Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
- SmokingMan
#26 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Ma njega će Fahro izručiti,ionako mu je Srna u svemu vejrodostojan izvor... 
-
Hlapoje
#27 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Naser Orić je pre rata u BiH obavljao neke prljave poslove za srbijanski DB, pa mu se možda progleda kroz prste.
-
maintain91
#28 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Hlapoje wrote:Naser Orić je pre rata u BiH obavljao neke prljave poslove za srbijanski DB, pa mu se možda progleda kroz prste.
Jes nas on bio, al zato sto smo ga mi pustili...
-
Hlapoje
#29 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Može i tako da se gleda...maintain91 wrote:Hlapoje wrote:Naser Orić je pre rata u BiH obavljao neke prljave poslove za srbijanski DB, pa mu se možda progleda kroz prste.![]()
Jes nas on bio, al zato sto smo ga mi pustili...
Bio je on poznat i pre rata u tim nekim krugovima. I jedan moj rodjak je radio u MUP-u obezbedjenja lica, pa je poznavao Orića...Orić, pokojni Nenad Batočanin, neki Ivanišević...to su bili najsnažniji ljudi u MUP-u Srbije.
Nije bezveze bio telohranitelj Miloševića...a javna je tajna da je on lično likvidirao neke kriminalce u Beogradu koji u bili bliski tadašnjoj opoziciji.
- karanana
#30 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
da, te neke stvari iz srbije su nam poznate.
a sta je konkretno uradio za db u bosni i hercegovini? to mi nije poznato.
a sta je konkretno uradio za db u bosni i hercegovini? to mi nije poznato.
- hamza_sa
#31 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Mozes li mi samo odgovoriti, poznajes li Nasera licno ili ove kvalifikacije na njegov racun iznosis proizvoljno iliti na principu rekla kazala?????Johnny071 wrote:isti sud ne moze dva puta da mu sudi za isto djelo... osim ako ne dodje do novih dokaza pa podigne novu optuznicu blago modifikovanu na gore.. drugi sud ako je u njegovoj nadleznosti moze da mu sudi za bilo sta, srbija je medjunarodno priznata drzava, sud se proglasio nadleznim i ode oric na crvenu - nema dileme niti dvojbe. Srbija kao drzava ima puno pravo to da uradi. Zasto BiH ne uradi isto ?It_is_a_Leclerc wrote:Ne postoji mogućnost da se osobi sudi dvaputa za isto djelo. To je jednostavno nepojmivo i nespojivo sa pravnim sistemom civilizovanih društava (što dakako isključuje dijelove svijeta gdje se i danas svetkuje genocid, kao takav npr. Srbija, RS, itd.)
Ja o covjeku iz tog perioda puno ne znam, neki kazu da je heroj neki kazu da nije... jedno sigurno znam da je u mutnim vodama bio i tada, i to je vise nego ocigledno. Ko je tu kakve dogovore sa kim pravio, to niko ovdje ne zna i glupo je bilo sta pricati. Ono sto znam je to da je Naser Oric sada jedan obicni kriminalac, kamatar, narko-diler, reketas - drugom rijecu "haver" Nasera Kelmendija. Da su ne znam kakve njegove ratne zasluge, ne daje mu pravo da u miru remeti narod u BiH i zagorcava im zivot na osnovu toga. Kriminalom se ne moze drugacije naravno ni baviti sto je bilo i vise nego ocigledno kada je pateticni stvor onoj zeni uzeo zadnjih 50KM na osnovu "kamate". I sad neko nesto treba lijepo da kaze za takvog covjeka ? Kad je takav u miru kada je drzava koliko toliko funkcionalna i kada postoji neki zakon i red, sta je radio u ratu pitam se ? Ili se jednostavno pokvario kad je rat prestao pa okrenuo na gore.
U uvodnom dijelu kada pocinjes pisati o njemu licno pises: "Ja o covjeku iz tog perioda puno ne znam...", a odmah potom nastavljas pisati: "jedno sigurno znam da je u mutnim vodama bio i tada, i to je vise nego ocigledno.".
