AKo McD nece da otvori prodavnicu u BiH nece nam doci strani ulagaci??
McDonald's u Sarajevu
Moderator: anex
-
Pretposljednji Mohikanac
joj burazshin wrote:
Gledaj miline, sto meni treba da neko od mog hamburgera dobija rakete da ubija civile po trecim zemljama.
OGLADNIH GLEDAJUCI
a jeo nema 2 sata
-
Svemirski_Jebach
fakat ne mogu da vjerujem koliko snobizma ovdje ima...jebo McDee's ko jos normalan to jede..Uzas od hrane.
Nezdravo do bola. A sto deblja.
I usput, neki dan citam da se stanovnici Morningside Heights-a na Manhatten-u bune sto se otvorio KFC (sto je isto sranje ko i Mcd) a smo se mi toliko radujemo dolasku, ako dodje ikada. Ja se nadam da nece.
I usput, neki dan citam da se stanovnici Morningside Heights-a na Manhatten-u bune sto se otvorio KFC (sto je isto sranje ko i Mcd) a smo se mi toliko radujemo dolasku, ako dodje ikada. Ja se nadam da nece.
-
bih_finest
Izvini molim te, nisam ni ja toliko zagrijan za MD, ali to jel to ćevapi ne debljaju, pa puni su masnoće i to ih duplo više dođe, burek ne deblja...ajde molim te...uostalom ako u većini zemalja postoji, neka ga i ovdje, pa izvoli, ako hoćeš da jedeš u MD jedi, ako nećeš imaš fino pekare, imaš ćevabdžinice...ali imam osjećaj kada bi se ovdje otvorio da bi onda bilo ono ofirno otići u ćevabdžinicu..ono šminka bi se okupljala u MD-u...cccSvemirski_Jebach wrote:fakat ne mogu da vjerujem koliko snobizma ovdje ima...jebo McDee's ko jos normalan to jede..Uzas od hrane.
-
Arslan_
McDonalds je jedno zesce sranj3
Ali ipak nebi bilo lose kada bi se otvorio jedan McDonaldsov restoran u SA.
Poznavajuci nacin funkcionisanja takvih restorana moja procjena je da bi se tako direktno stvorilo 60-tak radnih mjesta, dok bi indirektno taj broj izasao i preko 100.
Naravno tu su i turisti i njihovi prohtjevi, ali o tome neki drugi put
Ali ipak nebi bilo lose kada bi se otvorio jedan McDonaldsov restoran u SA.
Poznavajuci nacin funkcionisanja takvih restorana moja procjena je da bi se tako direktno stvorilo 60-tak radnih mjesta, dok bi indirektno taj broj izasao i preko 100.
Naravno tu su i turisti i njihovi prohtjevi, ali o tome neki drugi put
-
Svemirski_Jebach
cevapi nisu napravljeni od toliko ogavnih hemijskih dodataka...kao meso ili kifle izvjesnog McDonalda.bih_finest wrote:Izvini molim te, nisam ni ja toliko zagrijan za MD, ali to jel to ćevapi ne debljaju, pa puni su masnoće i to ih duplo više dođe, burek ne deblja...ajde molim te...uostalom ako u većini zemalja postoji, neka ga i ovdje, pa izvoli, ako hoćeš da jedeš u MD jedi, ako nećeš imaš fino pekare, imaš ćevabdžinice...ali imam osjećaj kada bi se ovdje otvorio da bi onda bilo ono ofirno otići u ćevabdžinicu..ono šminka bi se okupljala u MD-u...cccSvemirski_Jebach wrote:fakat ne mogu da vjerujem koliko snobizma ovdje ima...jebo McDee's ko jos normalan to jede..Uzas od hrane.
Problem s McD je u tome sto sadrzi nenormalnu kolicinu hemijskih dodataka i GM sranja...
-
zzzzz
Ne znam ovo za Srbijanca ali za zahtjeve je sve istinito, tacno je da su trazili sve ovo sto je @ins naveo.ins wrote:Sasvim istinito:
Predstavnik McDonaldsa za balkan sa sjedistem u Becu je izvjesni srbijanac, koji je jedini odgovaran za situaciju koja traje po pitanju njihovog prisustva u BiH.
Naime, on je 1997 dao fransizu za BiH izvjesnoj makedonskoj (?!) firmi, koja je btw propala vec 1998. godine, a zatim pod plastom nekakve price o promociji stranih ulaganja tada aktualne od strane USA Ambasade u Sarajevu, poceo postavljati nemoguce uslove.
Konkretno, ultimativno je trazio da se dodijeli prostor tadasnje slasticarne gdje je danas BBI banka, na trgu ispred Katedrale, pri cemu je trazio da cijena bude otprlike 15% od tadasnje uobicajene cijene zakupa u extra zoni, i pri cemu je odbijao mogucnost da uzmu cijeli prostor u najam vec samo zonu sa vanjskim zidovima, dakle u obliku slova L (koja nebuloza?!)!
I usput prijetio da ce ako ne bude udovoljeno njegovim zahtjevima, ici i do State departmenta...
Treba li reci da su mu ultimatumi odbijeni...
Koliko znam, od tada nije bilo ama bas nikakvog interesa od strane McDonaldsa za otvaranje fransise u BiH.
Ne slazem se da bi Mc Donalds propao u Sarajevu, kad Mc Donalds, KFC i Pizza Hut ne propadaju u Kini (cak sta vise dobro rade) nece sigurno propasti ni u Sarajevu

-
Svemirski_Jebach
Pizza Hut...da Bog sakloni i sacuva. Ogavno.
-
EI Presidente
- aNTropocentrio
Komunisti su izmislili Mekdonalds da bi Amere pobili infarktima.
-
Sheki_Lyon
Potpisujem!shin wrote:
Gledaj miline, sto meni treba da neko od mog hamburgera dobija rakete da ubija civile po trecim zemljama.