Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Rasprave o vjerskim temama.
patriot_1

#51 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

="kakavdanakneiskustvu

a znači ako ne vjerujem u bajke poput zmije koja se nekako obraća ljudima,štapa koji razdvaja more odmah sam neko ko je darwinist,iako me ne poznaješ i ne znaš moje stavove,možda mi je jednostavno smiješno sve to napisano u bibliji??
Osnova svega je dali je NETKO pokrenuo sve,storio sve,stoji iza svega stvorenog ili NITKO!Što je logičnije?
Drugo,zmija je nebitna,poanta je da je sotona na neki način zaveo ljude,ukazao im na laž(A zapravo im je ON lagao) da im Bog zapravo ne želi dobro,brani im nešto na što imaju pravo a on im kakti želi otvoriti oči!Štap nije razdvojio more nego Bog.Ako je sve stvorio,zar mu je problem učiniti čudo i "otvoriti" put preko mora?
kakavdanakneiskustvu

#52 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by kakavdanakneiskustvu »

a kažem ti, ubajke ne vjerujem,jebemliga,sto i danas nemamo zmije koje pričaju,ljude koji štapovima razdvajaju okeane,gdje nestadoše ta cuda danas,danas da bi to vidili dovoljno je da gledamo filmove,da je bar u bibliji to ozbiljnije opisano pa jos i nekako da ozbiljna osoba u to povjeruje,ovako je to na nivou gospodara prstenova
patriot_1

#53 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:a kažem ti, ubajke ne vjerujem,jebemliga,sto i danas nemamo zmije koje pričaju,ljude koji štapovima razdvajaju okeane,gdje nestadoše ta cuda danas,danas da bi to vidili dovoljno je da gledamo filmove,da je bar u bibliji to ozbiljnije opisano pa jos i nekako da ozbiljna osoba u to povjeruje,ovako je to na nivou gospodara prstenova
Pusti bajke.Osnovno je dali postoji Bog ili ne!
Zar nije logičnije da DA.I da je sve nastalo od nekog a ne od nikog?
https://www.bitno.net/academicus/znanos ... li-u-boga/
kakavdanakneiskustvu

#54 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

vidi,citajuci bibliju odrasla ,razumna osoba tesko da ce povjerovati u te bajke,ali eto,ima i onih koji vjeruju,sta bi,ima i onih koji vjeruju da je jona zivio tri dana u utrobi velike ribe,i nista ih ne moze razuvjeriti da je to budalastina,a budalastina je jebemliga,da ne moze biti veca, to za znastvenike koji su vjerovali u boga,ima ih i jednih i drugih,necemo valjda nabrajati kojih je više???
patriot_1

#55 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

Što je izmišljena priča da bi se po istoj isčitao neki savjet a što stvaran događaj,neznam!
Meni je Bog kojeg je objavio Isus Krist izuzetan!
patriot_1

#56 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

Što je izmišljena priča da bi se po istoj isčitao neki savjet a što stvaran događaj,neznam!
fatamorgana

#57 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:Što je izmišljena priča da bi se po istoj isčitao neki savjet a što stvaran događaj,neznam!
Ne može bog bit' sad 'vakav sad 'nakav kako se kome ćefne, u Ostarjelom zavjetu i namćor i ters i ljut k'o ris a u Podmlađenom postade duša od čovjeka, da ga na ranu priviješ što bi se reklo.

Jedino da mu nije neko savjetovao rebranding imidža! :idea:
kakavdanakneiskustvu

#58 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

patriot_1 wrote:Što je izmišljena priča da bi se po istoj isčitao neki savjet a što stvaran događaj,neznam!

i meni je gospodar prstenova izuzetna trilogija
kakavdanakneiskustvu

#59 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

fatamorgana wrote:
Ne može bog bit' sad 'vakav sad 'nakav kako se kome ćefne, u Ostarjelom zavjetu i namćor i ters i ljut k'o ris a u Podmlađenom postade duša od čovjeka, da ga na ranu priviješ što bi se reklo.

