Ipak, u ovom trenutku je moje misljenje takvo da ne bih mogla biti s osobom koja bi me na bilo kakav nacin ponizila ili bih toj osobi vratila istom mjerom.
Ali, kako si rekao, ne dao dragi Bog da ikad dodjem u takvu situaciju.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
to je isto kretenizam.Shoshana wrote:I onda mi neko dodje i kaze kako djecu treba tuci (iz ljubavi, naravno)
Uh....callmethebreeeze wrote:to je isto kretenizam.Shoshana wrote:I onda mi neko dodje i kaze kako djecu treba tuci (iz ljubavi, naravno)
![]()
![]()
![]()
iako je mene mama mlavila k'o vola u kupusu...
u svakoj drugoj je tako, znaci ostaje 50% onih gdje covjeku ne padne kruna s glave sto je digo dupence, svojim nogicama do kuhinje, pa svojim rukicama kafu napraviohejpeople wrote:pa dobro ali bas on da stavlja kafu, i na taj nacin ?!? ne mora to bas tako, a i sta njoj fali , pa valjda je ona neka domacica neka njega nek sjedne s nama dok ona kafu donese, bar je tako u svakoj drugoj kuci u koju sam bila !
Onda si dobrodosla kod mene u kucu i mozes i birati u kojoj drzavi. Mom suprugu nije tesko staviti ves u masinu, oprati sudje ni skuhati kafu posjetama. Nije cudo sto su zene maltretirani kada sami sebe cvrstaju do uloge jadnih domacica i sluskinja u kuci i jos to ocekivaju od drugih zena. Po tvojoj logici sam sada i ja zlostavljacpa dobro ali bas on da stavlja kafu, i na taj nacin ?!? ne mora to bas tako, a i sta njoj fali , pa valjda je ona neka domacica neka njega nek sjedne s nama dok ona kafu donese, bar je tako u svakoj drugoj kuci u koju sam bila !
kad spominjes svedjaneslavkoimamodilera wrote:Zivjeli Svedjani!metal_rules_cura wrote:U psihologiji je posebno tretiran fenomen vezanosti zrtve za zlostavljaca i mislim da ovdje i na to treba obratiti paznju.![]()
Ima tih pacenika i pacenica na svakom koraku
Moj stari zna nekad reći - KOBRALucie wrote:Onda si dobrodosla kod mene u kucu i mozes i birati u kojoj drzavi. Mom suprugu nije tesko staviti ves u masinu, oprati sudje ni skuhati kafu posjetama. Nije cudo sto su zene maltretirani kada sami sebe cvrstaju do uloge jadnih domacica i sluskinja u kuci i jos to ocekivaju od drugih zena. Po tvojoj logici sam sada i ja zlostavljacpa dobro ali bas on da stavlja kafu, i na taj nacin ?!? ne mora to bas tako, a i sta njoj fali , pa valjda je ona neka domacica neka njega nek sjedne s nama dok ona kafu donese, bar je tako u svakoj drugoj kuci u koju sam bila !![]()
![]()