Megakantoni

sunceKOtepsija

#26 Re: Megakantoni

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija wrote:
breuer wrote:1+10

7+8

2+3

4+6

5+9
11
15
5
10
16
:D
greska zadnje 14 :lol:
sunceKOtepsija

#27 Re: Megakantoni

Post by sunceKOtepsija »

JThomas wrote:a na federalnom nivou da se osnuje jedno zajedničko tijelo za upravljanje tim bolnicama, na čijem čelu bi bio generalni megadirektor...ili megadirektorica :D
:lol:
sunceKOtepsija

#28 Re: Megakantoni

Post by sunceKOtepsija »

-LIBERO- wrote:
JThomas wrote:i svaki megakanton će imati jednu megabolnicu, a ostale ćemo spojiti sa tom.

Zapravo cijela Federacija ce biti jedna velika bolnica, a znamo ko je jedini adekvatan kao upravitelj bolnica. Vjecna, jedina, najbolja, najsposobnija...majka, zena, boginja...nepobjedljiva, neprikosnovena...jedna i jedina. :josipalisac: :stasreko: :pipi:

Ime je suvisno i pisati. Svaki posteni gradjanin na federalnom dunjaluku, zna Tko je Oto :thumbup:
zena, majka, kraljica :thumbup:
kritichar

#29 Re: Megakantoni

Post by kritichar »

Normalno bi bilo da se posavski kanton priključi Distriktu, ali kod nas se nikad ništa normalno ne dešava
sumirprimus

#30 Re: Megakantoni

Post by sumirprimus »

meni je ko tuzlaku normalnije spojit tuzlu brcko i orasje negoli sa zenicom i travnikom..
nista licno i personalno..jednostavno blize.
Kikibombona

#31 Re: Megakantoni

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote:meni je ko tuzlaku normalnije spojit tuzlu brcko i orasje negoli sa zenicom i travnikom..
nista licno i personalno..jednostavno blize.
Kakve veze ima prakticnost sa borbom plemena oko teritorije?

Pa radi tog Brckog je Dejton mogao propasti a rat biti nastavljen.

Sve ovo nema veze sa funkcionalnoscu. Radi se o ratu politickim sredstvima izmedju etnickih grupa u BiH.

Od ovoga naravno nema nista, osim ako stranci ne zavrnu ruke.
agent_zero

#32 Re: Megakantoni

Post by agent_zero »

Megakantoni = još jedna SDAovska i Kakirova izdaja = uvođenje trećeg entiteta na mala vrata, ovaj put formalno-pravno.

Što će uopšte kantoni? Umjesto da se ide na ukidanje istih, što su i preporuke Venecijanske komisije, izdajnička politika Kakira Izmetbegovića i SDA stvara nacionalne mini kalifate po SDA-HDZ liniji!

Ukinuti kantone, nikakvi megakantoni (kalifati, treći entiteti)!
KB9

#33 Re: Megakantoni

Post by KB9 »

odma razne teorije zavjere
Alfons Kauders

#34 Re: Megakantoni

Post by Alfons Kauders »

Nije valjo Zlaja...
Nije valjo Zeljko...
...Eto vam Bakir

I sta se sad bunite? Sami ste ga birali.
Alfons Kauders

#35 Re: Megakantoni

Post by Alfons Kauders »

Jah, i da ne bude zabune... Ovo ce biti ogroman problem za SDA.

Najradije bi spojili kantone tako da ljevica nema prolaza u tuzlanskoj i sarajevskoj regiji... Ali kako? Mogu priheftat Gorazde Sarajevu, ali to nije dovoljno. Mogu i ZDK, ali sta ce onda zalijepiti Tuzli da osiguraju vjecnu vlast zelenoj udovici?

Ne ide, a SDA sigurno nece ici neke jedinice u kojim bi ljevica eventualno mogla dominirati. Covica zaboli, on ce uvijek imati vecinu, sta god da uradi... Ali SDA? Kako ce iskruziti Sarajevo, Tuzlu i Zenicu da dobiju dvije teritorijalne jedinice u kojim ce SDA imati vjecnu vecinu? Po mojoj racunici, Zenicu bi morali popolovit (ne kanton, vec grad).
Kikibombona

#36 Re: Megakantoni

Post by Kikibombona »

agent_zero wrote:
Ukinuti kantone, nikakvi megakantoni (kalifati, treći entiteti)!
Ih, ti bi da izda Covic?

Ko izda - pizda! :D
breuer

#37 Re: Megakantoni

Post by breuer »

sunceKOtepsija wrote:
breuer wrote:1+10

7+8

2+3

4+6

5+9
11
15
5
10
16
14 :-)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38 Re: Megakantoni

Post by _BataZiv_0809 »

Alfons Kauders wrote:Jah, i da ne bude zabune... Ovo ce biti ogroman problem za SDA.

