MC RAJVOSA - SAOPĆENJE ZA MEDIJE

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
User avatar
DaysleepeR
Posts: 10654
Joined: 29/05/2003 00:00
Location: Rajvosa

MC RAJVOSA - SAOPĆENJE ZA MEDIJE

Post by DaysleepeR » 02/07/2007 12:23

RAJVOSA MC
Sarajevo Bosna i Hercegovina

Saopćenje za medije

SARAJEVO, 2. juli 2007. – Predsjedništvo moto kluba Rajvosa, organizator ovogodišnjeg festivala DILLIGAF 2007, susreta moto klubova i ljubitelja dvotočkaša na Ljetnoj pozornici Ilidža, želi izraziti svoj protest neopravdanim i neprimjerenim prekidom održavanja Festivala od strane policijske uprave Ilidža u subotu uveče, 30. juna.

Festival DILLIGAF okupio je 64 moto kluba i turiste motocikliste iz svih zemalja regiona, te Poljske, Italije i USA. U okviru Festivala održana je moto parada kroz grad, takmičenje u spretnosti u vožnji, a na Ljetnoj pozornici Ilidža rock koncerti u petak i subotu uveče.

Iako je klub Rajvosa posjedovao sve neophodne dozvole za održavanje Festivala, uključujući rock koncert, zapovjednik policijske uprave Ilidža poslao je policajce koji su u 22:00 hrs zabranili daljnje održavanje koncerta, a predsjednika kluba Rajvosa odveli na razgovor u stanicu PU Ilidža. Kako se pregovorima nije moglo iznaći rješenje za daljnji nastavak koncerta, pripadnici policijske uprave Ilidža su oko 23:30 hrs zaprijetili isključenjem struje i intervencijom specijalne policijske jedinice koja bi trebala rasturiti skup.

U tom trenutku je na prostoru Ljetnje pozornice Ilidža, stare sarajevske koncertne scene predviđene upravo za održavanje ovakvih manifestacija, bilo oko 2.000 posjetilaca, pri čemu su bar 1.500 njih bili turisti koji su specijalno za ovu priliku doputovali u Sarajevo.

Naglašavamo da je Festival proticao u najboljem redu, da se muzika nije čula izvan za to predviđenog prostora, i da je moto klub Rajvosa, kao organizator, učinio sve kako se ne bi narušili javni red i mir, niti u gradu Sarajevu, niti na samoj Ilidži. U tom smislu se iskreno zahvaljujemo saobraćajnoj policiji MUP-a Kantona Sarajevo na izuzetnoj pomoći i suradnji tokom održavanja defilea motorista kroz grad.

Uzevši u obzir da je jedan od sponzora Festivala bila i Turistička zajednica grada Sarajeva, i da u svim zemljama Evrope festivali ove vrste predstavljaju atraktivnu turističku ponudu, smatramo da ovako neprimjeren i nasilan prekid održavanja Festivala baca mrlju na turističku ponudu grada u ljetnjem periodu, i svima onima koji su na ovaj festival doputovali iz inozemstva šalje jednu negativnu poruku da u Sarajevu nisu dobrodošli.

Postavljamo pitanje da li se ovo dogodilo zato što se radi o putnicima motociklistima, i zato što se na koncertu svirala strana rock muzika? Da li je načelnik policijske uprave bio izrevoltiran time što se nije sviralo nešto što bi bilo više po njegovom ukusu, ili se u Sarajevu provodi neka vrsta tihe kampanje protiv urbane, zapadne rock kulture? Zašto nije moguće održati rock koncert na prostoru predviđenom za to?

Predsjedništvo moto kluba Rajvosa voljelo bi znati odgovore na ova pitanja.

Iskreno žalimo što je jedan ovakav događaj internacionalnog karaktera tako grubo prekinut, posebno zato što su članovi moto kluba Rajvosa iskreno vjerovali da organizacijom ovakvog skupa čine turističku uslugu svome gradu, u čijoj su odbrani 1992-1995. učestvovali mnogi članovi kluba, od kojih neki imaju i status ratnih i vojnih invalida.

Za dodatne informacije i izjave za medije molimo nazovite predsjednika kluba Rajvosa, Željka Živkovića na tel. 061 899 159.


skojotovski
Posts: 1843
Joined: 07/05/2007 20:42
Location: rajvoSa

Post by skojotovski » 02/07/2007 22:54

komandir PU Ilidza je seljacina s dna kace! papak koji ne zna koja je ulica dvosmjerna, odnosno jednosmjerna, u odgovornosti pomenute PU!
dobro ste vi jos i prosli!
nije ni cudo sto nas tretiraju svugdje kao zadnje fukare i smece!
:x :x :x :x :x :x

User avatar
DaysleepeR
Posts: 10654
Joined: 29/05/2003 00:00
Location: Rajvosa

Post by DaysleepeR » 02/07/2007 23:29

Ma nas Boga mi ne tretiraju.

Ja sam sa motorom svugdje dobro dosao, nisam jednom jeo i pio i spavao besplatno.

Mi u Hrvatsku udjemo bez da nam traze isprave, dok takvim likovima traze od osnovne opreme, love do atesta za kocnice i sofersajbu.

Sta mislis odakle frustracije...

Post Reply