http://www.blic.rs/Vesti/Svet/376581/Sl ... policajaca
Neoliberalistička vještica je otegla papke, crna zemljo dobro je pritisni!!!

Hajlac wrote:od strane "najvece demokratije" svijeta, kroz deklasificiranje internih dokumenata nekoliko SAD administracija pa ce puno prljavog vesa izaci na vidjelo.
Od najgore kampanje bombardovanja u istoriji - Kambodze (sto je direktni uzrok dolaska genocidnog Pol Pota na vlast), preko genocida Indonezije nad Istocnim Timorom pa do vojnog udara protiv demokratski izabranog predsjednika Cilea i dovodjenja na vlast zlocinackog diktatora Pinoceta.
Kolika je upletenost "najvece demokratije" najbolje pokazuje to da se i dalje kriju dokazi/dokumenti iz tog perioda tako da nikad do sad nije procesuiran i optuzen.
Sve je to njena raja, Pinoce, Kisindzer...sredoje wrote:Hajlac wrote:od strane "najvece demokratije" svijeta, kroz deklasificiranje internih dokumenata nekoliko SAD administracija pa ce puno prljavog vesa izaci na vidjelo.
Od najgore kampanje bombardovanja u istoriji - Kambodze (sto je direktni uzrok dolaska genocidnog Pol Pota na vlast), preko genocida Indonezije nad Istocnim Timorom pa do vojnog udara protiv demokratski izabranog predsjednika Cilea i dovodjenja na vlast zlocinackog diktatora Pinoceta.
Kolika je upletenost "najvece demokratije" najbolje pokazuje to da se i dalje kriju dokazi/dokumenti iz tog perioda tako da nikad do sad nije procesuiran i optuzen.
Tema je Margaret Thatcher.
Viva Zeljoultima_palabra wrote:Lider se ne postaje stvaranjem konflikata po svaku cijenu... pitajte prosječnog Britanca koliko je Maggie bila njegov lider.
Pisnula u gace. Jedan manje. Doduse ovaj im je tada trebao... bio je "nedefinisan".nosara wrote:Gojeni H wrote:Energicna anti-komunistkinja...
Mogu mislit kako joj je bilo...
Do grobaGojeni H wrote:Viva Zeljoultima_palabra wrote:Lider se ne postaje stvaranjem konflikata po svaku cijenu... pitajte prosječnog Britanca koliko je Maggie bila njegov lider.
Pitao sam ja. Nema termina prosjecan Britanac po pitanju celicne gospodje. Javnost je veoma podijeljena ... i tako ce ostati dugo vremena.
madner wrote:Ne znam zasto mislite da UK danas ekonomski bolje stoji od ostatka Evrope, izgubili su korak.
Cije, radnicko...?Gojeni H wrote:"Nasi" seoski dripci, maticari i wanna-be jalijasi bi trebali procitati biografiju "celicne dame".
More bit' da bi se moglo sta i naucit'.
Kao pocetak, moglo bi se naucit' kako sacuvati dostojanstvo.
ako to sto ne volim ovog zlocinca znaci da sam velikosrbin, onda s ponosom mogu reci da sam velikosrbinfoluška wrote:pojedoše se kamuflirani velikosrbi što je žena podržavala nezavisnot BIH![]()
Nakon II svj rata, britansko drustvo je naucilo jednu vaznu lekciju a to je solidarnost. Ljudi su bili primorani da pomazu jedni drugima i tako se rodio NHS (Nacionalna Zdravstvena Sluzba). To ni Tacerka nije mogla sjebat'. Ugravirano je u svijest drustva kao kolektivna potreba.nosara wrote:Cije, radnicko...?Gojeni H wrote:"Nasi" seoski dripci, maticari i wanna-be jalijasi bi trebali procitati biografiju "celicne dame".
More bit' da bi se moglo sta i naucit'.
Kao pocetak, moglo bi se naucit' kako sacuvati dostojanstvo.
Lako je tudjim kurcem... Da nasi dripci ukinu socijalu i boracke naknade ti prvi bi pizdio, a za tobom i svi ostali... A to ti je tacerizam... Zaradi, a ako ne mozes, krepaj, ko te jebe... I pri tom se sam snadji za posao, od drzave neces dobit nista...
Pusti suplju...
Tacerizam...Nezvanično u petak fvlada izlazi sa izjavom da obustavlja isplate svim budžetskim korisnicima na 45 dana, što se invalidnina tiče svi šute i saginju glave, neka vam je bog na pomoći ako ga uopšte ima.
