masonerija

Rasprave o vjerskim temama.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Harrys wrote:
LudoALudjiJA wrote:
..tj. da jevrejski lobi ima presudan uticaj na planeti (iako cine 0,0025% svjetske populacije)...slozices se da je nacin opisan u knjizi jedini nacin da neko tako malobrojan i neko uopste vlada svijetom (utice na glavna planetarna zbivanja)...
I onda reci da nisi antisemita.Ovo ne vrijedi ni diskutovati.
Veliki si ti antisemita LudoALudjiJA.Upamti,to je tvoj problem a ne problem Jevreja.
naravno da nisam antisemit...prosto pricam o cinjenicama...cinjenice su da uprkos rezoluciji UN-a i neprijateljskom okruzenju 300 miliona arapa, 6 miliona jevreja suvereno odolijevaju svima njima (na tudjoj zemlji), pravdi, vrijednostima koje pravo propagira, da ne spominjem moral...u cemu je caka? u podrsci amerike...zasto ih amerika podrzava? zbog jakog jevrejskog lobija u njoj...sta je to sto mu daje snagu? novac...sa time se cak i fair life slozio...a sad procitaj knjigu o kojoj sam diskutovao sa njim, pa uporedi to sve i lijepo nacrtaj liniju izmedju zdrave i argumentovane rasprave na temu i neceg gnusnog kao sto je antisemitizam...

mislim da je jedan forumas rekao da je antisemitizam izraz skovan da bi se negativnim predstavio govor o istini...ne slazem se u potpunosti s njim, ali citajuci tvoj post vidim na sta je taj forumas mislio
dado77

Post by dado77 »

Fair life , kao i svugdje prisutni ste i ovdje ne znam zasto ali ste tu. Prica o protokolima je jako vazna , jer da nije vazna nebi se pridavalo toliko znacenja medju cifutima o toj knjizi da se pobija kao lazna.
Zaboravih ti reci da sam ja antisemitista , a ne zato sto sam ja to uvijek bio , vec zato sto ste od mene napravili od nekoga koji je svoje djetinjstvo proveo procavajuci patnje kroz koji su prolazili u svojoj istoriji.
I tek sam u zadnjih godina zakljucio da ste vi ustvari svjetska kuga , sa kojom se treba obracunati ,ali ne sekiraj se nije daleko taj dan.

Kako vas samo nije sramota , slusam neki dan nobelova nagrada za fiziku , jevreji , nobelova za hemiju jevreji , ma prave vrijednice ,
Zbog vas u kinu filmove americke negledam. Ne mogu ni film pogledati a da cifuta nema kao producenta ili glyumca.

Drzite svijet u svojim rukama a opet nemozete da imate sigurnu palestinu. Koliko vas je veceras pobijeno na sinuju , tako ce te svi i zavrsiti.
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

dado77 wrote:Fair life , kao i svugdje prisutni ste i ovdje ne znam zasto ali ste tu. Prica o protokolima je jako vazna , jer da nije vazna nebi se pridavalo toliko znacenja medju cifutima o toj knjizi da se pobija kao lazna.
Zaboravih ti reci da sam ja antisemitista , a ne zato sto sam ja to uvijek bio , vec zato sto ste od mene napravili od nekoga koji je svoje djetinjstvo proveo procavajuci patnje kroz koji su prolazili u svojoj istoriji.
I tek sam u zadnjih godina zakljucio da ste vi ustvari svjetska kuga , sa kojom se treba obracunati ,ali ne sekiraj se nije daleko taj dan.

Kako vas samo nije sramota , slusam neki dan nobelova nagrada za fiziku , jevreji , nobelova za hemiju jevreji , ma prave vrijednice ,
Zbog vas u kinu filmove americke negledam. Ne mogu ni film pogledati a da cifuta nema kao producenta ili glyumca.

Drzite svijet u svojim rukama a opet nemozete da imate sigurnu palestinu. Koliko vas je veceras pobijeno na sinuju , tako ce te svi i zavrsiti.
Vjerovatno cu skrenuti sa teme ali vidim da su neki vec odavno to uradili.

dado77,
Biblija je puna proročanstava i za njihovo izučavanje trebao bi nam jedan ogromni server. Ja cu ovdje iznijeti proročanstva o narodu koji je napisao Bibliju - o Izraelcima. O njima postoje dvije skupine proročanstava - dobra i loša. Pogledaj kako su se ona na njima ispunila:

1. Materijalno bogatstvo:

"Mnogim ćeš narodima u zajam davati, a sam nećeš uzimati u zajam" (Pnz. 28,12)

Židovima je obećana ekonomska moć svjetskih razmjera. Svakome tko se imalo bavi makroekonomijom jasno je da židovski lobi danas stoji iza najvećih svjetskih monetarnih i bankarskih organizacija, kao što je primjerice čuvena britanska dinastija Rotschild. Jedan svježi primjer jest tumačenje hrvatske vlade povodom uspostave diplomatskih odnosa s Izraelom je ovim potezom omogućen pristup međunarodnim bankarskim ustanovama.

2. Svjetski utjecajna religija

"Svi narodi zemlje vidjet će da je nada te zazvano ime Jahvino, te će strahovati od tebe" (Pnz. 28,10)

U vrijeme rađanja Izraelske nacije (XX-XV st. pr. Kr.) postoje brojne religije i nebrojena božanstva. Imaj u vidu da je tadašnji Izrael bio samo jedan mali i beznačajni narod, zapravo pleme ne veće od desetak hiljada ljudi. Izraelski Bog Jahve bio je samo jedan u moru bogova. Pa ipak je činjenica da je to jedina religija koja je opstala iz tadašnjeg vremena. Danas niko ne vjeruje u Marduka, Ašura, Ozirisa ili neko drugo božanstvo tog vremena, dok milijarde ljudi vjeruju u nevidljivog izraelskog Boga - jer je izraelska religija postala temeljem kršćanstva i islama, dviju najbrojnijih religija. Kako je to bilo moguće predvidjeti prije tri i po hiljade godina?

3. Slava i moć

"Jahve će te držati na pročelju, a ne u začelju; uvijek ćeš biti na vrhu, nikad na dnu" (Pnz. 28,13)

Koliko bi se samo o ovome moglo pričati! Ne postoji u svijetu jedan tako mali a slavan narod. Budući da je praktički nemoguće nabrojati sve slavne Židove, navedimo samo neke najpoznatije. Recimo, u znanosti je Albert Einstein sigurno najveće ime ovog stoljeća. Najpoznatiji psiholog ovog stoljeća je Sigmund Freud. Ko voli klavir, sigurno je čuo za Rubinsteina, a nema ljubitelja filma koji ne zna tko je Steven Spielberg, zasigurno najkomercijalniji redatelj. Kad smo kod filma, dovoljno je nabrojati glumce kao što su Dustin Hoffman, Kirk i Michael Douglas, Ben Kingsley, Richard Dreyfus, Jeff Goldblum... Volite književnost? Onda ste čitali Kafku. Radije gledate TV? Pa, tu su vam Jerry Seinfeld, David Duchovny (Dosije X), William Shatner (Spas 911). Ukoliko se bavite politikom, onda ste čuli imena poput William Cohen (ministar obrane malešne USA), Malcolm Rifkind (donedavni ministar obrane V. Britanije), Henry Kissinger, itd. Židovske krvi u sebi ima i Vladimir Žirinovski. Naravno, i Karl Marx, kojega su ne tako davno slavile stotine milijuna ljudi. Za kraj: svi biblijski likovi, Mojsije i David, apostoli, Josip i Marija, i iznad svih, Isus Krist - najslavnija povijesna ličnost - bili su Židovi. Da ne nabrajamo dalje. Židova ima manje nego recimo Kurda, ali doista ne znam niti jednog poznatog Kurda.

LOŠA PROROČANSTVA O IZRAELCIMA

Izgnanstvo i sveopsta mržnja

"Jahve će te razbacati po svim narodima, s kraja na kraj zemlje...ali među tim narodima nećeš imati mira ... život tvoj visit će o niti" (Pnz. 28,64-66)

Činjenica je da su Židovi najrasijaniji narod na ovom svijetu. Iz povijesti je poznato da su preživjeli nekoliko nacionalnih katastrofa, kakve niti jedan narod ne bi preživio. U starom vijeku Židove su progonili Egipćani, Asirci, Babilonci i Rimljani. Pa ipak, iako mali i zlostavljan, Židovi su jedini narod iz starog vijeka koji je opstao i zadržao svoju kulturu, jezik i religiju. Opstali su još Arapi (ali potpuno promijenivši religiju), djelomice Perzijanci i ... niko više. Židove se sustavno progonilo tijekom srednjeg vijeka u Španjolskoj, Rusiji, Poljskoj i gotovo posvuda gdje su živjeli. Osobito je dramatična povijest holokausta pod Hitlerom, kada je pobijeno 6 milijona Židova. Ali oni su sve to preživjeli. Izgubili su svoju državu još 63. g. pr. Kr., morali iz nje pobjeći vijek kasnije, da bi tek 1948. opet osnovali Izrael u nemogućim uvjetima i preživjeli okruženi višestruko brojnijim Arapima.
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

kao prvo .... SVAKA CAST ONOM KO JE POCEO OVU TEMU! (usput se izvinjavam jer nisam vidjela nick pa ne mogu da mu se zahvalim imenom)
napokon ovdje nesto zanimljivo!

dok ne zaboravim da odmah pitam gorbachovku (izvinjavam se ako sam fulila nick) tacan naziv knjige koju je ona citala a i pisca PLS. ili neko drugi ko zna slicnu knjigu tj knjigu sa tom tematikom bermudskog trugla i sl.

masoni me posebno interesuju od dana kad sam cula da je Tito mozda bio mason i da je Franc Ferdinand bio mason(to su nadovno uvidjeli nakon atentata na ruci je imao njihov zig ili sta vec.)
takodje me je zaintrigiralo to sto u drustvo masona ne mogu uci zene,
s ciljem a malo vishe saznam o njima posjetila sam njihov ""oficijelni"" i iznenadila se! ocekivala sam sveopcu misteriju medjutim sebe su tamo predstavili kao ""divne, porodicne ljude koji imaju za cilj da ovaj svijet ucine sto boljim" i tako sam se i razocarala u njih! mislim nisam ocekivala da ce pistati tamo "eh mi se sastajemo u tajnosti i hocemo da unistimo svijet" ali ipak....

po pitanju teme jos sam laik ali trudim se, ipak ne mogu bas komentarisati
samo pitanje za sve, da li je neko citao knjigu o derdzalu (po islamskom vjerovanju "bice" koje zivi u bermudskom truglu i tome sta se desava sa brodovima i avionima) ????
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:fair,
jos nisam cuo da se zeljezna ruda vadi iz sredista zemlje (verneov "put u srediste zemlje"), a ako se dobro sjecam, najveca okeanska dubina je 11000 METARA (a ne 20 milja MILJA :D) i zove se marijanska brazda
Zar se ne moze putovati podmornicom 20 hiljada milja bez izlaska na povrsinu okeana?