Najradije bi spojili kantone tako da ljevica nema prolaza u tuzlanskoj i sarajevskoj regiji... Ali kako? Mogu priheftat Gorazde Sarajevu, ali to nije dovoljno. Mogu i ZDK, ali sta ce onda zalijepiti Tuzli da osiguraju vjecnu vlast zelenoj udovici?

Ne ide, a SDA sigurno nece ici neke jedinice u kojim bi ljevica eventualno mogla dominirati. Covica zaboli, on ce uvijek imati vecinu, sta god da uradi... Ali SDA? Kako ce iskruziti Sarajevo, Tuzlu i Zenicu da dobiju dvije teritorijalne jedinice u kojim ce SDA imati vjecnu vecinu? Po mojoj racunici, Zenicu bi morali popolovit (ne kanton, vec grad).
Ma Zenica je leglo SDA, iako po je po naslijedju radnicki grad kao i Tuzla. Nema zime za njih u Zenici. Jedini grad u Ze-Do kantonu koji se dugo opirao je Kakanj, ali i on "pade" na zadnjim izborima. Prethodni SDP nacelnik je pretjerao u pljacki.
Tigar1

#39 Re: Megakantoni

Post by Tigar1 »

Pošteno bi bilo grašane SBK pitati na referendumu da se izjasne da li su za pripajanje HNK.

Bošnjaci sigurno ne bi nikada glasali za isto.

Uvijek i tradicionalno su okrenuti Sarajevu, + kada se uzme Popis stanovništva iz 2013 (ne mora biti zvaničnih rezultata, ovdje se u bobu zna koliko ima Bošnjaka koliko Hrvata) vidljivo je da bi bili manjina u tom megakantonu, a to nije ono za šta su se naši očevi borili i davali svoje živote.
Kikibombona

#40 Re: Megakantoni

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote: Ma Zenica je leglo SDA, iako po je po naslijedju radnicki grad kao i Tuzla. Nema zime za njih u Zenici. Jedini grad u Ze-Do kantonu koji se dugo opirao je Kakanj, ali i on "pade" na zadnjim izborima. Prethodni SDP nacelnik je pretjerao u pljacki.
Ne razumijem kako.

Kunem se zivotom, jos nisam upoznao nijednog glasaca SDA. Nijednog jedinog, a znam gomilu ljudi. U komsiluku imam bas svega, ljudi iz grada i sa sela... Niko pred ove izbore nije rekao da ce glasati za SDA. Ovi sa sela mahom za Fahru, a ostali za SDP i DF. Od jarana i poznanika niko nikada nije glasao za SDA. Makar tako kazu. Na poslu SVI protiv SDA.

U cemu je fora?
Da li se ljudi stide priznati da glasaju za SDA?

Nemoguce, majke mi. Poznajem simpatizere SDPa, DF, Nasa stranka, Fahro, SBiH, Sefer Halilovic, Isak Ramo... ali nijednog jedinog SDAovca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41 Re: Megakantoni

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:
Ne razumijem kako.

Kunem se zivotom, jos nisam upoznao nijednog glasaca SDA. Nijednog jedinog, a znam gomilu ljudi. U komsiluku imam bas svega, ljudi iz grada i sa sela... Niko pred ove izbore nije rekao da ce glasati za SDA. Ovi sa sela mahom za Fahru, a ostali za SDP i DF. Od jarana i poznanika niko nikada nije glasao za SDA. Makar tako kazu. Na poslu SVI protiv SDA.

U cemu je fora?

Nemoguce, majke mi. Poznajem simpatizere SDPa, DF, Nasa stranka, Fahro, SBiH, Sefer Halilovic, Isak Ramo... ali nijednog jedinog SDAovca.
E jbga kako? Pa je li Huso dobio duplo vise glasova nego Munib i Ismet Stari Sat zajedno? Je li SDA u opcinskom vijecu ima zastupnika vise nego SDP i SBB skupa?
GeeTnT

#42 Re: Megakantoni

Post by GeeTnT »

Kikibombona wrote:

U cemu je fora?

sda vise nije stranka...to je nacin zivljenja.. :mrgreen:
Kikibombona

#43 Re: Megakantoni

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:
E jbga kako? Pa je li Huso dobio duplo vise glasova nego Munib i Ismet Stari Sat zajedno? Je li SDA u opcinskom vijecu ima zastupnika vise nego SDP i SBB skupa?
Nije to upitno. Neobicno za cijelu pricu je to sto ne znam nijednog jedinog SDAovca u gradu gdje SDA dominira. Pocinjem sumnjati da se ljudi pretvaraju, kriju za koga glasaju. Mozda i ja cesto popljujem na ruzan nacin, pa im poslije bude crnjak reci da glasaju za SDA.

