Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
fosil

#151 Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by fosil »

A gdje ce Pape biti?
dmr

#152 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by dmr »

fosil wrote:A gdje ce Pape biti?
Ma ko zna, mozda u svojoj hotelskoj sobi. Vidis da loze raju najavama.
luckylaka

#153 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

manijak 1971 wrote:Sto se tice derneka naravno kralj rocka i kraljica sevdaha pobjednicka karta 100 % jer prvo kvalitet vrh vrhova a drugo dokazani bosanski patriotizam
evo nesto vezano za dzinovica izuzetno dobar pjevac ali dok je veselin (batko) klao silovao i ubijao po mojoj grbavici on je sa bregom kusturicom i neletom po beogradskim splavovima ubijao viski i janjetinu to mu sarajlije nikad nece halaliti

jedva cekam da tifa pocne hejjjjjj grbavice rano ljutaaaaaaaa a moze i ona od hanke sa sa sarajevo ima cudnu moc
ili bosno moja divna mila jer to kraljica najbolje zna

ps.cuo sam da je dernek do 4 ujutro moze li neko to potvrditi
:thumbup: Ma treba ljudima nacrtati da bi ukapirali .Tifa-Hanka :thumbup:
sako

#154 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by sako »

evo jedan provjeren info za sve one koji dolaze u chicago svi najavljeni koncerti su do pola 2 samo ce izgleda tifa i hanka biti do cetiri
eto sada se skontajte kako i sta je tu noc najpametnije ja sam mislio kratko svratiti do dzinovica na stadion dok se guzva ne razidje posto ce izlaz biti sigurno sat total blokiran i onda brzinom svjetlosti hanka i tifa do sabaha :razz: :razz: :razz:
Ja_Ja

#155 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Ja_Ja »

sako wrote:evo jedan provjeren info za sve one koji dolaze u chicago svi najavljeni koncerti su do pola 2 samo ce izgleda tifa i hanka biti do cetiri
eto sada se skontajte kako i sta je tu noc najpametnije ja sam mislio kratko svratiti do dzinovica na stadion dok se guzva ne razidje posto ce izlaz biti sigurno sat total blokiran i onda brzinom svjetlosti hanka i tifa do sabaha :razz: :razz: :razz:
I ti se maksuz registrovao da nama das "provjeren" info?!

Necu ni na jedan koncert ici. Odoh na jezero da gologuz proslavim pobjedu Bosne :)
klikerusa

#156 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

Šipak će biti išta od tih koncerata za one koji idu na utakmicu. Utakmica se neće završiti do 10. Dok se izadje sa stadiona, bar 10:30. dok dodješ do kola i izadješ na put 11. I dok ovo dok ono ponoć. Lijepo udješ da poslušaš pjesmu, i potjera te da pišaš, taman onako rahat izadješ, kad ono kraj koncerta...
Haman da ce biti bolje odmah u restoran pojesti nešto pa u hotel na sabiranje utisaka prije spavanja :roll:
A doći će u St Louis :lol:
klikerusa

#157 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

Sjeca li se iko u kojem hotelu je odsjela reprezentacija kad suu bili u atlanti? Da je potrefiti hotel u cikagu u kojem ce biti. Uf, bio bih glavni kad se vratim. Im'o bih sta unucima pricat'
klikerusa

#158 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

Ja_Ja wrote: Odoh na jezero da gologuz proslavim pobjedu Bosne :)
Budi pazljiv...da se ne ostetis...
luckylaka

#159 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

ima li neko iz Chicaga da preporuci neki hotel,motel blizu stadiona i da li u blizini recimo3-4km.ima sta od nasih kaficca,restorana.dolazimo prije na 2-3 dana a ovo preko interneta nije mi bas po volji.Kao svi su hoteli vec rezervisani i svaki put mi nude smjestaj u Skokie(gdje to)
klikerusa

