MASONI

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Gaia

#176 Re: MASONI

Post by Gaia »

viva_castro wrote:...Ali i sa i bez znanja o bilo kakvoj zavjeri, tvoje je prosto: uči, radi, trudi se da budeš na što boljoj poziciji da bi mogao prepoznati negativce i boriti se protiv njih kada dođu...

Ako ćeš i ovo nakon što shvatiš neke stvari pretvoriti u okupaciju za mjesec-dva ili u dobru temu za kafu...bolje da ništa nisi ni saznavao.

Dakle ovo treba da ti je stimulacija da radiš ono što bi kao čovjek i trebao da radiš, sa ili bez toga. A kada dođe čas, neka nam je Bog na pomoći.
lijepo receno. dodala bih da je najvaznije prepoznati i ne hraniti negativca u sebi. tu se odvija najvaznija borba.

boldirana recenica, cini mi se, nosi energiju straha. a strah je "mrak". gdje ima svijetlosti nema mraka (if you follow me :) ) Bog je uvijek pri pomoci ako ju istinski zelimo, a cas treba slaviti. tako ja to vidim. :)
zonbirile

#177 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:Ovaj nivo je vjerovatno @zonbrile prekuco odavno, ali evo za sve koji nisu prosvjetljeni kao on nesto o zacetnicima masonerije u REGIONU, jos od Kraljevine SHS-a, imate priliku saznati stavove i razmisljanja iz prve ruke;

http://digital.nb.rs/scr/browse.php?col ... =no-sestar
--------------------------------------
ne znam što mene spominješ,a naša masonerija je srazmjerna uticaju i učinku,znači vrlo mali.Pogrešan pristup,samo igrači na postavljenoj sceni.Masoni i masonerija su izgubili značaj onoga trena kada su velike financijske obitelji uletile,legitimirale društveni i religiozni svoj status i nastavile dalje.Ta prolazna etapa tada jeste bila jaka i uticajna,poslije se prešlo na druge vidove organizovanja,čista dijalektika što bi rekao drug Mordekaj Levi.
uroborus

#178 Re: MASONI

Post by uroborus »

zonbirile wrote: --------------------------------------
ne znam što mene spominješ,a naša masonerija je srazmjerna uticaju i učinku,znači vrlo mali.Pogrešan pristup,samo igrači na postavljenoj sceni.Masoni i masonerija su izgubili značaj onoga trena kada su velike financijske obitelji uletile,legitimirale društveni i religiozni svoj status i nastavile dalje.Ta prolazna etapa tada jeste bila jaka i uticajna,poslije se prešlo na druge vidove organizovanja,čista dijalektika što bi rekao drug Mordekaj Levi.
Zasto :?
Zato sto prednjacis u disciplini lupanje gluposti, kao sto je ta da je Saban t.j Tito bio Mason :-) Daj baram jedan relevntan podatak koji tu cinjenicu pokrepljuje, ali bez nekakvih (samo tebi znanih) opskurni i pretparacki sajtova na kojima se razvijaju teorije zavjere!
Da ista znas o Masonima, ja znam nesto malo, dovoljno da ti kazem da su komunisti dosavsi na vlasti 1945 god. zabranili sve masonske loze u bivsoj Yugi, pa je tako hrvatska obnovljena tek 1991 god. a tu su i podaci o clanovima:

Inicijativu za formiranje masonstva u Hrvatskoj pokrenuo je 1991. austrijski mason Čedo Kirchner u ime Velike lože Austrije, a u dogovoru s nekolicinom hrvatskih i slovenskih masona. U Beču je 21. ožujka 1992. formirana Deputacijska loža Illyria, u kojoj je primljeno 13 masona iz Hrvatske i 5 iz Slovenije. Rješenjem Ministarstva uprave Republike Hrvatske odobren je dne 21. rujna 1994. upis Velike lože starih i prihvaćenih slobodnih zidara Hrvatske u Registar udruženja građana.10 U Zapisniku »sa sjednice Osnivačke skupštine Velike lože starih i prihvaćenih slobodnih zidara Hrvatske, održane dana 14. lipnja 1995. godine u Zagrebu, u Vidoševićevoj ulici broj 9.« u 19 sati navedeno je i ovo: »Na tom skupu bilo je nazočno deset utemeljitelja Velike lože starih i prihvaćenih slobodnih zidara Hrvatske. To su: Branimir Horvat (rođen 30. svibnja 1929. u Zagrebu); Zvonimir Tomić (rođen 18. svibnja 1942. u Zagrebu); Nenad Porges (rođen 22. prosinca 1946. u Zagrebu); Slobodan Kuvalja (rođen 30. rujna 1952. u Srpcu, BiH); Radovan Horvat (rođen 5. listopada 1930. u Zagrebu); Nikola Wirth (rođen 25. studenog 1945. u Zagrebu); Dragutin Dumančić (rođen 9. studenog 1945. na Kupresu, BiH); Hrvoje Raguž (rođen 25. lipnja 1958. u Dubrovniku); Zlatko Bourek (rođen 4. rujna 1929. u Požegi); Zvonimir Žepić (rođen 9. lipnja 1935. u Zagrebu).«

