Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Rasprave o vjerskim temama.
callmethebreeeze

#26 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by callmethebreeeze »

mene ovdje ispravise jednom i rekose da se radi o homoseksualnosti, ne homoseksualIZMU. ta nije ideologija, iako neki tvrde da jeste.

djeca se na zalost svuda zlostavljaju, ne samo u arapskom svijetu. samo to na zapadu nije tabutema. ja pozdravljam ovo sto jordan radi i nadam se da ce ostale arapske drzave o ovim stvarima progovoriti otvoreno.

sjecam se kad sam bio u saudiji da mi je vise mladica pricalo kako imaju sex jedni s drugim. zenama nemaju pristup, a libido je jaci i od najrigoriznijih zakona i ne preostaje im nista drugo vec da se igraju jedni s drugim. pa, vi uvodite serijat.
:D
KaraMfil

#27 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by KaraMfil »

[/quote]Oh ne :shock: mislice djeca da su njihovi osjecaji normalni, umjesto da se citav zivot zive u lazi i mrze sami sebe..

Ali ozbiljno, iako pretpostavljam da nas dvije imamo razlicite stavove o ovome, ipak ne razumijem sta je problem sa time da se djeci objasni da postoje homoseksualci? Cisto sumljam da ce to ikoga natjerati da sam/a postane homoseksualac. A ti helplines postoje da bi mladi ljudi imali sa kime pricati o svojim mislima (sto tinejdzerima itekako treba).. Evo da povezem sa temom, kamo srece da postoje takve stvari i u Jordanu, da bi se djeca imala kome obratiti za pomoc. I to ne samo u Jordanu, nego i u citavom svijetu gdje god ima zlostavljane dijece.. Drago mi je da su u Jordanu poceli pricati o ovim tabuima. Po meni su zatvorena, konzervativna drustva jako opasna. U takvima se najcesce zrtve kaznjavaju, pogotovo ako je pocinitelj viseg drustvenog staleza etc. A pogodite ko je najcesce na dnu: djeca, zene, siromasni..[/quote]

Esselamu alejkum, da imamo razlicite poglede,i to je sasvim u redu jer svi smo razliciti zar ne :) . Ni sama nisam ucila o homosexualnosti u skoli OSNOVNOJ skoli i drago mi je zbog toga, jer mislim da je to zaista prerano, tako mladom mozgu provlaciti takve stvari kroz usi i time potencirati aktivno razmisljanje o tome. Za mene kao roditelja je to u najblaze receno grozno, ali kako rekoh, svi imamo pravo na svoje misljenje.
I da, drago mi je da postoje privatne skole :D :D
Esselamu alejkum i tu smo da razmijenimo misljenja zar ne :wink:
bez_ideje

#28 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by bez_ideje »

Nepotenciranje aktivnog misljenja je inace odlika istocnjackih cilimara!
callmethebreeeze

#29 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

mislim, sta je problem da djeca saznaju da postoje homoseksualci?! cuj, rano?! :-) nece im objasnjavati crne rupe ili ih uciti latinski vec im samo reci da je bog (posto vjerujes u njega) stvorio ljude koji vole da se vole sa osobama istog spola. i to je to.
KaraMfil

#30 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by KaraMfil »

callmethebreeeze wrote:mislim, sta je problem da djeca saznaju da postoje homoseksualci?! cuj, rano?! :-) nece im objasnjavati crne rupe ili ih uciti latinski vec im samo reci da je bog (posto vjerujes u njega) stvorio ljude koji vole da se vole sa osobama istog spola. i to je to.
Da je bas tako banalno mozda bih se i slozila s tobom, ali citajuci plan i program (dostupan na google) bojim se da ce to vise biti na bazi ispiranja mozga :? Na hajjr ako Bog da...
Esselamu alejkum
callmethebreeeze

#31 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

KaraMfil wrote:
callmethebreeeze wrote:mislim, sta je problem da djeca saznaju da postoje homoseksualci?! cuj, rano?! :-) nece im objasnjavati crne rupe ili ih uciti latinski vec im samo reci da je bog (posto vjerujes u njega) stvorio ljude koji vole da se vole sa osobama istog spola. i to je to.
Da je bas tako banalno mozda bih se i slozila s tobom, ali citajuci plan i program (dostupan na google) bojim se da ce to vise biti na bazi ispiranja mozga :? Na hajjr ako Bog da...
Esselamu alejkum
kakav program? daj link. i kakvo ispiranje mozga?
SenSen

#32 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by SenSen »

KaraMfil wrote:Esselamu alejkum, da imamo razlicite poglede,i to je sasvim u redu jer svi smo razliciti zar ne :) . Ni sama nisam ucila o homosexualnosti u skoli OSNOVNOJ skoli i drago mi je zbog toga, jer mislim da je to zaista prerano, tako mladom mozgu provlaciti takve stvari kroz usi i time potencirati aktivno razmisljanje o tome. Za mene kao roditelja je to u najblaze receno grozno, ali kako rekoh, svi imamo pravo na svoje misljenje.
Alejkumu Selam :) Ja pretpostavljam da je po tebi homoseksualna orijentacija nesto za sta se ljudi odluce. Ali po meni je to nesto urodjeno, i zato mislim da je dobro da izvjesni procenat dijece (ti koji su tako rodjeni) znaju da je to ok, i da se ne trebaju stiditi sami sebe. Posto se sjecam da sam kao vrlo mlada imala simpatije (sjecam se pogotovo jednog Djanija sto mi je bio "sladak" :D ) pretpostavljam da i ova dijeca vec sada dozivljavaju da ih privlace osobe istog spola, i mora da su zbunjeni oko toga. Zato je dobro da bar znaju gdje da se obrate sa svojim mislima (tj helpline).. I mene zanima taj link ako ima..
ljubav_aha

#33 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by ljubav_aha »

KaraMfil wrote:
Esselamu alejkum, da imamo razlicite poglede,i to je sasvim u redu jer svi smo razliciti zar ne :) . Ni sama nisam ucila o homosexualnosti u skoli OSNOVNOJ skoli i drago mi je zbog toga, jer mislim da je to zaista prerano, tako mladom mozgu provlaciti takve stvari kroz usi i time potencirati aktivno razmisljanje o tome. Za mene kao roditelja je to u najblaze receno grozno, ali kako rekoh, svi imamo pravo na svoje misljenje.
KaraMfil,promjenila bi svoje misljenje onog momenta kad bi saznala da je tvoje dijete upravo homoseskulac/lezbejka
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34 Re: Metu li se ovakvi problemi po tepih.

Post by Chmoljo »

metu.
Locked