Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Locked
Paranoid

#351 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Paranoid »

dfhz4z74z13 wrote:
Sarajevkica wrote:
dfhz4z74z13 wrote: metnem ti ga do koske :lol: :lol: :lol: da osetiš vetar u kosi :lol: :lol: :lol:
Idi vise s teme, vidis da te ni ovi Srbi na temi ne gotive, oni su stvorili umjereniji profil vrijedjanja, sire propagandu na perfidniji nacin. Kvaris im planove :)
slušaj ofajlo i kalašturo pička ti materina nije ti ovo postećija poserem ti se tamo gdje klanjaš ovo SRBIJA :lol: :lol: :lol:
Image
Sarajevkica

#352 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Sarajevkica »

Neka ga :) Iskreniji i otvoreniji je od ostalih njegovih sunarodnjaka na ovoj temi.
Slina

#353 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Slina »

hrasno38 wrote:Malo po malo i dodjosmo svi do informacija:
1. Citav Kozluk je znao da je Nikola bio cetnik sa kokardom ili cak cetnicki vojvoda i niko se po guzici nije poceso a ponajmanje ovi ovdje sto pisu da su to znali.
2. Isti taj Kozluk je redovno sjedio u kafani sa Nikolom i dan danas sjedi sa "Nikolama" i ispija domacu sljivkicu uz saljive razmirice o proteklom ratu.
3. Ahmed je imao novcanik pun EUR-a a Nikola je bio puki siromah
4. Konflikt nije poceo Vaskrsnjim jajima nego upravo pricom o proteklom ratu a jaja su dosla na kraju
5. Nikola je pokusao prvo da udavi Ahmeda konopcem za vrece a onda ga je masakrirao sjekirom.

Od svih ovih informacija dvije su nepobitne a to je da je Nikola ubica i dokazani cetnik te da su stanovnici Kozluka sa istim tim Nikolom sjedili zajedno zadnjih 15-tak godina u kafani i u miru i rahatluku provodili dane. Za ove koji su na forumu a vidim da znaju sve o Nikoli sam cu postaviti pitanje "sto ga niko od vas nikad nikome nije prijavio da je bio cetnik i potencijalni koljac Kozluckih Bosnjaka"???? Ovo pogotovo treba pitati pokretaca teme!!!! Ako je tako kako pricas a ne sumnjam da je tako onda si mogao spasiti zivot ovom starcu da si barem nesto preduzeo i bilo kakve dokaze prosljedio sudu. Ali najlakse se vaditi na to da sud nece uraditi nista. U ovom ubistvu ima svega od nacinalnog naboja do koristoljublja i pitaj boga sta ce jos isplivati u svoj ovoj prici.
:thumbup: :thumbup:
Grean

#354 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Od svih ovih informacija dvije su nepobitne a to je da je Nikola ubica i dokazani cetnik te da su stanovnici Kozluka sa istim tim Nikolom sjedili zajedno zadnjih 15-tak godina u kafani i u miru i rahatluku provodili dane.
Ovo je jos jedan pokazatelj neznanja i distanciranosti nas koji ne dijelimo sudbinu povratnika. Kao mi ne bi sjedili sa dokazanim cetnicima u kafani.

Hajde ti @hrasno zaputi se u Kozluk, Medjedju, Kotor Varos, Janju, Bosansku Kostajnicu, Prijedor ili bilo koje mjesto gdje zive povratnici ili oni koji nisu ni odlazili od svojih kuca pa objasni lokalnim Srbima da ne dolaze u bosnjacke kafane. Oni dolaze namjerno i izbor povratnika je da sute i trpe ili zatvore kafane i sastaju se po kucama.

Znam eto jedan slucaj iz Bosanske Kostajnice, isto tako se dovuku, namjerno dodju da bi provocirali. Kad ih je jedan od Bosnjaka zamolio da napuste objekat, povukli su se uredno kao sto prilici tim hijenama a njega cekali pred njegovom kucom maskirani i namlatili ga kocevima (iako oficijelno se ne zna ko ga je pretukao). Rezultat je da su oni svoje postigli a taj koji je fasovao vise ne dolazi u svoje rodno mjesto vjerovatno da ne dodje u situaciju da bude ponukan na osvetu a tek tad bi mu bila igranka u "institucijama republike" (sjetimo se povratnika koji je ubio Srbina na svom kucnom pragu u Prijedoru, pa "se objesio" u zatvoru u Banja Luci).