Druga stvar, "Skull&bones" nisu dio masonerije, vec su tajna studentska sekta sa Yalea, a njeni najpoznatiji clanovi su Bush, senior i junior, bivski predsjednicki kandidat Keri, kao i mnogi drugi poznati ljudi koji su kotirali visoko u americkoj administraciji!
zonbirile

#179 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:
zonbirile wrote: --------------------------------------
Zasto :?
Zato sto prednjacis u disciplini lupanje gluposti, kao sto je ta da je Saban t.j Tito bio Mason :-) Daj baram jedan relevntan podatak koji tu cinjenicu pokrepljuje, ali bez nekakvih (samo tebi znanih) opskurni i pretparacki sajtova na kojima se razvijaju teorije zavjere!
Da ista znas o Masonima, ja znam nesto malo, dovoljno da ti kazem da su komunisti dosavsi na vlasti 1945 god. zabranili sve masonske loze u bivsoj Yugi, pa je tako hrvatska obnovljena tek 1991 god. a tu su i podaci o clanovima:

Inicijativu za formiranje masonstva u Hrvatskoj pokrenuo je 1991. austrijski mason Čedo Kirchner u ime Velike lože Austrije, a u dogovoru s nekolicinom hrvatskih i slovenskih masona. U Beču je 21. ožujka 1992. formirana Deputacijska loža Illyria, u kojoj je primljeno 13 masona iz Hrvatske i 5 iz Slovenije. Rješenjem Ministarstva uprave Republike Hrvatske odobren je dne 21. rujna 1994. upis Velike lože starih i prihvaćenih slobodnih zidara Hrvatske u Registar udruženja građana.10 U Zapisniku »sa sjednice Osnivačke skupštine Velike lože starih i prihvaćenih slobodnih zidara Hrvatske, održane dana 14. lipnja 1995. godine u Zagrebu, u Vidoševićevoj ulici broj 9.« u 19 sati navedeno je i ovo: »Na tom skupu bilo je nazočno deset utemeljitelja Velike lože starih i prihvaćenih slobodnih zidara Hrvatske. To su: Branimir Horvat (rođen 30. svibnja 1929. u Zagrebu); Zvonimir Tomić (rođen 18. svibnja 1942. u Zagrebu); Nenad Porges (rođen 22. prosinca 1946. u Zagrebu); Slobodan Kuvalja (rođen 30. rujna 1952. u Srpcu, BiH); Radovan Horvat (rođen 5. listopada 1930. u Zagrebu); Nikola Wirth (rođen 25. studenog 1945. u Zagrebu); Dragutin Dumančić (rođen 9. studenog 1945. na Kupresu, BiH); Hrvoje Raguž (rođen 25. lipnja 1958. u Dubrovniku); Zlatko Bourek (rođen 4. rujna 1929. u Požegi); Zvonimir Žepić (rođen 9. lipnja 1935. u Zagrebu).«

Druga stvar, "Skull&bones" nisu dio masonerije, vec su tajna studentska sekta sa Yalea, a njeni najpoznatiji clanovi su Bush, senior i junior, bivski predsjednicki kandidat Keri, kao i mnogi drugi poznati ljudi koji su kotirali visoko u americkoj administraciji!
---------------------------------------------
sem što moraš učiti,moraš i pažljivo čitati.Ja sam napisao da su tvrdili za Šabana da je nasljedio Čerčila na 33 nivou.To su spominjali Krleža,Dedijer,Velebit,ali onako uz put,nije bio literalni trakat na temu Tito i masoni.To o osnivanju loža pogotovu 91g je smijurija i to kod nas.A sem lobanja,ako ne znaš prave organizacije u kojima su većina masoni,a svi masoni nisu u tim organizacijama,bolje ti je ne piši na zadanu temu.
uroborus

#180 Re: MASONI

Post by uroborus »

zonbirile wrote: ---------------------------------------------
sem što moraš učiti,moraš i pažljivo čitati.Ja sam napisao da su tvrdili za Šabana da je nasljedio Čerčila na 33 nivou.To su spominjali Krleža,Dedijer,Velebit,ali onako uz put,nije bio literalni trakat na temu Tito i masoni.To o osnivanju loža pogotovu 91g je smijurija i to kod nas.A sem lobanja,ako ne znaš prave organizacije u kojima su većina masoni,a svi masoni nisu u tim organizacijama,bolje ti je ne piši na zadanu temu.
Hvala na uputama za ubuduce, pa, u ostalom ,kad cemo tako, onda ako nesto tvrdis, bilo bi dobro da navedes ko stoji iza takvih tvrdnji :-)
Neki relevantan historijski izvor ili, mozda, opskurni desnicarski blog peudohistorijkih referenci :?
Cjelo vrijeme mutis vodu, bombardujes forum nekakvim "spektakularnim cinjenicama" o Masonima, stvaras konfuziju identicnu onoj koju podizu svi pseudohistoricari kada je rijec o zavjerama!
Eto, lijepo mi odgovori, ako si ubjedjen da je Saban bio mason, ili ako vjerujes u to, gdje i kad, i koje je clan masonske loze bio Saban? :?
Koliko se sjecam i srpski, kao i hrvatski nacionalisti, na pocetku devedeseti su tvrdili istio! :run:
Nocty