Malo si me zbunio sa svojim pisanjem, pa ti predlazem sljedece. Hajde molim te da te suocim sa Naserom pa da mu kazes to u oci, onako ljudski, u kakvim krimogenim radnjama je on ucestvovao i bio sudionik, pa da mu se i ti i ja nagovorimo. I ne samo to, nego da ga ti i ja licno sa dokazima prijavimo nadleznom tuzilastvu zbog cinjenja krimogenih i krivicnih radnji u vrijeme ratnog stanja. Moze???? Bas bih ga volio vidjeti nakon svih ovih godina, kako bi se ponasao kada bi mu neko "istinu" za koju nisam znao, rekao u lice. Prihvatas????
- DoZeN
#32 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Naser Oric,Momcilo Perisic,Jovica Stanisic,Ante Gotovina,obaranje tuzbe vlasti iz Sarajeva za agresiju su kost bacena nacijama na Balkanu iz Haga.
Obicno oni koji brane Nasera pljuju Hag zbog tuzbe i Perisca, very funny
- tik_tak
#33 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
deder ti njega buraz prijavi za to valjanje droge pa da i to vidimo jer garant su ljudi koji su se nalazi tad u Srebrenici jedva cekali malo da se nafiksaju. opste poznata cinjenica.Johnny071 wrote:Eto moj buraz ti mu salji pakete u zatvor, ja te podrzavam. A samo da znas, radio je drogu i u ratu, pod aljinom zastavom.tik_tak wrote:za tebe @Johnny071 i tvoje istomisljenike mogu samo reci: sram vas bilo! kako ti uopste imas obraza staviti ljiljane na avatar? hajd neka bude istina sve sto je receno za njega poslije rata, a odgovorno tvrdim da je 90% laz 5% poluistina i mozda 5% istine ima u svemu tome, ali "nema veze" neka je on krimos najgore vrste bio poslije rata to tebi ni drugima ne daje za pravo da iznosite najgore lazi za njegov herojski angazman u ratu. i cuj izdao svoj narod. otidji u Srebrenicu pa pitaj je li izdao svoj narod.
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
sta sve covjek ovdje nece procitati.
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
- Danguba
#34 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
stvarno valjas gluposti...svo vrijeme pokusavas nesto ''svi su isti''...dokazi ovo boldiranoDoZeN wrote:Naser Oric,Momcilo Perisic,Jovica Stanisic,Ante Gotovina,obaranje tuzbe vlasti iz Sarajeva za agresiju su kost bacena nacijama na Balkanu iz Haga.
- DoZeN
#35 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Nikada nisam rekao da smo isti, Alija je podigao tuzbu BIH protiv Srbije u Hagu,BIH je izgubila taj spor sa Sakibom Softicom, treba se prisjetiti dog dana sta se sve pisalo na forumu?Danguba wrote:stvarno valjas gluposti...svo vrijeme pokusavas nesto ''svi su isti''...dokazi ovo boldiranoDoZeN wrote:Naser Oric,Momcilo Perisic,Jovica Stanisic,Ante Gotovina,obaranje tuzbe vlasti iz Sarajeva za agresiju su kost bacena nacijama na Balkanu iz Haga.
Ja znam sta ti mislis i Bosnjaci, ali Hag je pustio Perisica,Stanisica itd jer je politicki sud,kao i u slucaju Orica i Gotovine i oslobadjanja Srbije za agresiju.
To sto tebi odgovara presuda Oricu a ne odgovara Perisicu itd, to znaci da ti ne razumijes ili ne zelis da razumijes
- Danguba
#36 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
idi bre begaj...dzaba gubim vrijemeDoZeN wrote:Nikada nisam rekao da smo isti, Alija je podigao tuzbu BIH protiv Srbije u Hagu,BIH je izgubila taj spor sa Sakibom Softicom, treba se prisjetiti dog dana sta se sve pisalo na forumu?Danguba wrote:stvarno valjas gluposti...svo vrijeme pokusavas nesto ''svi su isti''...dokazi ovo boldiranoDoZeN wrote:Naser Oric,Momcilo Perisic,Jovica Stanisic,Ante Gotovina,obaranje tuzbe vlasti iz Sarajeva za agresiju su kost bacena nacijama na Balkanu iz Haga.