#160 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:ima li neko iz Chicaga da preporuci neki hotel,motel blizu stadiona i da li u blizini recimo3-4km.ima sta od nasih kaficca,restorana.dolazimo prije na 2-3 dana a ovo preko interneta nije mi bas po volji.Kao svi su hoteli vec rezervisani i svaki put mi nude smjestaj u Skokie(gdje to)
Znam neke naše koji ostaju ovdje
http://www1.hilton.com/en_US/hi/hotel/C ... 0756429079&

Blizu je stadiona i jezera u koje će Ja_Ja gologuz da skoči stilom laste;), a i ime je...mora se nekako i ona Paris izdržavati:)

A za Skokie znam samo iz filma "Usual suspects" kada Kevin Spacey aka Verbal kaže: "I used to be in a barbershop quartet in Skokie, Illinois. "
and

#161 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by and »

primam avio kartu na poklon :mrgreen:
Rob_Atl

#162 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

ima nas bruku u skokie, holiday inn, i blizu je nasih restorana i kafica, samo nije blizu stadiona, ali svejedno ako ostajes 2-3 dana vise ces se kretati po nasim mjestima nego na stadion...
Chicago075

#163 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

Pa sta mislite gdje ce igraci svratiti poslije tusiranja, naravno u salu koja je u sklopu stadiona!!!
A onda mozda se i dovuku negdje poslije. Dok se izadje sa stadiona treba ti sigurno sat i po, to je vec 11:30-12:00
dok dodjes do jednog od ovih koncerata treba ti jos 1-2 sata po Chicagu....Pa eto sad kome pase da se vozika po gradu, i trazenje taxija, jer 50-60.000 ljudi izlazi i trazi taxi....
Najsigurnija opcija je Haris u ovoj sali u stadionu, bar za mene...Jer ce mi trebat' negdje u 5 min. da se opustim i proslavim pobjedu u blizini....
A da u Atlanti su bili(repka) u Westynu, ali ne mora znacit za Chicago isto....
sako

#164 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by sako »

Chicago075 wrote:Pa sta mislite gdje ce igraci svratiti poslije tusiranja, naravno u salu koja je u sklopu stadiona!!!
A onda mozda se i dovuku negdje poslije. Dok se izadje sa stadiona treba ti sigurno sat i po, to je vec 11:30-12:00
dok dodjes do jednog od ovih koncerata treba ti jos 1-2 sata po Chicagu....Pa eto sad kome pase da se vozika po gradu, i trazenje taxija, jer 50-60.000 ljudi izlazi i trazi taxi....
Najsigurnija opcija je Haris u ovoj sali u stadionu, bar za mene...Jer ce mi trebat' negdje u 5 min. da se opustim i proslavim pobjedu u blizini....
A da u Atlanti su bili(repka) u Westynu, ali ne mora znacit za Chicago isto....
Svracanje je bilo moguce dok je nasim savezom upravljao cirkus zvani COLAKOVIC,CEKO i DOMINKOVIC i NARAVNO NEIZBJEZNI MUNJA (MUNIB USANOVIC) sa fudbalskom maskotom CIROM BLAZEVICEM ali od kako je dosao Tata SVABO (IVICA OSIM) na celo naseg saveza toga hvala bogu vise nema i konacno nasa repka lici na modernu svjetsku ekipu upravo zato sto nema vise alkoholiziranja prije i poslije utakmice. Bio sam i u Atlanti nijednog fudbalera ne bi ni u kakvoj birtiji i u Parizu takodje i to je dobro ,znaci sada je redoslijed tusiranje ,autobus ,hotel prozivka a posle mozda (veliki znak pitanja) se i malo izadje i cugne jbg ipak je prijateljska a osim toga ne dolaze kod nas u Ameriku svaki dan ipak raja hoce da se malo druzi sa njima . Ali ako bude tu Svabo smijem garantovati vec sad 100% da nijedan nece maci iz sobe :sad: :sad: :sad:
Chicago075