#181 Re: MASONI

Post by Nocty »

naravno da je bio mason ,ta ponuda ide prirodno sa poslom kojim se bavio.A slika mu jos uvjek stoji u satanskom objektu zvani pentagon.
ljubav_aha

#182 Re: MASONI

Post by ljubav_aha »

Murat Sabanovic wrote:Image

ovaj dokument je isplivao iz arhiva francuske obavjestajne sluzbe napisan 1924

na dokumentu pise:

rodjen 1880 u passau hitler adolf, jakob - njemacki musolini
zanimanje: novinar

instrument vise sile:nije budala,vec pametan demagog
ima ludendorfa iza sebe. organizuje fasisticke parade.
pokusaj puca u novembru 1923:osudjen na 5 god. zatvora uz mogucnost da nakon 6 odlezanih mjeseci uslovno bude pusten

nije li pomalo cudno da se hitler zove jakob??? nije rodjen u brunau,vec passau, a po profesiji novinar( a ne slikar )
prevod cijelog teksta "

Ovdje se podaci navedeni u tajnim Science et Avenir n ° 745, prošao u potpunoj tišini u francuski tisak, jedna pita zašto, kada Drugog svjetskog rata, istakao je stalno u medijima usklađene s notammentle Aladdin projekt podržan po "povratku", Jacques Chirac, svibanj biti uznemiren ispraviti svoje slike među nekim utjecajnim krugovima ...

Mora se reći da ova informacija ima malo neuredan, to je najmanje što možemo reći.

Iako su mnogi neovisni promatrači ipak ono što je čudnovato kako Hitler je svakako kraj demagog, bio u mogućnosti dobiti sve ovo firepower pohaban iz Njemačke, kako je bio u stanju da privuče toliko međunarodnih financijskih zgrade u kratkom Trenutno najmoćniji i najmodernija vojska na svijetu?

Hitler je moguće Illuminati agent po notu francuske RG 1924 predložio znanosti i futures ožujka 2009? - (C) Izvor: Science & Futures

<<List pripremio General Services Intelligence (RG) u 1924.

Rođen je 1880 u Passau Adolf Hitler, Jacob - njemački Mussolinija.

Zanimanje: novinar.

Će taj instrument viša sila nije luda, ali vrlo pametan demagog.

Ludendorff bi iza njega. Organizira Sturmtruppen fašist vrste.

Pokušaj puča u studeni 1923: Osuđeni na 5 godina u tvrđavi uz mogućnost suspenzije nakon 6 mjeseci pritvora. >>

Prema ovom vrlo neobičan oblik "službeni" Hitler bi bio instrument viša sila - Illuminati? - Na kraju, ukoliko smatrate da ova službena zabilješka izdaje znanosti i budućnost opće informacije i napisan na francuskom 1924.

Zašto takve eksplozivne informacija objavljena danas također Subreption u znanstvenom časopisu, opće poznat među svojim čitateljima za njegovu ozbiljnost?

Osim toga, bilješka odnosi se na drugo židovsko-zvučanje naziv ... ono što je još uvijek hranjenje srednjoročnom razdoblju, kada se podaci će se postupno i neumitno širiti na internetu, teorije da je Hitler bio bi član Rothschild loze ...

Pozornost u ovom trenutku ekonomske krize čiji ekvivalent back to 30s, tijekom koje je Hitler došao na vlast čudno, usprkos svom skromnom porijeklu, on je jako znatiželjan koji prošlosti resurface na ovaj način:

1. Je li to puka slučajnost?

2. Je li to rad opijenosti i destabilizaciji javnosti za jačanje globalne kaos? S ciljem diskreditacije Pokreta za istinu i / ili podijeliti vrlo osjetljivoj temi?

3. Ima li spremnosti nekih obrazovan ljude da rade za istinu, kako bi koristili ovu prozor prilika da označite prošlosti koji je bio izbrisan iz povijesti knjige?

4. Je li to nevažne informacije, koje ne će se ponoviti prema neto ili u novinama liniju?

5. Je li to podatke sa skrivenim namjerama za ne-inicirao?

6. Ova napomena je to istina i povijesna?

7. Ili je to grub falsifikat?

8. Časnika koji je napravio razreda su bili nesposobni, krivo vijesti s više ili manje potvrđena (datum i mjesto rođenja izgleda pogrešno) ... ali zašto onda spomenuti "njemački Mussolini," koju je napisao u 1924, je ako je i gotovo proročanski ukazao?

9. Zašto je ova informacija oni nisu napravili ranije, čak i ako se samo na kontra-balans službenih informacija?

10. Zašto sada?

11. Autori povjerljive bilješke RG-oni su zavjeru prije vremena?

12. Je li varanje made by car tajne policije?

Mnoga pitanja ostaju ... ali sve upućuje na to da ova informacija onda, eksplozivni potencijal, je vjerojatno da će povratak ispred pozornice u nekoliko tjedana ili mjeseci.

Kao i uvijek, svaka formirati svoje mišljenje.