Ja znam sta ti mislis i Bosnjaci, ali Hag je pustio Perisica,Stanisica itd jer je politicki sud,kao i u slucaju Orica i Gotovine i oslobadjanja Srbije za agresiju.
To sto tebi odgovara presuda Oricu a ne odgovara Perisicu itd, to znaci da ti ne razumijes ili ne zelis da razumijes
- Novi_Nick
#37 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
BiH
Srbija će tražiti Orića, BiH ga ne može izručiti
NIHADA HASIĆ - 29.01.2014 19:03

SARAJEVO, BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije obznanilo je danas da vodi istragu protiv Nasera Orića, Hakije Meholjića i još trojice bh. državljana, osumnjičenih za ratne zločine u okolini Srebrenice, počinjene 1992. godine. "S obzirom na to da je Orić nedostupan pravosudnim organima Srbije, očekuje se da će za njim biti raspisana poternica", saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, a iz Ministarstva pravde BiH odgovorili su da BiH ne izručuje svoje državljane.
Ovo tužilaštvo Orića, bivšeg komandanta Armije RBiH u Srebrenici, Meholjića, Nuriju Husića, Amira Mehmedovića i Smaju Mandžića tereti da su 12. jula 1992. godine u naseljima Zalazje i Donji Potočari, kod Srebrenice, ubili devet civila srpske nacionalnosti.
Interpol Srbije već je od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatražio provjeru podataka za Orića, Meholjića i ostalu trojicu osumnjičenih, a zbog raspisivanja međunarodne potjernice za njima.
U Ministarstvu pravde BiH kažu da nisu dobili nikakve informacije o namjeri vlasti Srbije da raspiše potjernicu za petoricom državljana BiH. "Ako bi došlo do raspisivanja potjernice, te zahtjeva Srbije za izručenje Orića ili nekog drugog državljanina BiH, to se ne može desiti jer, prema važećim zakonima, BiH ne izručuje svoje državljane bez obzira na potpisani protokol sa Srbijom o procesuiranju ratnih zločina", objasnio je Bariša Čolak, ministar pravde BiH. Čolak je podsjetio da su BiH i Srbija potpisale i Sporazum o pomoći u krivičnim stvarima, prema kojem susjedna država može bh. organima ustupiti na procesuiranje predmet protiv Orića i ostalih. "Najrealnije je da, u skladu s ovim sporazumom, naši državljani s prebivalištem u BiH budu procesuirani u našoj zemlji", dodao je Čolak.
Tužilaštvo za ratne zločine Srbije istragu protiv Orića i drugih pokrenulo je 9. decembra 2011. godine, a na osnovu krivične prijave koju im je u avgustu te godine podnio MUP ove države.
Orić je juče u izjavi za agencije kazao kako vjeruje da će ga vlasti Srbije i Republike Srpske "progoniti dok je živ". "Ja sam odgovarao u Hagu, gdje sam oslobođen svih optužbi za ratne zločine nad Srbima", izjavio je Orić, kojeg je Haški tribunal u julu 2008. godine pravosnažnom presudom oslobodio krivice po optužnici koja ga je teretila za ratne zločine u Srebrenici.
Hakija Meholjić, nekadašnji komandir civilne policije u Srebrenici, kaže da je iz medija saznao za najave da će za njim vlasti Srbije raspisati potjernicu zbog ratnih zločina. Meholjić tvrdi da u julu 1992. godine uopšte nije bio na području sela Donji Potočari i Zalazje, gdje je, prema navodima srbijanskog tužilaštva, ubijeno devet srpskih civila. "Haški istražioci ispitivali su me 2002. godine, kao i policajci u Bijeljini, i od tada se ništa nije desilo. Spreman sam odgovarati pred Sudom u Hagu i pred Sudom BiH, a sud u Srbiji i njegove potjernice me ne zanimaju jer ne priznajem taj sud", rekao nam je Meholjić, poručivši da ga ne zanimaju ni oni koji su u ime BiH potpisali protokol o saradnji sa Srbijom u procesuiranju ratnih zločina.