#165 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

Možda si bio u Atlanti, ali na noć prije tekme su svi bili u baru u hotelu Westin! Tako ni Famozni Svabo tu
Neće pomoći! Znam to jer sam i ja spavao u tom hotelu, i kad sam se vratio
U hotel bilo je u hotelskom baru deseci naših sjedili sa igračima! Dzaba tebi i Svabo i Pape,
Al tako je to!!! A živi bili pa vidjeli da će svi doći u tu salu poslije tekme!
Rob_Atl

#166 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Bili su u atlanti na koncertu indire, salihovic, pjanic , spahic i jos par njih, znam jer sam vidio slike kod raje sa koncerta...ma i oni su ljudi zele se provesti malo sa fali nek idu gdje im bolje pase, neko voli enesa , neko dzinovica, ako budu tu ne mora znaciti da ce se opijati
manijak 1971

#167 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by manijak 1971 »

Ma ja sjedice u hotelu i heklati ili igrati remija :lol: :lol: :lol: Libo me ko ce i gdje izlaziti, sto se tice Papeta i fudbalera oni ce mi biti nainteresantniji na stadionu kad budu razvaljivali mexico a posle sto se tice mene vec sam rekao Tifa i Hanka ha ja ba zna se ko je zaduzen za atmosferu i dernek a druga stvar tekma je gotova u pola 11 dok izadjem sa stadiona treba mi sat popijem dvije pive pisanje i fajront jer u pola 2 je fajront svugdje kao sto neko rece kod Hanke i tife jedino do pola 5 znaci nema prevare nego dernek do sabaha :-) :-) :-) a da bacam negdje 100 dolara za nesto sto ce trajati sat ne pada mi napamet. ;-) ;-) ;-)

Hejjjjjj Grbaviceee rano ljutaaaaaaaa pritisla me nekaaaaaaaa tugaaaaaaaaaaaaaaa
Chicago075

#168 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chicago075 »

manijak 1971 wrote:Ma ja sjedice u hotelu i heklati ili igrati remija :lol: :lol: :lol: Libo me ko ce i gdje izlaziti, sto se tice Papeta i fudbalera oni ce mi biti nainteresantniji na stadionu kad budu razvaljivali mexico a posle sto se tice mene vec sam rekao Tifa i Hanka ha ja ba zna se ko je zaduzen za atmosferu i dernek a druga stvar tekma je gotova u pola 11 dok izadjem sa stadiona treba mi sat popijem dvije pive pisanje i fajront jer u pola 2 je fajront svugdje kao sto neko rece kod Hanke i tife jedino do pola 5 znaci nema prevare nego dernek do sabaha :-) :-) :-) a da bacam negdje 100 dolara za nesto sto ce trajati sat ne pada mi napamet. ;-) ;-) ;-)

Hejjjjjj Grbaviceee rano ljutaaaaaaaa pritisla me nekaaaaaaaa tugaaaaaaaaaaaaaaa
TESKA tuga, al haj. Postujem Tifu 8-) , al nisam bas neki fan Hanke, koja mi nemoze nabrijati atmosferu poslije tekme, nekako je za to najbolji Begovic, al svakom svacije....Nadam se da cu navratiti i u House of Blues da odslusam malo i Tifu, al prvi stop je Haris i malo lokanja, a onda dalje :run:
Chuckie

#169 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Chuckie »

Rob_Atl wrote:Image

E ako mi ima sta mrze kad ovako najavu naprave, pa onda drze u tajnosti ko ce pjevati :roll: ... Ovo su oni isti organizatori sto su doveli Indiru i ne znam ko je jos pjevao u Atlanti, ma krnkanluk ce opet dovesti...
Jao brate plakata. :lol:

Ko da ga je Pink produkcija iz Beograda pravila. :D
luckylaka

#170 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Chuckie wrote:

E ako mi ima sta mrze kad ovako najavu naprave, pa onda drze u tajnosti ko ce pjevati :roll: ... Ovo su oni isti organizatori sto su doveli Indiru i ne znam ko je jos pjevao u Atlanti, ma krnkanluk ce opet dovesti...

