"Mein Kampf"

goodbar

#51 Re: "Mein Kampf"

Post by goodbar »

Pobjednici pišu,uglavnom,lažnu historiju,pa onda maloj dječici,kroz lijevak,sipaju sve i svašta u male mozgiće.Pa,kad dječica odrastu,već su robotizovana i ne razmišljaju svojim glavama.Muslimanima,a njihova sudbina i historija me interesuje u ovom slučaju,nacisti i italijanski fašisti,nikada nisu bili tlačitelji i dušmani.Više zla su nanjeli tkzv.demokratske,ali kolonijalne zemlje(i dalje to rade),kao USA,Engleska,Francuska,Rusija,Holandija...Irak su Engleska,uz pomoć de Golovih Francuza,uništili '41.a Arape pobili k'o golubove.Samo zato što Iračani nisu htjeli da svoju nezavisnost predaju "saveznicima".Tada su Iračanima pomogli Italijani,Nijemci i Višijevska Francuska,ali uzalud.Englezi su okupirali Egipat '40.Egipatski oficiri su imali neki podzemni pokret otpora protiv "saveznika",u kojem se nalazio i Naser.'48.Naselili su Jevreje iz cijele Evrope u Palestinu,dali im državu i omogućili okupaciju palestinskog naroda,koja traje do danas.Od '46-'49.nakon povratka holandskih kolonizatora u Indoneziju,poslije japanske "okupacije", i pobune indonežanskih nacionalista,počeo je pokolj Indonežana.Tada su Indonežanima pomogli Japanci,koji su se krili po džunglama Indonezije.Na sami dan "pobjede" 8.maja 1945.g.40.000 Alžiraca je pobijeno u gradu Alžiru od de Golovih Francuščića,samo zato što su Alžirci pomislili da je došao i za njih dan nezavisnosti i slobode i izašli su da to proslave.
oridjidji

#52 Re: "Mein Kampf"

Post by oridjidji »

madner wrote:
Bolesno je od njega sto je podijelio njemacko drustvo na Njemce i strance, kojih tada nije bilo malo u njemackoj i jedini dobar stranac mu je bio onaj koji je etican, naklonjen njemackim zakonima, radu, redu, disciplina i cini dobrog poreznog obveznika, svi ostali su bili zlo,
Ovo su mu Sipci pravo zamjerili. :D
Ma nisu vala, valjao im je ko i oni njima. Zajedno su formirali jednu diviziju SS diviziju Skenderbeg, ko kad su im se isprepleli interesi na Balkanu. Dobro je pa je ovo pravilo znacilo najvise u Njemackoj, ali ne i prostorima koja su osvojili. :)
oridjidji

#53 Re: "Mein Kampf"

Post by oridjidji »

goodbar wrote:Pobjednici pišu,uglavnom,lažnu historiju,pa onda maloj dječici,kroz lijevak,sipaju sve i svašta u male mozgiće.Pa,kad dječica odrastu,već su robotizovana i ne razmišljaju svojim glavama.Muslimanima,a njihova sudbina i historija me interesuje u ovom slučaju,nacisti i italijanski fašisti,nikada nisu bili tlačitelji i dušmani.Više zla su nanjeli tkzv.demokratske,ali kolonijalne zemlje(i dalje to rade),kao USA,Engleska,Francuska,Rusija,Holandija...Irak su Engleska,uz pomoć de Golovih Francuza,uništili '41.a Arape pobili k'o golubove.Samo zato što Iračani nisu htjeli da svoju nezavisnost predaju "saveznicima".Tada su Iračanima pomogli Italijani,Nijemci i Višijevska Francuska,ali uzalud.Englezi su okupirali Egipat '40.Egipatski oficiri su imali neki podzemni pokret otpora protiv "saveznika",u kojem se nalazio i Naser.'48.Naselili su Jevreje iz cijele Evrope u Palestinu,dali im državu i omogućili okupaciju palestinskog naroda,koja traje do danas.Od '46-'49.nakon povratka holandskih kolonizatora u Indoneziju,poslije japanske "okupacije", i pobune indonežanskih nacionalista,počeo je pokolj Indonežana.Tada su Indonežanima pomogli Japanci,koji su se krili po džunglama Indonezije.Na sami dan "pobjede" 8.maja 1945.g.40.000 Alžiraca je pobijeno u gradu Alžiru od de Golovih Francuščića,samo zato što su Alžirci pomislili da je došao i za njih dan nezavisnosti i slobode i izašli su da to proslave.
Italijani jesu u Libiji napravili dosta sranja ko kolonizatori, Njemci bas i nisu bili tlacitelji muslimana, iako jesu svojim antisemitizmom i odredjeni broj Muhamedanaca spakovali u Njemackoj u logore, kako su muslimane zvali , ne moze se to smatrati prvenstveno ciljem Hitlera jer cesto su svojim izgledom podsjecali na Jevreje. Citao sam malo na tu temu, recimo kad su na Kavkaz stigli u svojim osvajackim pohodima, nisu mogli razlikovati Jevreje Kavkaza od muslimana, pa su ih ubijali sto je izazvalo revolt, ali onda su Njemci povukli malo rucnu jer su nastojali muslimane pridobiti za sluzenje rajhu nudeci im sigurnost, a za uzvrat dobiti neophodno ljudstvo na mnogim frontovima, pa se dobar broj Jevreja sa Kavkaza spasio pred Njemcima. Citao sam o tome na nekom engleskom portalu. Ako pronadjem link, stavljam ovdje.

