Meni ovo nije normalno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

to sam ja

#26 Re: Meni ovo nije normalno

Post by to sam ja »

escobar_ wrote:Ovdje gdje ja živim mlate i ubijaju ljude, o životinjama nemam potrebe ni pričat'.

dokle god se ljudi budu tako odnosili prema zivotinjama odnosit ce se i prema ljudima...u tome i jeste stvar...kako ne kontas
eglantina

#27 Re: Meni ovo nije normalno

Post by eglantina »

upravo tako...problem je kako je nekada tesko uvidjeti stvari koje su toliko jednostavne..ali, svega u Bozijoj basti..
to sam ja

#28 Re: Meni ovo nije normalno

Post by to sam ja »

escobar_ wrote:I? Šta s tim? Hiljadama godina ljudi mlate divlje životinje, posebno kad im nanose štetu, i sad mi vi tu glumite zaštitnike životinja.

Ne kažem da je normalno iživljavati se nad životinjama, al' vala nema potrebe da se topic otvara što je tamo neki dedo istuk'o neku lisicu. Smatram da mi imamo dosta problema i sa "ljudima", bez da se još sikiramo i šta će bit' sa neke lisice.

licemjerno je pisati i tvrditi da si ljubitelj zivotinja a reci "pa sta ako je udario"....normalno je da covjek koji ima imalo senzibiliteta prema zivotu i zivom bicu ovako reaguje...
escobar_

#29 Re: Meni ovo nije normalno

Post by escobar_ »

to sam ja wrote:
escobar_ wrote:Ovdje gdje ja živim mlate i ubijaju ljude, o životinjama nemam potrebe ni pričat'.

dokle god se ljudi budu tako odnosili prema zivotinjama odnosit ce se i prema ljudima...u tome i jeste stvar...kako ne kontas
Ej? Nemoj zezat'?

Dok se god tako budu odnosili prema ljudima, na isti način će se odnosit' i prema životinjama. Ja bih to tako rekao. Kako ti ne kontaš to da šupljiranje na Forumu neće promijenit' razmišljanje tamo nekog dede? Jes' vala, moraš Einstein bit' da to shvatiš.

Al' je*o razmišljanje, jel' da? Haj'mo mi napast' escobara_, netolerantnu budalu koja mrzi životinje. Hej moj Bože dragi...
escobar_

#30 Re: Meni ovo nije normalno

Post by escobar_ »

to sam ja wrote:
escobar_ wrote:I? Šta s tim? Hiljadama godina ljudi mlate divlje životinje, posebno kad im nanose štetu, i sad mi vi tu glumite zaštitnike životinja.

Ne kažem da je normalno iživljavati se nad životinjama, al' vala nema potrebe da se topic otvara što je tamo neki dedo istuk'o neku lisicu. Smatram da mi imamo dosta problema i sa "ljudima", bez da se još sikiramo i šta će bit' sa neke lisice.

licemjerno je pisati i tvrditi da si ljubitelj zivotinja a reci "pa sta ako je udario"....normalno je da covjek koji ima imalo senzibiliteta prema zivotu i zivom bicu ovako reaguje...
Jel' je premlatio? Jel' podlegla? Jel' joj otkin'o nogu, ruku, razbio njušku? Nije, jel' tako? Barem ne piše u članku.

A vi raspalili priču k'o da je dedo genocid napravio.

Get a life!
Cholina_Lokica

#31 Re: Meni ovo nije normalno

Post by Cholina_Lokica »

izvini, ali pojma nemas ni ko sam ja ni ostali ljudi, nit sta radim za zivotinje nit za ljude... tako da nisi kompetentan da sudis koliko je bilo ko od nas uradio ili nije uradio, i je li to manje od toga sto siti uradio ili ne
kad neko kaze na odredjenu temu diskusije pa sta i, znaci da mu je svejedno, odobrava nest, ili ga se ne tice... nikako ne znaci da je nekome stalo do toga i da mu smeta sto se to desava.
a ovo jeste omalovazanje : "I? Šta s tim? Hiljadama godina ljudi mlate divlje životinje, posebno kad im nanose štetu, i sad mi vi tu glumite zaštitnike životinja."
Ridjobrki