Obavijest čitateljima i internvenants: Što je Hitler (Godwin točka) je vrlo emotivnim nabojem i legalno: Molimo, nemojte postavljati poruke prekomjerne i / ili ne slažu sa filozofijom poštovanja 911NWO.INFO uključujući i snage suprotstavljene što su, ili koji krše zakone koji su na snazi: hvala vam na suzdržavanje i razlučivanje. Hvala vam se ne prosljeđuje informacije i optuživanja bez dokaza, hvala vam neće postavljati linkove sumpor ... Ukratko, hvala ti da bolje zadovoljava informacije i radni prostor za demokratsku raspravu predložio 911NWO.INFO: cilj je da točke-of-view alternativa jednu misao može izraziti što je duže moguće, a posebno u dobrovoljne i referirao se na pozitivan i konstruktivan.
zonbirile

#183 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:
zonbirile wrote: ---------------------------------------------
Hvala na uputama za ubuduce, pa, u ostalom ,kad cemo tako, onda ako nesto tvrdis, bilo bi dobro da navedes ko stoji iza takvih tvrdnji :-)
Neki relevantan historijski izvor ili, mozda, opskurni desnicarski blog peudohistorijkih referenci :?
Cjelo vrijeme mutis vodu, bombardujes forum nekakvim "spektakularnim cinjenicama" o Masonima, stvaras konfuziju identicnu onoj koju podizu svi pseudohistoricari kada je rijec o zavjerama!
Eto, lijepo mi odgovori, ako si ubjedjen da je Saban bio mason, ili ako vjerujes u to, gdje i kad, i koje je clan masonske loze bio Saban? :?
Koliko se sjecam i srpski, kao i hrvatski nacionalisti, na pocetku devedeseti su tvrdili istio! :run:
----------------------------------------------
stvarno te ne razumijem,tako neznanje ,a takva količina samouvjerenosti i samozaljubljenosti.Pa ipak,ako napišem da su tvrdili..bla,bla..po kojim sem tvojim umišljenim pravilima moram navoditi izvor tamo nečijih tvrdnji.Sjedneš pa provjeriš,forum služi za razmjenju mišljenja,kroz koja dođeš uz malo truda do novih saznanja.Jednostavno pomogne ti da neke stvari počneš gledati drugačije,a ti onda nadograđuješ znanje,tražeći,"kopajući" dalje.Niko nikoga ne bombarduje,osim onoga ko na to pristaje,sem toga da bi imao stav npr. o najezdi crnih pacova svakih 48g u indokini moraš znati zašto se to događa u tim vremenskim ciklusima.Ja znam,ti ne znaš i ja sam ublehaš,ne drug pronađi na internetu pa odgovori,sem dernek.ba,facebook i sl. bullshit,svašta se može naći.
11sumirp

#184 Re: MASONI

Post by 11sumirp »

@ljubav-aha,nista ne razumijem...TITA MI I MASONSKE MI LOŽE... :-)
arzuhal

#185 Re: MASONI

Post by arzuhal »

11sumirp wrote:@ljubav-aha,nista ne razumijem...TITA MI I MASONSKE MI LOŽE... :-)
Ako razumjeti ništa ti, onda %3! džedaj postat ne-ćeš ti...da, nise ti džedaj j-ok! Đaba...

Image
11sumirp

#186 Re: MASONI

Post by 11sumirp »

arzuhal wrote:
11sumirp wrote:@ljubav-aha,nista ne razumijem...TITA MI I MASONSKE MI LOŽE... :-)
Ako razumjeti ništa ti, onda %3! džedaj postat ne-ćeš ti...da, nise ti džedaj j-ok! Đaba...

Image
:lol: dobaaar
ipak ono što je čudnovato kako Hitler je svakako kraj demagog, bio u mogućnosti dobiti sve ovo firepower pohaban iz Njemačke
Ovaj dio mi je najaci :lol: :evil:
zonbirile

#187 Re: MASONI

Post by zonbirile »

pa tako prevodi sajt PC
statix

#188 Re: MASONI

Post by statix »

Otislo se u siroko ovdje... :mrgreen: moze svako biti mason...nisu oni prijetnja...
Mozda sa termina masoni da se preselimo na International Zionist bankers...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#189 Re: MASONI

Post by Chmoljo »

ko zna, možda ima masona i ovdje :oops: :evil:
uroborus

#190 Re: MASONI

Post by uroborus »