Tužilaštva BiH i Srbije u januaru prošle godine potpisala su ovaj protokol koji omogućava razmjenu dokaza i informacija.
Iz Tužilaštva BiH oglasili su se juče tvrdnjom da aktivnosti suda u Beogradu u vezi sa raspisivanjem potjernice za Orićem i ostalim nemaju nikakve veze sa njima niti sa protokolom o saradnji. Tvrde da je Tužilaštvo BiH odmah reagovalo nakon što je Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu pokrenulo aktivnosti za raspisivanje potjernica za građanima BiH. "Obavljeni su razgovori sa kolegama iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije o mogućnostima da se, na temelju protokola o suradnji, razmijene informacije i dokazi u ovom predmetu radi eventualnog formiranja predmeta u Tužiteljstvu BiH", saopštili su iz ovog tužilaštva.
Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH prekjuče su potvrdili da su od Interpola Beograd dobili zahtjev za provjeru pet osoba iz BiH zbog raspisivanja međunarodne potjernice za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, među kojima su i ratni komandant iz Srebrenice Naser Orić i Hakija Meholjić. "U skladu sa važećim procedurama, zahtjev Interpola Beograd proslijeđen je nadležnoj agenciji za provođenje zakona u BiH na dalje postupanje, a o ovim aktivnostima Direkcija za koordinaciju policijskih tijela obavijestiće i Ministarstvo pravde BiH", kazali su u Direkciji.
Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je juče da će MUP RS u vezi sa potjernicom Interpola Beograd postupati kao i po svim drugim Interpolovim potjernicama. "Ako Interpolova potjernica bude dostavljena MUP-u RS, mi ćemo postupati u skladu sa našim zakonskim ovlaštenjima i po zahtjevu Interpola", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.
Šamar Tužilaštvu BiH
Nedeljko Mitrović, predsjednik Organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila RS, kazao je da aktivnosti Tužilaštva za ratne zločine Srbije predstavljaju šamar Tužilaštvu BiH, jer je to tako očigledan ratni zločin.
Mladen Grujičić, predsjednik Opštinske organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice, pozdravio je aktivnosti srbijanskog tužilaštva, jer je "krajnje vrijeme da i neko sa druge strane odgovara". "Da li su činili zločine, to će biti utvrđeno, ali postoje mnogi dokazi da su ih činili. To će redovnom procedurom biti utvrđeno. Međutim, do sada to nije bio slučaj, do sada je samo jedna strana bila okrivljena", rekao je Grujičić. Prema njegovim riječima, ukoliko ta lica budu privedena, pokazaće se da postoji bar malo pravde, da dolazi vrijeme kada će istina da ugleda svjetlost dana i kada će se promijeniti slika o Srbima, pogotovo u Srebrenici.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sr ... 28708.html
-----------------------------------------------
Tipicno, ako se BosnjackoBosanski gradjani, patrioti i njihovi heroji kao i takozvani BosnjackoBosanski politicari ne budu bavili Srbima i njihovom politikom onda ce se Srbi i Srbija baviti kao sto se stalno i bave BosnjackoBosanskim herojima i BosnjackoBosanskom politikom.Zato nema spavanja nego svi Bosnjaci kolektivno u BiH i Dijaspori masovno i kolektivno trebaju da brane svakog momenta BosnjackoBosanske gradjane, heroje i njihove interese na svim planovima.
Srbija će tražiti Orića, BiH ga ne može izručiti
NIHADA HASIĆ - 29.01.2014 19:03
SARAJEVO, BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije obznanilo je danas da vodi istragu protiv Nasera Orića, Hakije Meholjića i još trojice bh. državljana, osumnjičenih za ratne zločine u okolini Srebrenice, počinjene 1992. godine. "S obzirom na to da je Orić nedostupan pravosudnim organima Srbije, očekuje se da će za njim biti raspisana poternica", saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, a iz Ministarstva pravde BiH odgovorili su da BiH ne izručuje svoje državljane.