#32 Re: Meni ovo nije normalno

Post by Ridjobrki »

Meni Firefox nije htio sliku izbaciti, valjda u znak solidarnosti. Morao Explorerom otvarat'...
LadyBear

#33 Re: Meni ovo nije normalno

Post by LadyBear »

Meni se prosto gade ljudi koji se izivljavaju nad zivotinjama, posto znam da njima nece biti problem ni izivljavati se na ljudima. Nije dzaba izreka "ko nevoli zivotinje nevoli ni ljude".
A sto se tice ovog clanka... :run:
to sam ja

#34 Re: Meni ovo nije normalno

Post by to sam ja »

escobar_ wrote:
to sam ja wrote:

Ej? Nemoj zezat'?

Dok se god tako budu odnosili prema ljudima, na isti način će se odnosit' i prema životinjama. Ja bih to tako rekao. Kako ti ne kontaš to da šupljiranje na Forumu neće promijenit' razmišljanje tamo nekog dede? Jes' vala, moraš Einstein bit' da to shvatiš.

Al' je*o razmišljanje, jel' da? Haj'mo mi napast' escobara_, netolerantnu budalu koja mrzi životinje. Hej moj Bože dragi...

Prvo nije supljiranje nego je budjenje svijesti takvima kao ti da malo razmisle prije nego sto "izreknu", drugo i medju seljacima ima onih koji nikad nebi udarili zivotinju"nako" Trece ovakve se stvari desavaju i po gradovima...prema psima, mackama etc.
VeljaPas

#35 Re: Meni ovo nije normalno

Post by VeljaPas »

Na Zimskom sajmu knjiga moze se kupiti za 11 KM knjiga Mise Defonseka pod nazivom PREZIVJETI SA VUKOVIMA.
Ko je procita shvatit ce, da ovo sto su Izudin i Dedo uradili nesretnoj lisici,, ona to njima ne bi nikada, niti iz bilo kojeg razloga ucinila.
A, ko je imao srecu da procita i bar pokusa shvatiti sto je svojom knjigom ZIVOTINJA I COVJEK kazao Nikola Viskovic, siguran sam da je promijenio svoja razmisljanja o zivotu, opcenito.
to sam ja

#36 Re: Meni ovo nije normalno

Post by to sam ja »

Velja wrote:Na Zimskom sajmu knjiga moze se kupiti za 11 KM knjiga Mise Defonseka pod nazivom PREZIVJETI SA VUKOVIMA.
Ko je procita shvatit ce, da ovo sto su Izudin i Dedo uradili nesretnoj lisici,, ona to njima ne bi nikada, niti iz bilo kojeg razloga ucinila.
A, ko je imao srecu da procita i bar pokusa shvatiti sto je svojom knjigom ZIVOTINJA I COVJEK kazao Nikola Viskovic, siguran sam da je promijenio svoja razmisljanja o zivotu, opcenito.

Nazalost misli da ovakvi mentalni sklopovi nemaju naviku da citaju
texel

#37 Re: Meni ovo nije normalno

Post by texel »

tataratira wrote:Jel može jedan od vas da naleti da ga malo izbubam, pošto vidim da vam to nije problem...
Image
Ti haman hoćeš bjesnilo da fasuješ... :?
Ridjobrki

#38 Re: Meni ovo nije normalno

Post by Ridjobrki »

Sve je do interpretacije... Ista vijest u drugim medijima:

OSLOBOĐENJE

POVRATNIK UHVATIO LISICU - Vlasti u Sarajevu po ko zna koji put pokazuju nebrigu o povratnicima u RS koji su prepušteni samima sebi i ostavljeni da kako znaju i umiju izlaze na kraj sa lisicama koje im svakodnevno pustoše kokošinjce...

bosnjaci.net

SRPSKE LISICE KOLJU BOŠNJAČKE KOKOŠI - Dok se ummet bošnjački zadeverao oko toga kako obraniti crvenu spodobu poznatu kao Djeda Mraz, goli vratovi povratničkih kokošiju naše braće su opet na meti iskeženih zuba srpskih lisica...