zonbirile wrote: ----------------------------------------------
stvarno te ne razumijem,tako neznanje ,a takva količina samouvjerenosti i samozaljubljenosti.Pa ipak,ako napišem da su tvrdili..bla,bla..po kojim sem tvojim umišljenim pravilima moram navoditi izvor tamo nečijih tvrdnji.Sjedneš pa provjeriš,forum služi za razmjenju mišljenja,kroz koja dođeš uz malo truda do novih saznanja.
Fakat sam ja samouvjeren i samozaljubljen, dok si ti lik koji na moju tvrdnju o komunistickoj zabrani masonski loza tvrdis da je "smijurija", a pri tome uopste ne navedes razlog-Zasto je to smijurija :?
Kako te uopste ozbiljno dozivljavati sa pisanjem, kad na tako teatralan nacin "spustas" nekom ko se uopste ne slaze satobom.
Jer, tvoje poimanje masonerije je najobicniji "sarajevski urbani fasizam"- ljevicarskog tipa po kome judeomasonerija stoji iza svih svjetskih zala, a sam Hitler je bio "puppet on the string" u njihovim rukama.
Znamo gdje to vodi-Holokaust je bio pripreman od strane jevrejski cionista koji su na taj nacin htjeli ostvariti Veliki Izrael, tako sto su zrtvovali nekoliko miliona Jevreja! Znajuci da je Hitleru "Protokol Sionski mudraca" bila jedna od drazi knjiga, kao i Romanovim na koje se sam Adolf ugledao, jer su vrsili progrome na Zidovima pod izgovorom da raspinju krscansku djecu na krizeve ili da se bave magijom. Tako su zapocinjali svi progromi u carskoj Rusiji, dok je Mason Hitler imao malo suptilnije matode, naime, on je prvo zapalio sve sinagoge po Njemackoj , a onda je naredio zidovskom stanovnistvu da iz svog djepa moraju platiti ciscenje nereda koju je napravila Hitlerova nacisticka, pardon, masonska vojska! Iza ovog velicanstvenog scenarija je, naravno, stajala jevrejska elita olicena u Rokfelerovim, Roschildima itd, zar ne?
Eto, to bi bio nekakav kratak sazetak onoga iza cega ti stojis, ispravi me ako grijesim! :run:
bug

#191 Re: MASONI

Post by bug »

odgledala do walt disneya :D za dalje nisam imala zeluca
Murat Sabanovic

#192 Re: MASONI

Post by Murat Sabanovic »

uroborus wrote:
stvarno te ne razumijem,tako neznanje ,a takva količina samouvjerenosti i samozaljubljenosti.Pa ipak,ako napišem da su tvrdili..bla,bla..po kojim sem tvojim umišljenim pravilima moram navoditi izvor tamo nečijih tvrdnji.Sjedneš pa provjeriš,forum služi za razmjenju mišljenja,kroz koja dođeš uz malo truda do novih saznanja.
Fakat sam ja samouvjeren i samozaljubljen, dok si ti lik koji na moju tvrdnju o komunistickoj zabrani masonski loza tvrdis da je "smijurija", a pri tome uopste ne navedes razlog-Zasto je to smijurija :?
Kako te uopste ozbiljno dozivljavati sa pisanjem, kad na tako teatralan nacin "spustas" nekom ko se uopste ne slaze satobom.
Jer, tvoje poimanje masonerije je najobicniji "sarajevski urbani fasizam"- ljevicarskog tipa po kome judeomasonerija stoji iza svih svjetskih zala, a sam Hitler je bio "puppet on the string" u njihovim rukama.
Znamo gdje to vodi-Holokaust je bio pripreman od strane jevrejski cionista koji su na taj nacin htjeli ostvariti Veliki Izrael, tako sto su zrtvovali nekoliko miliona Jevreja! Znajuci da je Hitleru "Protokol Sionski mudraca" bila jedna od drazi knjiga, kao i Romanovim na koje se sam Adolf ugledao, jer su vrsili progrome na Zidovima pod izgovorom da raspinju krscansku djecu na krizeve ili da se bave magijom. Tako su zapocinjali svi progromi u carskoj Rusiji, dok je Mason Hitler imao malo suptilnije matode, naime, on je prvo zapalio sve sinagoge po Njemackoj , a onda je naredio zidovskom stanovnistvu da iz svog djepa moraju platiti ciscenje nereda koju je napravila Hitlerova nacisticka, pardon, masonska vojska! Iza ovog velicanstvenog scenarija je, naravno, stajala jevrejska elita olicena u Rokfelerovim, Roschildima itd, zar ne?
Eto, to bi bio nekakav kratak sazetak onoga iza cega ti stojis, ispravi me ako grijesim! :run:
izgleda da prelazimo na t. herzela...nije lose,samo mi nije jasno sto smo podfrum promijenili..
ljubav_aha

#193 Re: MASONI

Post by ljubav_aha »

11sumirp wrote: Ako razumjeti ništa ti, onda %3! džedaj postat ne-ćeš ti...da, nise ti džedaj j-ok! Đaba...

ipak ono što je čudnovato kako Hitler je svakako kraj demagog, bio u mogućnosti dobiti sve ovo firepower pohaban iz Njemačke
Ovaj dio mi je najaci :lol: :evil:

:lol: :thumbup: google translator sa francuskog jezika na hrvatski :-D
frfi.

#194 Re: MASONI

Post by frfi. »

@ljubav_aha
a ja citam, i kontam, mozda je do mene, mozda je kasno, nesto :-) :-)

cilj je da točke-of-view alternativa jednu misao može izraziti što je duže moguće, a posebno u dobrovoljne i referirao se na pozitivan i konstruktivan.