Ovo tužilaštvo Orića, bivšeg komandanta Armije RBiH u Srebrenici, Meholjića, Nuriju Husića, Amira Mehmedovića i Smaju Mandžića tereti da su 12. jula 1992. godine u naseljima Zalazje i Donji Potočari, kod Srebrenice, ubili devet civila srpske nacionalnosti.
Interpol Srbije već je od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatražio provjeru podataka za Orića, Meholjića i ostalu trojicu osumnjičenih, a zbog raspisivanja međunarodne potjernice za njima.
U Ministarstvu pravde BiH kažu da nisu dobili nikakve informacije o namjeri vlasti Srbije da raspiše potjernicu za petoricom državljana BiH. "Ako bi došlo do raspisivanja potjernice, te zahtjeva Srbije za izručenje Orića ili nekog drugog državljanina BiH, to se ne može desiti jer, prema važećim zakonima, BiH ne izručuje svoje državljane bez obzira na potpisani protokol sa Srbijom o procesuiranju ratnih zločina", objasnio je Bariša Čolak, ministar pravde BiH. Čolak je podsjetio da su BiH i Srbija potpisale i Sporazum o pomoći u krivičnim stvarima, prema kojem susjedna država može bh. organima ustupiti na procesuiranje predmet protiv Orića i ostalih. "Najrealnije je da, u skladu s ovim sporazumom, naši državljani s prebivalištem u BiH budu procesuirani u našoj zemlji", dodao je Čolak.
Tužilaštvo za ratne zločine Srbije istragu protiv Orića i drugih pokrenulo je 9. decembra 2011. godine, a na osnovu krivične prijave koju im je u avgustu te godine podnio MUP ove države.
Orić je juče u izjavi za agencije kazao kako vjeruje da će ga vlasti Srbije i Republike Srpske "progoniti dok je živ". "Ja sam odgovarao u Hagu, gdje sam oslobođen svih optužbi za ratne zločine nad Srbima", izjavio je Orić, kojeg je Haški tribunal u julu 2008. godine pravosnažnom presudom oslobodio krivice po optužnici koja ga je teretila za ratne zločine u Srebrenici.
Hakija Meholjić, nekadašnji komandir civilne policije u Srebrenici, kaže da je iz medija saznao za najave da će za njim vlasti Srbije raspisati potjernicu zbog ratnih zločina. Meholjić tvrdi da u julu 1992. godine uopšte nije bio na području sela Donji Potočari i Zalazje, gdje je, prema navodima srbijanskog tužilaštva, ubijeno devet srpskih civila. "Haški istražioci ispitivali su me 2002. godine, kao i policajci u Bijeljini, i od tada se ništa nije desilo. Spreman sam odgovarati pred Sudom u Hagu i pred Sudom BiH, a sud u Srbiji i njegove potjernice me ne zanimaju jer ne priznajem taj sud", rekao nam je Meholjić, poručivši da ga ne zanimaju ni oni koji su u ime BiH potpisali protokol o saradnji sa Srbijom u procesuiranju ratnih zločina.
Tužilaštva BiH i Srbije u januaru prošle godine potpisala su ovaj protokol koji omogućava razmjenu dokaza i informacija.
Iz Tužilaštva BiH oglasili su se juče tvrdnjom da aktivnosti suda u Beogradu u vezi sa raspisivanjem potjernice za Orićem i ostalim nemaju nikakve veze sa njima niti sa protokolom o saradnji. Tvrde da je Tužilaštvo BiH odmah reagovalo nakon što je Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu pokrenulo aktivnosti za raspisivanje potjernica za građanima BiH. "Obavljeni su razgovori sa kolegama iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije o mogućnostima da se, na temelju protokola o suradnji, razmijene informacije i dokazi u ovom predmetu radi eventualnog formiranja predmeta u Tužiteljstvu BiH", saopštili su iz ovog tužilaštva.
Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH prekjuče su potvrdili da su od Interpola Beograd dobili zahtjev za provjeru pet osoba iz BiH zbog raspisivanja međunarodne potjernice za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, među kojima su i ratni komandant iz Srebrenice Naser Orić i Hakija Meholjić. "U skladu sa važećim procedurama, zahtjev Interpola Beograd proslijeđen je nadležnoj agenciji za provođenje zakona u BiH na dalje postupanje, a o ovim aktivnostima Direkcija za koordinaciju policijskih tijela obavijestiće i Ministarstvo pravde BiH", kazali su u Direkciji.
Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je juče da će MUP RS u vezi sa potjernicom Interpola Beograd postupati kao i po svim drugim Interpolovim potjernicama. "Ako Interpolova potjernica bude dostavljena MUP-u RS, mi ćemo postupati u skladu sa našim zakonskim ovlaštenjima i po zahtjevu Interpola", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.
Šamar Tužilaštvu BiH
Nedeljko Mitrović, predsjednik Organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila RS, kazao je da aktivnosti Tužilaštva za ratne zločine Srbije predstavljaju šamar Tužilaštvu BiH, jer je to tako očigledan ratni zločin.
Mladen Grujičić, predsjednik Opštinske organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice, pozdravio je aktivnosti srbijanskog tužilaštva, jer je "krajnje vrijeme da i neko sa druge strane odgovara". "Da li su činili zločine, to će biti utvrđeno, ali postoje mnogi dokazi da su ih činili. To će redovnom procedurom biti utvrđeno. Međutim, do sada to nije bio slučaj, do sada je samo jedna strana bila okrivljena", rekao je Grujičić. Prema njegovim riječima, ukoliko ta lica budu privedena, pokazaće se da postoji bar malo pravde, da dolazi vrijeme kada će istina da ugleda svjetlost dana i kada će se promijeniti slika o Srbima, pogotovo u Srebrenici.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sr ... 28708.html
-----------------------------------------------
Tipicno, ako se BosnjackoBosanski gradjani, patrioti i njihovi heroji kao i takozvani BosnjackoBosanski politicari ne budu bavili Srbima i njihovom politikom onda ce se Srbi i Srbija baviti kao sto se stalno i bave BosnjackoBosanskim herojima i BosnjackoBosanskom politikom.Zato nema spavanja nego svi Bosnjaci kolektivno u BiH i Dijaspori masovno i kolektivno trebaju da brane svakog momenta BosnjackoBosanske gradjane, heroje i njihove interese na svim planovima.
Last edited by Novi_Nick on 30/01/2014 01:12, edited 3 times in total.
- DoZeN
#38 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
dobro si skontao,Danguba wrote:
idi bre begaj...dzaba gubim vrijeme
mahanje
- bosan
#39 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Johnny071 wrote:ti si jedna masna budala... vidi se da puno citas novine i slusas sta ti govore, sretno glasanje 2014.bosan wrote:Ne radi se ovdje o Naseru vec o gradjanima BiH . Ovdje se radi o krsenju ljudskih prava .Sta ima Srbija kome sudit , picka im materina. Ovo je drzava koja ima svoj sud i koja treba procesuirat i ratne zlocince i kriminalce.I naravno ima medjunarodni sud ,koji je za kurac ali je nadlezan za to. Zamisli Srbija uzima sebi za pravo da sudi ljudima koji su se borili za opstanak.
Znaci Nijemci su trebali suditi Zidovima , jednom im presudili pa treba jos jednom. JNA je bila srpska vojska i naravno da ih je trebalo napasti , ali mi ni to nismo uradili vec smo se branili od gamadi tek kad smo napadnuti . Tu smo se mi zajebali dobro. izvukli su svo oruzje ,opkolili i onda udri. Ja Srbiju ne smatram cak ni drzavom , to je obicna dzungla , gdje radi ko sta hoce ali su slozni jedino kad treba nekom zlo napravit. Na celu te dzungle je cetnicki vojvoda koji zakletvu polozi u nasoj zemlji . O majko moja draga sta smo mi dozivjeli. A ubice nase djece dobijaju slobodne vikende zbog primjernog vladanja . A ko zna mozda i nisu u zatvoru mozda samo dodju da se prijave ponedjeljkom.Sto ovi nasi majmuni ne trazise da se zlikovci izruce nama , pa da tih 20 godina odleze u Zenici.
http://www.youtube.com/watch?v=nGwmRH-8vsw
http://www.youtube.com/watch?v=BJJaaVkCKO8
Naser Oric za mene nije nikakav heroj i nebi kurcem mako za njega, heroji za mene su ljudi koji su zivote dali za ono sto su se borili, sve sa njihovim komadantima od kojih je rijetko koji postao astronomski bogat kao Naser, tako da na ovaj il onaj nacin i treba u zatvor. Taj je isti izdao narod koji se kleo ili na zalost jos kune u njega, i nije zasluzio nista bolje od onog sto ce dobit.