gazda iz bitanngi i princeza?
slavonskilola

#60 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by slavonskilola »

xx
Last edited by slavonskilola on 23/10/2016 22:39, edited 1 time in total.
slavonskilola

#61 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by slavonskilola »

Jedino da mu nije neko savjetovao rebranding imidža! :idea:[/quote]

P hajde lega mi ne možemo shvatiti dvije prosto proširene rečenice u nizu a kamo li boga.
Možda to nije zbog toga što smo glupi nego zato što nas odvuče vlastiti jad kroz fizičke i duhovne dimenzije naše ,,žive vage,,.
Zbog toga nam se Bok objavio evolucijski da ga shvatimo ali džabe?
Moj savjet je da malo smanjimo tjelesni i duhovni loj :D pa će nam se otvoriti neke malo bolje spoznaje.
Šta misliš o tome?
fatamorgana

#62 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

slavonskilola wrote:Ne može bog bit' sad 'vakav sad 'nakav kako se kome ćefne, u Ostarjelom zavjetu i namćor i ters i ljut k'o ris a u Podmlađenom postade duša od čovjeka, da ga na ranu priviješ što bi se reklo.

P hajde lega mi ne možemo shvatiti dvije prosto proširene rečenice u nizu a kamo li boga.
Možda to nije zbog toga što smo glupi nego zato što nas odvuče vlastiti jad kroz fizičke i duhovne dimenzije naše ,,žive vage,,.
Zbog toga nam se Bok objavio evolucijski da ga shvatimo ali džabe?
Moj savjet je da malo smanjimo tjelesni i duhovni loj :D pa će nam se otvoriti neke malo bolje spoznaje.
Šta misliš o tome?[/quote]

Čim pravino izcitiraš odmah ti odgovorim! :wink:
patriot_1

#63 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

"
="fatamorgana
Čim pravino izcitiraš odmah ti odgovorim

Odgovorio ili ne isto mu se piše.Tvoji odgovori po pitanju vjere su za "sjedi jedan"!
Trebao bi se naći u nekom drugom điru,vjera definitivno nije nešto gdje si ti doma.
Ako čovjek nije vičan forumima(a kod većine je različiti način citiranja) što je tu problem?
fatamorgana

#64 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:"
="fatamorgana

Odgovorio ili ne isto mu se piše.Tvoji odgovori po pitanju vjere su za "sjedi jedan"!
Trebao bi se naći u nekom drugom điru,vjera definitivno nije nešto gdje si ti doma.
Ako čovjek nije vičan forumima(a kod većine je različiti način citiranja) što je tu problem?
Izmanipuliran si od crkve kao i gomila prije tebe i još se hvališ ....

A na koliko to foruma istovremeno ordiniraš? :wink:
patriot_1

#65 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote:"
="fatamorgana

Izmanipuliran si od crkve kao i gomila prije tebe i još se hvališ ....

"Ugodno" ćeš se iznenaditi,niti na jednom.A bio sam na mnogima!Ja sam crkvu i vjeru svojevremeno odbacio!Shvatio sam da Bog postoji,par godina kasnije,po pitanju crkve i dalje sam skeptik.Ima ih dobrih ali bome i loših!Svih,i Pravoslavnih i Katoličkih i Protestantskih!Kao i vjernika,i dobrih i loših u sve te tri crkve!Bog da,crkva donekle.I neki najbolji ljudi koje sam upoznao u životu,vjernici su!
Ista je stvar sa vama ateistima,ima vas dobrih ali i moralnih nakaza!Ni vjera ni nevjera ne kloniraju ljude,da svi pod mus budu ovakvi ili onakvi!
Prekjuče sam priča sa čovjekom koji se busa u prsa da je Katolik.Kad smo dublje zašli u debatu,on uopće ne vjeruje ni u Boga ni u vječni život itd.
Taj čovjek ,iako katolik,nema razloga da bude imalo drugčiji od tebe,nevjernika!Je , i on je nevjernik.Katolicizam mu je samo ostavština od roditelja.A brat mu katolički svećenik!Eto,iz jedne obitelji iznjedriše dvojica braće,jedan vjernik po tradiciji,drugi po uvjerenju!Čudi me da je crkva jednog "izmanipulirala" a drugog ne.Ako već ima moć manipulacije.Jer glupost je reći:"Izmanipuliran si".Zašto?Jer vjerujem!A ti nebi mogao biti izmanipuliran,jer ne vjeruješ?Jer pitanje ,dali Bog postoji ili ne,i dalje je otvoreno!Nitko tu nema decidiran odgovor!Ako postoji,ti si izmanipuliran , i obratno!Naveo sam masu znanstvenike koji čvrsto vjeruju da Bog postoji!Sad su oni glupi a ti anonimac pametan,,ha ha!
fatamorgana