Ja mogu reci da se divim tim ljudima koji su se usudili na povratak i da ja ne bih dozvolio sebi da mi dijete zivi medju tim hijenama za svo bogatsvo i sve ideale ovog svijeta. Njihova mjesta su prodana za slobodu Sarajeva i trebalo bi svi da se dosele u glavni grad. To je jedino pravedno.
Last edited by Grean on 23/04/2014 12:17, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#355 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by hrasno38 »

dfhz4z74z13 wrote:
Sarajevkica wrote:
dfhz4z74z13 wrote: metnem ti ga do koske :lol: :lol: :lol: da osetiš vetar u kosi :lol: :lol: :lol:
Idi vise s teme, vidis da te ni ovi Srbi na temi ne gotive, oni su stvorili umjereniji profil vrijedjanja, sire propagandu na perfidniji nacin. Kvaris im planove :)
slušaj ofajlo i kalašturo pička ti materina nije ti ovo postećija poserem ti se tamo gdje klanjaš ovo SRBIJA :lol: :lol: :lol:
Ajde kretenu razguli, ako ne znas pricati ko covjek onda se prijavi u ZOO jer tamo ti je i mjesto u dijelu gdje drze stoku!!! Ovo ce biti srbija kad meni izraste nokat tamo gdje nema sanse da ikad izraste. Podmazi i pripremi traktor moze ti iznenada zatrebati. Vazduh treperi kao da nebo gori....sprema se "Oluja 2"!!!!!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#356 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by _BataZiv_0809 »

Sarajevkica wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Znaci uredu je raditi iste stvari kao "uglavom Srbi, ljudi sa Herceg Bosna foruma, pokoji "Bosanci-Hercegovci, Jugosloveni, kurci palci". :-) Sta te onda razlikuje od njih?
O cemu ti pricas? Kazem ti: zamisli situaciju da je ubijen Savo, 81 godisnjak, povratnik u Sarajevu, od strane Bosnjaka koji je cinio zlocine nad Srbima u ratu, koji je za sebe rekao da je "Allahov ratnik" ili Mudzahedin. Zar mislis da bi ja bila toliko ogavna da bih rekla da se radi o srpskoj propagandi? Da bih pocela pricati o Srbima dijasporcima na toj temi?

Zar mislis da bih ja na temi o porodici Andjelic iz Konjica pricala o "ustaskoj propagandi"? NE, ja bih to osudila i to bi bilo to.

A vi ste, kao sto svi znamo, neka druga sorta ljudi.
Ne znam na koga mislis pod "mi" ali ja govorim u svoje vlastito ime. Nit' sam rekao da se radi o propagandi, nit' sam spominjao dijasporce osim u kontekstu njihovog huskanja na rat sa sigurne udaljenost, a zlocin sam svakako osudio. Znaci ili ne citas dobro ili ne razumijes pa ti je lakse sve strpati u isti kos i pod istu premisu koja odgovara tvojoj nacionalistickoj ideji.
Sarajevkica

#357 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Sarajevkica »

Mislim da ipak znas na koga mislim pod "vi", Bato.

Idem ja u zivot, a vi samo nastavite. Nikad dosta relativiziranja i opravdanja :)
Bodkin

#358 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:
Pol_Pot wrote:
akcid wrote: Samo da se konačno zna ko vlada Bosnom i Hercegovinom :D
Da mi je vidjet gdje se to šalje i kome. Ja nikad marke nisam vidio iz dijaspore. Ako se u to broji što dođu ljeti, poprave zube i obave ostale stvari koje su im ovde jeftinije, e onda uredu.
Nisi dio toga...jbg..zao mi je. Info o transkaciji je izbacila Centralna Banka BiH.

Estetska hirurgija i popravka zuba se u dijaspori dodatno placa iz dzepa.. kontas lave?

popravak zuba se ne placa. Dijaspora dodje i napravi kod najboljeg za par hiljada jer gore ne moze kod najboljeg ni za,cijeli zivot i to mi je ok. Ali kad dijaspora kaze kako pravi dole zbog drzave bih :D to je za pljuvanja u facu

Sent from my Lumia
Mister Yes

#359 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Mister Yes »

snaga_znanja wrote: Vidim i ti se nasao uvrijedjen. Hoces da i tebi budem zahvalan sto mami posaljes koji euro da ne umre od gladi?

