Ruku na srce, sasvim mi svejedno, ali moram naglasiti za usporedbu: Marinko je elokventniji više nego sedam puta od Bakira izetbegovića, koji je sami vrh SDA. Čak i od 90% užeg rukovodstva te stranke.It_is_a_Leclerc wrote:Napokon Ćavara. Mašinbravar iz proaktivne Busovače. Kad bi mi za svaku pravilno naglašenu riječ ovog novog predsjednika FBIH dali po marku, ja bih dosad imao bogtepita koliko para. Šta očekivati ?! Po mogućnosti da nas, za razliku od Borjane Krišto, zbog spašavanja kriminalaca, ne odvede u ustavnu krizu. Za početak. A kakav je kapacitet i koliko je politički pismen, i to je teško za očekivati.
Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
-
Hafis
#51 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
- It_is_a_Leclerc
#52 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Pretjeruješ. Bakir ga, doduše, šije u naglašavanju totalno nebitnih riječi, ali Marinko koji je obični mašinbravar, da bude elokventniji od npr. Nermine Kapetanović, dr. Mahmutbegović, Zvizdića, Šepića, Duvnjaka i da ne nabrajam dalje ljude koji su, em školovaniji, em politički iskusniji, em daleko bitniji u politici od Ćavare.Hafis wrote:Ruku na srce, sasvim mi svejedno, ali moram naglasiti za usporedbu: Marinko je elokventniji više nego sedam puta od Bakira izetbegovića, koji je sami vrh SDA. Čak i od 90% užeg rukovodstva te stranke.It_is_a_Leclerc wrote:Napokon Ćavara. Mašinbravar iz proaktivne Busovače. Kad bi mi za svaku pravilno naglašenu riječ ovog novog predsjednika FBIH dali po marku, ja bih dosad imao bogtepita koliko para. Šta očekivati ?! Po mogućnosti da nas, za razliku od Borjane Krišto, zbog spašavanja kriminalaca, ne odvede u ustavnu krizu. Za početak. A kakav je kapacitet i koliko je politički pismen, i to je teško za očekivati.
-
Hafis
#53 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Iskreno, bez gugla stvarno nemam pojma tko su ti ovi nabrojani likovi. Jedino taj Zvizdić kojeg zadnjih dana spominju mediji, s tim da stvarno nemam pojma o čovjeku, čak nemam ni predstavu kako izgleda...toliko je bitan u politici.It_is_a_Leclerc wrote:
Pretjeruješ. Bakir ga, doduše, šije u naglašavanju totalno nebitnih riječi, ali Marinko koji je obični mašinbravar, da bude elokventniji od npr. Nermine Kapetanović, dr. Mahmutbegović, Zvizdića, Šepića, Duvnjaka i da ne nabrajam dalje ljude koji su, em školovaniji, em politički iskusniji, em daleko bitniji u politici od Ćavare.
E sad još da mi objasniš po čemu su ovi ostali likovi bitniji u politici od Čavare? Usput, koliko znam on nije mašinbravar, ali svejedno. Daklem?
-
daddy-kool
#54 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Kad vidiš ko je prvi tim, tek onda skontaš kakva je situacija sa igračima.Hafis wrote:Ali jebi ti to, gurnu njega na teren Dragan od prve minutepici wrote:
mislio sam na one deČke koji dofačaju lopte van terena...ipak je za prviH 11 i klupu...mali još
Možda ipak Čović računa na neko pravovremeno milovanje od Marinkaa.
-
Hafis
#55 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Doba velikih majstora je nepovratno iza nas. Sport se nepovratno materijalizirao, a o nogometu da ne govorimo.daddy-kool wrote:Kad vidiš ko je prvi tim, tek onda skontaš kakva je situacija sa igračima.Hafis wrote:Ali jebi ti to, gurnu njega na teren Dragan od prve minutepici wrote:
mislio sam na one deČke koji dofačaju lopte van terena...ipak je za prviH 11 i klupu...mali još
Možda ipak Čović računa na neko pravovremeno milovanje od Marinkaa.
U današnjoj postavci nogometa, nekadašnji majstori poput recimo Duška Bajevića, Švabe,ili solisti poput Meše ne bi ni dospjeli do prve postave...jednostavno bili bi ''premekani''.
Ista stvar se desila i u politici.
Nego, da ponovim - sada slijedi potezanje konopa za ministarske fotelje....bit će: ''Omiš popusti malo, Trogir zategni...
-
dječak sa šibicama
#56 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Pudaric?Hafis wrote:I ako ćemo iskreno, najsmješniji član predsjedništva FBiH u dosadašnjoj praksi je ipak ovaj Sveto iz SDP-a.
