McDonald's u Sarajevu 2 - Posto je original tema zablokirala

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#51 Re: McDonald's u Sarajevu 2 - Posto je original tema zabloki

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:
karanana wrote:
Samo nesto gospodo, raspitajte se koje ulje i kakvo je to ulje (Trans Fat -
Hydrogenated & Partially Hydrogenated Oils)sto koristi Mc D i slicni gigant restorani brze hrane!!! Poslije duzeg konzumiranja hrane przene na tom ulju , Cancer i druga oboljenja su neminovna!!!Smrt zagarantovana , za ZIVOT i ostalo tu su cevapi u PETICI! Very Happy
joj a cevapi su mi nesto jak i zdrav proizvod. radje cu jesti transfatty acids ili sta vec ne, nego mrtve samljevene cetnike koji su bili u zamrzivacu 12-15 godina.
Je li tebi dobro majke ti? :roll:
Meni se cini da definitivno nije!
mozda malo pretjeruje, ali navodno u fashiranom mesu bude dosta salama kojima je istekao rok itd itd...
rece mi teta koja drzi jedan fast food i odlucila je da hamburgere ukloni s jelovnika dok ne bude imala svoj aparat za fashiranje...
pa ti vidi..
karanana

Post by karanana »

IstinaBoli wrote:Najsmjesnija situacija je meni bila poslije rata kad su dva IFOR-ovca , Amerikanca , dosli ispred ekonomije ( gdje su nekad bili fast food's ) i narucili hamburgere i ja narucio hamburger i cekam...i daje njima mlada hamburgere koje je napravila i oni stali i gledaju i onda se samo culo Ohhhhhhhhh my Gooooooood ,I cant beliveeeeee, vauuuuuuuuuuuuuuuu..... Kad sam se ja zavalio od smijeha , covjece to je bilo za upish... :D :D :lol: :lol: Toliko su oni bili ocarani velicnom nasih hamburgera , da je to bilo cudo...a Boga mi koliko sam vidio uslast su ih i pojeli... :lol: :lol: :lol: :D :D
E to upravo podrzava prvi post ove teme i moju tezu o mesu: Znaci neposredno poslije rata, mesa u izobilju, hamburgeri veci, cevapi veci - jeftiniji.
baby_angel

Post by baby_angel »

Da se ja pitam ko sto se ne pitam ,dovela bih SUBWAY ( zdraviju varijantu) i Taco Bell ( ne tako zdravu varijantu). Sta cu kad volim :sad: I gladna sam :(
baby_angel

Post by baby_angel »

I sad mi bas nesto pade na pamet, jedna zajebancija kojoj sam se pravo ismijala, ali sa kojom se ne slazem :oops:
Tri najprecjenjenije stvari na svijetu:
HOME COOKING
HOME FUCKING
F.B.I.
:lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:Da se ja pitam ko sto se ne pitam ,dovela bih SUBWAY ( zdraviju varijantu) i Taco Bell ( ne tako zdravu varijantu). Sta cu kad volim :sad: I gladna sam :(
drmnes jedan sub, onda jedan masni obrok, zalijes sve sarajevskom kiselom...
joojjj jos 30 minuta do pauze...aaaaaaaaaaaaaa :( :( :( :(
baby_angel

Post by baby_angel »

mIRCerka wrote:
baby_angel wrote:Da se ja pitam ko sto se ne pitam ,dovela bih SUBWAY ( zdraviju varijantu) i Taco Bell ( ne tako zdravu varijantu). Sta cu kad volim :sad: I gladna sam :(
drmnes jedan sub, onda jedan masni obrok, zalijes sve sarajevskom kiselom...
joojjj jos 30 minuta do pauze...aaaaaaaaaaaaaa :( :( :( :(
Sta ces ti jesti? :(
encian

Post by encian »

seln wrote:
encian wrote:nakon njega od McDonald'sa ne konzumiram nista. da budem iskrena, seks mi je drazi
Kakve veze ima tvoje tarlahanje sa bilo kojom vrstom hrane?
Kad si gladna naguzis se, ili sta?
cuj, moglo bi se biti malo pristojnije . . .

