu, a jbg i meni je :D , jednom u 10 godina.
Bezze se prepucavate.
shalla

#1004 Re: Mexico-BiH

Post by shalla »

jutarnji wrote:
shalla wrote:Ama jeste bitan detalj atmosfera, nemoj me pogresno razumjeti ali ovaj samko na svaku kritiku vezano za tekmu (a fkt ih je malo, ja sam prvi itekako zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom) odgovara sa izjavom da je on tamo uzivao...
Ma razumijem, al` eto, shvati i njega, tebi je ovo svakodnevnica, a njemu, a jbg i meni je :D , jednom u 10 godina.
Bezze se prepucavate.
Ma ne prepucavam se nego pametuje ovdje a i vrlo je uvredljiv. Ja ne smatram da sam išta loše napisao (eto pročitaj, čak štaviše par puta sam rekao šta mislim o Vedi kao osobi)...
Hvala na spuštanju loptice, neću ga više kvotirati :)
extraordinary

#1005 Re: Mexico-BiH

Post by extraordinary »

Beze raspravljate, ni Vedo ni Zec ni Muslimović neće biti među 11 u sistemu igre koji Pape forsira, neka verzija 4-5-1 sa Rahimićem, Medunjaninom, Misketom, Pjanićem i Salihovićem kao veznjacima, i Džekom kao jedinim isturenim. Probali protiv Slovačke, bilo predobro, treba nastaviti tako.
shalla

#1006 Re: Mexico-BiH

Post by shalla »

extraordinary wrote:Beze raspravljate, ni Vedo ni Zec ni Muslimović neće biti među 11 u sistemu igre koji Pape forsira, neka verzija 4-5-1 sa Rahimićem, Medunjaninom, Misketom, Pjanićem i Salihovićem kao veznjacima, i Džekom kao jedinim isturenim. Probali protiv Slovačke, bilo predobro, treba nastaviti tako.
Taman tako, nadam se da će i selektoru to biti na pameti...
Meni je samo krivo što vedo ima više kredita od Zlatana (Bogami govorim čisto sa igračke strane)...
zecko_kupuz

#1007 Re: Mexico-BiH

Post by zecko_kupuz »

Muslimović je očigledno u zadnje vrijeme tanak. Nema ga uopšte u igri PAOK-a, a i protiv Mehikanaca je djelovao izgubljen. Koji klinac se on izvlači na krilo kada je u driblanju talentovan k'o Ibišević?! :-)
Tarik19

#1008 Re: Mexico-BiH

Post by Tarik19 »

Muslimovic je imao nekoliko nezgodnih povreda u zadnje 2-3 godine sto mu sigurno nije pomoglo da igra na svom nivou konstantno.
luckylaka

#1009 Re: Mexico-BiH

Post by luckylaka »

extraordinary wrote:Beze raspravljate, ni Vedo ni Zec ni Muslimović neće biti među 11 u sistemu igre koji Pape forsira, neka verzija 4-5-1 sa Rahimićem, Medunjaninom, Misketom, Pjanićem i Salihovićem kao veznjacima, i Džekom kao jedinim isturenim. Probali protiv Slovačke, bilo predobro, treba nastaviti tako.
Ne vjerujem da ce Rahimic poceti.Ustvari ne znam zasto je zasluzio da pocne.Sastav iz Atl.je idealan naravno uz Dzeku(Salih i ovu odmara)i to je to.Mene licno mali Besic je odusevio trebao bi od pocetka,Miske tezak nekako al velemajstor tj.majsto poteza,Muslimovic me iznenadio indoletnoscu(igrao je preko qrca,valjda mu dosadila klupa)Vedo mora dobiti priliku prije Zlatana(brzi,spremniji,krenuce jednom)Ustvari zna Pape sta radi.Nije Pape papak.Razbicemo rumune ko bugarsku skupstinu.Rekao bi ja nesto o atmosferi u Atl.al recice neko ,,dijaspora,,al zaista vi dole morate shvatiti da je ovo licno za mene vrhunac moje navijacke karijere.Dakle neopisivo.Jebi vi gledate repku desetak puta godisnje mi jednom u 10 godina(znam i onu sto si pobjegao imam ih na pp hrpu)al moramo se i mi hvaliti atmosferom.Hajd ne bitno.Idemo dalje.Zenica.Mozete vi bolje od Atlante. :bih:
extraordinary

