Mercator=Prevara

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

kockica_kockica

#26 Re: Mercator=Prevara

Post by kockica_kockica »

Ne znam sta je pisac htio da kaze sa ovom temom al ne mogu da odolim... 8)

U truloj nam Federaciji nema Zakona kojim bi bilo kojeg poslodavca obavezao da ne rade na praznike, nema kazni nema nicega pa u skladu s tim radnici rade i kad je praznik... :-)

za razliku od omrazene Republike Srpske na koju bacaju i drvlje i kamenje i postavljaju slike iz rata zbog toga sto su natjerali poslodavce da ne rade u vrijeme praznika Zakonom, po kojem ni jedan poslodavac u vrijeme kad je praznik ne smije raditi jer u protivnom placa kaznu... :roll:

ne znam samo kakve veze imaju one slike sa problem koji je u Federaciji a ne u RS-u[/b] i umjesto da apelujemo na takvu vrstu Zakona neeeeeeeeeeeeeeee mi se zgrazavamo sto je RS donijela Zakon da se ne radi u vrijeme praznika....

grow up pokretac teme i mrzitelju RS-a :-)
sarajevo63

#27 Re: Mercator=Prevara

Post by sarajevo63 »

Mercator-naš najbolji susjed
kockica_kockica

#28 Re: Mercator=Prevara

sarajevo63 wrote:Mercator-naš najbolji susjed

:thumbup:
bubavi1

#29 Re: Mercator=Prevara

Post by bubavi1 »

treba se uvesti kao u EU da prodavnice izuzetno rade nedeljom i to 7 puta u godini samo imati pravo otvaranje sa obiljezenje nekog praznika, a ne da radi punom parom maltene 24/24 i 7/7. Plus sto se i nedelja vodi kao normalni dan i potome ne placaju vecu tarifu...
weed

#30 Re: Mercator=Prevara

Post by weed »

kockica_kockica wrote:grow up pokretac teme i mrzitelju RS-a :-)
mrzim i ja tu zlocinacku tvorevinu, koja je nastala na masovnim grobnicama bosnjaka/muslimana i katolika, a smatram se odraslom i zrelom osobom! :thumbup:

sorry svima za skretanje s teme, ali morao sam odgovoriti na ovu provokaciju (onako iz srca)! :bih:
kockica_kockica

#31 Re: Mercator=Prevara

hladovina wrote:
kockica_kockica wrote:grow up pokretac teme i mrzitelju RS-a :-)
mrzim i ja tu zlocinacku tvorevinu, koja je nastala na masovnim grobnicama bosnjaka/muslimana i katolika, a smatram se odraslom i zrelom osobom! :thumbup:

sorry svima za skretanje s teme, ali morao sam odgovoriti na ovu provokaciju (onako iz srca)! :bih:

mrzim ih i ja... ali nisu oni krivi sto nam je Federacija trula, sto imamo trule politicare, sto ne znaju napraviti Zakon kako Bog zapovjeda... e tu nam RS nije kriva...

nije bila provokacija :-) citaj izmedju redova... mene prosto zaboli za RS-om i Federacijom sveukupno ionako mi se gade i jedna i druga tvorevina....
Arc_Angel

#32 Re: Mercator=Prevara

Post by Arc_Angel »

kockica_kockica wrote:Ne znam sta je pisac htio da kaze sa ovom temom al ne mogu da odolim... 8)

U truloj nam Federaciji nema Zakona kojim bi bilo kojeg poslodavca obavezao da ne rade na praznike, nema kazni nema nicega pa u skladu s tim radnici rade i kad je praznik... :-)

za razliku od omrazene Republike Srpske na koju bacaju i drvlje i kamenje i postavljaju slike iz rata zbog toga sto su natjerali poslodavce da ne rade u vrijeme praznika Zakonom, po kojem ni jedan poslodavac u vrijeme kad je praznik ne smije raditi jer u protivnom placa kaznu... :roll:

ne znam samo kakve veze imaju one slike sa problem koji je u Federaciji a ne u RS-u[/b] i umjesto da apelujemo na takvu vrstu Zakona neeeeeeeeeeeeeeee mi se zgrazavamo sto je RS donijela Zakon da se ne radi u vrijeme praznika....