"supersize me" je film - dokumentarac u kojemu lik odluci mjesec dana jesti samo mcdonaldosve proizvode. nakon tih pacenickih 30 dana, krvna slika mu je otisla toliko u helac da nijedan od doktora nije mogao vjerovati, kardiolog se iznenadio takodjer sta se desilo od super zdravog covjeka, udebljao se, postao nervozan, dobio gastritis i .... izgubio potenciju.
baby_angel

Post by baby_angel »

veca_sa wrote:hocel ko na doner sa menom
Ja bih rado, namah, ali me ostavise samu u kancelariji, moram zvati neku dostavu :( :( :(
HiBreeD

Post by HiBreeD »

hos u mutvak na donner??? ma bjazi, necu ja, 3 momcica rade tamo, a zna se kako decki piske, ne :lol: :lol: :D
seln

Post by seln »

encian wrote:
seln wrote:
encian wrote:nakon njega od McDonald'sa ne konzumiram nista. da budem iskrena, seks mi je drazi
Kakve veze ima tvoje tarlahanje sa bilo kojom vrstom hrane?

"supersize me" je film - dokumentarac u kojemu lik odluci mjesec dana jesti samo mcdonaldosve proizvode. nakon tih pacenickih 30 dana, krvna slika mu je otisla toliko u helac da nijedan od doktora nije mogao vjerovati, kardiolog se iznenadio takodjer sta se desilo od super zdravog covjeka, udebljao se, postao nervozan, dobio gastritis i .... izgubio potenciju.
Pa kako moze ZENSKO postati impotentno?
baby_angel

Post by baby_angel »

veca_sa wrote:
baby_angel wrote:
Ja bih rado, namah, ali me ostavise samu u kancelariji, moram zvati neku dostavu :( :( :(
pa i ja cu poslije 13
A ja ne smijem mrdati odavde do kraja radnog vremena :( :( Svi se ispalili, a mene ostavili da cekam nake delegate :( :( :(
baby_angel

Post by baby_angel »

baby_angel wrote:
veca_sa wrote:
baby_angel wrote: Ja bih rado, namah, ali me ostavise samu u kancelariji, moram zvati neku dostavu :( :( :(
pa i ja cu poslije 13
A ja ne smijem mrdati odavde do kraja radnog vremena :( :( Svi se ispalili, a mene ostavili da cekam nake delegate :( :( :(
Jesam nepristojna, hvala na ponudi :)
karanana

Post by karanana »

baby_angel wrote:
baby_angel wrote:
veca_sa wrote: pa i ja cu poslije 13
Jesam nepristojna, hvala na ponudi :)
Veca budi gentleman pa kupi i odnesi curi u kancelariju jedan doner. Sjedi i popij kafu s njom poslije.
baby_angel

Post by baby_angel »

veca_sa wrote:bio bih gentleman al imam i ja po sahata a na marin dvoru sam. jedino ako je blizu
Alipasino :( TNX anyway :)
karanana

Post by karanana »

baby_angel wrote:
veca_sa wrote:bio bih gentleman al imam i ja po sahata a na marin dvoru sam. jedino ako je blizu
U srce pa ja sam ti blizu. Hoces jednu desetku u kajmaku u cijeli iz venere?
baby_angel

Post by baby_angel »

karanana wrote:
baby_angel wrote:
Fakat su u Veneri najjaci, samo mi se ne svidja ona majoneza, imam osjecaj da je prave.
Dok ste se vi smislili ja sam narucila iz picerije Dino sljedece:
Piletina Besamele ( pileci file, prepecen sa sirom, sampinjon sos, pomfrit, pogacice).
Hvala vam momci, izgleda da ipak dzentlmeni nisu izumrli sa dinosaurosima :)
IstinaBoli

Post by IstinaBoli »

karanana wrote:
baby_angel wrote:

Mirise na sex sama tvoja recenica... :lol: :lol: :lol: :D :-)
encian

Post by encian »

seln wrote:
encian wrote:
seln wrote: Kakve veze ima tvoje tarlahanje sa bilo kojom vrstom hrane?