:lol: :lol: :lol: :lol:
umrla sam od smijeha :lol: :lol:
ljubav_aha

#195 Re: MASONI

Post by ljubav_aha »

:lol: i meni je sve nesto naopako :-)
zonbirile

#196 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
drug ova tema je prožvakana hiljadu puta,ali da spoznaš istinu još je rano i očekivati da je pročitaš neće biti nikad moguće,ali mozaik se može složiti iz mnogih kamenčiće samo kamenčiće treba znati okrenuti,poput Rubikove kocke,i dobiješ realnu sliku.Ovo što ti pišeš je siže,sižea.Probajmo prvo odgonentnuti otkud provincijskom kaplaru tolika genijalnost da dogura do kancelara i gospodara života i smrti miliona ljudi.Zašto je to radio jevrejima.Ko su ti Jevreji,Aškenazi? Kako je teklo finansiranje stranke od početka,ko je vlasnik IC Farben-a,ko je Prescot Bush dedo od Bushevih u ovoj priči,ko Ford,a ko Rokfeler.Položaj SAD u WWI,oktobarskoj Revoluciji WWII.Mi možemo imati različite poglede ubijeđenja,ali se možemo i moramo složiti da je Nova Godina na našoj hemisferi 31dec/1jan.E tih egzaktnih,opšte poznatih,ali prešućivanih detalja tokom 100 i više godina je toliko,ali u nizu daju jasnu sliku događaja.
11sumirp

#197 Re: MASONI

Post by 11sumirp »

Alo,ko djeca,ccc ima li jos koju zanimljivu tezu o masonima,men najzanimljivija je ona o depopulaciji... :evil:

#198 Re: MASONI

Post by Default »

Evo moj doprinos ovoj temi...

The Arrivals + prevod

Image

Ova serija istražuje objave u svjetskim Religijama povodom Dolaska Antihrista Dedzala, Imama Hazreti Mehdije, a drugi dolazak ISA(ISUS) a.s. Djelo Nadahnuto "Hashemsfilms" Abdullaha Hashem-a i naravno riječi plemenitog Qur`ana, Svete Biblije i Tore, The Arrivals (Dolasci) je zajednička produkcija tragača istine Noreagaaa i Achernahr.
Veoma je dobro odradjena i nadam se da ce promijenit mišljenje o ovo dunjaluckim(ovozemaljskim) uživanjima i približit vjeri i Božijim poslanicima s.a.v.s

