izvor wrote:shalaedin wrote:to se Mioce tice, oni su nalik amisima

Ako su prijetnja, bice neutralisani... ako nisu zivjece tu jos godinama i godinama...
sve je to ok, dok se nediraju tudji zivoti.
Ma nisu oni (vehabije, ljudi, koji zive u Maoci) prijetnja. Naravno, ako nece da postuju zakone BiH, to je na drzavnim organima da sankcionisu. Ali vehabizam, njihovo razumijevanje Islama, niihov nauk, to je prijetnja, i to najvise muslimanima Bosne. Zar muslimani u BiH trebaju da se izoliraju, da prave neka svoja naselja, kao Amishi? Ne bi me czudilo ni da im Dodo iz Laktasa posalje pismo podrske ili kamion pomoci. Jer takvi muslimani njemu trebaju za projekat "RS odvojena, BIh potopljena. Pa nacin na koji vehabije razumijevaju Islam i na koji ga praktikuju, najvise odgovara upravo onima koji bi da nema ove drzave BiH. Jednostavno, podijeli muslimane, zavadi ih (brata s bratom, sina i oca....) napraviti od njih (muslimana) obezglavljen narod... A BiH bez bilo kojeg od ovdasnjih naroda je nemoguca. Tako da mozemo slobodno reci da se borba protiv BiH nastavila,a jedan od nacina borbe je i vehabizam u BiH. Da li su ti ljudi koji slijede te neke nove sejhove, svjesni ili ne toga, u ovom momentu nije ni vazno. Oni i neznajuci rade mnoge stvari protiv BiH.
P.S. Naravno da ima zlonamjernih komentara protiv vehabija, ali pogubnost tog ucenja na ovim prostorima ti komentari ne umanjuju.
Sta je to pogubno sa njihovim ucenjima? Mozda to sto su izolovani od drugih, sto svoju vjeru zagrizenije drze nego narkoman trip. Volim ove samozvane tumace vehabijskog pokreta, a ne znam jesu li se poselamili s jednim u zivotu. Generalno biti musliman je danas postala prijetnja u BiH-a. To sto ovaj narod voli da im se o vjeri oko kule prica da im se ista ublazava, to je razlog da se mrzi i kojekakvim izmisljenim imenima naziva onaj koji im je nastoji prenjeti vjeru na jedan surov i istinit nacin i prikaze onakvom kakva ona jest. Za mene ce bilo koji covjek biti prijetnja kada on napada ljude jezikom netolerancije i tezi da im nanese nepravdu sto jezikom, rukama ili na neki drugi nacin. Ti muslimani koji spominjes su kamen spoticanja u RS-u i poistovjecuju ih sa mudzahedinima koji su ovdje dosli i pomagali svoju bracu po vjeri nijednog trena ne spominjuci razlike medju njima samima. Te razlike nisu bile bitne tada, danas vec nekome jesu. Danas je nekome prijetnja i neciji namaz, zekat, post i mogucnost da podje na hadz. Kaze da je musliman a smeta mu ezan. Alo pa dokle vise gaziti po sebi, ovo stanje medju nama je radi naseg vlastitog neznanja i teznje da se bude muslimanom na jeziku, a ne i djelima. To sto ljudi vole da mole Boga kad ih nevolja stisne, a sljedeceg trena kad im i sitnica zasmeta opsuju ga, ne znaci da i ja trebam biti takav. Ako neko sljedi manu trebam i ja sljediti manu. Volim muslimana ma odakle je on, najdrazi mi je onaj koji drzi do svojih rijeci i dijela, i od cijeg jezika i ruku su mirni i muslimani i nemuslimani. Ako je suditi prema pojedincima onda u BiH-a niko ne valja, pa niti muslimani ni srbi ni hrvati. Pa ni oni koji su podjeljeni medju njima.
Svestenik i pop koji pipaju djecake, hodza koji pipa curice... vlastodrsci koji kradu i ubijaju, poseljacena policija koja vas ne zna profesionalno ni legitimisati, korumpirane institucije i firme {A ako cemo generalizovati stvari, onda smo svi pederi, pedofili, kurve, kleptomani, narkomani i sta vec... jebiga to rade svi oko nas
mi sutimo i tolerisemo, pa to precutno odobravamo... znaci isti smo ...

}...
ovo narodu ne smeta, ali smetaju vehabije mnoge koji cesto nemogu sebi egzistenciju da obezbijede, a zbog par pojedinaca medju njima tovare im pricu kako nosaju bradu i kratke pantalone radi nekoga novca. Pa da je istina takva kakvom je drugi prikazuju, svi bi mi bili vehabije radi tricavih para, mnogi su u ratu radi somuna isli u dzamije a kad somuna vise nema nema ni reda pred dzamijom... Ti ljudi su prica za sebe, oni vode mirno svoje zivote, nediraju nikoga, zbog par pojedinaca medju njima koji jezikom i rukama nastoje da promjene svijet i siju lose sjeme u tlo, ispastaju i oni koji su medju njima umjereni. Ako imalo znas o ljudima, znas da medju 7 milijardi ljudi nema nijednog istog covjeka, svako ima razlicitu cud... nema generalizovanja stvari radi pojedinca to je prvo i osnovno pravilo demokratije i ono nisi kriv dok se krivica ne dokaze protiv tebe. Ovo sto narod dopusta sebi je cista diskriminacija tudjeg misljenja i nauka, vraticemo se u bosnu 60-tak godina unazad, u BiH-a tada nikome nije smetala brada i feredza. Pa je komunistima zasmetala pa su je zabranili, kao i slobodno ispoljavanje vjere. Pitanje je vremena kada ce neko iz ovoga naroda povesti se putem istih i u nasu demokratiju unjeti neke nedemokratske metode i zakone i poceti braniti i ovo malo necega do cega nastojimo da drzimo. Meni nesmetaju ni vehabije, ni sije, ni sufije, ni iko drugi sve dok mi ne pocnu silom nametati bilo sta...
Nekome koristi ova prica, muslimanima sigurno ne...