Prvo DA SE UPUTIM IZVINJENJE ZBOG KRATKOG SKRETANJA TEME

drugo mrzitelj RS-a nikada nisam bio niti cu biti ( ja imam svoje vidjenje zasto je je situacija u drzavi takva kakva jeste i azsto je bilo rata, a to jejedonstavno zbog cinjenice da je valjalo trajalo bi, a ne bi se raspalo) (btw zivim u doboju)

A sto se tice mercatora koji je uzet za primjer(koji jeste najbolji trgovacki centar u drzavi) kada si najbolj onda postavljas primjer drugima a ne hvatas krivinu kada ti odgovara, ili mozuda je to slovencima u krvi da varaju (ljubljanska banka i stednja, sarajevo stan koji je ustavri slovenacka firma i gdje svaki mjesec samo iz sarajeva ode 20 miliona maraka za sloveniju i na kraju natasa vodusek kap koja je prelila casu)

poenta je u tome da kada si u necemu najbolji onda postavljas primjer drugima ( u slučaju dana državnosti) a neponasas se licemjerno kao sto se ponas
bubavi1

#33 Re: Mercator=Prevara

Post by bubavi1 »

Pokvaren narod dovodi do pokvarenog sistema.

Covijek se boji raspada entiteta, podigne se grupa pa entiti, pa se raspadnu od straha drugog entiteta.
Tako i za one koje imaju pare na banci, strah da banka propadne( niko jos u tome nije uvjeren) sastave se novinari, probuba se lazna informacija, svijet pokupi pare iz banke, propala banka!

Tako je za sve, cak i u braku, covijek/zena se plasi da ce ga suprug/supruga prevariti i da ce mu se raspasti brak, nabije se tenzija u braku, jedan ili drugi ode se drugom/drugoj zaliti, prevara neminovna, propao brak!

itd, itd...

Pokvareni pseudo-mozgovi bez razuma, samo mogu pokvariti drzavu bez mozgova!!
kockica_kockica

#34 Re: Mercator=Prevara

Arc_Angel wrote:
kockica_kockica wrote:Ne znam sta je pisac htio da kaze sa ovom temom al ne mogu da odolim... 8)

drugo mrzitelj RS-a nikada nisam bio niti cu biti ( ja imam svoje vidjenje zasto je je situacija u drzavi takva kakva jeste i azsto je bilo rata, a to jejedonstavno zbog cinjenice da je valjalo trajalo bi, a ne bi se raspalo) (btw zivim u doboju)

A sto se tice mercatora koji je uzet za primjer(koji jeste najbolji trgovacki centar u drzavi) kada si najbolj onda postavljas primjer drugima a ne hvatas krivinu kada ti odgovara, ili mozuda je to slovencima u krvi da varaju (ljubljanska banka i stednja, sarajevo stan koji je ustavri slovenacka firma i gdje svaki mjesec samo iz sarajeva ode 20 miliona maraka za sloveniju i na kraju natasa vodusek kap koja je prelila casu)

poenta je u tome da kada si u necemu najbolji onda postavljas primjer drugima ( u slučaju dana državnosti) a neponasas se licemjerno kao sto se ponas

a jel ti mislis da ja branim Mercator i Slovence???? :lol: :lol: :lol: Ja upucujem na problem s kojim se susrecemo a vi napali na mene misevi na sir... I nek nam rade to sto rade... nisu oni krivi sto im zakon dopusta slobodu da rade svakim danom, sto im dopusta da izrabljuju ljude... sto nam slovenci odrzavaju stanove.... ne nisu slovenci krivi... mi smo krivi, nasi politicari koji se bave hoce li reci bijelo ili belo jel mehko ili meko... jel treba hrvatski, bosnjacki i srpski kanal.. sto se bave nebitnim stvarima, svoje place dizu u visine a obicnom svijetu oduzimaju i ono sto ima na legalan nacin...
bubavi1

#35 Re: Mercator=Prevara

Post by bubavi1 »

kockica_kockica wrote:
Arc_Angel wrote:

a jel ti mislis da ja branim Mercator i Slovence???? :lol: :lol: :lol: Ja upucujem na problem s kojim se susrecemo a vi napali na mene misevi na sir... I nek nam rade to sto rade... nisu oni krivi sto im zakon dopusta slobodu da rade svakim danom, sto im dopusta da izrabljuju ljude... sto nam slovenci odrzavaju stanove.... ne nisu slovenci krivi... mi smo krivi, nasi politicari koji se bave hoce li reci bijelo ili belo jel mehko ili meko... jel treba hrvatski, bosnjacki i srpski kanal.. sto se bave nebitnim stvarima, svoje place dizu u visine a obicnom svijetu oduzimaju i ono sto ima na legalan nacin...

