cevabdzije i pitari se boje konkurencijemanki wrote:a ne stvarno,što nema Mc Donaldsa u Sarajevu ???
McDonald's u Sarajevu
Moderator: anex
- Jimmy_The_Saint
Ja sam čuo da ima, u umproforskoj bazi na Butmiru, al' nisam vidijo.
- karanana
sto da ne micky dee u sarajevu?! od viska glava ne boli, a fino je nekad i promjeniti s cevapa i pita i pizza na burgere i fries-e. vise me od cevapa i pita zgaravica i podrigusa uhvati. mislim da bi i radio, uvijek bi bilo turista i ljudi koji mogu ovo priustiti. cijene bi vjerovatno morale biti malo manje iako po mcdonaldsovoj politici cijene se ne bi nigdje trebale razlikovati uveliko.
- chuchumbamayumbe
Ima, ima...Jimmy_The_Saint wrote:Ja sam čuo da ima, u umproforskoj bazi na Butmiru, al' nisam vidijo.
Radi od 1998-me i nasa raja tu trose pare, bez obzira na pite i cevape, vjeruj mi! Zato sto je dobro!
- Jimmy_The_Saint
Mene je jednoć adže vodijo u meklondals, dobijo sam ljepu igračku al' mi bilo ružno potlje ga je dajo ružijo jer da meću klenpe u mekdolands.

-
pelin
oni prizeljkuju jednu od najozloglasenijih multinacionalnih kompanija u svome gradu. nije vise ni u pitanju puki snobizam, vec propagandom potpuno sjebani mozgovi koji nisu u stanju da samostalno donose ni odluke hoce li jesti normalnu i koliko toliko zdravu hranu ili govna. dok ne docekate da se otvori mek drek i u vasem gradu, ne tugujte, ne ceznite, mozete uvijek pariti oci

- aNTropocentrio
McD - nutricionistička definicija turbofolka 

-
BimmerX
-Ma koji ce to klinac nama, bezveze...
ustvari devedesetih dok sam bio klinac, bio sam par puta u McDon.. u bolonji, i nekoliko puta u Ljubljani hm bilo mi je onako slatko, valjda prvi put
-Ali sada ovdje u amer... pih kad mi se crnkinja natovari dvjesta kila u njoj, pa se pocne kreveljiti ono bljuh, ja sit odmah!

ustvari devedesetih dok sam bio klinac, bio sam par puta u McDon.. u bolonji, i nekoliko puta u Ljubljani hm bilo mi je onako slatko, valjda prvi put
-Ali sada ovdje u amer... pih kad mi se crnkinja natovari dvjesta kila u njoj, pa se pocne kreveljiti ono bljuh, ja sit odmah!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Bogumi budu li u Seheru otvarali ja idem u Illinoisu se prijaviti na McDonald's Hamburger University. Sef trece smijene i menadzer za puding i podispanju. Pa da vidim ja cija majka Merkatoru crnu vunu prede. A mogao bi se i prijaviti za ovu Demokratksu Dijasporsku Zajednicu u rubriku strucnjak izvana za probleme iznutra.
Evo i njesto na Ingliskom.

Evo i njesto na Ingliskom.
Hamburger University – McDonald’s Center of Training Excellence
Since its inception, training at Hamburger University has emphasized consistent restaurant operations procedures, service, quality and cleanliness. It has become the company’s global center of excellence for McDonald’s operations training and leadership development.
In 1961, Fred Turner, McDonald’s former senior chairman and Ray Kroc’s first grillman, founded Hamburger University in the basement of a McDonald’s restaurant in Elk Grove Village, Illinois.
* February 24, 1961, Hamburger Universities first class of 14 students graduated
* Today, more than 5,000 students attend HAMBURGER UNIVERSITY each year
* Since 1961, more than 80,000 restaurant managers, mid-managers and owner/operators have graduated from this facility

