Zadnje 2 stranice ova dvojica nisu nista konkretno napisali o i oko Mashiskog. Prebacili se sa teme o namjenskoj i pljuste uvrede a Bloo ne reaguje.

Na drugim temama se ljudi salju heftu na hladjenje za puno manje...
Moje izvinjenje @ovo_malo_duseovo_malo_duse wrote: ↑27/08/2021 09:21 Ova se tema moze komotno zakljucat.
Zadnje 2 stranice ova dvojica nisu nista konkretno napisali o i oko Mashiskog. Prebacili se sa teme o namjenskoj i pljuste uvrede a Bloo ne reaguje.![]()
Na drugim temama se ljudi salju heftu na hladjenje za puno manje...
Ako ćeš raditi u realnom sektoru ili državnim institucijama apsolutno ti 2 ciklus ne treba, 2 i 3 ciklus dolaze u obzir i računaju se samo u akademiji, tako da ako ne planiraš biti profesor na nekom od fakulteta i baviti se naučnim radom, nemaš neku posebnu potrebu da pohađaš drugi ciklus. Jedina stvar zašto bi mogao ići na 2 ciklus iako ćeš recimo raditi u realnom sektoru je da baš postaneš expert u određenoj obasti koja te interesuje ali opet ponavljam to nije uslov da se zaposliš. Hoću da kažem ne razišljaj o 2 ciklusu stritkno sa poziccije zaposlenja jer ti on praktično osium u akademiji ništa ne donosi ppo tom pitanju. Govorim iz vlastitog iskustva.loaf wrote: ↑02/09/2021 21:10 Zdravo svima!
Zavrsio sam prvi ciklus studija u Sarajevu i razmisljam o nastavku skolovanja odnosno o upisu na drugi ciklus studija.
Koliko je potreban drugi ciklus studija pri zaposljavanju, te kakve koristi imaju oni sa drugim u odnosu na one sa zavrsenim prvim ciklusom?
"Industrijski inzinjering i menadzment", "odbrambene tehnologije" i "tehnologije drveta" su smjerovi o kojima ne znam nista, te me zanima kako prolaze na trzistu rada oni sa ovim zavrsenim smjerovima?
Koliko je zapravo bitno koji se smjer zavrsi?
Da li je cesta pojava da npr. onaj koji zavrsi energetiku radi ono sto bi trebao da radi neko sa odsjeka za masinske konstrukcije i sl.?
Decker-a "Elementi strojeva" i polako.milensi123 wrote: ↑15/02/2022 15:12 Zdravo, ne znam koliko je ovo vezano za temu, ali da li znate nekoga da drži instrukcije iz Mašinskih elemenata 1, Sarajevo?
Na web stranici stepstone.de pogledaj oglase.loaf wrote: ↑02/09/2021 21:10 Zdravo svima!
Zavrsio sam prvi ciklus studija u Sarajevu i razmisljam o nastavku skolovanja odnosno o upisu na drugi ciklus studija.
Koliko je potreban drugi ciklus studija pri zaposljavanju, te kakve koristi imaju oni sa drugim u odnosu na one sa zavrsenim prvim ciklusom?
"Industrijski inzinjering i menadzment", "odbrambene tehnologije" i "tehnologije drveta" su smjerovi o kojima ne znam nista, te me zanima kako prolaze na trzistu rada oni sa ovim zavrsenim smjerovima?
Koliko je zapravo bitno koji se smjer zavrsi?
Da li je cesta pojava da npr. onaj koji zavrsi energetiku radi ono sto bi trebao da radi neko sa odsjeka za masinske konstrukcije i sl.?