To je uradio kapetan Nemo u njegovom romanu "20.000 milja pod morem".
Aludirao sam na ovu dvojicu knjizevnika, prvenstveno na Jules Verne-a jer je i on predvidio desavanja u svojim romanima ("20.000 milja pod morem", "Put na mjesec", "Put oko Svijeta za 80 dana") koja su u velikoj mjeri izmjenili globalnu sliku svijeta, bas kao sto veci broj ucesnika hoce da kaze da su to uradili masoni (Jevreji) svojim "Protokolima sionskih mudraca".

Da li je i on saznanja o buducnosti crpio iz sveopste pameti sionskih mudraca ?
victory

Post by victory »

Senad Pecanin u zadnjim Danima
No, i Amerika i Izrael i Palestina i Irak su nam daleko, ali nam je zato blizu staro Jevrejsko groblje u Sarajevu. Prije nekoliko noći, jedan ili više ovdašnjih "antiglobalista" posjetili su groblje, demolirajući pritom više od dvadeset nadgrobnih spomenika. Ni nekoliko dana nakon što je tek šturo objavljena ova vijest, nije se oglasila policija, tužilaštvo, nijedna institucija, nijedan organ, funkcioner, vjerski lider, politička stranka, nije bilo nijednog komentara u medijima.

Fašizam jeste globalna pojava, ali je sposobnost njegovog uočavanja obrnuto proporcionalna blizini aktera koji ga demonstriraju, a naročito ako oni pripadaju "našima". Prekjučer su na meti bili "pederi", jučer Jevreji... Sljedeći, molim!

Umjesto mahalaskog naklapanja o sveopstoj jevrejskoj uroti, koja po svemu lici na 'Burazer Tarabic diskurse', bio bi dobro da se malcice progovori o ucincima ovakvih propagandnih hinjaluka.

Evo za pocetak, nadam se da ce neko stati na put vandalima i antisemitima koji kontinuirano unistavaju lijepa i vjekovna jevrejska groblja po Sarajevu, a koji se izmedju ostalog ideoloski hrane ovakvim propagandnim pamfletima (protokoli sionskih mudraca)

Ko je ono pomenuo, Bracu Tarabic....ooops, htjedoh reci Bracu Grim. :-)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:Zar se ne moze putovati podmornicom 20 hiljada milja bez izlaska na povrsinu okeana?

ama moze, ali se to mjeri vremenom, a ne kilomterima...kilometri pod morem su za dubinu :D ;)
Fair Life wrote:Aludirao sam na ovu dvojicu knjizevnika, prvenstveno na Jules Verne-a jer je i on predvidio desavanja u svojim romanima ("20.000 milja pod morem", "Put na mjesec", "Put oko Svijeta za 80 dana") koja su u velikoj mjeri izmjenili globalnu sliku svijeta, bas kao sto veci broj ucesnika hoce da kaze da su to uradili masoni (Jevreji) svojim "Protokolima sionskih mudraca".

objasnih ti razliku...bijase ti je mrsko citati ili shvatiti? :D
p.s. branko copic je napisao autobiografsku pricicu o sebi, djedu i penjanju na mjesec ;)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

victory wrote:umjesto mahalaskog naklapanja o sveopstoj jevrejskoj uroti, koja po svemu lici na 'Burazer Tarabic diskurse', bio bi dobro da se malcice progovori o ucincima ovakvih propagandnih hinjaluka.
"malahsko naklapanje" je manje-vise bit diskusija na forumu, svih tema, pa i ove ...a ti je kvaris
victory wrote:Evo za pocetak, nadam se da ce neko stati na put vandalima i antisemitima koji kontinuirano unistavaju lijepa i vjekovna jevrejska groblja po Sarajevu, a koji se izmedju ostalog ideoloski hrane ovakvim propagandnim pamfletima (protokoli sionskih mudraca)

Ko je ono pomenuo, Bracu Tarabic....ooops, htjedoh reci Bracu Grim. :-)
podsjeti me ovo na zoku i njegov napad na mene i zensko zato sto zachatavamo zastarjelu temu, koju smo tako reaktivirali, o tome kako pronaci staklara putem neta :D
victory, ti koji su poslije rata (i granata) rusili nadgrobne spomenike na jevrejskom groblju su mahom bili domci, a skoro uvijek maloljetnici, koji su pijani sebi davali oduska, vrlo nezainteresovani za dnevnu politiku, a krajnje neupoznati sa znacenjem rijeci antisemit...sumnjam ne da nisu nikad koristili internet, nego da ga nikad do kraja zivota nece ni koristiti
a po tvojoj logici, teme o gladi su suplja prica i naklapanja...pa ti fino izvoli u njivu, zasuci rukave i kopaj kromir...
a sto se tice ove teme i neceg konkretnog, slobodno ti idi na jevrejsko groblje, pa organizuj cuvanje istog u tri smjene...u prvoj budi ti, u drugoj se mozes zamijeniti sobom, a u trecoj mozes i sama cuvati strazu :D
victory

Post by victory »

Pa ovako momcino:

bit ove tvoje diskusije se zasniva na tvome hinjskom antisemitizmu koji nastojis da sakrijes iza jednog poganog antisemitskog pamfleta. Ili sto bi neki na ovom forumu kazali na 'plain' bosanskom jeziku, proturas nam antisemitske bajke koje se po pravilu zavrsavaju kao surova i krvava realnost.

A svoje mahalske-burazer tarabic 'studije' zasnovane na ovim otrovnim pamfletima mozes nastaviti istrazivati na sajtovima nalik na ovaj,
http://www.sdlusa.com/sdl/.
Nema sumnje da bi se vlasnici sajta o tvojim studentskim antisemitskim r(j)adovima pohvalno izrazili.

A sto se tice samoga pamfleta koji sada na Balkanu i Istoku Evrope dozivljava svoju 'slobodarsku' promociju treba reci da se Protokolom sionskih mudraca ko'fol dokazuje teznja Jevreja da nastoje da zagospodare svetom. Taj po zlu cuven spis je, u stvari, plagijat pamfleta Dialogue aux Enfers entre Montesquieu et Machiavel, objavljenog u Briselu 1864. godine, ciji je autor francuski pravnik Moris Zoli (Maurice Joly). Plagijat, zapravo falsifikat, izvrsen je po nalogu ruske obavestajne sluzbe 'Ohrana', a prvi put objavljen 1903. godine, u Sankt Peterburgu, u listu Znamja. Kruzio je svijetom, narocito u prvoj polovini proslog vijeka, postigavsi najvisi domet u nacistickoj Nemackoj, u kojoj je uvrsten u obaveznu skolsku lektiru. Poslije rata objavljivan je, u ogromnim tirazima, u totalitarnim arapskim drzavama (Libija, Sirija, Irak), a i danas sluzi kao neprikosnovena dogma neofasistickim pokretima u Evropi. Ako zaista postoje Knjige dobra i Knjige zla, onda 'Protokoli' zauzimaju najistaknutije mjesto medju Knjigama zla, buduci da spadaju u red najpogubnijih knjiga u istoriji literature: izazvale su, posredno, nasilnu smrt nekoliko miliona ljudi cija je jedina krivica bila sto su rodjeni kao Jevreji.

Ko je porusio jevrejske nadgrobne spomenike prije nekoliko dana ostaje da istrazni organi utvrde. Nije tvoje da prejudiciras ishod takve istrage. Da nisi antisemita, kao sto to u Braca Grim maniru tvrdis za sebe, ti bi ovo osudio i ne bi na nevidjeno trazio bajkovita opravdanja.

I na kraju ove mahalaske Braca Grim dekonstrukcije pitam se kakve veze imaju pogani antijevrejski pamfleti, homoseksualci i morbidni poljoprivredni radovi na mjestima koja su svetinja za jedan narod sa zabranom nosenja marama u francuskim skolama?

Valjda postoje da razotkriju ko stoji na mrtvoj strazi dvostrukog morala.

Momcino, za pocetak umjesto stihoklepackog i mudroserackog sargijanja povazdan po ovom forumu, pozabavi se svojim krompirskim moralom.
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:
Fair Life wrote:Zar se ne moze putovati podmornicom 20 hiljada milja bez izlaska na povrsinu okeana?

ama moze, ali se to mjeri vremenom, a ne kilomterima...kilometri pod morem su za dubinu :D ;)
Nema potrebe roniti do dna mora da bi se bilo "pod morem". Dovoljno je jedan metar ispod povrsine da bi se bilo spremno za putovanje od "20.000 milja pod morem".
LudoALudjiJA wrote:
Fair Life wrote:Aludirao sam na ovu dvojicu knjizevnika, prvenstveno na Jules Verne-a jer je i on predvidio desavanja u svojim romanima ("20.000 milja pod morem", "Put na mjesec", "Put oko Svijeta za 80 dana") koja su u velikoj mjeri izmjenili globalnu sliku svijeta, bas kao sto veci broj ucesnika hoce da kaze da su to uradili masoni (Jevreji) svojim "Protokolima sionskih mudraca".

objasnih ti razliku...bijase ti je mrsko citati ili shvatiti? :D
p.s. branko copic je napisao autobiografsku pricicu o sebi, djedu i penjanju na mjesec ;)
Ne sjecam se da je Copic spominjao raketu ili nesto slicno sa preciznim opisom putovanja. On se nije makao u svom opisu dalje od Hashana i djedovih merdevina u vrijeme kad ih je posjecivao samardzija Petrak. (Mislim, koliko se sjecam da su u toj prici opisana dva lika djeda Rade i prijatelja samardzije Petraka, koji su dvije suprotnosti. Samardzija Petrak stariji i veliki zanesenjak pun maste, a djed Rade opet krajnje racionalan kome je dovoljno zivjeti na zemlji i cije mastarije nisu prevazilazile mastanja o rakijskom kazanu. Zato mislim da se je Branko sa Petrakom penjao na mjesec, a ne sa svojim djedom Radetom. Cak sta vise djed Rade je znao u slucaju kad se Branko zanese mastarija da podvrisne: "Baja, kuda ces?". Time ga je uvijek spustao na zemlju u golu i sivu stvarnost.)
Ipak, Branko je bio savremenik i Apola i Sputnjika kad je pisao o svom i djedovom putovanju na mjesec. Nije li pas Lajka kao prvi putnik poletila put mjeseca 1957. godine.

Branko je malo zakasnio s tim da bi ga se moglo uzimati ozbiljno kao vizionara. Skidam mu kapu za sve sto je napisao, posebno za "Osmu ofanzivu", jer njome kao da je predvidio i "devetu". I danas me 'Baja Copara' moze vratiti u sretne dane moga djetinjstva pri samoj pomisli na njega i lektiru koju je on osmisljavao. Da si ga samo imao priliku upoznati i cuti njegova pripovjedanja "in vivo". To je nezaboravno.