#66 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:
"Ugodno" ćeš se iznenaditi,niti na jednom.A bio sam na mnogima!Ja sam crkvu i vjeru svojevremeno odbacio!Shvatio sam da Bog postoji,par godina kasnije,po pitanju crkve i dalje sam skeptik.Ima ih dobrih ali bome i loših!Svih,i Pravoslavnih i Katoličkih i Protestantskih!Kao i vjernika,i dobrih i loših u sve te tri crkve!Bog da,crkva donekle.I neki najbolji ljudi koje sam upoznao u životu,vjernici su!
Ista je stvar sa vama ateistima,ima vas dobrih ali i moralnih nakaza!Ni vjera ni nevjera ne kloniraju ljude,da svi pod mus budu ovakvi ili onakvi!
Prekjuče sam priča sa čovjekom koji se busa u prsa da je Katolik.Kad smo dublje zašli u debatu,on uopće ne vjeruje ni u Boga ni u vječni život itd.
Taj čovjek ,iako katolik,nema razloga da bude imalo drugčiji od tebe,nevjernika!Je , i on je nevjernik.Katolicizam mu je samo ostavština od roditelja.A brat mu katolički svećenik!Eto,iz jedne obitelji iznjedriše dvojica braće,jedan vjernik po tradiciji,drugi po uvjerenju!Čudi me da je crkva jednog "izmanipulirala" a drugog ne.Ako već ima moć manipulacije.Jer glupost je reći:"Izmanipuliran si".Zašto?Jer vjerujem!A ti nebi mogao biti izmanipuliran,jer ne vjeruješ?Jer pitanje ,dali Bog postoji ili ne,i dalje je otvoreno!Nitko tu nema decidiran odgovor!Ako postoji,ti si izmanipuliran , i obratno!Naveo sam masu znanstvenike koji čvrsto vjeruju da Bog postoji!Sad su oni glupi a ti anonimac pametan,,ha ha!
Izmanipuliran si jer slijepo vjeruješ u crkvenu zvaničnu verziju istorije kršćanstva, ne ostavljaš u tvrdoglavoj odbrani vlastitog ubjeđenja niti trun mogućnosti da je ta verzija tumačenje i interpretacija jedne fakcije (famozni Irenej pored ostalih) koja je prema vlastitom nahođenju nametnula vlastito razumijevanje o životu i nauku jednog čovjeka od prije 2000 godina.

Čega se bojiš!
Onome kome je vjera istinski zrela i jaka nema takve burne reakcije odbrane vlastitih stavova ....
patriot_1

#67 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:
Izmanipuliran si jer slijepo vjeruješ u crkvenu zvaničnu verziju istorije kršćanstva, ne ostavljaš u tvrdoglavoj odbrani vlastitog ubjeđenja niti trun mogućnosti da je ta verzija tumačenje i interpretacija jedne fakcije (famozni Irenej pored ostalih) koja je prema vlastitom nahođenju nametnula vlastito razumijevanje o životu i nauku jednog čovjeka od prije 2000 godina.

Čega se bojiš!
Onome kome je vjera istinski zrela i jaka nema takve burne reakcije odbrane vlastitih stavova ....
A kome ti vjeruješ?Otkud tebi drugčiji stav ?Bio si prisutan ?Pa se reinkanirao sada i donosiš neprikosovenu istinu?Ejjj.
I ti nekome vjeruješ jer neznaš dali je crkvena verzija ili anticrkvena točna!Samo si izabrao stranu!Niš više.