Pa kako moze ZENSKO postati impotentno?
ne moze ako je potencija vezana samo za muskarce. ali nije. zenska seksualna potencija odnosi se na spremnost zene na odnos, isto kao i muskarca, samo sto su fizicke manifestacije spremnosti drugacije.

bon appetit!
baby_angel

Post by baby_angel »

veca_sa wrote:
baby_angel wrote:
karanana wrote: U srce pa ja sam ti blizu. Hoces jednu desetku u kajmaku u cijeli iz venere?
Fakat su u Veneri najjaci, samo mi se ne svidja ona majoneza, imam osjecaj da je prave.
Dok ste se vi smislili ja sam narucila iz picerije Dino sljedece:
Piletina Besamele ( pileci file, prepecen sa sirom, sampinjon sos, pomfrit, pogacice).
Hvala vam momci, izgleda da ipak dzentlmeni nisu izumrli sa dinosaurosima :)

kad budes za, javi.

P.S. nemam nikakve pogane misli, ne mirisu recenice na sex, nisam bolesnik isl. samo dosadno mi jesti sam.
:) Jako dobro formulisano. :) Hvala jos jednom. :)
van Basten

Post by van Basten »

Što se mene lično tiče, neka vala i taj McBurger dođe kod nas, ali ako budumene čekali da im ga pojedem zatvoriće radnju prije nego je otvore
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Triple Whopper with cheese and bacon je Tito!
King Size Fries i litar kole, i miran cijeli dan! :D
IstinaBoli

Post by IstinaBoli »

chuchumbamayumbe wrote:Triple Whopper with cheese and bacon je Tito!
Triple bacon no thx... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

IstinaBoli wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Triple Whopper with cheese and bacon je Tito!
Triple bacon no thx... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
;-)
Anka

Post by Anka »

Sarajevo bi kao i drugi veliki gradovi trebalo da ima McD. Ne bi se time ugrozili tradicionalni ćevapi. Kada su ovde počeli da se otvaraju McD, mislilo se, gotovo je sa pljeskavicama. Ali nije tako, naprotiv, kada je prošla ta početna pomama i histerija ždranja paučinastih burgera, ljudi su se vratili tradicionalnom roštilju na ćumur. Često prolazim pored McDonaldsa (ne znam koliko ih tačno ima, znam za 9), svi su sjajno sređeni, unutrašnjost i okolina, bašta, zelenilo, puno se polaže na marketing, navlakuša za decu, sve neke lutkice, igračke, pa i tobogani, baloni, šarenilo,... hrana je neukusna, nešto i može da se pojede dok je toplo, kad se ohladi, ko opanak je...cene su visoke,za naše plate... krompir je jeftin, ali, kada ga nazoveš- pomfrit, odjednom mu vrednost poraste 10 puta !
Hit je održavanje dečjih rođendana u McDonaldsu, zgodno je za roditelje, deca su na okupu, nema spremanja, nema pranja, ima tu i snobizma,...ma dobro...ko voli, neka ide. Ljudima uvek treba dati mogućnost izbora.
idic

Post by idic »

Hrana u Mc Donalds-u je definitivno nezdrava i nekvalitetna. Imam prijateljicu koja je radila u Mc-u u Njemačkoj i prošla put od roštilja do menadžera restorana tako da je upoznata sa kvalitetom. U hamburgeru ima samo oko 40% mesa ostalo je soja i poboljšivači ukusa. Ulje u fritezama za pomfrit se mjenja jednom sedmično ili u deset dana, a postaje kancerogeno već nakon par sati stalnog pregrijavanja. Po meni je hrana neukusna, nezdrava i svoj uspjeh u svijetu mogu zahvaliti samo agresivnom marketingu, a nikao kvalitetu hrane. Što se mene tiče u Sarajevu nikada ne mogu biti konkurenti našoj hrani. Simbol su svjetske globalizacije, a nikako civilizacije i kulture.
Stranci kada dođu ovdje uglavnom jedu po domaćim lokalima i više su nego zadovoljni ukusom naše hrane.
Mi Bosanci i Hercegovci generalno imamo problem da sve svoje nipodaštavamo i uzdižemo sve što dolazi iz inostranstva. Imamo masu naših autentičnih proizvoda koje trebamo maximalno forsirati i možemo ih jako dobro plasirati i na stranom tržištu.
Post Reply