marsalka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

manijak1

Post by manijak1 »

Poslanici su odobrili prodaju “Marsalke” Sjedinjenim Americkim Drzavama, ali se nisu mogli usaglasiti oko toga u sta ce novac od prodaje biti potrosen.
Nije smiješno već žalosno.
Mileticeva je istakla da je Vlada BiH jos 1996. godine donijela odluku kojom se dopusta Univerzitetu koristenje kasarne a da je, prema njenom misljenju, nezakonito Imovinsko-pravna sluzba Opcine Novo Sarajevo upisala sarajevski Univerzitet kao titular prava vlasnistva. Mileticeva je dodala da je takvo rjesenje jula prosle godine ponisteno i da je od tada jedini nosilac prava vlasnistva nad kasarnom drzava BiH.
Dakle , ovo poništenje rješenja
Spiric je negodovao i zbog toga sto se prodaje imovina za koju on, kako kaze, nije znao da je drzavna, ali i zbog toga sto ne postoji zakon kojim se tretira drzavna imovina.
je zakonito u zakonu kojeg nema.
Valjda bi trebali sada zauvijek biti svjesni svi mi redom da izbori na bilo kojem nivou mogu donijeti ozbiljniji rad i kakve takve rezultate , izabranih.Očito je da ovi ljudi koji su trenutno u Parlamentu ne vide dalje od vlastitog nosa.A ni studenti .........ne zaostaju u tišini ove javne i "legalne" krađe.
Zanima me samo koliko poslanik Andrić ima stare devizne štednje i od kojih para misli gospođa Marić isplatiti deložirane.
Kod nas ostaju na vrhu procesi iz nečega u ništa.
I zar niko u ovoj zemlji ko može odlučivati o bilo kojoj tački strategije ( ako tako nešto i postoji ) razvoja ne pomisli da je ulaganje u znanje ulaganje u budućnost ljudi i zemlje .
Ovako nam ostaje da svi ljudi koji mogu nešto napraviti - odlaze iz zemlje , što i ne bi , kad vlast tako bezobrazno i drsko ..........gazi budućnost.
Vijece ministara ce odluciti o raspodjeli novca
Koja farsa i koja besramnost.Mora da negdje postoji i dokumentacija koliko je samo koštala bivšu SFRJ izgradnja objekta ........ostalo je nestalo ili uništeno tokom agresije.I eto sada će kako stvari stoje , kasarna postati još jedan centar CIA za suzbijanje terorizma diljem ugrožene nam planete.Najgore , za male pare.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

pitt wrote:Nemojte ljudi tako...sta fali sto cemo mi sada imati finu ambasadu...ko alamo :D:D
nek ti stadion koshevo prodaju pa da se stvarno konacno preselite u vogoscu :D:D:D

stupidno da se takav objekat gradi u sred grada......sto im ne daju predsjednistvo :?
pitt

Post by pitt »

E moj komsija, ne daju gogovna svoje a tudje je najlakse prodavati :(
papak_eliminator

pitt wrote:E moj komsija, ne daju gogovna svoje a tudje je najlakse prodavati :(
e moj komsija, kao sto im Fedja Stukan napisa na demonstracijama pred ambasadom "lako je tudjim koortzem gloginje mlatiti"..... :roll:
sad mi nije jasno sto im nisu prodali Kasarnu Jajce, strateska pozicija, imaju na vidiku cijeli grad?!?!?!?! prodace je nekom biZniSmEnU da pravi hotel :-?
Klon

Post by Klon »

:x Ovo stvarno nemoju vjerovati. :x
Pa bolje bi bilo da sve sruse i naprave park.
Sada ce ovi ambasadu napraviti, i oko nje dignuti zid od 3 metra.
Treba demonstrirati protiv ovoga.
To je gadno, da od Titove kasarne, prave americku ambasadu.
papak_eliminator

Klon wrote::x Ovo stvarno nemoju vjerovati. :x
ja rekoh sto rekoh...ako neko krene rushiti Titovu statutu, ruke mu se osushile....

sta ce biti onda sa silnim uredima i objektima koje trenutno zaposijeda gore navedena ambasada? da ih nece mozda PRODATI nazad nama?
Pospanko