3. Jesu li izvještaji o Isusu koje nalazimo u evanđeljima pouzdani?

Četvorica novozavjetnih pisaca napisali su svaki svoju biografiju Isusovog života. Ova četiri teksta nazivamo četirima evanđeljima. To su prve četiri knjige Novoga zavjeta. Možemo li biti sigurni da su ove Isusove biografije točne?

Ako povjesničari žele odrediti pouzdanost određene biografije, postavljaju pitanje: „Koliko drugih izvora navodi iste detalje o ovoj osobi?“ Evo primjera: Recimo da skupljate biografije bana Josipa Jelačića. Naći ćete zapise o njegovoj vojnoj i političkoj karijeri, možda i neke o njegovom osobnom i obiteljskom životu. Sve te biografije navodit će slične činjenice. Ali pretpostavimo da nađete jednu biografiju koja navodi kako je ban Jelačić deset godina svoga života proveo u Africi kao borac za ukidanje ropstva. Budući da sve ostale biografije upućuju na to da je ban Jelčić cijeli svoj život proveo u Austro-ugarskoj monarhiji, bilo koji legitimni povjesničar morao bi zaključiti da su pouzdani oni izvještaji koji se međusobno slažu.

Nalazimo li i u slučaju Isusa iz Nazareta više biografskih izvještaja koji navode slične činjenice o njegovu životu? Da. Evo nekoliko primjera. Navedena poglavlja odnosno reci u svakome od evanđelja govore o događajima spomenutima u lijevom stupcu.

Matej Marko Luka Ivan
Isus je rođen od djevice 1,18-25 - 1,27.34 -
Rođen je u Betlehemu 2,1 - 2,4 -
Živio je u Nazaretu 2,23 1,9.24 2,51, 4,16 1,45-46
Isusa je krstio Ivan Krstitelj 3,1-15 1,4-9 3,1-22 -
Isus je činio čuda izlječenja 4,24, i dr. 1,34, i dr. 4,40, i dr. 9,7
Hodao je po površini vode 14,25 6,48 - 6,19
Nahranio je 5000 ljudi sa
dva kruha i pet riba 14,7 6,38 9,13 6,9
Poučavao je obični narod 5,1 4,25, 7,28 9,11 18,20
Družio se s ljudima s društvene margine 9,10, 21,31 2,15, 16 5,29, 7,29 8,3
Prepirao se s vjerskom elitom 15,7 7,6 12,56 8,1-58
Vjerski vođe urotili su se da ga ubiju 12,14 3,6 19,47 11,45-57
Predali su Isusa Rimljanima 27,1, 2 15,1 23,1 18,28
Isus je bio bičevan 27,26 15,15 - 19,1
Bio je razapet 27,26-50 15,22-37 23,33-46 19,16-30
Bio je pokopan u grob 27,57-61 15,43-47 23,50-55 19,38-42
Isus je ustao od mrtvih
i ukazao se svojim sljedbenicima 28,1-20 16,1-20 24,1-53 20,1-31

Dva evanđeoska izvještaja napisali su apostoli Matej i Ivan, ljudi koji su Isusa osobno poznavali i koji s njime putovali tri godine. Ostala dva evanđelja napisali su Marko i Luka, bliski suradnici apostola. Ovi pisci imali su izravan pristup činjenicama o kojima su pisali. Prva crkva prihvatila je ova četiri evanđelja kao vjerodostojna iz razloga što su se ona podudarala s činjenicama o Isusovom životu koje su svima u to vrijeme već bile poznate.

