Hehehehe….joj, joj…ma gdje mene nadje od sve ove djece….iskreno, trebalo mi je vremena da shvatim sto je pisac htio da kaze. Ali, popravio si se. Cak prepoznajem stil pisanja mada je nick drugi.bosanska rijec je napisao/la:
Vidis da razumijes sta pise dok si i odgovorila, nisam ja ni na cemu ali si ti poprilicno na sarkazmu , cinizmu i ironiji. A zar nije tema „da se nikad ne zaboravi“ upravo da se ne zaborave ni zrtva ni oni koji su nas branili . A ti si sebi dopustila
da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes : „zaboravili sto su nam uradili.... Jezivo je da se ne sjecamo...Jezivo je da nam vise nije vazno...ne postujemo svoje zrtve“
Ako si vec htjela pisati o tome trebala si otvoriti temu o tome, a moderator je tvoje baljezgarije na toj temi trebao izbrisati .
Sto se tice ”sarkazma, cinizma i ironije” ni tebi toga ne manjka, cak sto vise.
Na temi ”Da se nikad ne zaboravi”ja sam napisala ono sto sam osjecala u tom trenutku kad sam vidjela sve grozote, po ko zna koji put, a ne da nekog vrijedjam….vjerovatno sam u tom trenu pomislila na sve zrtve rata.....no ti shvati kako hoces, baljezgarije ili ne. I sebe sam svrstala u ”nas”, kao sto vidis. No medjutim, mislim da je tvoj problem druge prirode.
Mi se svi svoje muke sjecamo i kako smo kroz i sto prolazili. Mnogi su prolazili stravicne torture, ubijanja, silovanja….al ostadosmo zaboravljeni. Kao da nas nigdje nikad na ovom svijetu nije bilo.
Elem.bosanska rijec je napisao/la:
„da se nikad ne zaboravi“ upravo da se ne zaborave ni zrtva ni oni koji su nas branili. A ti si sebi dopustila da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes
Svake godine,12.07., dan nakon komemoracije zrtvama genocida u Srebrenici,desi se postrojavanje cetnika. Eto, ja prva nisam tamo nikad da se suprotstavim i sebe sam svrstala u ”nas”. A gdje ste to VI, “pravi I iskreni dusebriznici” bosanska rijeci? Jesi se mozda ti suprotstavio na neki nacin osim gledanja svega toga kuci na TV-u? Mislim, kad vec govoris o mom generaliziranju daj mi neki svoj izuzetak? Ja VAS nigdje ne primjetih…godinama...
Oblak ne zna zasto bas ide u tom pravcu I tom brzinom, on osjeca poriv….to je mjesto gdje treba ici. Nebo zna razlog I vezu, iza svakog oblaka. I ti ces isto tako znati kad se podignes dovoljno visoko da mozes da vidis preko obzorja.bosanska rijec je napisao/la:
A ti si sebi dopustila da upravo na toj temi pises kako smo MI kako kazes : „zaboravili sto su nam uradili.... Jezivo je da se ne sjecamo...Jezivo je da nam vise nije vazno...ne postujemo svoje zrtve“
Ne, nismo ih MI a niste ih ni VI poslali u Haag vec su ONI otisli sami. Vidjeli da nemaju sto ocekivati od NAS,niti od VAS, nikakvu podrsku, ZERO..(svoje zemlje i svog naroda) pa su sami otisli.bosanska rijec je napisao/la:
Opet generalizujes, niti svi pljujemo niti ih MI one koji su nas branili saljemo u Hagg . Ali dakako da se nisu kao ovi drugi sakrili u misije rupe, nego sa obrazom odu i kako vidimo sa obrazom se vrate .
Da, kako vidimo, na svu srecu pa su se vratili. Da, lako je sad pricati. A sto da nisu? MI bi cista obraza rekli:”Eh….” Vjerovatno bi i VI isto.
To ”to sto su se oni cista obraza borili” je njih jako skupo kostalo....par godina provedenih u zatvoru. Gore je nevinog u zatvor, nego zlocinca na slobodi. Isto ti dodje kao i pljuvanje.
O cemu sam ovdje jos govorila. Da, nisam pristalica mudzahedina. Ali jos sam vise protiv da se protjeruju tek tako iz zemlje. Znaci kad su NAM trebali, bili su NAM dobri, sad kad nam ne trebaju, marssss van. Opet ponavljam, stala je grupa od 100 ljudi na njihovu stranu u Zenici ili 50 u Sarajevu…koja ne cini NAS ili VAS vec manjinu...cinjenica je da ih tjeraju a nista se ne poduzima. Moglo se to i na drugi nacin. Ovo sto se sada radi je veoma prljavo. Ne osjecam duh VAS ni ovdje.