Post by Pospanko »

debela wrote:pospanko, zasto mislis da prostor sumarske skole ima bolje uslove za kampus?
u pravu si, ne znam da je drzava javno rekla da nema para za kampus ali bez obzira na to sta su rekli to je laz.
Prostor Sumarske skole je prostor Van grada, znaci nije u njegovom Centru, ima veliku povrsinu zemljista, koja je puno veca od KMT. Kod nas se izgleda i studenti bore da im fakulteti budu u centru grada, izgleda da bi bilo najbolje da ih smjeste u omiljene kafice.
Nije laz da drzava nema novca za kampus, da li se neko od Vas zapitao koliki je novac u pitanju, to nije par miliona KM, nego par milijardi, sto zasigurno ova drzava ne moze realizovati. Tako da se ne opterecujete sa tim.
Cjelokupni prostor KMT nije prodat, samo jedan dio, jer se to vidi po kvadraturi, prostor KMT zauzima mnogo veci prostor od ovog koji je prodat.
sanjanin

Post by sanjanin »

:D

Nevjerovatno! Ovo je prvi put da vidim Debelu da raspravlja oko necega. :P :-)

Obicno pise jedan post u 15 dana.:shock:
debela

Post by debela »

Pospanko wrote:
debela wrote:pospanko, zasto mislis da prostor sumarske skole ima bolje uslove za kampus?
u pravu si, ne znam da je drzava javno rekla da nema para za kampus ali bez obzira na to sta su rekli to je laz.
Prostor Sumarske skole je prostor Van grada, znaci nije u njegovom Centru, ima veliku povrsinu zemljista, koja je puno veca od KMT. Kod nas se izgleda i studenti bore da im fakulteti budu u centru grada, izgleda da bi bilo najbolje da ih smjeste u omiljene kafice.
Nije laz da drzava nema novca za kampus, da li se neko od Vas zapitao koliki je novac u pitanju, to nije par miliona KM, nego par milijardi, sto zasigurno ova drzava ne moze realizovati. Tako da se ne opterecujete sa tim.
Cjelokupni prostor KMT nije prodat, samo jedan dio, jer se to vidi po kvadraturi, prostor KMT zauzima mnogo veci prostor od ovog koji je prodat.
ne znam kolika je povrsina ni jednog ni drugog zato sam i pitala. u clanku pise marsalka, ne dio marsalke i rasprava se izmedju ostalog vodila oko smjestaja svih onih koje ce morati delozirati zbog ove sramote. vidis, ja se zamaram ovim jer drzava nema pare za kampus niti za skolsko uopste ali je propustila sansu za kredit svjetske banke za reformu zbog nedonosenja zakona. dalje, drzava nema para za zdravstvo, za socijalno, za penzije, nema para za povratnike, nema za pokretanje privrede, nema za kulturne institucije, nema za sport......za sta drzava onda ima para?
sanjanin

Post by sanjanin »

Debela :roll:, ovo je Bosna. Ovdje nista nije kako treba. :( Nikada nije ni bilo. Niti ce ikada biti.
debela

Post by debela »

sanjanin wrote:Debela:roll:, ovo je Bosna. Ovdje nista nije kako treba. :( Nikada nije ni bilo. Niti ce ikada biti.
tacno, nece nikada nista biti kako treba zbog malodusnosti ciji primjer je i tvoj komentar, a i sama sam x puta reagovala tako na mnoge stvari. sami smo krivi pa neka nas prodaju, rasprodaju, rasparcavaju.
sanjanin

Post by sanjanin »

debela wrote:
sanjanin wrote:Debela:roll:, ovo je Bosna. Ovdje nista nije kako treba. :( Nikada nije ni bilo. Niti ce ikada biti.
tacno, nece nikada nista biti kako treba zbog malodusnosti ciji primjer je i tvoj komentar, a i sama sam x puta reagovala tako na mnoge stvari. sami smo krivi pa neka nas prodaju, rasprodaju, rasparcavaju.
:roll: Ne mislim samo na rasprodaju. Generalno, nista nije kako treba. Sve ide u pogresnom smjeru. Prije rata se samo cinilo da ide u dobrom smjeru. Sada se slabo kome cini.
Klon

Post by Klon »

papak_eliminator wrote:
Klon wrote::x Ovo stvarno nemoju vjerovati. :x
ja rekoh sto rekoh...ako neko krene rushiti Titovu statutu, ruke mu se osushile....

sta ce biti onda sa silnim uredima i objektima koje trenutno zaposijeda gore navedena ambasada? da ih nece mozda PRODATI nazad nama?
Pa hoceli se Titova statuta odnjeti u neki museum.
Nadam se da nisu tolik ludi, da je ruse.
Saian

Post by Saian »

Pospanko wrote:
ma i da je dio pa sta mislish da ce preostali dio biti funkcionalan za bilo sta drugo, pa ptice nece smjeti biti u blizini, shvati da americhka ambasada nije samo zgrada to je americhko jebeno tlo, a oni kad se usele oni ne uzmu samo sto su im prodali, taj ugovor sigurno ima klauzulu po kojoj se bilo sta sta se bude planiralo praviti u blizini tog betonskog monstruma mora prvo od njihove strane odobriti, ja ne shvacham kako neko moze opravdavati ovako nesto i govoriti o dijelu kasarne, pa 50 metara od zidova tog sranja nece smjeti biti nista , poljana, nula, ma ni park jer bi to onda znachilo i posjetitelje tog parka, a to su sve potencionalni teroristi, pospanko dozovi se :x :x :x :x :x :x
sanjanin