-
ziggy
New york želi zabranu trans-masnoca
Tri godine poslije donošenja zakona o zabrani pušenja u restoranima,
zdravstveni organi New Yorka žele da zabrane nešto što je otprilike isto
toliko štetno.
U utorak 26. Septembra je iznesen prijedlog u kojem se na 24.600 mjesta za serviranje hrane
u gradu, zabranjuje korištenje transfet masnoće, štetne za zdravlje u
proizvodnji/pripremanju hrane. Transfet-masnoće se nalaze u masti, margarinu i ulju
za prženje, i pojavljuje se u hrani kao što je pomfri i dounat (američka krofna). Široka je
saglasnost doktora da transfet prouzrokuje niz nepoželjnih zdravstvenih
efekata i pojačava razvoj srčanih bolesti i bolesti krvnih sudova,
između ostalih zbog sastojaka koji povisuju holesterol.
Privredna grana se ne raduje ovom prijedlogu.
-Klasifikacija je jedna stvar. Zabrana je nešto totalno drugo. Naše
mišljenje je da ovo prelazi granicu prihvatajućeg, za AP rekao je
Čak Hant, zamjenik predsjednika New Yorškog udruženja restorana.
On smatra da će ovo dovesti do haotičnih situacija: Kuhari
će morati odbaciti stare i poznate recepte i restorani će dobiti
kazne ako se na policama nađe pogrešna vrsta ulja za prženje. Prijedlog
također može stvoriti probleme velikim lancima kao što su McDonald’s,
Kentucky Fried Chicken i Dunkin’ Dounuts.
Branilac zdravstvenih prava, Thomas Frieden, priznaje da prijedlog može
predstavljati jedan izazov restoranima, ali također kaže da se ovaj
sastojak lahko može zamjeniti drugim, bez da to utiče na ukus hrane.
Ovdje možete pogledati i udio trans-masnoća u pojedinim proizvodima, prema istraživanju koje je proveo Univerzitet za Ishranu u Beču. Danski zakon zabranjuje sve proizvode koji sadrže više od 2 procenta ovih masnoća a nazivi takvih proizvoda su boldirani.
http://www.surfmed.de/?news/d96e4ea16bc ... 7a41f593ff
Tri godine poslije donošenja zakona o zabrani pušenja u restoranima,
zdravstveni organi New Yorka žele da zabrane nešto što je otprilike isto
toliko štetno.
U utorak 26. Septembra je iznesen prijedlog u kojem se na 24.600 mjesta za serviranje hrane
u gradu, zabranjuje korištenje transfet masnoće, štetne za zdravlje u
proizvodnji/pripremanju hrane. Transfet-masnoće se nalaze u masti, margarinu i ulju
za prženje, i pojavljuje se u hrani kao što je pomfri i dounat (američka krofna). Široka je
saglasnost doktora da transfet prouzrokuje niz nepoželjnih zdravstvenih
efekata i pojačava razvoj srčanih bolesti i bolesti krvnih sudova,
između ostalih zbog sastojaka koji povisuju holesterol.
Privredna grana se ne raduje ovom prijedlogu.
-Klasifikacija je jedna stvar. Zabrana je nešto totalno drugo. Naše
mišljenje je da ovo prelazi granicu prihvatajućeg, za AP rekao je
Čak Hant, zamjenik predsjednika New Yorškog udruženja restorana.
On smatra da će ovo dovesti do haotičnih situacija: Kuhari
će morati odbaciti stare i poznate recepte i restorani će dobiti
kazne ako se na policama nađe pogrešna vrsta ulja za prženje. Prijedlog
također može stvoriti probleme velikim lancima kao što su McDonald’s,
Kentucky Fried Chicken i Dunkin’ Dounuts.
Branilac zdravstvenih prava, Thomas Frieden, priznaje da prijedlog može
predstavljati jedan izazov restoranima, ali također kaže da se ovaj
sastojak lahko može zamjeniti drugim, bez da to utiče na ukus hrane.
Ovdje možete pogledati i udio trans-masnoća u pojedinim proizvodima, prema istraživanju koje je proveo Univerzitet za Ishranu u Beču. Danski zakon zabranjuje sve proizvode koji sadrže više od 2 procenta ovih masnoća a nazivi takvih proizvoda su boldirani.
http://www.surfmed.de/?news/d96e4ea16bc ... 7a41f593ff
-
pelin

http://www.mcspotlight.org/
mozda ne pruza takvo zadovoljstvo kao sto pruza opijanje epp-om, ali ce sigurno ako ni za sto drugo onda za zdravlje biti korisnije pogledati bar filmic kojeg i danas ima kod pirata na svakom koraku
http://www.imdb.com/title/tt0390521/
http://www.supersizeme.com/
- Jimmy_The_Saint
Burger King rullezzz

-
melb26sa
Koliko se ja sjecam, nekad 2001 je u novinama pisalo da ce se McD otvoriti na lokaciji bivse kafane Bosna (sada banka BBI i Escobar).
Do sada nema nista od toga ali sto sam ja cula iz trece ruke je da su lokalni zvanicnici trazili previsoku svotu da dadnu sve dozvole a da McD ipak ima neki limit koliko moze platiti (korupciju).
Preporucujem Burger King na Butmiru, a isto volim i Wendy's

Do sada nema nista od toga ali sto sam ja cula iz trece ruke je da su lokalni zvanicnici trazili previsoku svotu da dadnu sve dozvole a da McD ipak ima neki limit koliko moze platiti (korupciju).
Preporucujem Burger King na Butmiru, a isto volim i Wendy's
-
bih_finest
McDonald`s se trebao otvoriti pored katedrale gdje je ona banka, znači na nama je bilo da odlučimo da li ćemo McDonalds ili banku, uzeli smo banku. McDonald`s je franšiza, znači ako imaš 500.000 u šteku da kupiš franšizu, imaš dobru lokaciju, prođeš određene revizije i eto McDonaldsa. Kakva lupetanja da su im ćevapi konkurencija, da oni neće da otvore ovdje zato jer smo bosanci, nije...nego jednostavno ljudi imaju svoja pravila i tako je svugdje u svijetu, i ne vidim zašto da mi budemo izuzetak... Tako ako i bude tog McDonaldsa očekujte ga u samom strogom centru grada, sumnjam da će ga izgraditi na Alipašinu ili Grbavici...razmislite malo... 
- Jimmy_The_Saint
Ne pametuj.
Skontaj u kakvim rupčagama je ZG McD.
Šta fali Grbavici?
Skontaj u kakvim rupčagama je ZG McD.
Šta fali Grbavici?
-
Pretposljednji Mohikanac
ja se nadam da ga nece bit 
zapravo se ne nadam nego znam
a i ne zelim
cista tinejdzerska "pomodarija" koju vide u filmovima, i ja sam bio za to sa 16
imamo mi naseg trovaca na marindvoru, koji ce mi penis americki