Da ponovimo, tekst četiriju evanđelja zvuči kao novinski izvještaj, kao činjenično prepričavanje događaja, a svako evanđelje to čini sa svoje perspektive. Pojedini opisi karakteristični su za svakog pojedinog pisca, ali činjenice se poklapaju. Evanđelja navode konkretne geografske nazive, te kulturne detalje koje su potvrdili povjesničari i arheolozi.

http://www.vrlovazno.com/a/bibliji.html
fatamorgana

#68 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

Zašto bih vjerovao crkvenoj verziji koja je pristrasna, nemam povjerenja u verzije jedne takve organizacije koja se kompromitovala kroz 2000 godina, vjerujem više nepristrasnim univerzitetskim profesorima priznatim autoritetima materije i najboljim poznatim stručnjacima iste! Dovoljno?

I da ponovimo, ta 4 evanđelja koje pominješ najvjerovatnije nisu napisali apostoli jer su pribilježeni dosta kasnije, prvo u periodu od 60 do 80 godine a imena apostola su vjerovatno korištena radi davanja kredibiliteta napisanom ....
patriot_1

#69 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:Zašto bih vjerovao crkvenoj verziji koja je pristrasna, nemam povjerenja u verzije jedne takve organizacije koja se kompromitovala kroz 2000 godina, vjerujem više nepristrasnim univerzitetskim profesorima priznatim autoritetima materije i najboljim poznatim stručnjacima iste! Dovoljno?

I da ponovimo, ta 4 evanđelja koje pominješ najvjerovatnije nisu napisali apostoli jer su pribilježeni dosta kasnije, prvo u periodu od 60 do 80 godine a imena apostola su vjerovatno korištena radi davanja kredibiliteta napisanom ....
Dakle,vjeruješ nekome,netko te nasanjkao,netko kompromiran.Crkva ONOG doba je bila dobra.Kroz povjest,kasnije,svakakva.I danas je svakakva,ima i loših i dobrih crkava,loših i dobrih vjernika.Nema generaliziranja,uvjek je bez veze sa pameću.
patriot_1

#70 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:Zašto bih vjerovao crkvenoj verziji koja je pristrasna, nemam povjerenja u verzije jedne takve organizacije koja se kompromitovala kroz 2000 godina, vjerujem više nepristrasnim univerzitetskim profesorima priznatim autoritetima materije i najboljim poznatim stručnjacima iste! Dovoljno?

Tvoja razmišljanja o crkvi su tipična za srpske nacionaliste.Svi svećenici su klerofašisti a svaki Hrvat koji voli svoju zemlju i narod ustaša.
kako negdje napisah,147 svećenika je bilo u partizanima,povjesni izvor.A vidi ovo:
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li “Karamarkov zakon” o kažnjavanju zločina za vrijeme i neposredno nakon Drugoga svjetskog rata obuhvatiti one koji su ubili 663 katolička svećenika, među njima 88 bogoslova i sjemeništaraca, te 31 časnu sestru, dakle nenaoružane i obrazovane ljude, ali – klasne neprijatelje.

Najviše su ih, prema “Hrvatskom martirologiju”, popisu koji sadrži prezicne podatke o svim žrtavama, kao i načinima i mjestima ubojstva, likvidirali partizani i OZNA, do svibnja 1945. njih 240, nakon savezničke pobjede još 263, a na služenju u JNA 12.

Četnici su ubili 37 klerika, nacisti 16, vlasti NDH 11, talijanski fašisti dvoje, u angloameričkom bombardiranju izginulo ih je 32, a u zatvorima ih je završilo na stotine...Lako ćeš naći otkud sam to kopirao,
Tko je onda bliže fašizmu,ovi koji su ubijali toliko nedužnih ljudi ili crkva koja (jer je morala) imala susrete sa tadašnjim fašistima,kasnije i sa diktatorima kao Tito(primio ga Papa).
kakavdanakneiskustvu

#71 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

ode tema u klinac,logicno da katolicke svecenike NDH nije bas ubijala jer su u vecini stvari imali slicne stavove,zato je NDH sistematski,po uzoru na svoje idole hitlerove ss-ovce ubijala pravoslavne vjernike i njihove svecenike
fatamorgana

#72 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:

Dakle,vjeruješ nekome,netko te nasanjkao,netko kompromiran.Crkva ONOG doba je bila dobra.Kroz povjest,kasnije,svakakva.I danas je svakakva,ima i loših i dobrih crkava,loših i dobrih vjernika.Nema generaliziranja,uvjek je bez veze sa pameću.
Nasankan priča o sankanju .... :sax:
fatamorgana

#73 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:

Tvoja razmišljanja o crkvi su tipična za srpske nacionaliste.Svi svećenici su klerofašisti a svaki Hrvat koji voli svoju zemlju i narod ustaša.
kako negdje napisah,147 svećenika je bilo u partizanima,povjesni izvor.A vidi ovo:
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li “Karamarkov zakon” o kažnjavanju zločina za vrijeme i neposredno nakon Drugoga svjetskog rata obuhvatiti one koji su ubili 663 katolička svećenika, među njima 88 bogoslova i sjemeništaraca, te 31 časnu sestru, dakle nenaoružane i obrazovane ljude, ali – klasne neprijatelje.

Najviše su ih, prema “Hrvatskom martirologiju”, popisu koji sadrži prezicne podatke o svim žrtavama, kao i načinima i mjestima ubojstva, likvidirali partizani i OZNA, do svibnja 1945. njih 240, nakon savezničke pobjede još 263, a na služenju u JNA 12.

Četnici su ubili 37 klerika, nacisti 16, vlasti NDH 11, talijanski fašisti dvoje, u angloameričkom bombardiranju izginulo ih je 32, a u zatvorima ih je završilo na stotine...Lako ćeš naći otkud sam to kopirao,
Tko je onda bliže fašizmu,ovi koji su ubijali toliko nedužnih ljudi ili crkva koja (jer je morala) imala susrete sa tadašnjim fašistima,kasnije i sa diktatorima kao Tito(primio ga Papa).
Da te podsjetim da je tadašnji papa Pio XII bio filogerman, da je imao dobre odnose sa Hitlerovim Berlinom, da nije osudio holokaust a Vatikan je organizovao odmah nakon rata spašavanje esesovaca i drugih ratnih zločinaca preko svojih kanala u Južnu Ameriku ....

Ne kaže se džabe da riba smrdi od glave ....
patriot_1

#74 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

fatamorgana"

Da te podsjetim da je tadašnji papa Pio XII bio filogerman, da je imao dobre odnose sa Hitlerovim Berlinom, da nije osudio holokaust a Vatikan je organizovao odmah nakon rata spašavanje esesovaca i drugih ratnih zločinaca preko svojih kanala u Južnu Ameriku ....

Ne kaže se džabe da riba smrdi od glave ...
Američki Židov:
"http://croative.net/?p=22938

"Nekada sam mrzio Pija XII., a onda sam shvatio – on je istinski junak koji je spašavao nas Židove’

„Pio XII. izravno se zalagao za prestanak uhićenja Židova i ukidao klauzure kako bi ih sakrio u samostanima, opatijama, katoličkim domovima i crkvama širom Italije. Spašeno je 80% talijanskih Židova, dok je 80% Židova izvan Italije ubijeno. Zato je bitno i nužno reći: taj je čovjek bio istinski junak! Točka! Nema nikakvih misterija!“
Naravno,tvoji ateistički uzori kao Tito,Staljin ,Mao i ostala bagra nisu nimalo smrdili!
Dakle,što je istina o Papi ili Stepincu,nejasno je jer povjest zna se tko piše,pobjednici i to oni koji su mrzitelji crkve.Srećom ima i drugih izvora.
patriot_1

#75 Re: Međugorje,vlč. Sudac i trener rukometaša Babić

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote:

Ne kaže se džabe da riba smrdi od glave ....
Pa i ja bi ih spašavao kad vidim što su ovi radili svećenicima,moš mislit što bi radili esesovcima koji nisu svi bili ratni zločinci!Vatikan je spašavao ljude od zločinaca koji su ubijali bez suda a nikom na čelu ne piše dali je činio zločin ili ne.U "Hudoj jami" je ubijeno 2 800 ljudi,u par dana,svi su li oni bili zločinci?Kosti iskopane pokazuju da je bilo i civila i djece među njima!
Post Reply