Ova plakate je pravljena za male bebe i naivne.Inace ako Svabi i ljudi iz komiteta dodju bit ce otprilike ovako u 10 kraj utakmice,u 11 zavrseno tusiranje u 12 svi u krevetu u 1 najkasnije.E sad sto svi organizatori zele privuci raju(i onako cs sve biti puno i bez reprezentacije)pa svi dovode igrace je vjerovatno prodavanje magle od vecine.Al eto nek se desava sta biloP.S.Hajmo najblize hotele stadionu
klikerusa

#171 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:
Chuckie wrote:

Ova plakate je pravljena za male bebe i naivne.Inace ako Svabi i ljudi iz komiteta dodju bit ce otprilike ovako u 10 kraj utakmice,u 11 zavrseno tusiranje u 12 svi u krevetu u 1 najkasnije.E sad sto svi organizatori zele privuci raju(i onako cs sve biti puno i bez reprezentacije)pa svi dovode igrace je vjerovatno prodavanje magle od vecine.Al eto nek se desava sta biloP.S.Hajmo najblize hotele stadionu
Jedno je haman sigurno... svi nasi igraci koji slete u CIkago ce doci na Soldier Field prije 8pm... za ostalo se ne zna :lol: :lol: :lol: :lol:
klikerusa

#172 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:Hajmo najblize hotele stadionu
Mislim da je onaj sto sam ti naveo veoma blizu (manje od milje. Ako hoces idi na Kayak, orbitz, ili bilo koji i ukucaj u search "soldier Field, IL" i sortiraj po udaljenosti, i eto ti rezultata...
specifikacija

#173 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by specifikacija »

klikerusa wrote:
Mislim da je onaj sto sam ti naveo veoma blizu (manje od milje. Ako hoces idi na Kayak, orbitz, ili bilo koji i ukucaj u search "soldier Field, IL" i sortiraj po udaljenosti, i eto ti rezultata...
Klikerusa, koliko se ocekuje nasih navijaca? Bez pretjerivanja molim :)
sako

#174 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by sako »

luckylaka wrote:
Chuckie wrote:

Mislim isto poznavajuci situaciju koja je bila prije saveza za normalizaciju i sad djelimo isto misljenje, ako osim bude tu sumnjam ali hajde nikad sene zna
Na kraju krajeva ovi sto najavljuju ove koncerte ocito da su se sasrali boje se pusione pa ko vele dolaze i fudbaleri pa ne kontam jel to susic ili pjanic ,dzeko i ostali ce pjevati na koncertima posle tekme ispade da ce oni bolje zabavljati raju nego Enes ili hanka i ovi neki drugi koji dolaze ,ali eto nikad se ne zna mozda i propjevaju.
U svakom slucaju mi smo sampioni za ublehu tako da jos uvjek ima dosta do 31 jos se ne zna ni dali ce biti svi najavljeni ,da ne bude ko u Atlanti Sabac and Sumadija :sad: fuj fuj fuj
Ja i moja raja smo vec odlucili kombinacija SEVDAH + ROCKNROLL definitivno najbolja varijanta iako cemo malo svratiti i do Enesa ono samo na po jednu s nogu i onda :run: HANKA I TIFA do zoreeeeeeeeeeeeeeeeee
klikerusa

#175 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by klikerusa »

specifikacija wrote:
klikerusa wrote:
Klikerusa, koliko se ocekuje nasih navijaca? Bez pretjerivanja molim :)
Ocekuje se manje od 61,500. Ne moze preko kapaciteta stadiona :lol:
Eh daj Boze da nas bude 30,000...mada mozda neko ima drugacije misljenje
Post Reply