Image

POHOD NA MJESEC, prema prici B.Copica,
Djecije pozoriste, Banja Luka, 1990. i 1997.
Harrys

Post by Harrys »

LudoALudjiJA wrote:
Harrys wrote:
LudoALudjiJA wrote:
..tj. da jevrejski lobi ima presudan uticaj na planeti (iako cine 0,0025% svjetske populacije)...slozices se da je nacin opisan u knjizi jedini nacin da neko tako malobrojan i neko uopste vlada svijetom (utice na glavna planetarna zbivanja)...
I onda reci da nisi antisemita.Ovo ne vrijedi ni diskutovati.
Veliki si ti antisemita LudoALudjiJA.Upamti,to je tvoj problem a ne problem Jevreja.
naravno da nisam antisemit...prosto pricam o cinjenicama...cinjenice su da uprkos rezoluciji UN-a i neprijateljskom okruzenju 300 miliona arapa, 6 miliona jevreja suvereno odolijevaju svima njima (na tudjoj zemlji), pravdi, vrijednostima koje pravo propagira, da ne spominjem moral...u cemu je caka? u podrsci amerike...zasto ih amerika podrzava? zbog jakog jevrejskog lobija u njoj...sta je to sto mu daje snagu? novac...sa time se cak i fair life slozio...a sad procitaj knjigu o kojoj sam diskutovao sa njim, pa uporedi to sve i lijepo nacrtaj liniju izmedju zdrave i argumentovane rasprave na temu i neceg gnusnog kao sto je antisemitizam...

mislim da je jedan forumas rekao da je antisemitizam izraz skovan da bi se negativnim predstavio govor o istini...ne slazem se u potpunosti s njim, ali citajuci tvoj post vidim na sta je taj forumas mislio
LudoALudjiJA,pozivas se na nepostivanje odluka UN,za koje optuzujes sve Jevreje umjesto drzavu Izrael.I sam sebi skaces u usta.Da te podsjetim da su upravo UN 1948 god.donijeli odluku o osnivanju drzave Izrael,i da tad 300 milliona Arapa nije prihvatilo tu odluku UN,ne prihvataju je ni dan danas(sem par zemalja od nedavno).Po tebi neke odluke treba sprovoditi a neke ne,onako po tvom ukusu.
I ti licno,upotrebljavas termin- tudja zemlja -sto upuceje da i ti ne prihvatas odluke UN,ali ti ne smeta da se pozivas na izvrsenje njenih odluka .
Vec vidjeno i poznato:dvolicnost.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Eh, curetak…cvetak…zanovetak :D
Napade ti mene pofino…bez da napadnes ono sto sam napisao. Stari staljinisticki fazon: ubaciti zvucnu rijec, poput “zavjerenik”, pa covjeka prije uspiju oprati sibirski snjegovi nego sto se sam opere od te ljage. Dakle, “antisemit”. Prenijeti bitku na protivnikov teren, natjerati ga da se brani. Sjecam se djecijih tuca iz osnovne. Skoro uvijek je onaj ko prvi udari na kraju bio jaci. Jer je taj udarac ulazak u psiholosko polje protivnika, a svaka bitka koja se izgubi na mentalnom planu je neminovno zatim izgubljena i fakticki. Medjutim, ocita prizemnost (vrlo niska, u nivou nadzemnog dijela krompira) i tvoje mahalastvo za koje mene optuzujes su jasni iz toga sto se gadjas retorikom, a nijednu moju stvarnu recenicu da napadnes. Frka je valjda to sto mi nijedna napisana recenica ne stoji u vakuumu, nego se uvijek na nesto konkretno naslanja. Zato te shvatam :D.
Hajde da vidimo taj moj antisemitizam. Posto su drugi ucesnici diskusije Protokole spomenuli kao nezaobilazno stivo, a misterije, zavjere i slicna stiva su mi uvijek bila zanimljivi, skinuo sam tu knjigu sa australskog katolickog sajta i prekjucer je procitao. Do tada mi je bilo poznato da je koristena kao razlog za genocid nad jevrejima, kao i oprecna stajalista o njenoj autenticnosti. Jedni tvrde to sto ti tvrdis o njenoj fabrikaciji, a drugi (istini za volju, puno brojniji) vrlo ozbiljno uzimaju kao mogucnost da ona nije falsifikovana. Vrlo sam to jasno i objektivno spomenuo. O knjizi nisam pametovao dok je nisam procitao. A ono sto me nakon citanja zaprepastilo je to sto je do u detalje opisala sadasnje globalno stanje i neupitnu snagu jevrejskog lobija, citavih sto godina nakon sto je nastala. Kao sto rekoh Fair-u, malo je, ako nista, intrigantno, da jeftino podmetanje, a ne original, budu tako do u detalj vizionarski nakon citavih sto godina. Do tada je Fair bio usamljen sa svojim stavom koji odgovara tvome. Eh, vidi sad sta je Fair rekao na moju konstataciju izvucenu direktno i frisko iz te knjige:
LudoALudjiJA wrote: ja uvijek citam tudja suprotstavljena misljenja, a svoje sam donesem na osnovu raspolozivih informacija i moje percepcije...cinjenica (a ne necije subjektivno misljenje) je da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji...spekulacije su je li ona ili nije falsifikat...cinjenica je da iskoristena kao opravdanje za genocid...cinjenica je da ta cinjenica ne mora imati veze sa njenom autenticnoscu...
Fair Life wrote: Jeste, odgovara. ...
Pa mi reci je li on antisemita. Ili sam ja antisemita zato sto se slazem s njim? Ili smo obojica zato sto tvrdimo (skupa sa 95% svijeta) da jevrejski lobi vlada Amerikom, a ona svijetom (isljkljuci 2% retardiranih i 3% onih sto zive daleko od civilizacije)? Kako to 5 miliona Izraelaca opstaju okruzeni sa 300 miliona Arapa cijim su sunarodnicima oteli zemlju? Draga curetino, intrigantnost cinjenica vezanih za tu knjigu sam opisao u prethodnim postovima, pa nema potrebe da se ponavljam. Razmisljao sam naglas, a na osnovu cinjenica. Niceg hinjskog. Sto mislim, to i kazem I to mozes i procitati. Antisemit je neko ko mrzi jevreje kao takve. Ja nikog ne mrzim. Ja naglas razmisljam. Naklapam, kako ti kazes, a ja priznadoh. Jer, tamo gdje nema egzaktnih cinjenica (autenticnost knjige), ljudi misljenje izgrade na osnovu indicija i raspolozivih informacija. Ili se priklone tudjem. Ja jok, ja procitam, odvagam, pa sam zakljucim. Takvo “naklapanje” je vrlo kompatibilno, cak i vise-cini sustinu forumske diskusije. To sto su milioni jevreja ubijeni zbog te knjige i ludaka na celu njemacke drzave ne znaci automatski da je knjiga falsifikat (procitaj moj post o jabuci i njenoj svrsi). Za razliku od tebe i tvoje isprazne retorike, na svako misljenje koje sam izrazio o knjizi ili bilo cemu, sam rekao “zato sto”. Korelacija izmedju globalne osporenosti i prihvacenosti te knjige, trenutne situacije u svijetu i njene opisanosti u toj knjizi (konsenzusom prihvacene od forumasa na ovom topiku) sasvim jasno upucuje na zdravo logicko razmisljanje nuzno u diskusijama, a ne na antisemitizam. Kad neko neke stvari zeli drzati tabuima i kad napadaju one koji ih tumace, a ne njihove argumente, tu nesto smrdi. Hinjsko, kako ti za mene rece, a sebe predstavi. Dobro je Andric rekao: ljudi su skloni da (podsvjesno) druge najzesce optuzuju za mane koje su njihove vlastite.
victory wrote: bit ove tvoje diskusije se zasniva na tvome hinjskom antisemitizmu koji nastojis da sakrijes iza jednog poganog antisemitskog pamfleta. Ili sto bi neki na ovom forumu kazali na 'plain' bosanskom jeziku, proturas nam antisemitske bajke koje se po pravilu zavrsavaju kao surova i krvava realnost.
Bit diskusije je rasprava na temu, draga defeat, da svako kaze sta ima, argumentovano. A ono sto si ti uradila je bio prijedlog da niko nista ne govori, tj. da ne naklapamo, jer neko rusi spomenike na Jevrejskom groblju. Ako nisi znala, a nije neko mudro slovo, prostor za diskusiju se moze otvoriti samo gdje nisu poznate sve cinjenice, jer se diskutovati moze samo u prostoru koji ostaje za “naklapanje”.
victory wrote:A sto se tice samoga pamfleta koji sada na Balkanu i Istoku Evrope dozivljava svoju 'slobodarsku' promociju treba reci da se Protokolom sionskih mudraca ko'fol dokazuje teznja Jevreja da nastoje da zagospodare svetom. Taj po zlu cuven spis je, u stvari, plagijat pamfleta Dialogue aux Enfers entre Montesquieu et Machiavel, objavljenog u Briselu 1864. godine, ciji je autor francuski pravnik Moris Zoli (Maurice Joly). Plagijat, zapravo falsifikat, izvrsen je po nalogu ruske obavestajne sluzbe 'Ohrana', a prvi put objavljen 1903. godine, u Sankt Peterburgu, u listu Znamja. Kruzio je svijetom, narocito u prvoj polovini proslog vijeka, postigavsi najvisi domet u nacistickoj Nemackoj, u kojoj je uvrsten u obaveznu skolsku lektiru. Poslije rata objavljivan je, u ogromnim tirazima, u totalitarnim arapskim drzavama (Libija, Sirija, Irak), a i danas sluzi kao neprikosnovena dogma neofasistickim pokretima u Evropi. Ako zaista postoje Knjige dobra i Knjige zla, onda 'Protokoli' zauzimaju najistaknutije mjesto medju Knjigama zla, buduci da spadaju u red najpogubnijih knjiga u istoriji literature: izazvale su, posredno, nasilnu smrt nekoliko miliona ljudi cija je jedina krivica bila sto su rodjeni kao Jevreji.
Victory, to je jedna strana price. Druga je, neces vjerovati, potpuno drugaciji i jednako vjerodostojno predstavljena. Prvo sam procitao obje, pa me one i forumasi ponukali da sam procitam knjigu, pa sam naglas razmisljao o pitanjima na koja me nagnala. Klasicni hinjski antisemitizam, zar ne?

victory wrote:Ko je porusio jevrejske nadgrobne spomenike prije nekoliko dana ostaje da istrazni organi utvrde. Nije tvoje da prejudiciras ishod takve istrage.
Ako od koprene svoje malicioznosti uspijes vidjeti, za pocinioce sam koristio proslo vrijeme. I svi su do sada bili jedno od troje ili sve troje: maloljetni, napuseni, pijani. I ne odgovaraju profilu prosjecnog korisnika interneta.
victory wrote:Da nisi antisemita, kao sto to u Braca Grim maniru tvrdis za sebe, ti bi ovo osudio i ne bi na nevidjeno trazio bajkovita opravdanja.
Da nisi spora izmedju usiju ili namjerno neobjektivna i maliciozna ili oboje (tu si da svojim svijetlim primjerom spajas nespojivo :D), sto ce najprije biti slucaj, vidjela bi da je moj post bio kritika tvom prijedlogu da tema ostane tabu i besmislenosti izjave da mi kao trebamo nesto konkretno raditi, a ne prosipati suplju pricu. Zato sam tebi predlozio da ti to uradis i cuvas strazu na Jevrejskom. A za osudu, glupo je izreci stvari koje se podrazumijevaju i mislim da tvoj post nije bio takve prirode da bi ijedan forumas odgovorio sa: “ja osudjujem rusenje spomenika”, mada svi to sigurno (sem par mogucih izuzetaka) misle. Prosto, jer takva izjava u tom kontekstu zvuci do stupidnosti izlisna. Stupidnosti jednake onoj onog ko ocekuje da se svi horski ogradimo od neceg od cega se ograda podrazumijeva. Tvoje :D Opravdanja nisam trazio za pocinioce, daleko bilo, vec samo nisam mogao naci razumijevanja za tvoje povezivanje tih nedjela sa forumskom raspravom (argumentovanom) na tu temu. (Razlicita misljenja od kojih se vecinsko, sire od foruma gledano, ne poklapa bas striktno, ma ni blizu, sa antisemitizmom.) Zato sam ukazao na profil dosadasnjih pocinilaca (nekompatibilan sa olovkom, a kamoli tastaturom; vjerovatno sa svime, osim sa maljem) i apsurdnost tvoje tvrdnje uporedio sa zokinim trazenjem staklara preko neta.
victory wrote:I na kraju ove mahalaske Braca Grim dekonstrukcije pitam se kakve veze imaju pogani antijevrejski pamfleti, homoseksualci i morbidni poljoprivredni radovi na mjestima koja su svetinja za jedan narod sa zabranom nosenja marama u francuskim skolama?
I ja to mislim o tvom postu, ali mi je vrlo drago sto si sama priznala. Hoce prst pravo, podje u tudje oko, a zavrsi pritisnut vratima.
victory wrote:Valjda postoje da razotkriju ko stoji na mrtvoj strazi dvostrukog morala.
To je barem jasno: retoricari I mahalasi, sto su im draze “parole sto strasno zvuce” uperene protiv drugih licnosti, a ne protiv njihovih argumenata.

victory wrote:Momcino, za pocetak umjesto stihoklepackog i mudroserackog sargijanja povazdan po ovom forumu, pozabavi se svojim krompirskim moralom.
Curetak, na forumu visim da bi frustrirane retoricarke poput tebe imale sta citati u pauzi izmedju dvije zle misli. Hvala ti sto si upucenoscu u teme na kojima sam sudjelovao pokazala da si vjerni citalac i postovalac moje misli. A za krompirski moral, paa…skuhaj muzu krompirusu i digni mu moral na varljivi tren, jer tolika kolicna pakosti i zlobe podnijeta svakodnevno ga sigurno drze na nezavidnom nivou.

Pozdrav topao ko krompirusa sad iz rerne
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Harrys wrote: LudoALudjiJA,pozivas se na nepostivanje odluka UN,za koje optuzujes sve Jevreje umjesto drzavu Izrael.I sam sebi skaces u usta.Da te podsjetim da su upravo UN 1948 god.donijeli odluku o osnivanju drzave Izrael,i da tad 300 milliona Arapa nije prihvatilo tu odluku UN,ne prihvataju je ni dan danas(sem par zemalja od nedavno).Po tebi neke odluke treba sprovoditi a neke ne,onako po tvom ukusu.
I ti licno,upotrebljavas termin- tudja zemlja -sto upuceje da i ti ne prihvatas odluke UN,ali ti ne smeta da se pozivas na izvrsenje njenih odluka .
Vec vidjeno i poznato:dvolicnost.
Harrys,
ako nisi zapazio, tema su masoni, a ona je dovela do price o snazi jevrejskog lobija u najsirem smislu, dakle, tema je taj lobi i njegov uticaj, a ne drzava izrael i istorija arapsko-izraelskog sukoba...
sto se tice te rezolucije, rekao sam da se treba postovati, a trenutno je samo izrael ne postuje
potpuno je druga prica i tema, ako hoces, i to za politike, a ne religije, razlog zasto su arapi u prvi mah odbili podjelu transjordanije u tom procentu, imajuci u vidu vlasnicku strukturu nad zemljistem, broj stanovnika itd...naime, velike teritorije naseljene iskljucivo arapima su voljom britanije date jevrejskoj drzavi

i molim te da svoje lose pracenje teme ne nazivas mojom dvolicnoscu, osim ako se ne ustvari ne radi o tvojoj
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:Nema potrebe roniti do dna mora da bi se bilo "pod morem". Dovoljno je jedan metar ispod povrsine da bi se bilo spremno za putovanje od "20.000 milja pod morem"..
Fair,
lingvisticke primjedbe o moru, nevezane za sam topik, su imale saljivi ton za koji sam mislio da si ga osjetio...usputno mudrovanje...ja sad mogu reci da je neko pod morem ako je u zemljinoj kori ispod nivoa mora, a ako je metar ispod povrsine, onda je u moru...to je trebala biti mala opustajuca digresija...
a svoj ozbiljan stav o fenomenu "vizionarske bajke" sam ti iznio prije par postova
isto je tako irelevantno je li se mali branko penjao sa petrakom (cijeg se imena nisam mogao sjetiti ;)) ili sa djedom, kao i to sto je, cini mi se, iako je copic bio savremenik lajkinog puta u svemir, prica o penjanju na mjesec nastala ranije...

ta lijepa prica nas obojicu vraca na isto mjesto, samo sto je tvoj put do istog odredista-djetinjstva-malo duzi ;)

moj dozivljaj dozivljaja macka tose mi je ostao neprevazidjen ;)

7.[/quote]
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:...Hajde da vidimo taj moj antisemitizam. Posto su drugi ucesnici diskusije Protokole spomenuli kao nezaobilazno stivo, a misterije, zavjere i slicna stiva su mi uvijek bila zanimljivi, skinuo sam tu knjigu sa australskog katolickog sajta i prekjucer je procitao. Do tada mi je bilo poznato da je koristena kao razlog za genocid nad jevrejima, kao i oprecna stajalista o njenoj autenticnosti. Jedni tvrde to sto ti tvrdis o njenoj fabrikaciji, a drugi (istini za volju, puno brojniji) vrlo ozbiljno uzimaju kao mogucnost da ona nije falsifikovana. Vrlo sam to jasno i objektivno spomenuo. O knjizi nisam pametovao dok je nisam procitao. A ono sto me nakon citanja zaprepastilo je to sto je do u detalje opisala sadasnje globalno stanje i neupitnu snagu jevrejskog lobija, citavih sto godina nakon sto je nastala. Kao sto rekoh Fair-u, malo je, ako nista, intrigantno, da jeftino podmetanje, a ne original, budu tako do u detalj vizionarski nakon citavih sto godina. Do tada je Fair bio usamljen sa svojim stavom koji odgovara tvome. Eh, vidi sad sta je Fair rekao na moju konstataciju izvucenu direktno i frisko iz te knjige:
LudoALudjiJA wrote:ja uvijek citam tudja suprotstavljena misljenja, a svoje sam donesem na osnovu raspolozivih informacija i moje percepcije...cinjenica (a ne necije subjektivno misljenje) je da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji...spekulacije su je li ona ili nije falsifikat...cinjenica je da iskoristena kao opravdanje za genocid...cinjenica je da ta cinjenica ne mora imati veze sa njenom autenticnoscu...
Fair Life wrote:Jeste, odgovara. ...
Pa mi reci je li on antisemita. Ili sam ja antisemita zato sto se slazem s njim? Ili smo obojica zato sto tvrdimo (skupa sa 95% svijeta) da jevrejski lobi vlada Amerikom, a ona svijetom (isljkljuci 2% retardiranih i 3% onih sto zive daleko od civilizacije)?...
Ovo ti je dobar stos: "Ili sam ja antisemita zato sto se slazem s njim?" - jer ja svo vrijeme nastojim pokazati da su "Protokoli sionskih mudraca" jedan obicni propagandisticki pamflet koji je mobilizirao milione jednih protiv miliona drugih neduznih, koji je posluzio kao krvavo pokrice za cinjenje genocida, krvoprolica, zatvaranja, mucenja i ubijanja po logorima. Samo neke da spomenem: Auschwitz-Birkenau, Chelmno, Belzec, Bergen-Belsen, Sachsenhausen, Buchenwald, Dachau, Mauthausen... Ravensbrueck, kod nas Jasenovac, Banjica (Bgd)... Da li ta "knjiga",ako je vec bila povod, moze biti opravdanje nekome za ucinjeno? Ne moze!

Da, da, ali na osnovu moje dvije rijeci ti razvijas tezu o o mojem slaganju sa tvojim misljenjem "da jevrejski lobi vlada Amerikom, a ona svijetom..." Ovo sto sad navodis "da jevrejski lobi vlada Amerikom, a ona svijetom..." uopste nije bilo napisano na tvom prethodnom postu na koji sam ti replicirao sa "Jeste, odgovara." Ne podmeci, jer nece moci ove noci, zbog toga sto se ja slazem sa citatom iz Ferala koji je napisao Viktor Ivancic, a koji si ti potpuno zanemario u ovom svom osvrtu. Koristis moje napisane dvije rijeci kao potvrdu moga slaganja sa tvojim razmisljanjem, a previdjas nekoliko postova koji jasno demantuju moje slaganje sa tvojim vidjenjem "posljedica" poslije objavljivanja "Protokola sionskih mudraca".

Da osvjezim !

Na tvoj komentar:
LudoALudjiJA wrote:procitah "mudrace"
opasne face...svi planovi se ostvaruju...oni svijetom caruju
Moja (Ivanciceva) replika:
FERAL wrote:LITERATURA NACISTIČKE PIVNICE
Protokoli sionskih mudraca skrojeni su prema mentalnome sklopu malograđanina kojemu su nužni "drugi" da bi objasnio bijedu vlastite egzistencije. Budući da samo nacionalna pripadnost može osigurati njegov društveni identitet, frenetična potraga za razlogom vlastite nesreće vodi ga uvijek do "drugoga", do neprijatelja koji mora postojati, jer je on jedini spas od potonuća u samodestrukciju i ništavilo, on je jedino jamstvo identiteta našeg malograđanina i njegove zbijene nacije. Na toj matrici velike ideologije razvijale su svoje zastave, ujedinjavale pokliče i plodile zemlju leševima.

Piše: Viktor IVANČIĆ

http://www.feral.hr/old/1999/711/polu.html
Last edited by Fair Life on 09/10/2004 10:40, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:
LudoALudjiJA wrote:ja uvijek citam tudja suprotstavljena misljenja, a svoje sam donesem na osnovu raspolozivih informacija i moje percepcije...cinjenica (a ne necije subjektivno misljenje) je da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji...spekulacije su je li ona ili nije falsifikat...cinjenica je da iskoristena kao opravdanje za genocid...cinjenica je da ta cinjenica ne mora imati veze sa njenom autenticnoscu...
Fair Life wrote:Jeste, odgovara. ...
naravno da nece moci, Fair

nisam htio imputirati da ti o Protokolima sionskih mudraca mislis da su autenticni (hem sto ne imputiram inace, hem sto bi bilo besmisleno pored tvojih postova koji su svi tu, na temi)...izvinjavam se ako sam te naveo da pomislis da sam to htio...
jasan mi je tvoj stav o Protokolima
ono sto sam za victory htio naglasiti je da se i ti slazes "da je cinjenica da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji"...na kraju krajeva, to su moje rijeci, koje si ti boldirao i rekao: "jeste, odgovara"...bio sam slobodan da to protumacim kao pogled na snagu jevrejskog lobija, jer mi je to djelovalo ocigledno, a ja sam na to mislio u mojoj recenici koju si ti citirao...samo dotle sam isao, ne dalje...ne do toga da osporim da ti mislis o knjizi da je genocidni falsifikat itd...
poenta je bila da sam htio victory staviti do znanja da i oni koji Protokole smatraju falsifikatom jesu svjesni globalnog uticaja jevrejskog lobija i da ih to ne kvalifikuje za antisemite po kratkom postupku

toliko
pozdrav
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:...jasan mi je tvoj stav o Protokolima
ono sto sam za victory htio naglasiti je da se i ti slazes "da je cinjenica da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji"...na kraju krajeva, to su moje rijeci, koje si ti boldirao i rekao: "jeste, odgovara"...bio sam slobodan da to protumacim kao pogled na snagu jevrejskog lobija, jer mi je to djelovalo ocigledno, a ja sam na to mislio u mojoj recenici koju si ti citirao...samo dotle sam isao, ne dalje...
Problem je u ovom boldiranom dijelu. U postu na koji sam ti replicirao rijecima "Jeste odgovara" nigdje nisi napisao ovo sto sad "slobodno tumacis". Da je tamo pisalo "da je cinjenica da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji"..."zbog snage jevrejskog lobija", budi ubjedjen da moja replika ne bi ni priblizno izgledala kao potvrda tvome razmisljanju.

Uostalom, tu smo da se i razmimoilazimo.
___
Ovo ispod se ne odnosi na tebe, vec uopsteno LudoALudjiJA, koristim priliku da zavrsim sa svojim ucescem na ovom topiku. Ne mogu vise.

Poznajem desetine Jevreja koji su perfektni ljudi. Ne poznajem ni jednog koji je idiot. Zivim medju njima, moji su susjedi, veoma dobri susjedi, susretljivi, mnogo bolji susjedi nego sto sam ih imao u BiH... zbog toga ne volim slusati price o Jevrejima na nacin sto se svi Jevreji stavljaju u kosh sa losom politikom drzave Izrael, pogotovo od onih koji ih malo ili nikako ne poznaju. Ne podnosim predrasude.

Svi koje poznajem su apsolutno protiv pogubno lose vanjske politike koju drzava Izrael sprovodi prema svojim susjedima.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair,

iskren da budem, vezano za moj boldirani dio koji si citirao (poklapanje knjige sa trenutnom situacijom u svijetu), ne znam na sta si mogao misliti da mislim osim na snagu jevrejskog lobija...ali, nije vise toliko ni vazno
u svakom slucaju se izvinjavam

za tvoj zadnji dio, potpuno se slazem...nisu svi jevreji americki jevrejski lobi, koji strahovito podrzava drzavu izrael putem svog uticaja u americkoj politici...i ja zaista nisam govorio o jevrejima kao takvim, vec o finansijskoj snazi njihovog lobija koja je ameriku od izraelskih diverzija protiv njenih vojnih ciljeva u 70-im dovela do najvjernijeg (a jaci i ne treba) saveznika drzave izrael (vojno, finansijski, UN vijece sigurnosti itd...)...a daleko od tog da je neshvatljivo da taj lobi podrzava svoju maticu, makar ona bila ocito u krivu

pa se tipkamo na nekoj drugoj temi
victory

Post by victory »

Stari staljinisticki fazon: ubaciti zvucnu rijec, poput “zavjerenik”, pa covjeka prije uspiju oprati sibirski snjegovi nego sto se sam opere od te ljage.
Kada budes malo duze od tih jadnih nekoliko sati proveo u razotkrivanju ‘globalnih cionistickih zavjera’ mozda ces nauciti da su milioni ruskih Jevreja upravo zbog ovog antisemitskog pamfleta prognani u Sibir ostavljajuci svoje kosti po smrznutim bespucima Kolime i ostalih radnih logora, ispisujuci rime poput ove :

Kolimo, Kolimo, cudesna planeto
dvanaest mjeseci zima a ostalo ljeto.

Zahvaljujuci ovom pamfletu Staljin se obracunao sa cijelom jevrejskom intelektualnom elitom, pobivsi najnapredniju rusku inteligenciju . Tuzan i dugacak je taj spisak na kojem se nalaze najznacajniji pjesnici i prozaici, slikari, filmadzije, filozofi… .

Ali sta to vrijedi pominjati tebi kada si ti prije dva dana istinu otkrio u ovom antisemitskom fildzanu.

Blago tebi, ti sada bar znas na kojim principima svijet funkcionise.
Medjutim, ocita prizemnost (vrlo niska, u nivou nadzemnog dijela krompira) i tvoje mahalastvo za koje mene optuzujes su jasni iz toga sto se gadjas retorikom, a nijednu moju stvarnu recenicu da napadnes. Frka je valjda to sto mi nijedna napisana recenica ne stoji u vakuumu, nego se uvijek na nesto konkretno naslanja. Zato te shvatam .
Hajde da vidimo taj moj antisemitizam. Posto su drugi ucesnici diskusije Protokole spomenuli kao nezaobilazno stivo, a misterije, zavjere i slicna stiva su mi uvijek bila zanimljivi, skinuo sam tu knjigu sa australskog katolickog sajta i prekjucer je procitao. Do tada mi je bilo poznato da je koristena kao razlog za genocid nad jevrejima, kao i oprecna stajalista o njenoj autenticnosti. Jedni tvrde to sto ti tvrdis o njenoj fabrikaciji, a drugi (istini za volju, puno brojniji) vrlo ozbiljno uzimaju kao mogucnost da ona nije falsifikovana. Vrlo sam to jasno i objektivno spomenuo. O knjizi nisam pametovao dok je nisam procitao. A ono sto me nakon citanja zaprepastilo je to sto je do u detalje opisala sadasnje globalno stanje i neupitnu snagu jevrejskog lobija, citavih sto godina nakon sto je nastala. Kao sto rekoh Fair-u, malo je, ako nista, intrigantno, da jeftino podmetanje, a ne original, budu tako do u detalj vizionarski nakon citavih sto godina.
Dzaba sto se ti divis samom sebi I ovom svom mnostvu dosadnih i lohotno iskonstruisanih ‘argumenata’. Jedino sto ostaje jeste suplja i gnjavatarska retorika, koja je u cjelosti iscjedjena iz ovog pamfleta.

Tvoje recenece ne samo da ne stoje u vakuumu, one su vacuum same po sebi.. Argumenti tipa Jevreji vladaju svijetom,…snaga jevrejskog lobija. Svi znaju da Jevreji vladaju svijetom. Vakuum argumentacija ili sto bi rekla Braca Tarabic, pupa hava

Pa mi reci je li on antisemita. Ili sam ja antisemita zato sto se slazem s njim? Ili smo obojica zato sto tvrdimo (skupa sa 95% svijeta) da jevrejski lobi vlada Amerikom, a ona svijetom (isljkljuci 2% retardiranih i 3% onih sto zive daleko od civilizacije)? Kako to 5 miliona Izraelaca opstaju okruzeni sa 300 miliona Arapa cijim su sunarodnicima oteli zemlju? Draga curetino, intrigantnost cinjenica vezanih za tu knjigu sam opisao u prethodnim postovima, pa nema potrebe da se ponavljam. Razmisljao sam naglas, a na osnovu cinjenica. Niceg hinjskog. Sto mislim, to i kazem I to mozes i procitati. Antisemit je neko ko mrzi jevreje kao takve. Ja nikog ne mrzim. Ja naglas razmisljam. Naklapam, kako ti kazes, a ja priznadoh. Jer, tamo gdje nema egzaktnih cinjenica (autenticnost knjige), ljudi misljenje izgrade na osnovu indicija i raspolozivih informacija. Ili se priklone tudjem. Ja jok, ja procitam, odvagam, pa sam zakljucim. Takvo “naklapanje” je vrlo kompatibilno, cak i vise-cini sustinu forumske diskusije. To sto su milioni jevreja ubijeni zbog te knjige i ludaka na celu njemacke drzave ne znaci automatski da je knjiga falsifikat (procitaj moj post o jabuci i njenoj svrsi). Za razliku od tebe i tvoje isprazne retorike, na svako misljenje koje sam izrazio o knjizi ili bilo cemu, sam rekao “zato sto”. Korelacija izmedju globalne osporenosti i prihvacenosti te knjige, trenutne situacije u svijetu i njene opisanosti u toj knjizi (konsenzusom prihvacene od forumasa na ovom topiku) sasvim jasno upucuje na zdravo logicko razmisljanje nuzno u diskusijama, a ne na antisemitizam. Kad neko neke stvari zeli drzati tabuima i kad napadaju one koji ih tumace, a ne njihove argumente, tu nesto smrdi. Hinjsko, kako ti za mene rece, a sebe predstavi. Dobro je Andric rekao: ljudi su skloni da (podsvjesno) druge najzesce optuzuju za mane koje su njihove vlastite.
Eto, bas su ti fini i naucno utemeljeni argumenti iskazani u neoborivoj pijacarskoj i fildzanskoj statistici o osvjescenim znalcima, neznalicama, divljacima i retardiranim.

Fino bi to bilo kada bi jedan pamflet mogao da uvede 95% svijeta u enlightenment ali je tuzno kada zbog ovako fabrikovanih spisa desetine miliona zavrsi po gasnim komorama i sibirskim pustarama.

A kako ti to znas da svijetom vladaju Jevreji? Koji su to argumenti kojima se ti busas? Jel’ to u fildzanu pise?

