Maltretiranje djevojke u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sheilak

#26 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by sheilak »

Da, slazem se s tobom, nikada ne treba reci nikad i svaka je situacija drugacija, nikad ne znamo kako je biti u necijoj kozi jer svako zivi u svom privatnom paklu.

Ipak, u ovom trenutku je moje misljenje takvo da ne bih mogla biti s osobom koja bi me na bilo kakav nacin ponizila ili bih toj osobi vratila istom mjerom.
Ali, kako si rekao, ne dao dragi Bog da ikad dodjem u takvu situaciju.

:)
venus doom

#28 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by venus doom »

zaboravili ste one koje kazu "to je za moje dobro" :shock: :-)
callmethebreeeze

#29 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by callmethebreeeze »

ja sam imao priliku razgovarati sa jednom zenom koja je vodila "sigurnu kucu" za zene zrtve nasilja. meni tada nije bilo jasno kako zene ostaju u vezama gdje ih muz tuce. ona mi je objasnila da se obicno radi o likovima koji su dobro prefrigani i koji nisu nasilni citavo vrijeme. vec se jako fino ponasaju, paze, maze i onda eksplodiraju i sve tako... na kraju slome te zene i fizicki i psihicki i onda im nije tesko kontrolisati ih.
Lucie

#30 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Lucie »

svako stvaramo svoj zivot, i svoju srecu.

naravno nemogu reci da nikad necu biti siromasna, bolestna, zivjeti u ratu i miliardu drugih stvari jer ko sto reces nikada nemozes reci nikad. ali ovo mogu reci i mogu se kleti zivotom svojih dragih i svojimj. Jer ovo se desi samo zeni koja to dozvoli. To se nedesava jakim zenama. jaka zena zna sta radi, zasto i sa kime. Nisam vise balavica prosla sam sve i svasta ali ovo se jakim zenama nedesava.

Glupaca je ta koja ostaje u vezi vjeruje ponovo i ponovo, ona koja vjeruje da ljubav slomi pijanstvo , agresiju, drogu, gemblerstvo i takve stavri. 3 puta u zivotu sam mjenjala drzavu, 3 puta sam ostavljala svoj izgradeni zivot i tri puta sam ostavila sve materialne stvari i isla za slobodom. naravno nije lako i nekada i sramotno ali sloboda za to vredi i to sam imala vrlo sitne razloge u odnosu na neko maltretiranje.

zalim zene koje su upetljani u takav zivot ali samo oni sami mogu sebi pomoci.
Shoshana

#31 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Shoshana »

I onda mi neko dodje i kaze kako djecu treba tuci (iz ljubavi, naravno ;-) )
callmethebreeeze

#32 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by callmethebreeeze »

Shoshana wrote:I onda mi neko dodje i kaze kako djecu treba tuci (iz ljubavi, naravno ;-) )
to je isto kretenizam. :-) :-) :-)
iako je mene mama mlavila k'o vola u kupusu...
Shoshana

#33 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Shoshana »

callmethebreeeze wrote:
Shoshana wrote:I onda mi neko dodje i kaze kako djecu treba tuci (iz ljubavi, naravno ;-) )
to je isto kretenizam. :-) :-) :-)
iako je mene mama mlavila k'o vola u kupusu...
Uh.... :( ocekivala sam nesto u smislu 'mene su moji tukli pa mi nista ne fali' ... mada, iskreno da kazem - ne od tebe. Pa pitas li je ikad, danas, sto te je tako tukla? Ja necu nikada zaboraviti kada je moja rodica rekla jednom, u svojoj 40-oj da je ona odrasla u ubjedjenju da je njena mama ne voli. Jer nijedna majka koja voli svoje dijete ne bi ga tako mlavila :( Eeeej, njoj 40 - i kusur, i jos to na dusi nosi :(

Ne, ne mislim da svi ljudi koji su dobivali batine u djetinjstvu mlave svoje zene i djecu - ali sam isto tako ubijedjena da oni koji nisu dobivali batine mlave jos i manje (ako ikako).
hejpeople