Nisu bas muslimani bili u milosti kolonizatora. U drugom svijetskom ratu su ih svi koristili kao topovska djulad. Bio je dobar dokumentarac na tu temu "Arapi u drugom svijetskom ratu" na Dzeziri, cini mi se da se tako zvao, pa se prepricavaju svjedocanstva toga doba i prakse europskih drzava prema njima.
oridjidji

#54 Re: "Mein Kampf"

Post by oridjidji »

karanana wrote:ja sam shvatio da se odnosi na knjigu sa slike.
daj pdf!

mada nesto slabo citam ovih godina ali nek imam.
http://www.nazi-lauck-nsdapao.com/hrvatski.htm
evo ti linka za skinuti je odma ispod ovoga hrvatski odijel...

hvala bogu pa ne postoji ovdje koliko vidim bosanski odijel. kod nas ovo ne pije vode. postoje srpski i hrvatski. :thumbup:
karanana

#55 Re: "Mein Kampf"

Post by karanana »

oridjidji wrote:
daj pdf!

hvala bogu pa ne postoji ovdje koliko vidim bosanski odijel. kod nas ovo ne pije vode. postoje srpski i hrvatski. :thumbup:
mislio sam na ovu knjigu princeza u berlinu, ne mein kamp. poceo citati davno koliko se sjecam, kao i vecina sto je navela ovdje, bila je poprilicno dosadna knjiga pa sam odustao.
pirmin

#56 Re: "Mein Kampf"

Post by pirmin »

Prikladniji naziv ovog nedjela bi bio "Mein Krampf".
oridjidji

#57 Re: "Mein Kampf"

Post by oridjidji »

karanana wrote:
oridjidji wrote:
daj pdf!

mislio sam na ovu knjigu princeza u berlinu, ne mein kamp. poceo citati davno koliko se sjecam, kao i vecina sto je navela ovdje, bila je poprilicno dosadna knjiga pa sam odustao.
Nesporazum, jbg :lol:
It_is_a_Leclerc

#58 Re: "Mein Kampf"

Post by It_is_a_Leclerc »

Knjiga je ekstraordinarno smece kao uostalom i svi oni koji podrzavaju Hitlera, smatraju bilo sta njegovo pametnom i dobrim
goodbar

#59 Re: "Mein Kampf"

Post by goodbar »

Ta knjiga,kao i neka Staljinova,mogla je,javno,da se kupi u SFRJ 1981.god.Gledao sam tada fotografije u tadašnjem "Startu" i novinar se pitao,kako je to moguće,ali.eto,bilo je.A ti,da li si čitao tu knjigu ili apriori tvrdiš da je to smeće?Ili si,pak,gledao mnogo domaćih Western filmova,tkzv."partizanskih"?Kao uostalom i američkih,engleskih i inih"Western filmova"sa ratnom tematikom iz W W 2.Nije sve crno-bijelo,treba malo razmišljati,analizirati,čitati i druge i drugačije izvore informisanja,dakle,većinom je sve to sivo,pomješano.Priče partizanke smo davno prevazišli.
fortaleza

#60 Re: "Mein Kampf"

Post by fortaleza »

It_is_a_Leclerc wrote:Knjiga je ekstraordinarno smece kao uostalom i svi oni koji podrzavaju Hitlera, smatraju bilo sta njegovo pametnom i dobrim
https://www.youtube.com/watch?v=6pmSdJirwzI

Al imao je odlične govore (posebno onaj dio o bankarima), kao što je jedan forumaš napisao, pobjednici pišu historiju. Mi samo možemo zaključivati iz oskudnog izvora informacija u par knjiga, partizanskih filmova i općenite sotonizacije tog perioda i događaja.
pirmin

#61 Re: "Mein Kampf"

Post by pirmin »

Niko nije uneredio ovo pisano smece kao njemacki intelektualac/kabaretist turskog porijekla, Serdar Somuncu...

Dio njegovog programa je bio da u najzabacanijim njemackim naci-vukojebinama cita dionice iz ovog nedejela.
Doduse sa ozbiljnijom policijskom zastitom ali opet... :)
Post Reply