Post by sanjanin »

Saian wrote:
Pospanko wrote:
ma i da je dio pa sta mislish da ce preostali dio biti funkcionalan za bilo sta drugo, pa ptice nece smjeti biti u blizini, shvati da americhka ambasada nije samo zgrada to je americhko jebeno tlo, a oni kad se usele oni ne uzmu samo sto su im prodali, taj ugovor sigurno ima klauzulu po kojoj se bilo sta sta se bude planiralo praviti u blizini tog betonskog monstruma mora prvo od njihove strane odobriti, ja ne shvacham kako neko moze opravdavati ovako nesto i govoriti o dijelu kasarne, pa 50 metara od zidova tog sranja nece smjeti biti nista , poljana, nula, ma ni park jer bi to onda znachilo i posjetitelje tog parka, a to su sve potencionalni teroristi, pospanko dozovi se :x :x :x :x :x :x
Pa dobro, mozda ce neko jednog dana i posjetiti taj park.
cowboy

Post by cowboy »

Bolje i ambasada nego da zjapi poruseno, ruzno, prljavo i neiskoristeno. Veca ambasada znaci i vise poslova za lokalce, obnova razvaljenih zgrada ce otvoriti tendere za lokalne firme. Ne znam zasto vam smeta sto su Ameri to kupili?
A to sto ce pare od kupovine platiti poslanicke dnevnice nije americka zelja, vec nas glasaca.
FaceOff

Post by FaceOff »

Pa stvarno sta vise ti Amerikanci hoce. Imaju zgradu sadasnje ambasade ispod Ciglana, imaju zgradu na Grbavici (Hamdije Cemerlica), imaju kancelarije u UNITICU, jos im fali Marsalka i Sarajevo je Amerika.

Pa stvarno zar Sarajevu i BiH treba to da u najstrozijem centru grada, dijelu koji po svim urbanistickim planovima treba biti elitni, moderni dio grada ima 1000 do zuba naoruzanih vojnika.
Stvarno fuj...to nije ambasada to je isto ko Guantanamo. Pravo jeza prodje kroz mene kad prolazim pored ambasade kad me one naoruzane dzukele odmjere ko da sam Bin Laden.

Ko j**e univerzitet i kampus...FUJ FUJ FUJ!!!
sorge_sa

Post by sorge_sa »

a kad nam je klinton guzove spasavo...............onda su vam valjali ameri............e drugovi i drugarice......tako ujka Sam naplacuje svoje dugove.......da gospodin u slobodno vrijeme saksofonista......nije se zalozio.....jos bi se IKAR jeo.......i ne bi se palamudilo i zgrazavalo nad tim kako amerikanci pobogu uzimaju dio Marsalke......jadni studenti.......jedu govna i sanjare.....sto bi reko Stulic ne volim ga citirat, al eto nekad se bas dobro uklopi........sve je to dobro.....dao bi im ja JOS..........jer dok su oni INVOLVED ovdje.........garant su opstanka naseg OVDJE.......svi koji to ne vide.....su slijepi na ocima..........a kretena Busha cemo izdrzati jos 4 godine........i onda ce nam Amerika biti opet najveci prijatelj..........a EU, Ahdown,Hemphries, Solana i ostala perverzna i pedofilska bagra evropska radi na sistematskom unistenju, na kojem su radile i nase vrle komsije..........zato LONG LIVE ROCK&ROLL and AMERICA..........GOD SAVE AMERICA :D
pitt

Post by pitt »

Dzaba se uvlacis brko....nista od papira :D:D:D
papak_eliminator

cowboy wrote:Bolje i ambasada nego da zjapi poruseno, ruzno, prljavo i neiskoristeno. Veca ambasada znaci i vise poslova za lokalce, obnova razvaljenih zgrada ce otvoriti tendere za lokalne firme. Ne znam zasto vam smeta sto su Ameri to kupili?
ma daj cowboy, neko te je pogresno informisao...zasto se ne raspitas o stalnom SMANJENJU broja uposlenika u svim tim institucijama :?

nikome ne smeta sto su to ameri kupili, vec sto su nasi to prodali NI ZA STA!!!!
zili

Post by zili »

Nekad se to zvalo kolonizacija, danas se zove globalizacija, to je nešto kao kulturna varijanta kolonizacije, ili preciznije - kolonizacija kulture.