zapravo se ne nadam nego znam
a i ne zelim
imamo mi naseg trovaca na marindvoru, koji ce mi penis americki
- DobroJutroKolumbo
Onaj "lafo" na CH. WILLIJimmy_The_Saint wrote:Burger King rullezzz![]()
![]()
Nek otvore ...nemaju sansi...mi imamo extra kuhinju...Skoti su sami bili odusevljeni kad su dolazili u SA , navijaci ,rekli su vake drzave nema nigdje na svijetu...Jedes za 1 funtu , pijes za 1 funtu...
Bio je'nom je'an Mc D na Ilidzi...prije War u naske...
Amerikanci su odusevljeni nasim hamburgerima tj. gabaritima pomenutog...Ali vise vole svoj iz Mc D a razlog je jednostvan...STVAR JE U KIFLI ILI TI LABLI...Kod nas slabo gdje mozes dobiti takvu kiflu oli ti lablu...
Ako ga i otvore imace sansu za prodju ako budu dolazili stranci...Nasi ljudi ce dolaziti s pocetka jer je to "IN" a onda ce reci da je sranje i da su bolji cevapi ili "Otrov" ili "Trovac"... Ja kad se razvalim alkoholom mogu sve , ne znam ni sta sam pojeo... Preferiram jesti iz auta DRIVE IN
-
leeloo
Nije trebao nekadasnji Sarby (ili tako nesto) biti pretvoren u McDonald's... Oni su imali one male hamburgere i gluposti... no zbog neprofitabilnosti zatvoren je... Logicno, zasto bi neko pored pljeske i cevapa jeo to industrijsko smece.
U jednom McD hamburgeru moze se naci meso od oko 120 razlicitih krava (izvor Discovery Channel)
U jednom McD hamburgeru moze se naci meso od oko 120 razlicitih krava (izvor Discovery Channel)
-
ins
Sasvim istinito:
Predstavnik McDonaldsa za balkan sa sjedistem u Becu je izvjesni srbijanac, koji je jedini odgovaran za situaciju koja traje po pitanju njihovog prisustva u BiH.
Naime, on je 1997 dao fransizu za BiH izvjesnoj makedonskoj (?!) firmi, koja je btw propala vec 1998. godine, a zatim pod plastom nekakve price o promociji stranih ulaganja tada aktualne od strane USA Ambasade u Sarajevu, poceo postavljati nemoguce uslove.
Konkretno, ultimativno je trazio da se dodijeli prostor tadasnje slasticarne gdje je danas BBI banka, na trgu ispred Katedrale, pri cemu je trazio da cijena bude otprlike 15% od tadasnje uobicajene cijene zakupa u extra zoni, i pri cemu je odbijao mogucnost da uzmu cijeli prostor u najam vec samo zonu sa vanjskim zidovima, dakle u obliku slova L (koja nebuloza?!)!
I usput prijetio da ce ako ne bude udovoljeno njegovim zahtjevima, ici i do State departmenta...
Treba li reci da su mu ultimatumi odbijeni...
Koliko znam, od tada nije bilo ama bas nikakvog interesa od strane McDonaldsa za otvaranje fransise u BiH.
Predstavnik McDonaldsa za balkan sa sjedistem u Becu je izvjesni srbijanac, koji je jedini odgovaran za situaciju koja traje po pitanju njihovog prisustva u BiH.
Naime, on je 1997 dao fransizu za BiH izvjesnoj makedonskoj (?!) firmi, koja je btw propala vec 1998. godine, a zatim pod plastom nekakve price o promociji stranih ulaganja tada aktualne od strane USA Ambasade u Sarajevu, poceo postavljati nemoguce uslove.
Konkretno, ultimativno je trazio da se dodijeli prostor tadasnje slasticarne gdje je danas BBI banka, na trgu ispred Katedrale, pri cemu je trazio da cijena bude otprlike 15% od tadasnje uobicajene cijene zakupa u extra zoni, i pri cemu je odbijao mogucnost da uzmu cijeli prostor u najam vec samo zonu sa vanjskim zidovima, dakle u obliku slova L (koja nebuloza?!)!
I usput prijetio da ce ako ne bude udovoljeno njegovim zahtjevima, ici i do State departmenta...
Treba li reci da su mu ultimatumi odbijeni...
Koliko znam, od tada nije bilo ama bas nikakvog interesa od strane McDonaldsa za otvaranje fransise u BiH.