escobar_ wrote:Ovdje gdje ja živim mlate i ubijaju ljude, o životinjama nemam potrebe ni pričat'.
dokle god se ljudi budu tako odnosili prema zivotinjama odnosit ce se i prema ljudima...u tome i jeste stvar...kako ne kontas
Moderator: anex
escobar_ wrote:Ovdje gdje ja živim mlate i ubijaju ljude, o životinjama nemam potrebe ni pričat'.
escobar_ wrote:I? Šta s tim? Hiljadama godina ljudi mlate divlje životinje, posebno kad im nanose štetu, i sad mi vi tu glumite zaštitnike životinja.
Ne kažem da je normalno iživljavati se nad životinjama, al' vala nema potrebe da se topic otvara što je tamo neki dedo istuk'o neku lisicu. Smatram da mi imamo dosta problema i sa "ljudima", bez da se još sikiramo i šta će bit' sa neke lisice.
Ej? Nemoj zezat'?to sam ja wrote:escobar_ wrote:Ovdje gdje ja živim mlate i ubijaju ljude, o životinjama nemam potrebe ni pričat'.
dokle god se ljudi budu tako odnosili prema zivotinjama odnosit ce se i prema ljudima...u tome i jeste stvar...kako ne kontas
Jel' je premlatio? Jel' podlegla? Jel' joj otkin'o nogu, ruku, razbio njušku? Nije, jel' tako? Barem ne piše u članku.to sam ja wrote:escobar_ wrote:I? Šta s tim? Hiljadama godina ljudi mlate divlje životinje, posebno kad im nanose štetu, i sad mi vi tu glumite zaštitnike životinja.
Ne kažem da je normalno iživljavati se nad životinjama, al' vala nema potrebe da se topic otvara što je tamo neki dedo istuk'o neku lisicu. Smatram da mi imamo dosta problema i sa "ljudima", bez da se još sikiramo i šta će bit' sa neke lisice.
licemjerno je pisati i tvrditi da si ljubitelj zivotinja a reci "pa sta ako je udario"....normalno je da covjek koji ima imalo senzibiliteta prema zivotu i zivom bicu ovako reaguje...
escobar_ wrote:Ej? Nemoj zezat'?to sam ja wrote:escobar_ wrote:Ovdje gdje ja živim mlate i ubijaju ljude, o životinjama nemam potrebe ni pričat'.
Dok se god tako budu odnosili prema ljudima, na isti način će se odnosit' i prema životinjama. Ja bih to tako rekao. Kako ti ne kontaš to da šupljiranje na Forumu neće promijenit' razmišljanje tamo nekog dede? Jes' vala, moraš Einstein bit' da to shvatiš.
Al' je*o razmišljanje, jel' da? Haj'mo mi napast' escobara_, netolerantnu budalu koja mrzi životinje. Hej moj Bože dragi...
Velja wrote:Na Zimskom sajmu knjiga moze se kupiti za 11 KM knjiga Mise Defonseka pod nazivom PREZIVJETI SA VUKOVIMA.
Ko je procita shvatit ce, da ovo sto su Izudin i Dedo uradili nesretnoj lisici,, ona to njima ne bi nikada, niti iz bilo kojeg razloga ucinila.
A, ko je imao srecu da procita i bar pokusa shvatiti sto je svojom knjigom ZIVOTINJA I COVJEK kazao Nikola Viskovic, siguran sam da je promijenio svoja razmisljanja o zivotu, opcenito.
Ti haman hoćeš bjesnilo da fasuješ...tataratira wrote:Jel može jedan od vas da naleti da ga malo izbubam, pošto vidim da vam to nije problem...
Isto se desilo prije izvjesnog vrenmena u okolini Gorazda i sa izuzetno rijetkom divljim mackomjaca78 wrote:Ova je lisica umrla. "Ljubitelj zivotinja" koji je uhvatio svezao ju je lancicama, ona se preko noci otimala i samu sebe udavila.
Da... u Oslobođenju je malo drukčija priča...i nije sa hepiendom.jaca78 wrote:Ova je lisica umrla. "Ljubitelj zivotinja" koji je uhvatio svezao ju je lancima, ona se preko noci otimala i samu sebe udavila.
Ma niđe vezeVeljaPas wrote:
VeljaPas wrote: