Fair Life wrote:Kako to da toliko silno pametni sionski mudraci, koji su predvidjeli tokove globalnih gibanja u zadnjih stotinu godina i koji raspolazu "basnoslovnim kolicinama GOLDA (love)" nisu uspjeli spasiti svoj narod od skorog istrebljenja genocidom u WW2 ? Kako to... ? Zasto to...? .
fair, kao prvo, nisam anti-semit, gluho bilo i daleko, zelim time dati okvir svemu sto pricam...kao drugo, na moju tvrdnju o globalnoj snazi jevrejskog lobija tu tvdnju kao takvu ne obaras, vec iznosis kontra-tvrdnju o dogadjajima od prije 60-70 godina
evo ti odgovor na te dogadjaje...jednom sam kao dijete citao njinja pisani roman, gdje ih je lesli oldridz iskasapio 10 za pet sekundi...i njegovo razmisljanje je bilo kako je on toliko brz i unaprijed predvidja gdje ce oni uperiti oruzje i pucati, da mu ne mogu nista, a da mu
puno veca opasnost prijeti od nekog od njih ko bi nerezonski ispalio hice, u panici, ne nisaneci tamo gdje logicno treba, da bi se nadao da moze pogoditi...
eh, taj nerezonski strijelac je mogao biti (ne znam jesu li protokoli autenticni, pa koristim kondicional) adolf hitler, koji je bio dovoljno lud, genocidan, fanatican, da ga nikakvo potkupljivanje novcem nije moglo pridobiti...time se vrlo jednostavno moze objasniti propadanje plana pod uticajem faktora koji se ne ponasa u skladu sa ijednom od mogucih
razumnih akcija, a nerazumno ponasanje i njegove forme su uvijek nepredvidivi...kontas?
Fair Life wrote:Upravo ovo sto si napisao je jedini razlog zasto rado citiram druge koji su "na otprilike visem intelektualnom nivou" nego sto sam sam. A pomaze mi da djelimicno demantujem ili bar amortizujem tvoju tvrdnju "da onaj koji misli suprotno od vecine (sa kojom je, da uprostimo, na otprilike istom intelektualnom nivou) nije u pravu, nego da su svi u krivu, osim njega".
Citatom samo pokazujem da nisam sam sa svojim misljenjem koji se suprostavlja misljenju vecine. Eto ima nas jos.
Neki bi rekli "Malo ih je al' su govna".
.
ja uvijek citam tudja suprotstavljena misljenja, a svoje sam donesem na osnovu raspolozivih informacija i moje percepcije...
cinjenica (a ne necije subjektivno misljenje) je da ono napisano u knjizi odgovara trenutnoj globalnoj situaciji...
spekulacije su je li ona ili nije falsifikat...
cinjenica je da iskoristena kao opravdanje za genocid...
cinjenica je da ta cinjenica ne mora imati veze sa njenom autenticnoscu...
pozdrav i tebi i ne izvinjavaj se zbog nedosljednosti...forum i jeste zato da se diskutuje i izrazi misljenje