McDonald's u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

quantum

Post by quantum »

Ne znam zasto je nekima dolazak McD u Sarajevo znak privrednog, drustvenog, socijalnog napretka zemlje i dokaz o dolasku blagostanja??
AKo McD nece da otvori prodavnicu u BiH nece nam doci strani ulagaci?? :-?
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

shin wrote:Image

Gledaj miline, sto meni treba da neko od mog hamburgera dobija rakete da ubija civile po trecim zemljama.
joj buraz

OGLADNIH GLEDAJUCI :-D :-D

a jeo nema 2 sata :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

fakat ne mogu da vjerujem koliko snobizma ovdje ima...jebo McDee's ko jos normalan to jede..Uzas od hrane.

Nezdravo do bola. A sto deblja.

I usput, neki dan citam da se stanovnici Morningside Heights-a na Manhatten-u bune sto se otvorio KFC (sto je isto sranje ko i Mcd) a smo se mi toliko radujemo dolasku, ako dodje ikada. Ja se nadam da nece.
bih_finest

Post by bih_finest »

Svemirski_Jebach wrote:fakat ne mogu da vjerujem koliko snobizma ovdje ima...jebo McDee's ko jos normalan to jede..Uzas od hrane.

I usput, neki dan citam da se stanovnici Morningside Heights-a na Manhatten-u bune sto se otvorio KFC (sto je isto sranje ko i Mcd) a smo se mi toliko radujemo dolasku, ako dodje ikada. Ja se nadam da nece.
Izvini molim te, nisam ni ja toliko zagrijan za MD, ali to jel to ćevapi ne debljaju, pa puni su masnoće i to ih duplo više dođe, burek ne deblja...ajde molim te...uostalom ako u većini zemalja postoji, neka ga i ovdje, pa izvoli, ako hoćeš da jedeš u MD jedi, ako nećeš imaš fino pekare, imaš ćevabdžinice...ali imam osjećaj kada bi se ovdje otvorio da bi onda bilo ono ofirno otići u ćevabdžinicu..ono šminka bi se okupljala u MD-u...ccc :lol:
Ergot

Post by Ergot »

Image
Arslan_

Post by Arslan_ »

McDonalds je jedno zesce sranj3 :o

Ali ipak nebi bilo lose kada bi se otvorio jedan McDonaldsov restoran u SA.
Poznavajuci nacin funkcionisanja takvih restorana moja procjena je da bi se tako direktno stvorilo 60-tak radnih mjesta, dok bi indirektno taj broj izasao i preko 100.
Naravno tu su i turisti i njihovi prohtjevi, ali o tome neki drugi put :D
DONY

Post by DONY »

horns&drums wrote:Ako oni otvore McDonalds u Sarajevu, mi cemo njima u Americi otvoriti McCevap :D:D

:lol: :lol:
Svemirski_Jebach

bih_finest wrote:
Svemirski_Jebach wrote:fakat ne mogu da vjerujem koliko snobizma ovdje ima...jebo McDee's ko jos normalan to jede..Uzas od hrane.

Izvini molim te, nisam ni ja toliko zagrijan za MD, ali to jel to ćevapi ne debljaju, pa puni su masnoće i to ih duplo više dođe, burek ne deblja...ajde molim te...uostalom ako u većini zemalja postoji, neka ga i ovdje, pa izvoli, ako hoćeš da jedeš u MD jedi, ako nećeš imaš fino pekare, imaš ćevabdžinice...ali imam osjećaj kada bi se ovdje otvorio da bi onda bilo ono ofirno otići u ćevabdžinicu..ono šminka bi se okupljala u MD-u...ccc :lol:
cevapi nisu napravljeni od toliko ogavnih hemijskih dodataka...kao meso ili kifle izvjesnog McDonalda.

Problem s McD je u tome sto sadrzi nenormalnu kolicinu hemijskih dodataka i GM sranja...
zzzzz

Post by zzzzz »

ins wrote:Sasvim istinito:

Predstavnik McDonaldsa za balkan sa sjedistem u Becu je izvjesni srbijanac, koji je jedini odgovaran za situaciju koja traje po pitanju njihovog prisustva u BiH.
Naime, on je 1997 dao fransizu za BiH izvjesnoj makedonskoj (?!) firmi, koja je btw propala vec 1998. godine, a zatim pod plastom nekakve price o promociji stranih ulaganja tada aktualne od strane USA Ambasade u Sarajevu, poceo postavljati nemoguce uslove.
Konkretno, ultimativno je trazio da se dodijeli prostor tadasnje slasticarne gdje je danas BBI banka, na trgu ispred Katedrale, pri cemu je trazio da cijena bude otprlike 15% od tadasnje uobicajene cijene zakupa u extra zoni, i pri cemu je odbijao mogucnost da uzmu cijeli prostor u najam vec samo zonu sa vanjskim zidovima, dakle u obliku slova L (koja nebuloza?!)!
I usput prijetio da ce ako ne bude udovoljeno njegovim zahtjevima, ici i do State departmenta...
Treba li reci da su mu ultimatumi odbijeni...
Koliko znam, od tada nije bilo ama bas nikakvog interesa od strane McDonaldsa za otvaranje fransise u BiH.
Ne znam ovo za Srbijanca ali za zahtjeve je sve istinito, tacno je da su trazili sve ovo sto je @ins naveo.

Ne slazem se da bi Mc Donalds propao u Sarajevu, kad Mc Donalds, KFC i Pizza Hut ne propadaju u Kini (cak sta vise dobro rade) nece sigurno propasti ni u Sarajevu

Image
Svemirski_Jebach

Pizza Hut...da Bog sakloni i sacuva. Ogavno.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Komunisti su izmislili Mekdonalds da bi Amere pobili infarktima.
Sheki_Lyon

Post by Sheki_Lyon »

shin wrote:Image

Gledaj miline, sto meni treba da neko od mog hamburgera dobija rakete da ubija civile po trecim zemljama.
Potpisujem!
Post Reply