NEZAVISNE NOVINE

POVRATNIK BOŠNJAK UHVATIO LISICU - Izudin Halilović, bošnjački povratnik u selo Petriče kod Srebrenice je nadomak svoje kuće uhvatio živu lisicu na poziv svoga komšije koji ju je, navodno, primijetio u svom kokošinjcu. Iz MUP-a RS nam kažu kako ne mogu potvrditi da je lisica namjerno ušla u kokošinjac...

www.necenzurirano.com

LISICE U SLUŽBI TERORIZMA - Nedvojbena nazočnost Al-Quaede u BiH; Mudžahedini u okolini Srebrenice treniraju borbene lisice

SAFF

BRAT IZUDIN UHVATIO LISICU - Bivši srebrenički mujezin Izudin Halilović je sa svojim komšijom Dedom nekidan uhvatio živu lisicu i tako je, braneći ono malo povratičke imovine, spriječio da mu pokolje kokoši. Lisica je pružila otpor ali su je Izudin i Dedo nadvladali, koristeći motku samo onoliko koliko je trebalo. Islam naglašava važnost blagog postupanja prema životinjama, o čemu svjedoči i ovaj hadis...

КУРИР

МУСЛИМАНИ СЕ ИЖИВЉАВАЛИ НА ЛИСИЦИ - Извесни Изудин Х., један од оних који су преживели наводни "геноцид" у Сребреници са још једним муслиманом се иживљавао на недужној лисици тукући на правди Бога невину животињу која је крива само зато што се дрзнула да постоји...

BH DANI

SREBRENIČKI FOXTROTT - Kakav će negativan uticaj najavljene investicije vlade RS u hidroelektrane u Podrinju imati na živi svijet u ovom kraju imali smo se priliku uvjeriti...

Sa-x po običaju čeka na copy/paste nakon što vijest objavi index.hr...
jaca78

#39 Re: Meni ovo nije normalno

Post by jaca78 »

Ova je lisica umrla. "Ljubitelj zivotinja" koji je uhvatio svezao ju je lancima, ona se preko noci otimala i samu sebe udavila.
Last edited by jaca78 on 23/12/2008 17:14, edited 1 time in total.
VeljaPas

#40 Re: Meni ovo nije normalno

Post by VeljaPas »

jaca78 wrote:Ova je lisica umrla. "Ljubitelj zivotinja" koji je uhvatio svezao ju je lancicama, ona se preko noci otimala i samu sebe udavila.
Isto se desilo prije izvjesnog vrenmena u okolini Gorazda i sa izuzetno rijetkom divljim mackom
Jara

#41 Re: Meni ovo nije normalno

Post by Jara »

jaca78 wrote:Ova je lisica umrla. "Ljubitelj zivotinja" koji je uhvatio svezao ju je lancima, ona se preko noci otimala i samu sebe udavila.
Da... u Oslobođenju je malo drukčija priča...i nije sa hepiendom.
drvetmed

#42 Re: Meni ovo nije normalno

Post by drvetmed »

VeljaPas wrote:Image
Ma niđe veze
Pa jeli iko ćuo za bolest zvanu bjesnilo ( Lyssa )
burekodsira

#43 Re: Meni ovo nije normalno

Post by burekodsira »

podsjeca me na onu vjest kad je lik autom "malo" udario vuka pa ga uhvatio...
kockica_kockica

#44 Re: Meni ovo nije normalno

Post by kockica_kockica »

VeljaPas wrote:Image

ljubitelj zivotinja :shock: sta bi bilo da nije ljubitelj zivotinja :skoljka: :shock:
bice_bice

#45 Re: Meni ovo nije normalno

Post by bice_bice »

ja frke oko lisice, hebote...
Post Reply