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/248144778/00-The_Arrivals_pt.1__intro_.avi
http://rapidshare.com/files/248147550/01-The_Arrivals_pt.1__Proof_from_the_Holy_Quran_.avi
http://rapidshare.com/files/248147551/02-The_Arrivals_pt.2__mind_control_feat._George_Carlin_.avi
http://rapidshare.com/files/248404379/03-The_Arrivals_pt.3__children_s_mind_control_.avi
http://rapidshare.com/files/248404380/04-The_Arrivals_pt.4__Proof_of_the_Antichrist_s_arrival_.avi
http://rapidshare.com/files/248417407/05-The_Arrivals_pt.5__architecture___energy_.avi
http://rapidshare.com/files/248417411/06-The_Arrivals_pt.6__The_Battle_of_Human_Energy_.avi
http://rapidshare.com/files/248421282/07-The_Arrivals_pt.7__Pharaohs_of_Today_.avi
http://rapidshare.com/files/248421287/08-The_Arrivals_pt.8__Shocking_Evidence_of_the_Pharaohs_.avi
http://rapidshare.com/files/248427748/09-The_Arrivals_pt.9__Hashemsfilms_.avi
http://rapidshare.com/files/248427752/10-The_Arrivals_pt.10__The_New_Worldly_Order_.avi
http://rapidshare.com/files/248451077/11-The_Arrivals_pt.11__Musical_Sorcery_.avi
http://rapidshare.com/files/248451082/12-The_Arrivals_pt.12__Light_up_the_darkness_.avi
http://rapidshare.com/files/248453594/13-The_Arrivals_pt.13__Lady_in_Red_.avi
http://rapidshare.com/files/248453596/14-The_Arrivals_pt.14__Hollywood_.avi
http://rapidshare.com/files/248459408/15-The_Arrivals_pt.15__Hollywood___The_Promised_Land_.avi
http://rapidshare.com/files/248459409/16-The_Arrivals_pt.16__The_Media___Islam_.avi
http://rapidshare.com/files/248475392/17-The_Arrivals_pt.17__War_on_Terror_.avi
http://rapidshare.com/files/248475396/18-The_Arrivals_pt.18__The_Hypocrisy_of_Democracy_.avi
http://rapidshare.com/files/248484982/19-The_Arrivals_pt.19__The_UFO_Phenomena_.avi
http://rapidshare.com/files/248484985/20-The_Arrivals_pt.20__The_Ufo_Phenomena_.avi
http://rapidshare.com/files/248488271/21-The_Arrivals_pt.21__What_Is_Yet_To_Come_.avi
http://rapidshare.com/files/248488273/22-The_Arrivals_pt.22__Our_Satanic_Pop_Culture_.avi
http://rapidshare.com/files/248491919/23-The_Arrivals_pt.23__Materialism___The_Battle_Within_.avi
http://rapidshare.com/files/248491921/24-The_Arrivals_pt.24__Freedom_Unplugged_.avi
http://rapidshare.com/files/248495406/25-The_Arrivals_pt.25__The_AntichristDajjal_Is_Here_.avi
http://rapidshare.com/files/248495420/26-The_Arrivals_pt.26__The_Antichrist_Dajjal_is_Here_.avi
http://rapidshare.com/files/248521374/27-The_Arrivals_pt.27__Why_Satanism_is_Practiced_by_Our_Leaders_.avi
http://rapidshare.com/files/248521381/28-The_Arrivals_pt.28__Why_Satanism_is_Practiced_By_Our_Leaders_.avi
http://rapidshare.com/files/248524735/29-The_Arrivals_pt.29__The_Truth_About_The_Gods_.avi http://rapidshare.com/files/248524740/30-The_Arrivals_pt.30__The_Checkered_Floor_and_The_Gods_.avi
http://rapidshare.com/files/248527602/31-The_Arrivals_pt.31__The_Great_Deception_.avi
http://rapidshare.com/files/248527605/32-The_Arrivals_pt.32__The_Most_Valuable_Truth_.avi
http://rapidshare.com/files/248532759/33-The_Arrivals_pt.33__The_Choice_is_Yours_.avi
http://rapidshare.com/files/248532761/34-The_Arrivals_pt.34__The_Infiltration_of_Religion_.avi
http://rapidshare.com/files/248776269/35-The_Arrivals_pt.35__The_Temple_of_Solomon_.avi
http://rapidshare.com/files/248776274/36-The_Arrivals_pt.36__The_Story_of_Jesus_.avi
http://rapidshare.com/files/248779140/37-The_Arrivals_pt.37__The_Sun_God_.avi
http://rapidshare.com/files/248779143/38-The_Arrivals_pt.38__The_Story_of_Islam_.avi
http://rapidshare.com/files/248781487/39-The_Arrivals_pt.39__The_Truth_About_the_12_Imams_.avi
http://rapidshare.com/files/248781488/40-The_Arrivals_pt.40__The_Common_Ground_.avi
http://rapidshare.com/files/248786950/41-The_Arrivals_pt.41__The_Bloodlines_.avi
http://rapidshare.com/files/248786951/42-The_Arrivals_pt.42__The_Gatekeepers_.avi
http://rapidshare.com/files/248790726/43-The_Arrivals_pt.43__The_Symbolism_of_9-11_.avi
http://rapidshare.com/files/248790729/44-The_Arrivals_pt.44__The_Significance_of_The_Kaaba_.avi
http://rapidshare.com/files/248794250/45-The_Arrivals_pt.45__The_Kaaba___the_9-11_Ritual_.avi
http://rapidshare.com/files/248794253/46-The_Arrivals_pt.46__The_Complete_Human_.avi
http://rapidshare.com/files/248796248/47-The_Arrivals_pt.47__The_Free_Human_.avi
http://rapidshare.com/files/248796249/48-The_Arrivals_pt.48__The_Arrival_of_the_Mahdi_.avi
http://rapidshare.com/files/248805009/49-The_Arrivals_pt.49__The_Arrival_of_the_Dajjal_.avi
http://rapidshare.com/files/248805012/50-The_Arrivals_pt.50__The_Arrival_of_Jesus_The_Messiah_.avi
http://rapidshare.com/files/248807956/51-The_Arrivals_pt.51__Outro_.avi
Ako neko ima mozda serial a nema prevod evo uploadovao sam.

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/270004432/The_Arrivals__Bosnian_Subtitles_.rar
uroborus

#199 Re: MASONI

Post by uroborus »

zonbirile wrote: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
drug ova tema je prožvakana hiljadu puta,ali da spoznaš istinu još je rano i očekivati da je pročitaš neće biti nikad moguće,ali mozaik se može složiti iz mnogih kamenčiće samo kamenčiće treba znati okrenuti,poput Rubikove kocke,i dobiješ realnu sliku.Ovo što ti pišeš je siže,sižea.Probajmo prvo odgonentnuti otkud provincijskom kaplaru tolika genijalnost da dogura do kancelara i gospodara života i smrti miliona ljudi.Zašto je to radio jevrejima.Ko su ti Jevreji,Aškenazi? Kako je teklo finansiranje stranke od početka,ko je vlasnik IC Farben-a,ko je Prescot Bush dedo od Bushevih u ovoj priči,ko Ford,a ko Rokfeler.Položaj SAD u WWI,oktobarskoj Revoluciji WWII.Mi možemo imati različite poglede ubijeđenja,ali se možemo i moramo složiti da je Nova Godina na našoj hemisferi 31dec/1jan.E tih egzaktnih,opšte poznatih,ali prešućivanih detalja tokom 100 i više godina je toliko,ali u nizu daju jasnu sliku događaja.
Sta je ovdje "obavijeno velom tajni" :?
Cinjenica da je Prescot Bush se obogatio trgujuci sa nacistima? To da je potajni bio antisemit ili beskurpulozni mesetar koji se bogatio na necijoj nesreci? Zasto ici tako daleko kada takvih primjera imas sirom zemljice Bosne, bar sto se tice ovoga posljednjeg rata? 5. korpus, odnosno bosnjacko rukovodstvo, je trgovao sa VRSK-a dajuci joj milone maraka po pitanju naoruzanja i municije, zar od toga treba stvarati "teoriju zavjere" kojom ce se kavzibosnjacke patriote braniti od strane "mrskog neprijatelja" ili cemo to uzeti kao ondasnju jedinu mogucnost, koja je, ma kako apsurdna bila, spasila ondasnji krajiski narod.
Ne znas sta to ima toliko nelogicno da je jedan provincijski kaplar, koji je sluzio vojsku po bosanskim gudurama oko Kalinovika, dosao na celo jedne nacije demokratskom vecinom iza koje je stajao njemacki narod? Kroz historiju koliko imamo takvih primjera-koliko hoces!
Sa druge strane, ne znam kako ces mi objasniti slijedece: Rimljani su, poslije nacista, drugi narod po pitanju exterminacije Jevreja? Jesu li propasti Masade, i protjerivanje Jevreja diljem svijeta, osmislili pripadnici jevrejske elite? Ili n.p.r da li su nasilno pokrstavanje jevrejskog i muslimanskog zivlja, kao njegovo protjerivanje, osmislili Masoni u dosluhu sa kraljicom Izabelom? Sto mislis cijim se to blagom finacirala Kolumbova ekspedicija kojom je trebao naci put za Indiju?
Bojim se da odgovor lezi, kroz stoljeca, u patoloskom oboljenju evropskih nacija od antisemitizma i iracionalnog straha od istog, antisemitizam se provlaci svo to vrijeme kao bitan segmenat evropski nacionalni politika, a dokaz tome je da su vecina evropski prosvjetitelja, iskljucujuci casne izuzetke poput Nicea i sl., bili antisemitisticki raspolozeni!
MUNAFIK