klap klap bravo , 100% si u pravu...od mali nogu te uce na odcjepljenje, u Sarajevu doveli odluku da se predaje islamske nauke u vrticima, pa kako su vec dosad u osnovnoj odcjepljivali dijecu sad cim se rodi, vjerujem da i pored toga u laboratorijima traze kako gene promjeniti da bi se odma razilka pravila prije rodjenja...Nisu normalni, a naravno narod jos gori sto podrzaje takve stvare, a kobiva savremen, nije im ravna Amerika, pa nemoze se u Europu na taj nacin, dobiti ce batina!!! Neznaju se sloziti oko Bolonje, pa sad oko otvaranja prodavnica, jos uzeli djeliti ime prodavnice, neznam gdje ce stici drzava na ovaj nacin...
drsrle

#36 Re: Mercator=Prevara

Post by drsrle »

nemojte se brinuti na proljece ce MERCATOR biti u vlasnistvu srbijanske delte i g-dina Radoncica AVAZ
tako kruze glasine
ali se mercator na proljece prodaje to je sigurno
isto kao sto ce drzava prodati svoj udio u Fabrici duhana, BH Telecomu itd.
Sindibad

#37 Re: Mercator=Prevara

Post by Sindibad »

Mercator samo ne radi 1 dan u godini - 1 januar, ostalih 364 dana su radna,izrabljuju radnike,rade po citav dan,imaju jednu nedjelju u mjesecu slobodnu,druga smjena traje do 11,dok zavrse sve izadju u 12 navece,i sve to za 400Km neto plate i nesto toplog obroka koji ne dobiju u kesu vec na pika karticu,znam to jer mi neko blizak radi tamo..nije ni cudo sto slovenci otvaraju trzne centre kod nas,jeftina radna snaga koja suti i trpi..mislim da im ovo u Ljubljani nebi prolazilo :x
Edin H.

#38 Re: Mercator=Prevara

Post by Edin H. »

Sindibad wrote:Mercator samo ne radi 1 dan u godini - 1 januar, ostalih 364 dana su radna,izrabljuju radnike,rade po citav dan,imaju jednu nedjelju u mjesecu slobodnu,druga smjena traje do 11,dok zavrse sve izadju u 12 navece,i sve to za 400Km neto plate i nesto toplog obroka koji ne dobiju u kesu vec na pika karticu,znam to jer mi neko blizak radi tamo..nije ni cudo sto slovenci otvaraju trzne centre kod nas,jeftina radna snaga koja suti i trpi..mislim da im ovo u Ljubljani nebi prolazilo :x
U tome i jeste problem.

Umjesto da se rasprava vodi o razlozima zasto drzava ne uvede minimalne nadnice koje ce omoguciti radnicima zivot dostojan covjeka, pa neka onda odluci Mercator da li im se isplati i zele li poslovati u BiH, najvaznije je zasto ta ista drzava nije nametnula jos jedan neradni dan.

Da li postoje drugi nacini da se proslavi Dan drzavnosti osim neradom?
Skyfox

#39 Re: Mercator=Prevara

Post by Skyfox »

Sindibad wrote:Mercator samo ne radi 1 dan u godini - 1 januar, ostalih 364 dana su radna,izrabljuju radnike,rade po citav dan,imaju jednu nedjelju u mjesecu slobodnu,druga smjena traje do 11,dok zavrse sve izadju u 12 navece,i sve to za 400Km neto plate i nesto toplog obroka koji ne dobiju u kesu vec na pika karticu,znam to jer mi neko blizak radi tamo..nije ni cudo sto slovenci otvaraju trzne centre kod nas,jeftina radna snaga koja suti i trpi..mislim da im ovo u Ljubljani nebi prolazilo :x
Vjeruj Mercator nije jedina firma koja tako posluje, mi jesmo jeftina radna snaga i tako cemo ostat sve dok nas drzava ne zastiti...

Ne branim M. jer sam i ja radio na minimalcu ali svako od njih moze dati otkaz...
Post Reply