O tvojoj masnoci necu puno jer to ne znam ali da si idiot to vidim. Jer mozda znas citati ali si glup da bi shvatio sta sam napisao . To sto stoji u naslovu teme HEROJI ne znaci da je za mene Naser Oric heroj jer ja to ne znam .Niti sam to igdje napisao .A ti mozda znas da nije ? Ja pisem o Srbiji ako nisi shvatio i apsurdu da ona ima pravo da nekog optuzuje i kaznjava.Jer mi imamo svoju drzavu (kakva god da je ) i njene institucije koje trebaju da rade svoj posao .A zasto ne rade to je opet drugo pitanje . Vjerovatno zato sto im se moze .A vi forumski misevi ako znate ko je kriminalac zasto fino ne podnosite te tuzbe ? Hrabri ste ste samo u cosku vase buhare gdje jedino imate hrabrosti reci ko je budala i ko je kriminalac. Kriminalcima je svakako mjesto u zatvoru bez obzira ko su i sta su ali mi imamo problem sto ne znamo vise ko nije kriminalac. Jer da nije tako vjerovatno ne bi bili u situaciji u kojoj jesmo.
Dobro neko napisa da i Zimbabve ima pravo da nas hapsi kad im se chuna digne .
-
Aspekt
#40 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Porediti Nasera i Perisica moze samo uraditi krajnje pristran , neobjektivan , bezobrazan i pokvaren do srzi , covjek .DoZeN wrote:Naser Oric,Momcilo Perisic,Jovica Stanisic,Ante Gotovina,obaranje tuzbe vlasti iz Sarajeva za agresiju su kost bacena nacijama na Balkanu iz Haga.
- jon_jovi
#41 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Ko fol traži ga Srbija koja nema nikakvih ingerencija za dešavanja u BiH, a on ko fol neki heroj koji je izgubio Cersku, Sreberenicu, Konjević Polje i Kamenicu. Ako je on heroj ja sam Napoleon jebote...
- hamza_sa
#42 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Dijete drago, znas li ti sa koliko se je metaka teritorija koju spominjes branila u vrijeme kada je zauzimana od strane okupatora, koji je jelde bio naoruzan samo prackama, lukovima i strijelama????jon_jovi wrote:Ko fol traži ga Srbija koja nema nikakvih ingerencija za dešavanja u BiH, a on ko fol neki heroj koji je izgubio Cersku, Sreberenicu, Konjević Polje i Kamenicu. Ako je on heroj ja sam Napoleon jebote...
Bas bih te volio vidjeti na mjestu Nasera u to vrijeme, pa da vidim to tvoje herojstvo i na koji nacin bi ti tu teritoriju odbranio.
- jon_jovi
#43 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
On sve što je radio jeste silovanje, ubistva pa je tako ubio Nurifa Rizvanovića, otimanje humanitarne pomoći pa onda prodaja..., pa eno ga! Čovjek multimilioner. Bio drotina obična. Pa šta je uradio? Šta je odbranio?
- Paranoid
#44 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
jon_jovi se svojim stavovima poodavno salonski izjasnio tako da je teško od njega i sličnih njemu očekivati da na dešavanja u Podrinju gleda sa tvoje perspektive..hamza_sa wrote:Dijete drago, znas li ti sa koliko se je metaka teritorija koju spominjes branila u vrijeme kada je zauzimana od strane okupatora, koji je jelde bio naoruzan samo prackama, lukovima i strijelama????jon_jovi wrote:Ko fol traži ga Srbija koja nema nikakvih ingerencija za dešavanja u BiH, a on ko fol neki heroj koji je izgubio Cersku, Sreberenicu, Konjević Polje i Kamenicu. Ako je on heroj ja sam Napoleon jebote...