Prvu godinu mandata se tako zaletio u obilaske srpskih, ali i pravoslavnih institucija, udruženja, stratišta, crkvi, da sam pomislio da će ga dospjeti do Zejtinluka na Krfu. Međutim već se druge godine malo primirio i ostatak mandata je priveo kraju veoma smireno i opušteno, uglavnom dodavajući loptu svom vrataru i ovaj njemu natrag.
A sta ce jadan, to se u narodu kaze "prizetko", predstavlja srpski narod a nijedan Srbin za njega nije glasao
-
dječak sa šibicama
#57 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Ti fakat volis da se blamiras izjavamaIt_is_a_Leclerc wrote:Pretjeruješ. Bakir ga, doduše, šije u naglašavanju totalno nebitnih riječi, ali Marinko koji je obični mašinbravar, da bude elokventniji od npr. Nermine Kapetanović, dr. Mahmutbegović, Zvizdića, Šepića, Duvnjaka i da ne nabrajam dalje ljude koji su, em školovaniji, em politički iskusniji, em daleko bitniji u politici od Ćavare.Hafis wrote:Ruku na srce, sasvim mi svejedno, ali moram naglasiti za usporedbu: Marinko je elokventniji više nego sedam puta od Bakira izetbegovića, koji je sami vrh SDA. Čak i od 90% užeg rukovodstva te stranke.It_is_a_Leclerc wrote:Napokon Ćavara. Mašinbravar iz proaktivne Busovače. Kad bi mi za svaku pravilno naglašenu riječ ovog novog predsjednika FBIH dali po marku, ja bih dosad imao bogtepita koliko para. Šta očekivati ?! Po mogućnosti da nas, za razliku od Borjane Krišto, zbog spašavanja kriminalaca, ne odvede u ustavnu krizu. Za početak. A kakav je kapacitet i koliko je politički pismen, i to je teško za očekivati.
Znas li koji je najpoznatiji masinbravar sa ovih prostora...

- It_is_a_Leclerc
#58 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Eto ti znaš ko je za koga glasao...dječak sa šibicama wrote:Pudaric?Hafis wrote:I ako ćemo iskreno, najsmješniji član predsjedništva FBiH u dosadašnjoj praksi je ipak ovaj Sveto iz SDP-a.
Prvu godinu mandata se tako zaletio u obilaske srpskih, ali i pravoslavnih institucija, udruženja, stratišta, crkvi, da sam pomislio da će ga dospjeti do Zejtinluka na Krfu. Međutim već se druge godine malo primirio i ostatak mandata je priveo kraju veoma smireno i opušteno, uglavnom dodavajući loptu svom vrataru i ovaj njemu natrag.
A sta ce jadan, to se u narodu kaze "prizetko", predstavlja srpski narod a nijedan Srbin za njega nije glasaone smije prdnuti bez dozvole partijskog sefa.
- volta dzontra
#59 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Izgleda da skromna akademska pozadina Marinka Cavare izaziva nesigurnost ljubiteljima politicke mudre misli. Bilo bi dobro da pokaze srednjoskolsku diplomu pa da vidimo ima li mentalnih kapaciteta za osrednju politiku. Srednjoskolske ocjene Prvog u Bosnjaka smo, zahvaljujuci Avazu, vec vidjeli pa tesko da Cavarina moze neugodno iznenaditi....Hafis wrote:Iskreno, bez gugla stvarno nemam pojma tko su ti ovi nabrojani likovi. Jedino taj Zvizdić kojeg zadnjih dana spominju mediji, s tim da stvarno nemam pojma o čovjeku, čak nemam ni predstavu kako izgleda...toliko je bitan u politici.It_is_a_Leclerc wrote:
Pretjeruješ. Bakir ga, doduše, šije u naglašavanju totalno nebitnih riječi, ali Marinko koji je obični mašinbravar, da bude elokventniji od npr. Nermine Kapetanović, dr. Mahmutbegović, Zvizdića, Šepića, Duvnjaka i da ne nabrajam dalje ljude koji su, em školovaniji, em politički iskusniji, em daleko bitniji u politici od Ćavare.
E sad još da mi objasniš po čemu su ovi ostali likovi bitniji u politici od Čavare? Usput, koliko znam on nije mašinbravar, ali svejedno. Daklem?