#200 Re: MASONI

Post by MUNAFIK »

uroborus wrote:
Sta je ovdje "obavijeno velom tajni" :?
Cinjenica da je Prescot Bush se obogatio trgujuci sa nacistima? To da je potajni bio antisemit ili beskurpulozni mesetar koji se bogatio na necijoj nesreci? Zasto ici tako daleko kada takvih primjera imas sirom zemljice Bosne, bar sto se tice ovoga posljednjeg rata? 5. korpus, odnosno bosnjacko rukovodstvo, je trgovao sa VRSK-a dajuci joj milone maraka po pitanju naoruzanja i municije, zar od toga treba stvarati "teoriju zavjere" kojom ce se kavzibosnjacke patriote braniti od strane "mrskog neprijatelja" ili cemo to uzeti kao ondasnju jedinu mogucnost, koja je, ma kako apsurdna bila, spasila ondasnji krajiski narod.
Ne znas sta to ima toliko nelogicno da je jedan provincijski kaplar, koji je sluzio vojsku po bosanskim gudurama oko Kalinovika, dosao na celo jedne nacije demokratskom vecinom iza koje je stajao njemacki narod? Kroz historiju koliko imamo takvih primjera-koliko hoces!
Sa druge strane, ne znam kako ces mi objasniti slijedece: Rimljani su, poslije nacista, drugi narod po pitanju exterminacije Jevreja? Jesu li propasti Masade, i protjerivanje Jevreja diljem svijeta, osmislili pripadnici jevrejske elite? Ili n.p.r da li su nasilno pokrstavanje jevrejskog i muslimanskog zivlja, kao njegovo protjerivanje, osmislili Masoni u dosluhu sa kraljicom Izabelom? Sto mislis cijim se to blagom finacirala Kolumbova ekspedicija kojom je trebao naci put za Indiju?
Bojim se da odgovor lezi, kroz stoljeca, u patoloskom oboljenju evropskih nacija od antisemitizma i iracionalnog straha od istog, antisemitizam se provlaci svo to vrijeme kao bitan segmenat evropski nacionalni politika, a dokaz tome je da su vecina evropski prosvjetitelja, iskljucujuci casne izuzetke poput Nicea i sl., bili antisemitisticki raspolozeni!
A sta reci za ove zlocinacke cioniste koji ocito imaju podrsku najjacih sistema danasnjice, koji svakodnevno pokazuju koliko su medjunarodne institucije i kojekakve rezolucije i konvencije, obicne igracke i price za melene narode... ili bolje receno za one slabe da se drze u redu...

Ako su u evropi svi toliko antisemite kako to da su najjaci bankari (jevreji) nastali bas u evropi i kontrolisali bogastva i finansije tadasnjih imperija, kraljeva pa kasnije i drzava?

Danas ko posjeduje novac ima i kontrolu, a danas nekoliko centara posjeduje vecinu novca a samim tim i kontrolu (naravno ne apsolutnu).

Hajde da izbacimo iz price onaj dio borba dobra protiv zla, izgradnja hrama, rusenje Al aqsa dzamije i dolazak Isaa a.s. ocito je da prica ide po nekom redosljedu koji je davno zapisan, i neko namjerno prati taj scenario, nije tesko pogoditi ko... e sada ako je cilj novac i kontrola taj neko je vro uspjesan... ti ih zovi kako god zelis a eto neko ih zove Masonima sta tu ima biti cudno? Grupa ljudi koja ima nvac i zeli kontrolu, vrlo logicno...
Locked