Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

JohnnyS

#26 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by JohnnyS »

Danguba wrote:
Slaviša Šućur, delegat iz SDP-a je također tokom rasprave kazao da neće podržati listu, između ostalog, i zato što mu je, kako je rekao, "Čavara lično rekao da će, ukoliko bude izabran, srušiti sve što je u Federaciji urađeno u protekle četiri godine".
covjek se otvoreno deklarise kao rusitelj i kocnicar a ne mozes mu nista...hebo ovakvu zemlju i nakaradan sistem. :roll:

Daleko od toga da branim Predsjednika za kojeg nisam ni čuo do unazad par mjeseci, ali što je to točno urađeno u Federaciji u protekle 4 godine pa da se može sad srušiti?
jao_situacije

#27 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by jao_situacije »

JohnnyS wrote:
Danguba wrote:
Slaviša Šućur, delegat iz SDP-a je također tokom rasprave kazao da neće podržati listu, između ostalog, i zato što mu je, kako je rekao, "Čavara lično rekao da će, ukoliko bude izabran, srušiti sve što je u Federaciji urađeno u protekle četiri godine".
covjek se otvoreno deklarise kao rusitelj i kocnicar a ne mozes mu nista...hebo ovakvu zemlju i nakaradan sistem. :roll:

Daleko od toga da branim Predsjednika za kojeg nisam ni čuo do unazad par mjeseci, ali što je to točno urađeno u Federaciji u protekle 4 godine pa da se može sad srušiti?
Možda misli na one revizije boračkih penzija i sl.
Danguba

#28 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Danguba »

JohnnyS wrote:

Dobro pitanje. Nista.

...ali zar bas mora otvoreno da se deklarise kao remetilacki faktor?

Taman kada pomislis, sada su se karte poklopile i sada bi moglo da krene, covjek te utuce u pojam.

edit: i meni pada na pamet jedino revizija po 16789 put.
Last edited by Danguba on 09/02/2015 23:23, edited 1 time in total.
JohnnyS

#29 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by JohnnyS »

Osim ako ovim ustavom nije dugačije utvrđeno:
a) Predsjednik Federacije nadležan je za:

(I) imenovanje Vlade, šefova diplomatskih misija, oficira u armiji, sudija federalnih sudova, u skladu sa članovima IV. B. 5, IV. B. 8 i IV. C. 6;
(II) vršenje funkcije vrhovnog komandanta oružanih snaga Federacije,
(III) vođenje konsultacija u vezi sa imenovanjem ombudsmena i sudija u skladu sa članovima II. B. 1 (2) i IV. C. 6. b);
(IV) potpisivanje odluka Parlamenta Federacije nakon njihovih donošenja u skladu sa članovima IV. A. 17 do 19;
(V) potpisivanje i ratificiranje međunarodnih sporazuma u ime Federacije u skladu sa članom IV. B. 7 (d);
(VI) primanje i akreditiranje ambasadora; i
(VII) davanje pomilovanja za djela utvrđena federalnim zakonima, osim za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocida.

Kao što netko reče, jedino opipljivo u o vlasti ove funkcije (koju bi bez odlaganja trebalo ukinuti) je pomilovanje. Žali bože para...

I, kakve su to oružane snage Federacije kojima je Predsjednik vrhovni zapovjednik?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by pici »

Image

sretno novo radno mesto prdCeniČe :thumbup: :bih:
jao_situacije

#31 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by jao_situacije »

Ukinute su formiranjem OS BiH.
JohnnyS

#32 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by JohnnyS »

jao_situacije wrote:Ukinute su formiranjem OS BiH.

Aha, sad vidim, na stranicama Parlamentarne skupštine FBiH nije pročišćeni tekst, već original i milijardu amandmana. Ne da mi se sad tražiti u tom moru koje su ovlasti predsjednika, ali sumnjam da su opsežne. Bože moj, da se malo uvaliti na tu poziciju, poso je dobar, a para laka...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote:Osim ako ovim ustavom nije dugačije utvrđeno:
a) Predsjednik Federacije nadležan je za:

(I) imenovanje Vlade, šefova diplomatskih misija, oficira u armiji, sudija federalnih sudova, u skladu sa članovima IV. B. 5, IV. B. 8 i IV. C. 6;
(II) vršenje funkcije vrhovnog komandanta oružanih snaga Federacije,
(III) vođenje konsultacija u vezi sa imenovanjem ombudsmena i sudija u skladu sa članovima II. B. 1 (2) i IV. C. 6. b);
(IV) potpisivanje odluka Parlamenta Federacije nakon njihovih donošenja u skladu sa članovima IV. A. 17 do 19;
(V) potpisivanje i ratificiranje međunarodnih sporazuma u ime Federacije u skladu sa članom IV. B. 7 (d);
(VI) primanje i akreditiranje ambasadora; i
(VII) davanje pomilovanja za djela utvrđena federalnim zakonima, osim za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocida.

Kao što netko reče, jedino opipljivo u o vlasti ove funkcije (koju bi bez odlaganja trebalo ukinuti) je pomilovanje. Žali bože para...