Ja koliko znam Amerikom vladaju evangelisticki hriscani koji su odnedavno shvatili da im, da bi vladali Amerikom, vise nicija pomoc nije potrebna. Isti ti Bushovi i Ashcroftovi evangelisticki hriscani koji sada sacinjavaju Bushovu izbornu vecinu, su opsjednuti stvaranjem jake Izraelske drzave koja zauzima vazno mjesto u njihovim religijskim i evangelistickim projekcijama.

Ali naucices ti to kada prestanes sa lakovjernim poistovjecivanjem misterija, zavjera i slicnaih stiva za relevantna istorijska dokumenta.

I za kraj evo jedan fin i poucan citat Nele Rubić iz njenog eseja pod nazivom Izmedju anala i memoaristike – kronike XVIII stoljeca u Bosni i Hercegovini koji posredno dotice ovu temu.
Ponekad je fenomen uplitanja ideoloških fanatika u svijet fikcije, romana, epike ili kronike imao u povijesti europskih kultura kobne posljedice. Osobito težak slučaj u europskoj kulturi desio se sa knjigom Protokol Sionskih mudraca. Umberto Eco je izvanredno dobrom i preciznom faktografskom i dijakronijskom analizom ustanovio da je ta anonimna knjiga nastala tako što je crpila građu iz francuskih i njemačkih povijesnih romana iz XVIII stoljeća. Građu iz tih romana iskoristili su ruski i francuski politički antisemitski krugovi, usko vezani sa svojim špijunima, koji su na svjetlo dana, uoči pojave Hitlera, tiskali anonimni antisemitski pamflet, nastao na izričito fiktivnim elementima, Protokol Sionskih mudraca, predstavljajući ga kao autentičan povijesni dokument. Na temelju toga “autentičnog povijesnog dokumenta” polupismeni je soboslikar Adolf Hitler donio svoju odluku o masovnom istrebljenju europskih Židova.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

halooo,

pa jel' iko, prije nego upotrijebi pojam "antisemitizam" (o kako to samo dobro zvuci), zna da u skupinu semitskih naroda spadaju i arapi?

a ne, na svaku pomisao o kritikovanju pro-izraelskih lobija bilo gdje u svijetu ili drzave izrael se svakome ko se usudi na sto takvo, lijepi etiketa antisemita i time mu se kredibilitet automatski izjednacava sa nekim nacistickim zlocincem iz WWII... tu praksu vec 50 gotina sprovode razne institucije poput anti defamation league ili simon wiesenthal centra koje nisu nista drugo vec djinovske PR agencije koje kapitaliziraju patnje jevrejskog naroda iz holokausta, pravdajuci time nestasne izraelske vojnike kojima se pocesto omakne pa pobiju "poneko" palestinsko dijete i sve ostale poteze cionista koji bi mogli narusiti image izraela kao drzave mucenika kojoj, bezmalo, svi o glavi rade....

anyway.... mnogi od prepametnih i u sve teme ovoga svijeta upucenih sudionika ove male (moze li se nazvati tako?) diskusije znaju sve o svemu i imaju jako cvrste stavove koje bi i zivotima branili... a odakle to znaju? iz uslovno receno mainstream obrazovnog sistema i istih takvih medija, filmova, literature...

tako da im mnoge stvari, u najboljem slucaju, promaknu. takoim je promaklo i da judaizam i cionizam nisu jedno te isto! cak bi se moglo reci da je cionizam antiteza judaizmu.

judaizam vjeruje u prorocanstvo objavljeno na gori sinaj. vjerovanje da je egzil jevreja zapravo kazna za grijehe jevreja i da se moze okajate samo kroz molitvu.

cionizam vise od jednog vjeka porice sinajsko prorocanstvo i vjeruje da se jevrejski egziz moze okoncati upotrebom vojne sile...

ukoliko poistovjecujete cionisticku zlocinacku drzavu izrael sa svim jevrejima na svijetu onda ste stvarno u krivu.

ortodoksni torah jevreji su veci protivnici izraela nego svi muslimani na planeti zajedno.

pogledajte:

http://www.jewsagainstzionism.com/
http://www.nkusa.org/

Image

o protokolima i masonima cu nekom drugom prilikom kada budem imao vise vremena...mozda....

peace & out
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

LudoALudjiJA wrote:
Stari staljinisticki fazon: ubaciti zvucnu rijec, poput “zavjerenik”, pa covjeka prije uspiju oprati sibirski snjegovi nego sto se sam opere od te ljage
victory, kao prvo da ti se izvinim sto sam ti se obracao kao da si zensko, zaista sam do A-inog posta mislio da jesi, valjda zato sto me victory asocira na viktorija, kako je to kod nas odomaceno, a viktorija je zenskog roda (dok je viktor muskog), a koristenja lica u tvojim postovima se nije moglo razaznati, zato si uglavnom pricao u drugom licu jednine, napadajuci mene, bez da si koristio prvo lice koje bi mi ukazalo da si musko. Pardon, muskarac. Jako sam se slatko tome :lol: :lol:, zaista mi namjera nije bila da vrijedjam tvoj ego. Necu ulaziti u razloge za tvoj bespolni nick, ali mi je jasno da bi se vjerovatno glupo osjecao da si morao reci: “nisam ja zensko, ja sam musko”, sto bi izgledalo kao tvoje pravdanje i ubjedjivanje nas citalaca u to, a to bi samu tvoju “muskost” po prirodi stvari dovelo na tanak led. Medjutim, bio si dovoljno bezobrazan da mene nazoves antisemitom i dovedes me u poziciju da moram da tvrdim da to nisam.
victory wrote:Kada budes malo duze od tih jadnih nekoliko sati proveo u razotkrivanju ‘globalnih cionistickih zavjera’ mozda ces nauciti da su milioni ruskih Jevreja upravo zbog ovog antisemitskog pamfleta prognani u Sibir ostavljajuci svoje kosti po smrznutim bespucima Kolime i ostalih radnih logora, ispisujuci rime poput ove :

Kolimo, Kolimo, cudesna planeto
dvanaest mjeseci zima a ostalo ljeto.

Zahvaljujuci ovom pamfletu Staljin se obracunao sa cijelom jevrejskom intelektualnom elitom, pobivsi najnapredniju rusku inteligenciju . Tuzan i dugacak je taj spisak na kojem se nalaze najznacajniji pjesnici i prozaici, slikari, filmadzije, filozofi… .
Prvo pitanje koje mi ovdje padne na um je: sta ja imam s tim? Jer, ovdje si nevjesto zamijenio teze, skacuci sebi u stomak. Nigdje nisam sporio, vec nasuprot, bestijalnost holokausta (Hitler, Staljinove cistke i sire). Providno podmeces da ja kao napadam jevreje, opravdavam i podrzavam genocid koji ih je, neduzne, zadesio, a kome je, jasno, kumovala i ta knjiga. Vrlo je smjelo, ali ne radis to na nekom elaboriranom nivou, optuziti me za to. Dvije su stvari tu bitne: prva je da sam Staljinove metode uzeo iskljucivo kao primjer metoda koji se koristi da se neopravdano napadne na neku licnost (ti si napao moju malenkost). Drugu stvar sam vec naznacio, a to je besmislenost toga da pred mene poturas namjerno emotivno obojen tekst o stradanju jevreja. Zato cu te, da bih ti smanjio manevarski prostor za takva podmetanja, podsjetiti na pocetak ove rasprave:
LudoALudjiJA wrote:
ako zaronimo dublje u ovu problematiku, bojim se da negativan stav prema masonima ne ode u, ili ne bude protumacen kao, antisemitizam
vodolija_33 wrote:

Niko iole normalan to neće tako protumačiti. Druga je stvar što među dotičnom skupinom ima najviše jevreja i to niko ne može osporiti.

Mah, uvijek se nađe neki "borac za ljudska prava" koji će i u ovome vidjeti napad (reda radi!). Samo što u ovom slučaju mora biti izuzetno neinformisan da bi krenuo u odbranu.
Osvjedoceni borce za ljudska prava, prepoznajes li se?
Zatim, pogledaj misljenje vodolije33:
vodolija_33 wrote:

Fair,

Pusti sada naciste (mada su dobar dio II svj.rata upravo oni deportovali javrejski živalj u Palestinu, ali nećemo sada o tome). Pričamo o činjenicama koje su vezane za masone i njihove "planetarne aktivnosti". Ne možeš poreći da je većina njih upravo iz reda jevrejskog naroda, a svi smo danas svjedoci moći koje oni posjeduju. To je narod koji je postao apsolutno nedodirljiv (skupa sa svojom maticom Izraelom).