Bas bih te volio vidjeti na mjestu Nasera u to vrijeme, pa da vidim to tvoje herojstvo i na koji nacin bi ti tu teritoriju odbranio.
- hamza_sa
#45 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Imas li dokaze za napisano?! (boldirano)jon_jovi wrote:On sve što je radio jeste silovanje, ubistva pa je tako ubio Nurifa Rizvanovića, otimanje humanitarne pomoći pa onda prodaja..., pa eno ga! Čovjek multimilioner. Bio drotina obična. Pa šta je uradio? Šta je odbranio?
- _mufljuz_
#46 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
ja kol'ko znam i koliko sam cuo njemu zene ako nisu dale sto su htjele nisu sigurno sto ih je on tjer'o
vala da sam i ja zena dobro bih razmislio da l da mu ne dam p bez pardona....
hajd da je neki smrdaljski cetaljoidni hakaret pa i nekako - al napucan sportista bagra sa dna kace "bad boy" kojem je malo koja zena odolila i on nekog silov'o - ma mojne mi pricat
al mi je ova tema draga - iskristalisali su se "bosnjacki" "liberalni" "forumatoidi" - u salonskim cipelicama
nevjerovatno je koliko cetaljski faktor nasrce na bosnjacki narod...
isto tako je nevjerovatno koliko sanjaju nasera....
valjda ih je toliko zguzio u snovima da su vec poceli da umisljaju da ih je silov'o - i ja kazem silovatelj je ako se pikaju mokri snovi cetaljoida
vala da sam i ja zena dobro bih razmislio da l da mu ne dam p bez pardona....
hajd da je neki smrdaljski cetaljoidni hakaret pa i nekako - al napucan sportista bagra sa dna kace "bad boy" kojem je malo koja zena odolila i on nekog silov'o - ma mojne mi pricat
al mi je ova tema draga - iskristalisali su se "bosnjacki" "liberalni" "forumatoidi" - u salonskim cipelicama
nevjerovatno je koliko cetaljski faktor nasrce na bosnjacki narod...
isto tako je nevjerovatno koliko sanjaju nasera....
valjda ih je toliko zguzio u snovima da su vec poceli da umisljaju da ih je silov'o - i ja kazem silovatelj je ako se pikaju mokri snovi cetaljoida
-
racionalista
#47 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Što ga više napadaju četnici i ovi domaći ublehari meni Naser sve draži.
- karanana
#48 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
mozda bi u tvojim postovima i bilo nesto o cemu bi se mozda moglo raspravljati i doci do istine i zakljucka. ali sa postom i komentrom i zakljuckom kao ovaj gore, ti si polozio za sva vremena.jon_jovi wrote:Ko fol traži ga Srbija koja nema nikakvih ingerencija za dešavanja u BiH, a on ko fol neki heroj koji je izgubio Cersku, Sreberenicu, Konjević Polje i Kamenicu. Ako je on heroj ja sam Napoleon jebote...
-
PIMP-Meister-2000
#49 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
+1 mogu ga naseru samo glabati. Više on hrabrosti u malom prstu ima nego svi ti potencijalni podrumaši i dušmani zajedno.racionalista wrote:Što ga više napadaju četnici i ovi domaći ublehari meni Naser sve draži.
PS. I ovom prilikom se poserem svim 'bošnjačkim' strankama u usta izdajnička i nogom naguram da što više stane. A onima iz 'nOrOd znO' frakcije i sljedbenicima kulta 'slučajni prolaznik' se dodatno sjetim najmilijih uz želju da gore u paklu.
-
CungaLunga
#50 Re: Maltretiranje, unistavanje Bosnjacko/Bosanskih Heroja
Naser je zaslužan za fin broj pobijenih četnika. Svaka mu čast.
Ako prekodrinci žele da prate rad suda, mogu gledati popišanka u Hagu
kako moli časne sudije da mu nađu zube. Uživajte.
Ako prekodrinci žele da prate rad suda, mogu gledati popišanka u Hagu
kako moli časne sudije da mu nađu zube. Uživajte.