I, kakve su to oružane snage Federacije kojima je Predsjednik vrhovni zapovjednik?
Van snage.
Hafis

#34 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

Imam neki blagi osjećaj da vam Čavara nije po volji :)

Sad slijedi natezanje konopa....treba izbiti šest ministarskih fotelja
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Koji si ti nacionalista :lol:
jao_situacije

#36 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by jao_situacije »

Ali kako samo preskoči dio o ubici i procesuiranju :-)
Hafis

#37 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Koji si ti nacionalista :lol:
Nisam bio matere mi, dok se nisam uključio na ovaj forum :)
Pa ovdje imaš takav spektar likova, od zadrtih turkofila, preko rigidnih šovinista pa sve do onih ekstremnih revanšista koji još žive u devedesetim. Pa ne budi nacionalista :)
Hafis

#38 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

jao_situacije wrote:Ali kako samo preskoči dio o ubici i procesuiranju :-)
Ne pratim domaći nogomet i zbivanja oko njega.
desni

#39 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by desni »

pici wrote:Image

sretno novo radno mesto prdCeniČe :thumbup: :bih:
U sridu :thumbup:
jao_situacije

#40 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by jao_situacije »

Hafis wrote:
Pošteno. Čuo sam i verziju da je kod kuće, a da ga istomišljenici nisu željeli procesuirati..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Hafis wrote: Nisam bio matere mi, dok se nisam uključio na ovaj forum :)
Pa ovdje imaš takav spektar likova, od zadrtih turkofila, preko rigidnih šovinista pa sve do onih ekstremnih revanšista koji još žive u devedesetim. Pa ne budi nacionalista :)
Pa cudi me to od tebe. Ti si ba intelektualac i akademski obrazovan covjek. Ne trebaju ti takvi izazivati defanzivni nacionalizam :sax:

P.S. Ako ne pratis nogomet, kako znas ko je vadio navijace iz kazamata :D Nemojmo se praviti nevjesti kolega Čeda :evil:
Hafis

#42 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

jao_situacije wrote:
Hafis wrote:
Pošteno. Čuo sam i verziju da je kod kuće, a da ga istomišljenici nisu željeli procesuirati..
A taj lik. Bivši sarajlija.
Ma jok, privelo bi ga u sekundi. On je u Hrvatskoj.
I nemojte offova na temi :?
Hafis

#43 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

Ja mislim da će Marinko biti proaktivan predsjednik. I to veoma.
Hafis

#44 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

I ako ćemo iskreno, najsmješniji član predsjedništva FBiH u dosadašnjoj praksi je ipak ovaj Sveto iz SDP-a.
Prvu godinu mandata se tako zaletio u obilaske srpskih, ali i pravoslavnih institucija, udruženja, stratišta, crkvi, da sam pomislio da će ga dospjeti do Zejtinluka na Krfu. Međutim već se druge godine malo primirio i ostatak mandata je priveo kraju veoma smireno i opušteno, uglavnom dodavajući loptu svom vrataru i ovaj njemu natrag.
desni

#45 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by desni »

Hafis wrote:Ja mislim da će Marinko biti proaktivan predsjednik. I to veoma.
Oće oće ko i Živko mu pretodnik :wink:
pici

#46 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by pici »

ako ćemo pravo fuzbal...pardoM nogometašHki...onda nam je našH dragi marinko dofHataČ lopti :mrgreen: ...ni manje ni višHe :mrgreen:
Hafis

#47 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

pici wrote:ako ćemo pravo fuzbal...pardoM nogometašHki...onda nam je našH dragi marinko dofHataČ lopti :mrgreen: ...ni manje ni višHe :mrgreen:
Nije baš neki igrač, niti posjeduje talent jednog Sliškovića niti ležernost jednog Vladića, ali se mora priznati da je borben i ima želju za igrom...a i oštra igra mu nije nepoznanica.
Na ovoj poziciji mu i ne treba neka tehnika....dovoljno je samo da drži dignutu glavu u šesnaestercu, a lopta upućena od dobrog krila sama će ga udariti i odbiti se u gol.
pici

#48 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:ako ćemo pravo fuzbal...pardoM nogometašHki...onda nam je našH dragi marinko dofHataČ lopti :mrgreen: ...ni manje ni višHe :mrgreen:
Nije baš neki igrač, niti posjeduje talent jednog Sliškovića, ali se mora priznati da je borben i ima želju za igrom...a i oštra igra mu nije nepoznanica.
Na ovoj poziciji mu i ne treba neka tehnika....dovoljno je samo da drži dignutu glavu u šesnaestercu, a lopta upućena od dobrog krila sama će ga udariti i odbiti se u gol.
mislio sam na one deČke koji dofačaju lopte van terena...ipak je za prviH 11 i klupu...mali još :mrgreen:
Hafis

#49 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:
Nije baš neki igrač, niti posjeduje talent jednog Sliškovića, ali se mora priznati da je borben i ima želju za igrom...a i oštra igra mu nije nepoznanica.
mislio sam na one deČke koji dofačaju lopte van terena...ipak je za prviH 11 i klupu...mali još :mrgreen:
Ali jebi ti to, gurnu njega na teren Dragan od prve minute :)
It_is_a_Leclerc

#50 Re: Marinko Čavara novi predsjednik FBIH

Post by It_is_a_Leclerc »

Napokon Ćavara. Mašinbravar iz proaktivne Busovače. Kad bi mi za svaku pravilno naglašenu riječ ovog novog predsjednika FBIH dali po marku, ja bih dosad imao bogtepita koliko para. Šta očekivati ?! Po mogućnosti da nas, za razliku od Borjane Krišto, zbog spašavanja kriminalaca, ne odvede u ustavnu krizu. Za početak. A kakav je kapacitet i koliko je politički pismen, i to je teško za očekivati.
Post Reply