Zaboravih naglasiti, da nemam ništa protiv jevreja. Ne daj Bože. Ali ti si me povukao za riječ .
Ovdje bih dodao da se potpuno slazem sa vodolijom33 i to je u sustini taj stav koji zauzimam. Kad to kazem, mislim, kao prvo, da nemam nista protiv jevreja, ne daj Boze. Doslovno tako. Ali, isto tako znam ko su vlasnici najvecih americkih korporacija, ko su, dakle, njeni najbogatiji ljudi. Jevreji. Zatim, znam, a zna i svako, da Amerika postavlja veto na doslovno sve rezolucije UN-a koje osudjuju brutalne metode izraelskog odrzanja okupacije palestinskih teritorija. Takodjer znam da je americka neupitna vojna, politicka, spijunska i svaka druga, podrska, razlog sto 5 miliona jevreja u drzavi Izrael nonsalantno prkose okruzenju od 300 miliona Arapa, na cije su okupirane dijelove zemlje doveli ogroman broj jevreja iz citavog svijeta. Harrys je spomenuo rezoluciju iz 1948. Procitajte je. Eh, sad, imamo na jednoj strani Izrael i americki veto, a na drugoj straani citav svijet, barem kad se govori o UN Vijecu sigurnosti. Sta je to sto Ameriku tjera na takve poteze? “Pare, pare, pokrecu svijet, politku i nogomet”. A to su pare jakog americkog jevrejskog lobija. Po mom skromnom misljenju. Nemojte samo reci da sam usamljen u njemu. Hajmo objektivno pogledati, pa zakljuciti kome je u najvisem interesu nedavni rat u Iraku, koji je kao “borbu protiv terorizma”, mada je dokazano i priznato od USA da Sadam nije imao ni oruzje masovnog unistenja, ni veze sa teroristom Bin Ladenom. Kome je Sadam najvise prijetio i na koga je u toku prethodnog rata ispaljivao ruske Scud-ove?
Dakle, moje misljenje je na liniji ocite (slozio se ti ili ne) finansijske snage jevrejskog lobija i obrazlozio sam zasto. A, da ti razjasnim ono da ne mrzim jevreje, ne daj Boze. To ujedno znaci da osudjujem i zgrazavam se nad genocidom koji im se desio, jednako kao sto osudjujem i smrt svakog nevinog covjeka bilo gdje na svijetu, pa i na Bliskom istoku, bio on Palestinac ili jevrej, tako da su zaista jadna tvoja podmetanja o tome da meni pricas kako su jevreji stradali, kao da je poricem ili opravdavam.
Da predjemo na knjigu sada. Usred njene preporuke kao “neizostavnog stiva” od drugih forumasa, sam je odlucio procitati. Startna baza mi je bila trenutna globalna situacija, tj. nepobitna snaga jevrejskog lobija, koju sam gore opisao.
Jeste monstruozno ubiti toliko ljudi na osnovi jedne knjige, pa sve da je najtacija, a ne “bajka”, kako je ti nazva. Svakako da to osudjujem.
Nisam se htio prikloniti nijednom misljenju o AUTENTICNOSTI (iskljucivo o tome pricam, a ne tome kako je neko ocito zloupotrijebio tu knjigu), vec sam je htio sam procitati i doci do zakljucaka.
Iskren da budem, da tu knjigu citam u vakuumu, djelovala bi mi kao bajka. Pisanje o teoriji zavjere radi samog pisanja o teoriji zavjere. Pa dopustam da je u doba kad je zloupotrebljena kao izgovor za genocid nad jevrejima, objektivno, to i bila. Medjutim, ono sto je mene ZAPREPASTILO je smjestanje napisanog u toj knjizi u danasnji kontekst (uticaj jevrejskog lobija).
Osim sto Bush izgleda glupo i marionetski, mnogi vjeruju da on jeste marioneta ljudi iz svog okruzenja. Ko mu je u okruzenju? Znas li? Pa je onda naredio “rat protiv terorizma” na laznim razlozima, mada je on kontra interesa americkog naroda, a sasvim u interesu Izraela. A vidi sad ovu recenice iz te knjige:
WE NAME PRESIDENTS
11. In the near future we shall establish the responsibility of presidents.
Naturally, the authority of the presidents will then become a target for every possible form of attack, but we shall provide him with a means of self-defense in the right of an appeal to the people, for the decision of the people over the heads of their representatives, that is to say, an appeal to that some blind slave of ours -- the majority of the mob. Independently of this we shall invest the president with the right of declaring a state of war.
Ima toga jos koliko hoces. Kao sto sam ti pokazao, nisam se htio prikloniti nijednom od dva misljenja koja sam procitao prije citanja knjige. A nakon citanja, mimo ideoloske obojenosti tih dvaju suprotstavljenih misljenja, sam sam zapazio, jer nisam mogao da ne zapazim, poklapanje knjige sa danasnjim stanjem na planeti onako kako ga ja vidim, a za koje vidjenje sam ti naveo argumente. Sta je antisemitsko u svemu tome? Zar je zapaziti te slicnosti koje bodu oci antisemtizam? (Mislim da se i ti i Harrys i vec hronicno jadna A (tj. njeni stavovi) mozete prepoznati u rijecima koje je napisao silence is sexy. Zar ne bi bilo negiranje zdravog razuma ne primijetiti ih? )
Moj doslovan stav nakon citanja te knjige je bio: ne znam je li knjiga autenticna, znam da je zloupotrebljena za genocid nad jevrejima, ali znam i da ima puno stvari koje opisuju DANASNJU situaciju (mozda slucajno, a mozda ne, na tom sam stavu i ostao), potpuno nevezano za dogadjanja od prije 70 godina. Sa cim se ne slazes od svega toga, molim te?

victory wrote: Ali sta to vrijedi pominjati tebi kada si ti prije dva dana istinu otkrio u ovom antisemitskom fildzanu.
Vec ti objasnih velicinu tog fildzana, kao i njegovo mjesto na posluzavniku za kafu, gdje su jos i dzezva i ostali fildzani, u svojoj interakciji, tzv. big picture.
victory wrote: Blago tebi, ti sada bar znas na kojim principima svijet funkcionise.
Ne znam, samo se pitam.

victory wrote: Dzaba sto se ti divis samom sebi I ovom svom mnostvu dosadnih i lohotno iskonstruisanih ‘argumenata’. Jedino sto ostaje jeste suplja i gnjavatarska retorika, koja je u cjelosti iscjedjena iz ovog pamfleta.
Ne divim se sam sebi. Glupo je sam se sebi diviti, a pogresno na osnovu stavova istomisljenika stvarati sud o sebi. Medjutim (kao sto ce ti A dobro posvjedociti), pravu tezinu vrijednosti i argumentovanosti svojih stavova dobijam kad slusam sta o njima kazu moji neistomisljenici. Iskren da budem, ako bih gledao sta ti i A pisete o meni, moj ego bi se vinuo do neslucenih visina. Zaista. Ali, ostacu na zemlji…medjutim, ako nastavite tako, nista ne obecavam :D
victory wrote:Tvoje recenece ne samo da ne stoje u vakuumu, one su vacuum same po sebi.. Argumenti tipa Jevreji vladaju svijetom,…snaga jevrejskog lobija. Svi znaju da Jevreji vladaju svijetom. Vakuum argumentacija ili sto bi rekla Braca Tarabic, pupa hava
Zar? Uvazicu da si neinformisan ili neobrazovan na opstem nivou, pa ne znas neke stvari, ali te nista ne sprecava da argumentaciju koja ti fali nadjes u mojih par zadnjih postova.
victory wrote:Fino bi to bilo kada bi jedan pamflet mogao da uvede 95% svijeta u enlightenment ali je tuzno kada zbog ovako fabrikovanih spisa desetine miliona zavrsi po gasnim komorama i sibirskim pustarama.

Bili ti spisi fabrikovani ili ne, tuzno je, slazem se s tobom. A opet cu te podsjetiti da misljenje da jevrejski lobi odredjuje americku vanjsku politiku imadoh prije citanja “pamfleta” i to argumentovah (pa makar to znacilo da sam antisemit). U “pamfletu” sam ex post na jako puno mjesta nasao skoro doslovan opis te situacije i to me je suhom logikom (a nikakvom pro- ili kontra-semitskom ideologijom) duboko zamislilo. A u narednom postu cu to kopirati, pa nek svako sudi je li Ludi bas toliko lud. Mozda su te podudarnosti koincidencija, moguce je, to jos davno rekoh. Ali, velika su koncidnecija. Mislim da je napokon i vrijeme da se nesto navede iz te knjige, pa makar ona imala nekad tako pogubnu ulogu po nevine ljude, jer bez toga diskusija lebdi u vakuumu i niko ne zna na sta mislim kad kazem “podudarnosti”
victory wrote:A kako ti to znas da svijetom vladaju Jevreji? Koji su to argumenti kojima se ti busas? Jel’ to u fildzanu pise?
Rekoh ti, vrati se par paragrafa nazad u ovom postu.
victory wrote:Ja koliko znam Amerikom vladaju evangelisticki hriscani koji su odnedavno shvatili da im, da bi vladali Amerikom, vise nicija pomoc nije potrebna. Isti ti Bushovi i Ashcroftovi evangelisticki hriscani koji sada sacinjavaju Bushovu izbornu vecinu, su opsjednuti stvaranjem jake Izraelske drzave koja zauzima vazno mjesto u njihovim religijskim i evangelistickim projekcijama.
Ponovicu se: “pare, pare, pokrecu svijet, politku I nogomet”.
victory wrote:Ali naucices ti to kada prestanes sa lakovjernim poistovjecivanjem misterija, zavjera i slicnaih stiva za relevantna istorijska dokumenta.
Po stoti put, jos sam u postovima prije tvog uopste javljanja, rekao da to mozda jeste, a mozda nije falsifikovano. Nemoj to previdjati, mada znam da ti odgovara da to cinis.
victory wrote:I za kraj evo jedan fin i poucan citat Nele Rubić iz njenog eseja pod nazivom Izmedju anala i memoaristike – kronike XVIII stoljeca u Bosni i Hercegovini koji posredno dotice ovu temu.
Citat:
Ponekad je fenomen uplitanja ideoloških fanatika u svijet fikcije, romana, epike ili kronike imao u povijesti europskih kultura kobne posljedice. Osobito težak slučaj u europskoj kulturi desio se sa knjigom Protokol Sionskih mudraca. Umberto Eco je izvanredno dobrom i preciznom faktografskom i dijakronijskom analizom ustanovio da je ta anonimna knjiga nastala tako što je crpila građu iz francuskih i njemačkih povijesnih romana iz XVIII stoljeća. Građu iz tih romana iskoristili su ruski i francuski politički antisemitski krugovi, usko vezani sa svojim špijunima, koji su na svjetlo dana, uoči pojave Hitlera, tiskali anonimni antisemitski pamflet, nastao na izričito fiktivnim elementima, Protokol Sionskih mudraca, predstavljajući ga kao autentičan povijesni dokument. Na temelju toga “autentičnog povijesnog dokumenta” polupismeni je soboslikar Adolf Hitler donio svoju odluku o masovnom istrebljenju europskih Židova.
Opet cu se ponoviti, jer namjerno ne registrujes ono sto ti tako odgovara. Dakle, vrlo je moguce, ali nije sto posto izvjesno da je to falsifikat. Ne sporim, naravno. Jedni tvrde da jeste, drugi da nije. JA ISKLJUCIVO GOVORIM O TRENUTNOJ SITUACIJI U SVIJETU I NJENIM OPISIMA IZ TE KNJIGE, DAKLE, PRESKACEM TAJ PERIOD O KOJEM TI PRICAS, DA NE BIH UPAO U ZAMKU “TUDJIH CITATA”, KAKO TI RECE.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

A sad evo par obecanih citata, za one koji znaju engleski (mrsko bi mi bilo prevoditi sve to) i imaju volje i interesa da procitaju.