Nemoj se ti za stare prevarante sekirat'. Ono sto ne mogu dobit', oni ce otet'.Sezam wrote:Realna ekonomija ce dovesti britaniju na rub propasti, tj vec su tu. Nista vise ne proizvode, svi koji se razumiju u novac su ili u Hong Kongu ili u Berlinu, ostalo im je samo da ubijaju Arape za po koji barel nafte.
Eto to je Tacerizam.
Cuj ne dotice me se? Sta covjek rece i ostade ziv.nosara wrote:Rekoh ti, ne dotice te se pa si zbog toga pametan... Zamisli situaciju da ovdje pogase sve sto ne donosi profit, ali sve, a ono sto donosi da rasprodaju... U par mjeseci par miliona nezaposlenih... Potrosnja niza 60%, proracuni prazni, nema platnog prometa...
Pretpostavljam, hrastove bi cupo iz korjena badava...?
Ovo je sa druge teme...
Tacerizam...Nezvanično u petak fvlada izlazi sa izjavom da obustavlja isplate svim budžetskim korisnicima na 45 dana, što se invalidnina tiče svi šute i saginju glave, neka vam je bog na pomoći ako ga uopšte ima.
David Mellor, MPAs an impatient reformer, she set about deconstructing Britain's almost eastern European state-dominated economy. Trades union barons were put to the sword, taxes cut and people empowered to own their own homes. It was a social revolution, the like of which has rarely been seen in these islands, and which endures to this day. Instead of a brain drain, we got an influx of talent and money, drawn by our low-tax, high-enterprise economy.
Nas Paddy Ashdown"Perhaps the greatest prime minister of our age"
There is nothing I have done in my life that frightened me so much as standing up in the House of Commons as a wet-behind-the-ears new Liberal leader and being ritually handbagged by her in front of the radio microphones of the nation (TV in the Commons did not arrive until later). I opposed almost everything she did (but found myself following many of them when I tried to get the Bosnian economy going by lowering taxes and freeing up the market). Though there will be many who saw her as the author of much destruction that we still mourn, much that she pulled down needed to be pulled down.
Edin H. wrote:Interesuje me kako ce se forumasi suprotstaviti tiraniji BBC-ja i odluci da na zvanicnoj top listi BBC1 ne puste najprodavaniju pjesmu sedmice "Ding Dong! The Witch is Dead"
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22126940
Samo pet sekundi ce pustitiGojeni H wrote:Edin H. wrote:Interesuje me kako ce se forumasi suprotstaviti tiraniji BBC-ja i odluci da na zvanicnoj top listi BBC1 ne puste najprodavaniju pjesmu sedmice "Ding Dong! The Witch is Dead"
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22126940![]()
Ja sam sinoc skonto da ce ipak da je puste? Mozda grijesim.
Ma Carobnjak iz Oza je kralj.
Apsolutni besmisao, upravo suprotno, uspostavila je klasni sistem u kojem je mali procenat bogatih jos bogatiji, a unistila one koje stvaraju, radnicku klasu. Skolovanje besmisleno skupo, ozbiljnijim univerzitetima prosjecan gradjanin bez obzira na talent nema sanse da se priblizi.Zato i Engleska sada se nalazi tu gdje jeste, sa unistenom industrijom, recesijom iz koje godinama nema pomaka. Sirotinja, invalidi i socijalno ugrozeni nemaju ama bas nikakve sanse da dobiju posao koji bi im onogucio kakvo, takvo prezivljavanje zbog tog krasnog sustava. Jedino je donekle odrzavaju mladi emigranti besmisleno jeftinim radom, gdje po 10 - 15 ljudi zivi u stom smjestaju. Generacija za generacijom koja prezivljava na socijalnoj pomoci. Beskucnika na sve strane. Prosjecan Englez je miljama daleko od standarda prosjecnog Evropljanina iz Zapadne Evrope, ali zato bankari koji su unistili banke tako da su ih morali spasavati novcem poreskih obveznika, imaju najvece plate i bonuse u Evropi. I zakonom su nedodirljivi.JohnnyS wrote:Oni koji bi parazitirali na grbači ljudi koji stvarno žele raditi mogu slaviti koliko hoće, ali djelo Margaret Thatcher je unatoč nekim demagoškim i populističkim mjerama još živo i zato joj hvala zbog nametanja sustava u kojem imaš koliko zaradiš i u kojem se vrednuje uspjeh pojedinca, a ne neke floskule o jednakosti svih