#1010 Re: Mexico-BiH

Post by extraordinary »

luckylaka wrote:
Ne vjerujem da ce Rahimic poceti.Ustvari ne znam zasto je zasluzio da pocne.Sastav iz Atl.je idealan naravno uz Dzeku(Salih i ovu odmara)i to je to.Mene licno mali Besic je odusevio trebao bi od pocetka,Miske tezak nekako al velemajstor tj.majsto poteza,Muslimovic me iznenadio indoletnoscu(igrao je preko qrca,valjda mu dosadila klupa)Vedo mora dobiti priliku prije Zlatana(brzi,spremniji,krenuce jednom)Ustvari zna Pape sta radi.Nije Pape papak.Razbicemo rumune ko bugarsku skupstinu.Rekao bi ja nesto o atmosferi u Atl.al recice neko ,,dijaspora,,al zaista vi dole morate shvatiti da je ovo licno za mene vrhunac moje navijacke karijere.Dakle neopisivo.Jebi vi gledate repku desetak puta godisnje mi jednom u 10 godina(znam i onu sto si pobjegao imam ih na pp hrpu)al moramo se i mi hvaliti atmosferom.Hajd ne bitno.Idemo dalje.Zenica.Mozete vi bolje od Atlante. :bih:
Ma ne znam, eto i ako će Rahimić biti mijenjan umjesto njega upada Bešić. Ne smijemo mi sebi dopustiti taj luksuz da igramo sa veznjakom manje u korist napadača, pogotovo kad je Džeko sposoban da sa pravom ekipom iza sebe trpa svakome, a Ibišević nije u formi.
shalla

#1011 Re: Mexico-BiH

Post by shalla »

Bešić svakako u prvih 11 ali umjesto Medunjanina a uz Rahimića...
Oduševio me smirenošću (u par situacija je uradio ono što sam uvijek volio kod DMC-ova, kad mu iza leđa dolazi 1-2 protivnička igrača, on zauzme stav kao da će primiti loptu i graditi je a onda je samo propusti kroz noge i okrene se za njom, tim potezom je par puta izbacio jednog ili dvojicu meksikanaca, to je nekad Makelele savršeno radio)...
samko1974

#1012 Re: Mexico-BiH

Post by samko1974 »

shalla wrote:
jutarnji wrote:
Bezze se prepucavate.
Ma ne prepucavam se nego pametuje ovdje a i vrlo je uvredljiv. Ja ne smatram da sam išta loše napisao (eto pročitaj, čak štaviše par puta sam rekao šta mislim o Vedi kao osobi)...
Hvala na spuštanju loptice, neću ga više kvotirati :)
Sta je s tobom bolan?????Sta sam ja to tebe uvrjedio, jel sto nemam isto misljenje kao ti, sto pisem ono sto i ovdje evo vecina forumasa pise i ono sto sam vidio svojim ocima i sto gledam drugacije nego ti.Ti izgleda samo pratis koje dosada vise golova dao a ne vidis koje u kakvoj formi ko se vise krece po terenu, ko je na kraju nkrajeva u trenutno boljoj formi i koje na kraju krajeva u zadnje vrijeme za repku pogadjao.To Muslimovic sigurno nije , i lijepo te pitah ko je to zadnji nas gol u kvalifikacijama postigao???Eto to su ti sve argumenti a gdje su tvoji, kazes meni ja pisem kao maksim po diviziji, ja ti evo argumenete iznosim a gdje su tvoji, ti samo znas reci Muslimovic je bolji i tacka.A zasto je bolji, po cemu trenutno kad covjek ni u PAOKO ne igra lijepo ti neko to vec napisa al dzaba ti se meni na kosti navalio.Ohladi malo decko, naporan si brate previse i jos nesto ako zelis normalnu konverzaciju nemoj mi spominjati nekakve qurce , govoris meni da sam ja uvrjedljivo pisao a ne vidis svoj rijecnik .
I na kraju sta to tebi smeta sto pisem o atmosferi kako nema veze, pa zar ti mislis da bi nasa repka onako izgledala u prvom poluvremenu ( kad se eto vec i tebi svidjela igra iz prvog dijela) da nije bila motivirana ambijentom , atmosferom i cime sve ne kad su ugledali nas oko 30 000 a tako daleko od svoje zemlje.Da li ti bolan znas kakav je to osjecaj, mozes li imalo bar razmisliti kakko je to, kako je samo drago kad jednog svog covjeka vidis negdje daleko a kamoli kad te doceka ovoliko ljudi daleko od BiH.Pa i u samoj domovini mozes na prstye nabrojati utakmice gdje je bio toliki broj navijaca, i onda ti ces mi reci da ne pisem o tome.Pisacu jarane koliko god hocu jer jest me i ponijelo i zanijelo i omamilo i sta god hoces , jer kao sto neko rece ovakve utakmice se ne desvaju ni u BiH niti u cjeloj evropi gdje BiH igra svaki dan a kamoli kod nas ovdje u USA i molim te ozbiljno da me vise ne citirias i da mi se ne obracas kad sam vec toliko uvrjedljiv.
jeza u ledja

