best aj ken du iz 10 minuts
što gledati?
star trek enterprise kraj treće sezone
Station.Eleven.S01E01
Come.True.2020.
The Matrix Resurrections
ET nastavak
ili
posljednjeg MOHAKINCA kako sam ih zvao ko mali
sudbina će večeras odlučiti
Moderator: _BataZiv_0809
Daj ba bježi, ono je bila žestoka karina od filma. Nisam mog'o izdržat' više od 30-45 minuta.dale cooper wrote: ↑25/12/2021 18:37 Gledao sam i ja taj Sniderov director's cut, nije bilo tako loše iskustvo.![]()
Opet je bolji od od verzije koju je Joss Whedon montirao i koji je pokušao aplicirati Avengers formulu na materijal koji po tonu nije bioTito_i_Partija wrote: ↑26/12/2021 00:48Daj ba bježi, ono je bila žestoka karina od filma. Nisam mog'o izdržat' više od 30-45 minuta.dale cooper wrote: ↑25/12/2021 18:37 Gledao sam i ja taj Sniderov director's cut, nije bilo tako loše iskustvo.![]()
I ja se godinama kanim da pogledam prvi dio opet.ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 15:56 Sinoć sam počeo sa Matrix trilogijom, pa ću preći na novi film. Po prvi put od 2003. gledam sve u kompletu.
Iz ove perspektive, čini mi se da je čak i prvi film izuzetno loše ostario. Sve je cringe as fuck: od naočala i kaputa, preko dijaloga, pa do glume. Tačno se pitam kako je uopće napravio takvu udubinu u popularnoj kutluri i postao landmark science fiction jedne generacije. Osim inoviranja specijalnih efekata, nekako uopće nije mesnat po pitanju filozofije, kakvim ga pamtim. Faktički Platonova pećina za IT doba uz dašak egzistencijalizam vs determinizam začina.![]()
Reloaded je, s druge strane, abortus kakav je uvijek i bio. Kompletan film je filler sa PlayStation 2 efektima i narativnim džumbusom. I sve ovo kažem kao big fan.![]()
Treći dio nisam još.![]()
Ma ne znam, meni prica nema nikakvog smisla al bas nikakvog, niti ima bilo kako smisleno objasnjenje za mnoga pitanja koja su ostala nakon 3 dijela
Tad je to bilo precool, Scooter, Colonia (bar kod nas jel), gothicari i crni kaputi.. kao sto su danas likovi sa presarenom odjecom i frizurom, i repercici sa facom isaranom k'o skolske klupe.
Pogledao treći dio, pa da se nadovežem.ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 15:56 Sinoć sam počeo sa Matrix trilogijom, pa ću preći na novi film. Po prvi put od 2003. gledam sve u kompletu.
Iz ove perspektive, čini mi se da je čak i prvi film izuzetno loše ostario. Sve je cringe as fuck: od naočala i kaputa, preko dijaloga, pa do glume. Tačno se pitam kako je uopće napravio takvu udubinu u popularnoj kutluri i postao landmark science fiction jedne generacije. Osim inoviranja specijalnih efekata, nekako uopće nije mesnat po pitanju filozofije, kakvim ga pamtim. Faktički Platonova pećina za IT doba uz dašak egzistencijalizam vs determinizam začina.![]()
Reloaded je, s druge strane, abortus kakav je uvijek i bio. Kompletan film je filler sa PlayStation 2 efektima i narativnim džumbusom. I sve ovo kažem kao big fan.![]()
Treći dio nisam još.![]()
Upravo. To veoma malo ljudi shvata. Upravo zbog ocekivanja iz prvog filma. Jer u prvom dijelu je isprican klasicni put heroja. Unostalim dijelovima se otislo u drugim pravcima.
Ne bi se složio da je JL bolji od Man of Steel, iako ovaj drugi ima kamaru svojih problema i lično ga ne smatram odličnim filmom. Al' neću da zalazim dalje, da ne spamamo temu više.dale cooper wrote: ↑26/12/2021 13:30Opet je bolji od od verzije koju je Joss Whedon montirao i koji je pokušao aplicirati Avengers formulu na materijal koji po tonu nije bioTito_i_Partija wrote: ↑26/12/2021 00:48
Daj ba bježi, ono je bila žestoka karina od filma. Nisam mog'o izdržat' više od 30-45 minuta.
podložan takvom tretmanu. Bolji je i od Man Of Steel kao i od Batman v Superman: Dawn of Justice. Što naravno ne govori mnogo, ali
director's cut verzija Justice Leaguea je Snyderov najuspjeliji pokušaj u DC Univerzumu. Predug je svakako, i ovakva verzija ne bi nikada
stigla do kina, ali je bolje ispričana priča, sa boljom ekspozicijom, bolje rasvjetljenom motivacijom pojedinih likova kao i bolje razvijenim
likovima. Opet kažem nije nikakvo remek djelo, ali ni sranje kakvim ga pojedini prikazuju.