Na sta je ovaj narod spao kad dezerteri imaju pravo glasa... :lol:
Dezerteri su najveće zlo ovog foruma. Da mi njima budemo zahvalno što šalju pare SVOJIM porodicama. :-)
Da je bogdom na neki način onemogućeno registrovanje na forum sa kompjutera izvan BiH. Ovo bi bilo 100x bolje mjesto za razgovor.
Umalo popisivac

#360 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Umalo popisivac »

Paranoid wrote:
Roland_Of_Gilead wrote:
Sad me zanima što vama daje za pravo da prozivate sve Srbe zbog svađe dvojice seljaka u Zvorniku a ne daje nekom drugome da proziva sve Bošnjake zbog pljačkaškog pohoda jednog manijaka u Kraljevoj Sutjesci?
Zato sto je taj koji je pocinio zlocin u okolini zenice kriminalac i narkoman, i koji je to vec u vise navrata cinio na istom mjestu. S druge strane ovaj cetnik se ne moze staviti u istu ravan sa gore navedenim kriminalcem.

Better?
fuj jebem ti dvolicnost. Isprva citam za ovaj uzasan cin i mislim se ko je u stanju takvo sta napraviti i onda citam komentare vezano za ovo brutalno premlacivanje staraca Hrvata u Zenici. Fuj, fuj.

A zasto taj "kriminalac i narkoman" uvijek pljacka jedno te isto selo? Hrvatsko selo, u vise navrata, kako sami mjestani kazu? Pa covjek koji tu zivi kaze da mu je ovaj rekao "dosao sam da se obracunam s vama"
Znaci, ovaj je "kriminalac i narkoman" a ovaj nije alkoholicar i ubojica vec je "cetnik"? Je li tako? :-D
hrasno38

#361 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by hrasno38 »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:
Od svih ovih informacija dvije su nepobitne a to je da je Nikola ubica i dokazani cetnik te da su stanovnici Kozluka sa istim tim Nikolom sjedili zajedno zadnjih 15-tak godina u kafani i u miru i rahatluku provodili dane.
Ovo je jos jedan pokazatelj neznanja i distanciranosti nas koji ne dijelimo sudbinu povratnika. Kao mi ne bi sjedili sa dokazanim cetnicima u kafani.

Hajde ti @hrasno zaputi se u Kozluk, Medjedju, Kotor Varos, Janju, Bosansku Kostajnicu, Prijedor ili bilo koje mjesto gdje zive povratnici ili oni koji nisu ni odlazili od svojih kuca pa objasni lokalnim Srbima da ne dolaze u bosnjacke kafane. Oni dolaze namjerno i izbor povratnika je da sute i trpe ili zatvore kafane i sastaju se po kucama.

Znam eto jedan slucaj iz Bosanske Kostajnice, isto tako se dovuku, namjerno dodju da bi provocirali. Kad ih je jedan od Bosnjaka zamolio da napuste objekat, povukli su se uredno kao sto prilici tim hijenama a njega cekali pred njegovom kucom maskirani i namlatili ga kocevima (iako oficijelno se ne zna ko ga je pretukao). Rezultat je da su oni svoje postigli a taj koji je fasovao vise ne dolazi u svoje rodno mjesto vjerovatno da ne dodje u situaciju da bude ponukan na osvetu a tek tad bi mu bila igranka u "institucijama republike" (sjetimo se povratnika koji je ubio Srbina na svom kucnom pragu u Prijedoru, pa "se objesio" u zatvoru u Banja Luci).
Vidi ja znam u stvari ne znam ali predpostavljam da je zivot povratnika strasan i protkan strahom, provokacijama i svime sto covjeka drzi zategnutog kao strunu na gitari ali isto kao sto postoji internet za prospipanje raznoraznih teza na Klixu tako i postoji lijepo da na 100 adresa posaljes da je Nikola dokazani cetnik i da niko ne zna ko je to poslao. Ali ne to nece niko uraditi a da ne kazem u lice sasusti osim onih jadnih majki Srebrenice, Visegrada i nane Fate. Pogotovo nece politicari Bosnjaci u RS-u koji snose ogroman dio krivice za ovo sto se desava kao i za ono sto se desilo u ratu. Ali kao i uvijek najglasniju su oni koji su hiljadama km udaljeni od BiH i oni bi sutra zapoceli novi rat iz svojih udobnih fotelja. Meni ne moze palamuditi niko jer sam bio ucesnik rata u BiH, bio sam sa ponosom pripadnik A BiH i znam odlicno sta je rat kao i sto znam sta mi je taj rat donio tj. odnio. Ja samo govorim da imaju dvije varijante:
1. da se ubici sudi i presudi na osnovu dokaza
2. da ubici presude presude ovi zapjenjeni bez ikakvih dokaza pa sta bog da