Da se razumijemo, ne mislim da su simpatizeri drugih stranaka imalo bolji ljudi od simpatizera SDA. Sve stranke koje imamo na ponudi su manje-vise isto sranje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#44 Re: Megakantoni

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Nije to upitno. Neobicno za cijelu pricu je to sto ne znam nijednog jedinog SDAovca u gradu gdje SDA dominira. Pocinjem sumnjati da se ljudi pretvaraju, kriju za koga glasaju. Mozda i ja cesto popljujem na ruzan nacin, pa im poslije bude crnjak reci da glasaju za SDA.

Da se razumijemo, ne mislim da su simpatizeri drugih stranaka imalo bolji ljudi od simpatizera SDA. Sve stranke koje imamo na ponudi su manje-vise isto sranje.
To ko pred rat kad su svi glasali za Reformiste :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45 Re: Megakantoni

Post by JoseMujica »

JThomas wrote:i svaki megakanton će imati jednu megabolnicu, a ostale ćemo spojiti sa tom.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: kralju
Kikibombona

#46 Re: Megakantoni

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:
Tako nekako.

Bas pred ove zadnje izbore smo igrali fudbal pred zgradom. Skupilo nas se 40ak, sto ovi sto igraju - sto ovi sto gledaju. Nakon zavrsene partije dotakli se politike. NIKO nije rekao da ce glasati za SDA. Valjda se ljudi stide, ustrucavaju, sta li... Neki od nas onako socno popljuju SDA, pa valjda ljudima poslije bude nezgodno reci da za njih glasaju. Nemoguce da niko od komsija nije glasao za SDA. Na poslu ista prica. Sa drugarima i poznanicima ista.

Mislim, realno, nije hvale vrijedno isticati simpatiziranje bilo koje stranke u BiH. Sve je to isto smece, u par grama razlike.

Recimo, SDP mi se zgadio nevidjeno. Niksic, Lagum i drustvo su ucinili da mi budu ogavniji od SDA. Komsic je jeftini populista i politicki avanturista/diletant. Fahro je pokvarena interesdzija. Itd, itd... Mrka kapa.
Ironmen

#47 Re: Megakantoni

Post by Ironmen »

Thorgerson

#48 Re: Megakantoni

Post by Thorgerson »

Ono...znam da nemamo drzavu jbg...al kad vidis da se parča pola drzave (FBIH), a drugu polovicu to ne zanima, niti ih dotice (RS)...onda te jos vise realnost pukne i shvatis da mi fkt nemamo drzavu, kakvu mislimo da imamo...i da BiH ustvari i jeste zajednica dvije drzave, ma sta mi mislili. :(
GeeTnT

#49 Re: Megakantoni

Post by GeeTnT »

Kikibombona wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Tako nekako.

Bas pred ove zadnje izbore smo igrali fudbal pred zgradom. Skupilo nas se 40ak, sto ovi sto igraju - sto ovi sto gledaju. Nakon zavrsene partije dotakli se politike. NIKO nije rekao da ce glasati za SDA. Valjda se ljudi stide, ustrucavaju, sta li... Neki od nas onako socno popljuju SDA, pa valjda ljudima poslije bude nezgodno reci da za njih glasaju. Nemoguce da niko od komsija nije glasao za SDA. Na poslu ista prica. Sa drugarima i poznanicima ista.

Mislim, realno, nije hvale vrijedno isticati simpatiziranje bilo koje stranke u BiH. Sve je to isto smece, u par grama razlike.

Recimo, SDP mi se zgadio nevidjeno. Niksic, Lagum i drustvo su ucinili da mi budu ogavniji od SDA. Komsic je jeftini populista i politicki avanturista/diletant. Fahro je pokvarena interesdzija. Itd, itd... Mrka kapa.
Bas cudno da te niko ne upita ono narodnjacki: "Sta te boli qrac za koga cu glasat?'

Nigdje u svijetu se ljudi ne interesuju kao kod nas ko za koga glasa, kolko zaradjuje, kakvo auto vozi, jeli u kreditu, sta jede, pije...imal svalerku...

Odrastite ba vise...
Alfons Kauders

#50 Re: Megakantoni

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:
Alfons Kauders wrote:Jah, i da ne bude zabune... Ovo ce biti ogroman problem za SDA.

Ma Zenica je leglo SDA, iako po je po naslijedju radnicki grad kao i Tuzla. Nema zime za njih u Zenici. Jedini grad u Ze-Do kantonu koji se dugo opirao je Kakanj, ali i on "pade" na zadnjim izborima. Prethodni SDP nacelnik je pretjerao u pljacki.
Zato i kazem da im je da nekako podijele Zenicu izmedju Tuzle i Sarajeva, da ucvrste poziciju. :wink:
Post Reply