Izvini, ja se uvijek fino ponasam, i nastojim da ne vrijedjam nikoga. Ako nam se stavovi ne slazu, ne znaci da nekog napadam ili vrijedjam..bosanska rijec je napisao/la:
Vidis kako se znas fino ponasati pa pisati u svoje ime, tako i u buduce nastavi.
Kako god da je bilo i danas je ta i takva Amerika na BOSANSKOJ strani kao i Holandija. Ne kazem moglo je puno bolje, ali a nam je i danas i Amerika i Holandija prijateljske drzave za razliku od nekih....
Danas nema prijateljstva izmedju drzava….samo korist.
Vec sam ranije napisala sto mislim o Americi i toga se cvrsto drzim. Da su nam bilo kakvi ”prijatelji”, ne bi doslo do prisile potpisa Deytonskog Sporazuma, pogotove ne par mjeseci nakon Srebrenice. A i da jeste, za 13. godina bi ukinuli RS.
Holandjani prijatelji? Oh…..vojnici koji su prepustili 8 000 ljudskih dusa u Mladiceve ruke su nedavno dobili ordenje za ”nesto”. Mislim, sanjam li? Holandija je trebala da renovira bolnicu u Banja Luci ove godine…prijatelji? Majke Srebrenice tuze Holandiju a ti pricas o prijateljstvi. I jos generalizujes. Toliko o sarkazmu i ironiji.
No comment. Sve si sam rekao.bosanska rijec je napisao/la:
Srebrenica jeste u manjem entitetu kao sto je i taj entitet u Bosni i Hercegovini . I nadam se da ce takve tvorevine i njene genocidne institucije koje su osuđene presudom u Hagu , kad tad biti ukinute. Za institucije koje su osuđene za genocid i ne ocekujem da postuju zrtvu. Kad se ukinu te i takve tvorevine onda mozemo ocekivati postivanje svakog pojedinca na cijelom teritoriju ove zemlje. Ovo sto i danas dolazi iz rs je samo dokaz tome da ne treba da postoji i da ne treba ignorisati presudu suda u Hagu, kojom se osuđuju sve institucije te genocidne tvorevine .
Ni ti meni nisi nista opipljivo dao. Ne treba VAM? Dobro vam je? Ja sam mislila da ovdje govorimo o BiH, Federaciji i RS, te o buducnosti BiH naroda.....bosanska rijec je napisao/la:
Kakvo Sarajevo, ne zivim u Sa. I koje si ti fakte dala ? Pominjes budzet Federacije, pa budzet jednog Kantona je veci nego buzet rs. Ne traba nam ni federacija , a pogotovo tvorevina nastala na ubijanju kao sto je rs.
Ja u tu svoju ”generalizaciju” stavljam sebe kao i vecinu, pa kad ga uvaljujem Bosnjacima uvaljujem i sebi. A ti ili VI?bosanska rijec je napisao/la:
Kazes postujes, a uvaliti Bosnjacima svojom generalizacijom za sekundu mani se ti generalizacije i tvoje pricezanima me ko tebe, i koga ti, u ime bilo kojeg naroda !!! Lazni dusebriznici su uvijek generalizuju sve i svasta, sto se vidi i u tvojim postovima. A kad ti je palo na um nesto „jako“ tebi bi ocigledno trebalo da te dobro smiri.
Ti si kao onaj pravi, dobri dusebriznik koji se bori za svoj narod pustom pricom. Dobri Bosnjo tipa Alije Izetbegovica kada je 1992. godine ljudima govorio da izadju na ulice i da rata nece biti,(u Sarajevu) dok su u Bosni uveliko klali Bosnjake, slali ih prisilno u rat od 1991.god, tjerali iz njihovih kuca, uvodili policijski sat kako bi im mogli dolaziti u kuce i vrsiti zvjerstva nad njima. Dobri Bosnjo dusebriznik, zbog cije ”dobrote”, ”naivnosti”ili neceg treceg je bila opsada Sarajeva 1423 dana…..koji se odrekao dijela Bosne(RS) zato da bi se osjecao sigurno u svom ”kantonu” kao i ti sad. Dobri Bosnjo tipa ”nadam se”, ”ne ocekujem” , ”mozda” etc.
Vjerovatno da moji postovi imaju odredjenu dozu sarkazma, cinizma i ironije. Priznajem. Rat i poslijeratna desavanja su ucinala svoje. Mozda sam samo previse realna. Ali ti, prije nego sto drugom okacis epitete, preispitaj sebe.
bosanska rijec je napisao/la:
Lazni dusebriznici su uvijek generalizuju sve i svasta, sto se vidi i u tvojim postovima. A kad ti je palo na um nesto „jako“ tebi bi ocigledno trebalo da te dobro smiri.
Najbolje poducavas ono sto ti je najpotrebnije da naucis.