Dizanjem nacionalnih tenzija najvise ce nahebati oni koji su i do sada imali probleme a mi cemo i dalje srati po forumima i pisati sta bi trebalo i kako bi trebalo. Stravicnih ubistava je prepuna BiH i ona se desavaju svakodnevno i to je problem koji treba rjesiti drzava a ne mi na forumima.
Umalo popisivac

#362 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Umalo popisivac »

TheWatcher wrote:
Paranoid wrote:
Roland_Of_Gilead wrote:
Sad me zanima što vama daje za pravo da prozivate sve Srbe zbog svađe dvojice seljaka u Zvorniku a ne daje nekom drugome da proziva sve Bošnjake zbog pljačkaškog pohoda jednog manijaka u Kraljevoj Sutjesci?
Zato sto je taj koji je pocinio zlocin u okolini zenice kriminalac i narkoman, i koji je to vec u vise navrata cinio na istom mjestu. S druge strane ovaj cetnik se ne moze staviti u istu ravan sa gore navedenim kriminalcem.

Better?
normalno,odmah se nadje opravdanje za bosnjaka :izet: kriminalac i narkoman :oops: mozda je taj u zvorniku alkoholicar pa bio u pripitom stanju :thumbup:
Upravo tako.
Drinski

#363 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

1. Citav Kozluk je znao da je Nikola bio cetnik sa kokardom ili cak cetnicki vojvoda i niko se po guzici nije poceso a ponajmanje ovi ovdje sto pisu da su to znali.
2. Isti taj Kozluk je redovno sjedio u kafani sa Nikolom i dan danas sjedi sa "Nikolama" i ispija domacu sljivkicu uz saljive razmirice o proteklom ratu.
4. Konflikt nije poceo Vaskrsnjim jajima nego upravo pricom o proteklom ratu a jaja su dosla na kraju
5. Nikola je pokusao prvo da udavi Ahmeda konopcem za vrece a onda ga je masakrirao sjekirom.

Od svih ovih informacija dvije su nepobitne a to je da je Nikola ubica i dokazani cetnik te da su stanovnici Kozluka sa istim tim Nikolom sjedili zajedno zadnjih 15-tak godina u kafani i u miru i rahatluku provodili dane. Za ove koji su na forumu a vidim da znaju sve o Nikoli sam cu postaviti pitanje "sto ga niko od vas nikad nikome nije prijavio da je bio cetnik i potencijalni koljac Kozluckih Bosnjaka"???? Ovo pogotovo treba pitati pokretaca teme!!!! Ako je tako kako pricas a ne sumnjam da je tako onda si mogao spasiti zivot ovom starcu da si barem nesto preduzeo i bilo kakve dokaze prosljedio sudu. Ali najlakse se vaditi na to da sud nece uraditi nista. U ovom ubistvu ima svega od nacinalnog naboja do koristoljublja i pitaj boga sta ce jos isplivati u svoj ovoj prici.
Sta ce prijavti kada tuzilac i policija to znaju.
Evo i ti znas da Dodik rastace drzavu, sto to ne prijavis?
hrasno38

#364 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by hrasno38 »

Drinski wrote:

Sta ce prijavti kada tuzilac i policija to znaju.
Evo i ti znas da Dodik rastace drzavu, sto to ne prijavis?
he ako ti je to odgovor bolje da nisi nista napisao!
Drinski

#365 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

Mister Yes wrote:
insomnia78 wrote:Pazi dobro, za deset godina ce, sa ovakvim razvojem stvari, biti nepozeljno u federaciji reci da si bio u Armiji RBiH, skocice tvoji da ti usta zacepe jerbo "talasas" i rusis dobrosusjedske odnose
Već sad se prekidaju utakmice ako se na tribine u sred Sarajeva donese zastava ArmijeBiH. Kakvih 10 godina.
:thumbup:

Jos malo pa ce krenuti i lustracija pripadnika ARBIH.
Drinski

#366 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

hrasno38 wrote: he ako ti je to odgovor bolje da nisi nista napisao!
ja i dalje ne kuzim, kako ce prijaviti ono sto se vec zna?
daj prosvijetli me, molim te?

