memory stick problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
a.sudo
Posts: 35
Joined: 11/10/2006 14:34

#1 memory stick problem

Post by a.sudo » 07/11/2006 09:23

:? Nestanak struje mi je prouzročio i brisanje fat32 sa menory sticka. Zanima me ima li kakav software sa kojim mogu popraviti stanje na memory sticku. Riječ je o kingmaxu usb2.0 256 mb. Sad je trenutno na njemu prikazan samo fat sistem sa oko 2,5 megabajta memorije.


shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#2

Post by shin » 07/11/2006 09:46

Jesi li probao sa formatiranjem?

User avatar
arman1
Posts: 4004
Joined: 06/11/2006 12:06
Location: Na selu čuvam stoku. U gradu se čuvam od stoke.
Has thanked: 20 times
Been thanked: 34 times
Contact:

#3

Post by arman1 » 07/11/2006 11:05

A jesi li razmislio o nabavci UPS-a?

User avatar
Qler
Posts: 19482
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 23 times
Been thanked: 32 times

#4

Post by Qler » 07/11/2006 11:13

memory stickove i formatiras u FAT ili ti FAT16 sistemu radi prostora...

ustekaj ga u usb, my computer desni na njega foramt izaberi FAT klikni na format i to je to...

User avatar
gefufna
Posts: 23
Joined: 18/10/2006 13:39

#5

Post by gefufna » 07/11/2006 11:24

na žalost najvjerovatnije ćeš morati uzeti novi stick jer je na tom izgorila memorija. Meni se desilo slučaj da nakon uključivanja stick-a računar prepozna sve kako treba ali količina memorije na stanju 0! nista nije pomoglo a radilo se takođe o 256mb. Sad bar memorija nije skupa kao ranije pa ti je najpametnije uzeti novu. :(

a.sudo
Posts: 35
Joined: 11/10/2006 14:34

#6 već probano

Post by a.sudo » 07/11/2006 11:24

Ma to sam već sve probao ,jednostavno nema u opciji više fat32 nego samo fat,a razlika je tričavih 253 megabajta.

a.sudo
Posts: 35
Joined: 11/10/2006 14:34

#7

Post by a.sudo » 07/11/2006 11:26

gefufna wrote:na žalost najvjerovatnije ćeš morati uzeti novi stick jer je na tom izgorila memorija. Meni se desilo slučaj da nakon uključivanja stick-a računar prepozna sve kako treba ali količina memorije na stanju 0! nista nije pomoglo a radilo se takođe o 256mb. Sad bar memorija nije skupa kao ranije pa ti je najpametnije uzeti novu. :(

Ma meni prepoznaje memoriju ali samo u fat sistemu i to mjesto 256 megabajta samo 2,5 mb.

User avatar
arman1
Posts: 4004
Joined: 06/11/2006 12:06
Location: Na selu čuvam stoku. U gradu se čuvam od stoke.
Has thanked: 20 times
Been thanked: 34 times
Contact:

#8

Post by arman1 » 07/11/2006 11:28

Batali to prijatelju. 30KM u đep i idi po replacement.

User avatar
Qler
Posts: 19482
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 23 times
Been thanked: 32 times

#9 Re: već probano

Post by Qler » 07/11/2006 11:45

a.sudo wrote:Ma to sam već sve probao ,jednostavno nema u opciji više fat32 nego samo fat,a razlika je tričavih 253 megabajta.

:shock: :roll:


a i ne treba ti bolan FAT32.... samo FAT

User avatar
iceman ze
Posts: 3091
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo
Has thanked: 56 times
Been thanked: 24 times

#10

Post by iceman ze » 07/11/2006 17:09

ja bih isto htio priupitati.....jucer na poslu radio sam sa stickom.....ostao mi je u usb na kompu, kad sam se vratio.....na ekranu mi neko upozorenje preko citavog ekrana......ja pomislio da je operativni pao.......kad restartovao komp.....on sve u redau......aali stick ni da se javi......ne moze ga vise prepoznati ni jedan komp........

Jel i za mene vazi.......lovu u dzep.....i....

User avatar
arman1
Posts: 4004
Joined: 06/11/2006 12:06
Location: Na selu čuvam stoku. U gradu se čuvam od stoke.
Has thanked: 20 times
Been thanked: 34 times
Contact:

#11

Post by arman1 » 08/11/2006 09:32

iceman ze wrote:ja bih isto htio priupitati.....jucer na poslu radio sam sa stickom.....ostao mi je u usb na kompu, kad sam se vratio.....na ekranu mi neko upozorenje preko citavog ekrana......ja pomislio da je operativni pao.......kad restartovao komp.....on sve u redau......aali stick ni da se javi......ne moze ga vise prepoznati ni jedan komp........

Jel i za mene vazi.......lovu u dzep.....i....
Iz mog bogatoh i bolnog iskusta da.
Posebno ako je u pitanju no-name hardware.

Mada nikad se ne zna. Pokušaj sa fintama add new hardware i found file ako se sječaš naziva nekog dokumenta sa sticka. zna upaliti.

User avatar
iceman ze
Posts: 3091
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo
Has thanked: 56 times
Been thanked: 24 times

#12

Post by iceman ze » 08/11/2006 21:52

ma ja neka marka extreme nide veze.......jes da sam ga izhabao, pa svaki dan na poslu, jes mi valjo jedno 1,5 godinu, ali srecom imam iskustva sa brisanjem vaznih podataka kad mi najvise trebaju, tako da sam ja to davno sa sticka skinuo na sigurnije......on mi je ono bio kao produzena ruka......

ebo firmu koja ima kompove bez floppy-ja........ :-)

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#13

Post by valterbranisarajevo » 09/11/2006 01:37

Probajte sa nekim od programcica za ovu svrhu koji su opisani na temi Software collection, ja uz njihovu pomoc cesto uspijem oziviti zaglavljeni stick. Tu prvenstveno mislim na freeware programe firme HDD Guru: Low level HDD formating i HDD disk wipe...

Nista vas ne kosta prije nego sto ga Recycle Binujete. :)

Post Reply