Dio o tome kako je cilj jevreja da u nejevrejske drzave postave ljude-nejevreje kojima ce manipulisati iz sjene, i koji ce, bez da to iko zna, ustvari provoditi njihove interese. Bush je poceo “rat protiv terorizma” koji je u najvecem interesu upravo Izraelu. Primjer Iraka gdje nije bilo oruzja masovnog unistenja ni veza sa Al-Quaidom. Dokazano, priznato od americke administracije.
WE NAME PRESIDENTS
11. In the near future we shall establish the responsibility of presidents.
12. By that time we shall be in a position to disregard forms in carrying through matters for which our impersonal puppet will be responsible. What do we care if the ranks of those striving for power should be thinned, if there should arise a deadlock from the impossibility of finding presidents, a deadlock which will finally disorganize the country? ...
13. In order that our scheme may produce this result we shall arrange elections in favor of such presidents as have in their past some dark, undiscovered stain, some ("Panama?)" or other -- then they will be trustworthy agents for the accomplishment of our plans out of fear of revelations and from the natural desire of everyone who has attained power, namely, the retention of the privileges, advantages and honor connected with the office of president. The chamber of deputies will provide cover for, will protect, will elect presidents, but we shall take from it the right to propose new, or make changes in existing laws, for this right will be given by us to the responsible president, a puppet in our hands. Naturally, the authority of the presidents will then become a target for every possible form of attack, but we shall provide him with a means of self-defense in the right of an appeal to the people, for the decision of the people over the heads of their representatives, that is to say, an appeal to that some blind slave of ours -- the majority of the mob. . Independently of this we shall invest the president with the right of declaring a state of war. We shall justify this last right on the ground that the president as chief of the whole army of the country must have it at his disposal, in case of need for the defense of the new republican constitution, the right to defend which will belong to him as the responsible representative of this constitution. (Iran? Grenada? Kuwait? Iraq…)
Hajmo dalje…
Dio u kojem se govori da novoprimljeni clanovi masonskih loza ne-jevreji ustvari ne znaju kojem cilju sluze, a da ih se zavodi obecanjima o vlasti, ugledu…
7.
For what purpose then have we invented this whole policy and insinuated it into the minds of the GOY without giving them any chance to examine its underlying meaning? For what, indeed, if not in order to obtain in a roundabout way what is for our scattered tribe unattainable by the direct road? It is this which has served as the basis for our organization of SECRET MASONRY WHICH IS NOT KNOWN TO, AND AIMS WHICH ARE NOT EVEN SO MUCH AS SUSPECTED BY, THESE "GOY" CATTLE, ATTRACTED BY US INTO THE "SHOW" ARMY OF MASONIC LODGES IN ORDER TO THROW DUST IN THE EYES OF THEIR FELLOWS.
8. God has granted to us, His Chosen People, the gift of the dispersion, and in this which appears in all eyes to be our weakness, has come forth all our strength, which has now brought us to the threshold of sovereignty over all the world.

Double-double igre u novinarstvu, koje je sredstvo upravljanja najvisom javnoscu, puno kompleksnije od price o dobrom i losem policajcu..
I BEG YOU TO NOTE THAT AMONG THOSE MAKING ATTACKS UPON US WILL ALSO BE ORGANS ESTABLISHED BY US, BUT THEY WILL ATTACK EXCLUSIVELY POINTS THAT WE HAVE PRE-DETERMINED TO ALTER.
WE CONTROL THE PRESS

Provociranje izmisljenog sukoba, kako bi se javnosti bacila prasina u oci (ovo je prica o dobrom i losem policajcu) .
14. THESE ATTACKS UPON US WILL ALSO SERVE ANOTHER PURPOSE, NAMELY, THAT OUR SUBJECTS WILL BE CONVINCED TO THE EXISTENCE OF FULL FREEDOM OF SPEECH AND SO GIVE OUR AGENTS AN OCCASION TO AFFIRM THAT ALL ORGANS WHICH OPPOSE US ARE EMPTY BABBLERS, since they are incapable of finding any substantial objections to our orders.
Privid masonske filantropije, ukljucenosti u sport, muziku….sve kao ugledni gradjani, a kako bi se prikrili stvarni duboki ciljevi. (zar to neko nije upravo tim rijecime opisao u ranijim postovima, kako su masoni "ugledni gradjani"?)
In order that the masses themselves may not guess what they are about WE FURTHER DISTRACT THEM WITH AMUSEMENTS, GAMES, PASTIMES, PASSIONS, PEOPLE'S PALACES .... SOON WE SHALL BEGIN THROUGH THE PRESS TO PROPOSE COMPETITIONS IN ART, IN SPORT IN ALL KINDS: these interests will finally distract their minds from questions in which we should find ourselves compelled to oppose them.
Opet o manipulaciji:5. When, we come into our kingdom our orators will expound great problems which have turned humanity upside down in order to bring it at the end under our beneficent rule.
6. Who will ever suspect then that ALL THESE PEOPLES WERE STAGE-MANAGED BY US ACCORDING TO A POLITICAL PLAN WHICH NO ONE HAS SO MUCH AS GUESSED AT IN THE COURSE OF MANY CENTURIES?

Ovo je sa psiholoskog stanovista perfektno:
USELESS CHANGES OF FORMS OF GOVERNMENT TO WHICH WE INSTIGATED THE "GOYIM" WHEN WE WERE UNDERMINING THEIR STATE STRUCTURES, WILL HAVE SO WEARIED THE PEOPLES BY THAT TIME THAT THEY WILL PREFER TO SUFFER ANYTHING UNDER US RATHER THAN RUN THE RISK OF ENDURING AGAIN ALL THE AGITATIONS AND MISERIES THEY HAVE GONE THROUGH.
WE SHALL FORBID CHRIST
Ovo je posebno bitno. Naime, govori se o perveritranosti drustva i njegovoj moralnoj dekadenciji, razilazenju sa vjerom, hedonizmu…Zar to nije savrsen opis danasnjeg “potrosackog drustva” u kojem je covjek stavljen u centar svijeta, a ne trazi se proizvod koji bi zadovoljio postojece potrebe, nego se izmisljaju nove potrebe? Zar to nije sistem vrijednosti u kojem vlada "gold", kako se zove jedno poglavlje u knjizi, a koje opisuje gold, odnosno novce, kao glavno sredstvo manipulacije drugim za ostvarenje svojih ciljeva? To poglavlje je preobimno da bih ga kopirao, a link za ovaj site sam dao na prvoj ili drugoj stranici ove teme.Pojam GOYIM se koristi za nejevreje.
Opet o tome da oni koji polakomljeni za uticajem i moci ulaze u masonske loze, ustvari ne znajuci da su oni i njihov drustveni ugled samo sredstvo koje sluzi cilju kojeg oni ne poznaju:5. IN COUNTRIES KNOWN AS PROGRESSIVE AND ENLIGHTENED WE HAVE CREATED A SENSELESS, FILTHY, ABOMINABLE LITERATURE. For some time after our entrance to power we shall continue to encourage its existence in order to provide a telling relief by contrast to the speeches, party program, which will be distributed from exalted quarters of ours .... Our wise men, trained to become leaders of the GOYIM, will compose speeches, projects, memoirs, articles, which will be used by us to influence the minds of the GOYIM, directing them towards such understanding and forms of knowledge as have been determined by us. it is to take the heart out of them by the slightest ill-success, though it be nothing more than the stoppage of the applause they had, and to reduce them to a slavish submission for the sake of winning a renewal of success .... BY SO MUCH AS OURS DISREGARD SUCCESS IF ONLY THEY CAN CARRY THROUGH THEIR PLANS, BY SO MUCH THE "GOYIM" ARE WILLING TO SACRIFICE ANY PLANS ONLY TO HAVE SUCCESS. This psychology of theirs materially facilitates for us the task of setting them in the required direction. These tigers in appearance have the souls of sheep and the wind blows freely through their heads. We have set them on the hobby-horse of an idea about the absorption of individuality by the symbolic unit of COLLECTIVISM .... They have never yet and they never will have the sense to reflect that this hobby-horse is a manifest violation of the most important law of nature, which has established from the very creation of the world one unit unlike another and precisely for the purpose of instituting individuality ....

E, pa, dobri moji, drage moje, sto je nekad govorio pokojni Zeljko Ruzicic, neka svako za sebe prosudi sve receno sa obje strane u zadnjih nekoliko postova, posebno nek napravi razliku izmedju onog sto sam stvarno rekao i onog sto je victory iskonstruisao da sam rekao ili pervertirana znacenja koja je iskonstruisao iz stvarnih znacenja mojih rijeci. Ja sam rekao (opet rekao :D) sta sam imao na ovu temu i sve vas toplo pozdravljam.
Mislim da je silence is sexy neke stvari jednostavno, a efektno i objektivno, eleborirao.
victory

Post by victory »

Jah,

svrljanje, gomilanje rijeci, ponavljanje, samodopadljivost, supliranje, to su tvoji postovi na ovu temu [full stop] :zzzz: :zzzz:

Interesantno je da tvrdis da nisi antisemita a uporno ponavljas i koristis argumentaciju kojom se sluze tvrdokorni antisemiti i neo-naci pristlice kada citiraju ovaj pamflet da bi dokazali toboznju svejevrejsku konspiraciju. :shock:

Uzimas Braca Grim & Brother Tarabic diskurs da bi nam dokazao da ONI vladaju svijetom. Jerbo ti si pametan i odabran da nam otkrivas NJIHOVU zavjeru because su te ONI (Sionski mudraci) dotakli kognitivnim carobnim stapicem.

Ja sta nam naprica. :-) :?

Mozda bi i ostatak naprednog svijeta, osim Hitlerove Njemacke, trebao ovaj pamflet uvrstiti u skolski nastavni plan i program. Nek djeca uce i nek znaju ko vlada svijetom. :(

Zalosno je sto svjesno ucestvujes u propagiranju (postiranju) jednog prljavog pamfleta koji je, uzgred receno, u mnogim zemljama zabranjen zbog pogubnih posljedica koje je ovaj tekst prouzrokovao po jevrejski narod u blizoj proslosti . :x

Kada iz sebe istisnes taj vakuum samodopadljivosti mozda shvatis da pravis dvostruku gresku.
Uzimas lazan i opasno zlonamjeran pamflet da bi dokazao nedokazivo. :sad:

Sto bi rekla Hannah Arendt, dakle ONA sto pripada NJIMA, a uzeh njen citat jer njoj nekako vise vjerujem nego Brothers Tarabic:
The trouble with lying and deceiving is that their efficiency depends entirely upon a clear notion of the truth that the liar and deceiver wishes to hide. In this sense, truth, even if it does not prevail in public, possesses an ineradicable primacy over all falsehoods.
I na kraju, eto, samo ti nastavi studirati taj antisemitski pamflet jer mudraci su mudri a knowledge is power, a i za nova masovna groblja jos uvijek ima dovoljno mjesta. :zzzz:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

victory,

bas nista sto si napisao ne stoji...vidis ono sto bi zelio da jeste, a ne ono sto jeste i ono sto sam zaista napisao...narodski receno, lazes da sam napisao nesto sto nisam...ne znam sta te to zasljepljuje, a nije ni vazno...ti si taj koji se ponavlja, jer si sve te optuzbe na moj racun barem po jednom vec rekao i bas na svaku sam ti argumentovano, sa "zato sto" odgovorio...srecom, tu su i moji i tvoji postovi, pa svako moze procitati sta zaista pise, sto tvoj uspjeh tvog poduhvata stavljanja meni rijeci u usta cini nemogucim, a samo pokazuje tvoju djeciju kapricioznost

ovo mi je zaista zadnji post na ovoj temi

pozdrav
victory

Post by victory »

Lazni su, i na lazi zasnovani, pamfleti na koje se ti pozivas na ovom threadu. Braneci i propagirajuci prljave pseudopoliticke i pornografske pamflete ti si se, svjesno ili nesvjesno, zapleo u opasnu laz.

Pozdrav
Post Reply