#1013 Re: Mexico-BiH

Post by jeza u ledja »

de bogati smiri se
Max Bunker

#1014 Re: Mexico-BiH

Post by Max Bunker »

jutarnji wrote:
shalla wrote:evo sad je igrao napadača pa ja opet ništa osim trke nisam vidio (a trčati može i Šaranović)...
Ono, moze i Saranovic, al` jedno 20 minuta onakog tempa. Kasnije bi bilo opet po dijaspori da mu donira pare za
shalla wrote:I opet da ti kažem, nas u Bosni boli qratz kako ste vi doživjeli tekmu, jel mislite da je vrhunac tj poenta fudbala ugođaj na tribinama???
Jedan od vrlo bitnih detalja, svakako je i atmosfera na tribinama. Jbg, i meni bude muka kad vidim one zenicke
solitere u pozadini i vatrogasna kola na stadionu iz bitke na Neretvi, al` daleko od toga da me boli qrac, naprotiv.
E drug, ne znas ti koliko se sjebu stranci kada vide to vozili i te solitere :D To mi namjerno tako :razz:
Prije par mjeseci, bila je emisija sa Sliskovicem na TV 1 i kada ga je Baho pitao, zasto je bas toliko insistirao da se igra u Zenici, Baka je odgovorio nesta u ovome fazonu: " Kako necemo igrati bola, pa tamo dodje jedna Spanija, udju u svlacionice a na njima vrata nema a unutra voda do koljena. Onda izadju na teren, mozes na travnjaku sta zasaditi kakav je, kao oranica...pa ti svjestan nisi koliko se oni prepadnu i koliko psihicki potonu. Samo da im se kuci vratiti a rezultat im vise nije vazan. " :D :-D
Bosanski_kralj

#1015 Re: Mexico-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Treba Zeca forsirati, pored Džeke. Očigledno je da na Ibiševića i Muslimovića ne možemo ozbiljnije računati. Mogu biti korisne rezerve, koje će uskočiti u igru kad zatreba, ali ništa više od toga.
mekaba

#1016 Re: Mexico-BiH

Post by mekaba »

Max Bunker wrote:
jutarnji wrote:
E drug, ne znas ti koliko se sjebu stranci kada vide to vozili i te solitere :D To mi namjerno tako :razz:
Prije par mjeseci, bila je emisija sa Sliskovicem na TV 1 i kada ga je Baho pitao, zasto je bas toliko insistirao da se igra u Zenici, Baka je odgovorio nesta u ovome fazonu: " Kako necemo igrati bola, pa tamo dodje jedna Spanija, udju u svlacionice a na njima vrata nema a unutra voda do koljena. Onda izadju na teren, mozes na travnjaku sta zasaditi kakav je, kao oranica...pa ti svjestan nisi koliko se oni prepadnu i koliko psihicki potonu. Samo da im se kuci vratiti a rezultat im vise nije vazan. " :D :-D
E pa upravo je u tome problem sto niko nista ne preduzima kad su ovi stadioni u pitanju.Brukamo se konstantno pred svijetom.Nije bitno koji stadion treba srediti,bitno je da imamo jedan pristojan da se vise kao sto rekoh ne brukamo.Zenica,Sarajevo,Mostar..... nije bitno.U SA nedavno postavljaju kamen temeljac za koncertnu dvoranu koja je zaista potrebna ali nije preca od renoviranja Koseva. :(
burek_in_space

#1017 Re: Mexico-BiH

Post by burek_in_space »

Prodje i ova utakmica, vracamo se diskusijama na standardnim temama vezanim za reprezentaciju. :sax:
Locked