- and
#60 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
dovoljno smo vidjeli i od njega i stranke i kolega.volta dzontra wrote:Izgleda da skromna akademska pozadina Marinka Cavare izaziva nesigurnost ljubiteljima politicke mudre misli. Bilo bi dobro da pokaze srednjoskolsku diplomu pa da vidimo ima li mentalnih kapaciteta za osrednju politiku. Srednjoskolske ocjene Prvog u Bosnjaka smo, zahvaljujuci Avazu, vec vidjeli pa tesko da Cavarina moze neugodno iznenaditi....Hafis wrote:Iskreno, bez gugla stvarno nemam pojma tko su ti ovi nabrojani likovi. Jedino taj Zvizdić kojeg zadnjih dana spominju mediji, s tim da stvarno nemam pojma o čovjeku, čak nemam ni predstavu kako izgleda...toliko je bitan u politici.It_is_a_Leclerc wrote:
dočekivanje osuđenog ratnog zločinca sve govori
-
mudrac2
#61 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
mislim da se trebalo nastaviti sa praksom formiranja vlasti bez hdz-a. Ovi su sad ko sa lanca pusteni, zeljni osvete. A evo i stozernik se zali da mu neko pakuje ubistvo leutara. Mozda konacno i zatvora zaglavi.
- jao_situacije
#62 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Možda im treba brave popraviti, pa da spoje ugodno s korisnim 
-
behka_i_ljuca
#63 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Čavarina replika na tvrdnje Peđe Kojovića
-
Hafis
#64 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Starinski je pakovati uz pomoć svjedoka - robijaša iz Zenice. Nije prošlo ni prvi put kada su napakovali onoj četvorki.
Mislim da bi se i u sudu odvalili od smijeha.
Treba nešto originalnije od izjahanih robijaša.
Mislim da bi se i u sudu odvalili od smijeha.
Treba nešto originalnije od izjahanih robijaša.
-
mudrac2
#65 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
nije lijepo imati predrasude prema ljudima u zatvoru. Ima tamo i poštenog svijeta, ma kolko to čudno zvučalo. čak šta više, misli da u zenici ima više poštenja nego u vodećim strankama. No čini se da se stožernik prepao dok se poziva na funkciju, ono kao đe bi to predsjednik uradio.
-
Hafis
#66 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Ti to ozbiljno?mudrac2 wrote:nije lijepo imati predrasude prema ljudima u zatvoru. Ima tamo i poštenog svijeta
Pa dobro, prema kome onda treba imati predrasude, osim naravno HDZ-ejaca, hercegovaca, stožernika i pripadajućih čimbenika?
Ima li još itko da zaslužuje predrasude?
- and
#67 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
samo oni koji imaju veze sa udruženim zločinačkim poduhvatom,kako se već zvanično zoveHafis wrote:Ti to ozbiljno?mudrac2 wrote:nije lijepo imati predrasude prema ljudima u zatvoru. Ima tamo i poštenog svijeta![]()
Pa dobro, prema kome onda treba imati predrasude, osim naravno HDZ-ejaca, hercegovaca, stožernika i pripadajućih čimbenika?
- BHCluster
#68 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Pametnom dosta.
-
mudrac2
#69 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
za predrasudu vele da je to logicki neutemeljen stav. Ti sad sam procjeni.Hafis wrote:Ti to ozbiljno?mudrac2 wrote:nije lijepo imati predrasude prema ljudima u zatvoru. Ima tamo i poštenog svijeta![]()
-
Hafis
#70 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Aha, eto sam te uhvatio. Imaš predrasude prema ljudima u zatvoru.and wrote:samo oni koji imaju veze sa udruženim zločinačkim poduhvatom,kako se već zvanično zoveHafis wrote:Ti to ozbiljno?mudrac2 wrote:nije lijepo imati predrasude prema ljudima u zatvoru. Ima tamo i poštenog svijeta![]()
- and
#71 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
ne nego prema pripadnicima i štovateljima udruženog zločinačkog poduhvata u organima vlastiHafis wrote:Aha, eto sam te uhvatio. Imaš predrasude prema ljudima u zatvoru.and wrote:samo oni koji imaju veze sa udruženim zločinačkim poduhvatom,kako se već zvanično zoveHafis wrote: Ti to ozbiljno?![]()
-
Hafis
#72 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Čuj ''pripadnicima''. Ako imaš neka saznanja, ne znam što ih ne proslijediš odgovarajućim tijelima?and wrote:ne nego prema pripadnicima i štovateljima udruženog zločinačkog poduhvata u organima vlasti
- and
#73 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
vjerovatno ih imajuHafis wrote:Čuj ''pripadnicima''. Ako imaš neka saznanja, ne znam što ih ne proslijediš odgovarajućim tijelima?and wrote:ne nego prema pripadnicima i štovateljima udruženog zločinačkog poduhvata u organima vlasti
vjerovatno i znaju koja je stranka provodila taj udruženi zločinački pothvat
-
Hafis
#74 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
Kako Kebo. Uredno i gotovo svaskodnevno zatrpava tužilaštvo s 5-6 kg različitih dokumenata. To se cijeni: više rada a manje šuplje priče.
- and
#75 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH
ovo je sve dokumentovano,ozvaničeno i čak su se osuđenici počeli vraćati u svoju organizaciju čiji ih saučesnici dočekuju