Ne bi se iznenadila da se insistira na toj lokaciji za američku ambasadu čisto zbog simbolike. Na mjestu kasarne Maršala Tita sada će biti američka ambasada. Nek se zna ko je glavni.

I koja nepodnošljiva ironija...

Slavna Titova: "Zemlja sa ovakvom omladinom ne treba da se brine za svoju budućnost"

Eeee, moj Tile, da vidiš danas omladine i g*vana...
cowboy

Post by cowboy »

papak_eliminator wrote:
cowboy wrote:Bolje i ambasada nego da zjapi poruseno, ruzno, prljavo i neiskoristeno. Veca ambasada znaci i vise poslova za lokalce, obnova razvaljenih zgrada ce otvoriti tendere za lokalne firme. Ne znam zasto vam smeta sto su Ameri to kupili?
ma daj cowboy, neko te je pogresno informisao...zasto se ne raspitas o stalnom SMANJENJU broja uposlenika u svim tim institucijama :?

nikome ne smeta sto su to ameri kupili, vec sto su nasi to prodali NI ZA STA!!!!
Nije me niko pogresno informisao. Ne mjesaj humanitarne firme za ambasadama. Logicno je zakljuciti da ce veca ambasada trebati vise uposlenika. Raja se zali na cinjenicu da su upravo Ameri kupili lokaciju, i ja iz toga zaklucujem da im to smeta. Nasi su to prodali Amerima jer su oni bili jedini koji su bili zainteresovani. Je vjerujem da ako su mogli prodat' za bolju cijenu, oni bi to i uradili. Mislim, u tu lokaciju treba toliko uloziti, da me cudi i ova cifra koju su uzeli. Ja bih pola lokacija po BIH dao strancima za 1 dollar, pod uslovom da uposle nase ljude, placaju poreze, privuku investicije, i vlasnistvo predaju drzavi nakon 50 godina npr. Jok, nasa raja se fura da je Bosna El Dorado, i da sve vrijedi milijarde. Ne vrijedi. Tesko je u ulagat' u nasu zemlju radi goleme i korumpirane administracije, lose infrastrukture, politicke nestabilnosti, i radne snage sklone lijenosti i buntu.
Na kraju, meni licno je draze da su tusnuli Amerima, nego nekom saudijskom princu.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Bobi wrote:
BigusDickus wrote:A koji ce k.... ameri napraviti u sred grada? Nisam nigdje vidio da se to spominje? :x
Veleposlanstvo :) .
Ma ja bih rekao da je sve to jedno veliko VELEPOSRANSTVO :x
Pospanko

Post by Pospanko »

Kada je neko prodao zemlju Merkatoru u istoj ako ne i vecoj povrsini od ove za par stotina hiljada KM, to je bilo sve fino. Ovo je fino pogoden posao, 1m2 gradevinskog zemljista na onoj lokaciji samo za gradevinsku dozvolu kosta 100KM, to su znaci dodatni milioni, uredenje zemljista isto tako, prikljuci razni isto tako, firme koje ce raditi taj projekat isto tako ce da zarade, tako da ce taj projekat na kraju biti ne 12 mil, nego 120 mil. To sto ce biti Americka ambasada na tom dijelu meni ne smeta, i ne vidim razloga da bi nekome smetala, pa pogledajte u Londonu gdje su Ambasade, nisu negdje na kraj svijeta nego bas u elitnom dijelu. Meni puno vise smeta kada krenem sada prema autobuskoj stanici a moram se provlaciti ispod onih drvenih cirkusnih zastita, sa kojih uvijek nesto pada.
Ovi sto sanjaju o kampusu i studentskim zajebancijama, od toga nema nista, i za mene je ta ideja oduvijek bila glupost. Mi smo jedina drzava koja tako vrijedan dio zemljista poklanja nekim univerzitetima koji ne mogu da izadu na kraj sa zgradama koje sada imaju na raspolaganju, i koje svakim danom sve vise i vise propadaju.
Ameri gradite, bar ce taj prostor oko kasarne liciti na nesto, dok bi se nasi dogovorili, sta bi sa tim prostorom, moj zivot bi prosao, onima kojima je stalo da gledaju smetljiste kod svoje kuce neka se sele tamo gdje ce im pogled omoguciti vjeciti spokoj i uzivanje u smecu.
DiplomataSaSela

#50 f

Post by DiplomataSaSela »

Ma ne brinite ljudi,to vam je ko i sa Vijecnicom za vrijeme olimpijade...ili sto bi reko Sula..Begovu djamiju,nekome kauboju,jalija prodala...nemaju oni pojma da dzaba daju pare :D
Post Reply