#34 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by hejpeople »

ima i zena koje stvarno mozes reci da zasluzuju i ne znam kako ih muzevi mogu trpiti! bas sam se sjetila jednog para koji ima djete dvije godine, pa da ti vidis kako ona to dijete baca, udari se djete,place , ona uh-uh pa sta ti je bilo sine, hej ja jednom im otisla nisam mogla vise da to gledam gluho bilo! a on jadnik sve to trpi radi djeteta! prvo sto smo usli odma ona njemu : hajde skuhaj kafu ljudima sta si stao ( jer ona je nesto bolesna kofole)... eh pa ja da sam na njegovom mjestu ne znam sta bih! vidi se na njemu da je zivcan da samo sto je ne polomi,al ne da se ona!
JThomas

#35 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by JThomas »

e, al takvi ne smiju ni da progovore a ne da tuku :lol: :evil:
hejpeople

#36 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by hejpeople »

uh vjeruj mi da znas kakav je to momak bio , strah i trepet! ali eto stala mu ona u kraj! gdje ce zenu udarit jest pa da ga ona protjera iz zemlje :)
stvarno protiv sam maltretiranja ali cega sve ima ...
JThomas

#37 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by JThomas »

pa čuj, i to je maltretiranje, samo što je zlostavljač ona a žrtva on i dijete :wink:
Gile Šampion

#38 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Gile Šampion »

Ja bih to posložio nekako ovako:
Tu djevojku,ženu je neko rodio...A prije nego što ju je rodila,njena majka ju je nosila u stomaku nekih 9 mjeseci.Kasnije je neko sa manje,neko sa više muke odgajao,hranio,pazio,noću pokrivao da se ne smrzne,školovao,jednostavno rečeno nekih XY godina se brinuo o njoj da je na pravi put izvede...

I sad jel treba da se nađe neki krelac koji će da je maltretira,tuče i nogama i rukama,ponižava i da joj radi sve ono što ne bi volio da neko radi njemu ili nekome bližnjem njegovom???

I najčudnije u svemu tome je to,što ja NIKADA i AMA BAŠ NIKADA neću shvatiti djevojke koje dopuste da budu maltretirane na taj način !

Eh sad opet,neke pod ''maltretiranjem'' i podrazumjevaju neke druge stvari,kao npr. ako im muž ili momak ne da ,da idu i lumpuju nekuda sa BOG zna s kim,ako bi on kojim slučajem ''se pobunio'' protiv njenog prijatelja sa posla s kojim svakodnevno ide na kafe( čitaj švalera,ljubavnika ili ti ga zagondžiju) itd,itd...
pustopoljina

#39 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by pustopoljina »

ja se javljam,a u stvari ne znam sta da kazem...prije sam mislila da nasilniku treba noge polomiti i stvar rjesena... :D
a onda pricas s takvim zenama...dok ih slusas kako ispovijedaju svoj mucan zivot,dok se zale,dok proklinju sto su se udale,dok govore-samo da mi nije djeteta...sve je ok.
ako pocnes o tome da ona nesto uradi,da ga ostavi,da ide u sigurnu kucu,da kaze svojima,da nadje nekog da ga polomi...onda si odjednom...onda ti kaze da nemas pojma,ili pocne govoriti da on nije ni tako los,kakvih ima,ili ti kaze-vidi se da nemas ni kuceta ni maceta...
dva put sam srela svjesnu zenu...ostavila ga je.sve je ostavila i pocela od nule.jedna s djetetom,jedna bez djece.
ostale zene (mislim,hvala bogu,nije ih puno)...dan-danas zive s tim hajvanima,a ako ces slusati kako se jadaju,mozes na kafu...inace ne dolazi da im kvaris bracnu idilu.
a njihovi muzevi majstori da u svoj seljakluk i siledzijstvo nazovu-brigom za tu zenu.nekad mi je svejedno sto nju maltretira,ali kakva je to mati koja za dobro djeteta ostaje s ocem koji stalno pravi scene,koji ili tuce ili jednostavno ubija djecu u pojam svakodnevnim maltretiranjem nje. neki jednostavno znaju prodati muda pod bubrege.
a te zene onda uzmu pod svoje djecu,a djeca,naravno,mrze oca i to je,valjda neka zadovoljstina...djeca odrastu u ljude,a ne mogu se od nje odvojiti,jer im je u glavi stalno slika kako trebaju braniti mamu,i ako odu-ko ce je cuvati...
sve je to tako naopako i pogresno i zaludno.
ima i zena siledzija...doduse,vise verbalno...ali i to na duze staze otruje porodicu...
ti ljudi valjda nemaju sve daske u glavi...
Last edited by pustopoljina on 19/04/2009 17:01, edited 1 time in total.
Loulou

#40 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Loulou »