evo i Ahmed je govorio to sto i ti.
Prema riječima mještana Kozluka, Josić je poznat kao prgav i nezgodan čovjek kad popije i upravo zbog toga u protekle dvije-tri godine uzdržavao se od pića. Međutim, za Vaskrs se Josić napio i navečer došao u kafanu. Prema riječima očevidaca, navodno je govorio kako zna ko je koga ubijao u ratu na području Kozluka. Ahmed Hasanović,koji je sa mnogim Bošnjacima početkom rata morao napustiti Kozluk i koji se vratio nakon rata, nije mogao slušati Josićevu priču, te mu je dobacio da ne priča u kafani ko je koga ubijao, nego da to uradi gdje treba. Josić na to nije reagovao, ali je nešto kasnije otišao do kuće i donio šarena vaskršnja jaja i počeo ih dijeliti gostima kafane. Napadnut pred kućom Hasanović je, pričaju mještani Kozluka, navodno odbio jaje i rekao da mu ne treba ništa od njega jer zna šta je Josić radio 1992. godine. Nakon toga, Josić je otišao iz kafane, a Hasanović je ostao još neko vrijeme.
Last edited by Drinski on 23/04/2014 13:02, edited 1 time in total.
sretjko

#367 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by sretjko »

postoji razlika izmedju maltretiranja i ubijanja bosnjaka s jedne i srba i hrvata s druge strane. kad srbin ubije bosnjaka to je organizovani zlocin, svi srbi su ubice, samo cetnici tako rade i slicno.
a kad bosnjak ubije srbina ili hrvata onda je to pojedinacni zlocin, cin alkosa, narkomana, kriminalca, maloljetnika...
Drinski

#368 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

sretjko wrote:postoji razlika izmedju maltretiranja i ubijanja bosnjaka s jedne i srba i hrvata s druge strane. kad srbin ubije bosnjaka to je organizovani zlocin, svi srbi su ubice, samo cetnici tako rade i slicno.
a kad bosnjak ubije srbina ili hrvata onda je to pojedinacni zlocin, cin alkosa, narkomana, kriminalca, maloljetnika...
Ja. I ti si znaci protiv ovog zlocina u Kozluku?
šatirana_ljubičica

#369 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by šatirana_ljubičica »

sretjko wrote:postoji razlika izmedju maltretiranja i ubijanja bosnjaka s jedne i srba i hrvata s druge strane. kad srbin ubije bosnjaka to je organizovani zlocin, svi srbi su ubice, samo cetnici tako rade i slicno.

pa šta ćeš kad je tako.
kontaš ? TO I JESTE TAKO.
pomiri se s tim i budi fini pojedinac srbin koji će se boriti protiv bolesnih ubjedjenja svoje nacije i mi ćemo te na rukama nosati.
insomnia78

#370 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by insomnia78 »

Postoji naravno
Taj debil je osudjen na 35 (slovima: trideset pet) godina zatvora zbog ubistva iz vjerskih pobuda
U RS to jos uvijek nismo vidjeli

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
sretjko

#371 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by sretjko »

šatirana_ljubičica wrote:

pa šta ćeš kad je tako.
kontaš ? TO I JESTE TAKO.
pomiri se s tim i budi fini pojedinac srbin koji će se boriti protiv bolesnih ubjedjenja svoje nacije i mi ćemo te na rukama nosati.
sto bih se ja dodvoravao tipu koji cijelu naciju smatra bolesnom?
Drinski

#372 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

sretjko wrote: sto bih se ja dodvoravao tipu koji cijelu naciju smatra bolesnom?
ali si inace protiv ovog zlocina i smatras da Josicevi sunarodnici Srbi trebaju svjedociti i o njegovim ratnim zlocinama?
sretjko

#373 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by sretjko »

Drinski wrote:
sretjko wrote: sto bih se ja dodvoravao tipu koji cijelu naciju smatra bolesnom?
ali si inace protiv ovog zlocina i smatras da Josicevi sunarodnici Srbi trebaju svjedociti i o njegovim ratnim zlocinama?
naravno da sam protiv zlocina, ne samo ovog nego i svakog drugog. jesi li ti?
Drinski

#374 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

Vidimo kako si osudio.
sretjko

#375 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by sretjko »

Drinski wrote:Vidimo kako si osudio.
ne znam sta treba da napisem da bi ti bio zadovoljan. :D
Locked