Image
Image
hejpeople

#41 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by hejpeople »

pa dobro ali bas on da stavlja kafu, i na taj nacin ?!? ne mora to bas tako, a i sta njoj fali , pa valjda je ona neka domacica neka njega nek sjedne s nama dok ona kafu donese, bar je tako u svakoj drugoj kuci u koju sam bila !
sistem

#42 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by sistem »

hejpeople wrote:pa dobro ali bas on da stavlja kafu, i na taj nacin ?!? ne mora to bas tako, a i sta njoj fali , pa valjda je ona neka domacica neka njega nek sjedne s nama dok ona kafu donese, bar je tako u svakoj drugoj kuci u koju sam bila !
u svakoj drugoj je tako, znaci ostaje 50% onih gdje covjeku ne padne kruna s glave sto je digo dupence, svojim nogicama do kuhinje, pa svojim rukicama kafu napravio :oops:

back to tema: niko na svijetu nije zasluzio ni psihicko ni fizicko maltretiranje. samo sto nisu svi vaspitani tako da sebe postuju i vole. primitivna sredina proizvodi potlacene zene i ubijedjene da bas tako treba da bude :sad:
Lucie

#43 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Lucie »

pa dobro ali bas on da stavlja kafu, i na taj nacin ?!? ne mora to bas tako, a i sta njoj fali , pa valjda je ona neka domacica neka njega nek sjedne s nama dok ona kafu donese, bar je tako u svakoj drugoj kuci u koju sam bila !
Onda si dobrodosla kod mene u kucu i mozes i birati u kojoj drzavi. Mom suprugu nije tesko staviti ves u masinu, oprati sudje ni skuhati kafu posjetama. Nije cudo sto su zene maltretirani kada sami sebe cvrstaju do uloge jadnih domacica i sluskinja u kuci i jos to ocekivaju od drugih zena. Po tvojoj logici sam sada i ja zlostavljac :lol: :lol: :lol:
ekvivalent

#44 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by ekvivalent »

slavkoimamodilera wrote:
metal_rules_cura wrote:U psihologiji je posebno tretiran fenomen vezanosti zrtve za zlostavljaca i mislim da ovdje i na to treba obratiti paznju.
Zivjeli Svedjani! :mrgreen:
Ima tih pacenika i pacenica na svakom koraku :-)
kad spominjes svedjane
jedan nas gastarbajter koji nakon duzeg vremena ne dolaska u domovinu,ulazeci na granicnom prelazu u Bosanskom Brodu pita granicara
"jel ovo sad teritorija BiH?"
nakon potvrdnog odgovora,lola istjera zenu iz auta i poce skakati po njoj i kaze "ovo ti je za ove zadnje tri godine,gore nisam smio"
hejpeople

#45 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by hejpeople »

ne kazem da je muskarcu ispod casti da to uradi , a da zena tu bude samo njegova sluga,gluho bilo pa nebi to niko nisam ni ja luda i zeljna patnje, pa i kod mene je kuci tako ,nema posla koji je muski ili zenski, ali naravno da razlike ima, on ce da pomogne meni u mojim kucanskim poslovima, a ne ja njemu... hocu reci neki fer odnos jer to sta radi zena koju sam vec opisala je stvarno dno dna! da meni muz onako kaze cim mi gosti dodju :hajde stavljaj tu kafu sta si tu stala itd... pa ne znam sta bi bilo , zlostavljanja sigurno :lol: :wink:
bez_ideje

#46 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by bez_ideje »

Auuuuuu koji sam ja potencijalni zlostavljac :lol: :lol: :lol:

salu na stranu ,za mene vazi ona: kako ti prema sebi,tako i drugi prema tebi :wink:
Eweleen

#47 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by Eweleen »

Lucie wrote:
Onda si dobrodosla kod mene u kucu i mozes i birati u kojoj drzavi. Mom suprugu nije tesko staviti ves u masinu, oprati sudje ni skuhati kafu posjetama. Nije cudo sto su zene maltretirani kada sami sebe cvrstaju do uloge jadnih domacica i sluskinja u kuci i jos to ocekivaju od drugih zena. Po tvojoj logici sam sada i ja zlostavljac :lol: :lol: :lol:
Moj stari zna nekad reći - KOBRA

:-)
sodom

#48 Re: Maltretiranje djevojke u vezi

Post by sodom »

žena i zmija se udara u glavu i samo u glavu!
Post Reply